Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Lastikte Dampinge Karşı Vergi Önlemi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
     
    Anlaş Anadolu Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin başvurusu üzerine Endonezya ve Malezya menşeli "bisiklet iç ve dış lastikleri" ile "motosiklet iç ve dış lastikleri" için başlatılan damping soruşturması Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandı. Soruşturma sonucunda Endonezya ve Malezya’dan ithal edilen bisiklet ile motosiklet iç ve dış lastiklerine farklı oranlarda dampinge karşı farklı oranlarda vergi önlemi alınması karara bağlandı. ANKARA (ANKA) -Anlaş Anadolu Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin başvurusu üzerine Endonezya ve Malezya menşeli "bisiklet iç ve dış lastikleri" ile "motosiklet iç ve dış lastikleri" için başlatılan damping soruşturması Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandı. Soruşturma sonucunda Endonezya ve Malezya’dan ithal edilen bisiklet ile motosiklet iç ve dış lastiklerine farklı oranlarda dampinge karşı farklı oranlarda vergi önlemi alınması karara bağlandı. İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı. Yerli üretici Anlaş Anadolu Lastik San. ve Tic. A.Ş. (Anlaş) tarafından yapılan başvuru üzerine, Endonezya ve Malezya menşeli "bisiklet iç ve dış lastikleri" ile "motosiklet iç ve dış lastikleri" için başlatılan damping soruşturması sonuçlarını içeren Tebliğlere göre, yerli üretim dalında zararın ve her ikisi arasında illiyet bağının mevcut olduğu tespit edilmiş olup, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu’nun kararı ve Bakan’ın onayı ile tanımı ve menşei verilen ürünlerin Türkiye’ye ithalatında belirtilen oranlarda firma bazında dampinge karşı kesin önlem yürürlüğe konuldu.

    -BİSİKLET İÇ VE DIŞ LASTİKLERİNDE ÖNLEM-

    Endonezya’dan getirilen bisikletlerde kullanılan kauçuktan yeni dış lastikler (jantı hariç), PT Hung-A Indonesia tarafından üretilmiş ise dampinge karşı uygulanan vergi yüzde 29.6 olacak. Diğer üreticilerde ise bu oran yüzde 33 olacak. Malezya’dan getirilen aynı üründe üretici firmanın Everthrough Rubber Products Sdn. Bhd olması halinde dampinge karşı uygulanacak vergi oranı (CİF) yüzde 29.6 olurken, Malezya menşeyli diğer firmalara ait ürünlerinin ithalatında yüzde 33 olarak uygulanacak. Bisiklerde kullanılan kauçuktan iç lastikler (jantı hariç), Endonezyalı PT Hung_A Indonesia’nın ürettiği ürünlerde yüzde 17.8 iken, diğer şirketlerde yüzde 33 olacak. Malezyalı üretici Everthrough Rubber Products Sdn. Bhd.’nin ürettiği ürünlerde dampinge karşı vergi yüzde 5.6, diğer şirketlerin ürünlerinde yüzde 33 olarak uygulanacak.

    -MOTOSİKLET İÇ VE DIŞ LASTİKLERİNDE ÖNLEM-

    Motosiklerde kullanılan kauçuktan yeni dış lastikler, Endonezyalı PT Hung-A Indonesia tarafından üretilmiş ise dampinge karşı önlem uygulanmazken, söz konusu ülkenin diğer firmalarına ait ürünlere yüzde 29 dampinge karşı vergi (CİF) uygulanacak. Malezyalı Everthrough Rubber Products Sdn. Bhd’in ürettiği motosiklet dış lastiklerinde yüzde 19.6 olan dampinge karşı koruma önlemi, ülkenin diğer şirketlerinin ürünlerinin Türkiye’ye ithalatında yüzde 29 olacak. Motosiklerde kullanılan kauçuktan iç lastikler Endonezyalı PT Hung-A-Indonesia’ya veya Malezyalı üretici Everthrough Rubber Products Sdn. Bhd.’ye ait ise yüzde 19.6 iken, söz konusu iki ülkenin diğer firmalarının ürünlerinin ithalatında dampinge karşı vergi oranı yüzde 29 olacak. Gümrük idareleri, Karar maddesinde gümrük tarife istatistik pozisyon numaraları, tanımı ve menşe ülkeleri belirtilen maddelerin, diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, serbest dolaşıma giriş rejimi kapsamında ithalatında karşılarında gösterilen miktarlarda dampinge karşı kesin önlem uygulayacak. Tebliğler yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

    Kaynak:Haberx


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Serbest piyasa ekonomisine ters bir durum. Yeniden değerlendirilmeli.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  3. #3
    sıradışıbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    CBF 150ı
    Kesinlikle şaibeli birileri yine vole vuruyor gibi geldi bana....!

  4. #4
    deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2007
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    malesef otv indiriminin de oldugu bir donemde bu biraz politik geldi bana...her ne kadar olaylardan 2 ay uzak kaldimsada
    Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler