Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

"Gençlerin Motor Kullanırken ölmesinden Kendimi Sorumlu Tutuyorum"

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Supersport Motosiklet Şampiyonası'nda dünya şampiyonluğuna ulaşarak Türkiye'ye alanında ilk şampiyonluğu getiren Türk pilot Kenan Sofuoğlu, 2009'un da favorisi olduğunu söyledi.

    2007'de İngiltere'nin Brands Hatch Pisti'nde yapılan sezonun 10. yarışını 2. bitiren Kenan Sofuoğlu, sezonun bitmesine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek adını altın harflerle tarihe yazdırmıştı. Ardından 2008'de girdiği yarışlarda beklediği başarıyı tuturamayan Türk pilot Kenan Sofuoğlu, gözünü 2009'da yapılacak yarışlara dikti.

    2008'de girdiği Dünya Superbike Şampiyonası'nın üçüncü ayağı Valencia yarışında 5 puan toplayan Türk pilot Kenan Sofuoğlu, 24. sırada start aldığı yarışın ilk bölümünde 12., ikincisin bölümünde ise 15. oldu. Bu yılda istediği başarıyı tuturamayan Sofuoğlu, bunu ise 1000 cc'lik motor kullanmaya bağladı. Alışkın olduğu 600 cc'lik kendi motoruyla başarıları getiren Sofuoğlu, 1000 cc'lik motora alışmak için en az 3 yıl geçmesi gerektiğini, ancak kendisinin bir yıl gibi kısa sürede dahi azımsanmayacak başarı kazandığını söyledi.

    2009'un favorisi olduğunun altını çizen Sofuoğlu, "2007'de zirveye çıktım, ancak 2008'un son finan yarışı başta olmak üzere yarışlarda istediğim başarıyı tuturamadım. Buna rağmen 2009'un favorisiyim" dedi.

    Çalışmalarına Güney Afrika'da devam ettiğini belirten Türk pilot Kenan Sofuoğlu, son olarak 23 Ocakta Portekiz'de testlerden geçeceğini belirterek, 2009'un Mart ayının başlarında Avustralya'da başlayacak olan yarışlara tam olarak hazır hale geleceğni söyledi. Katılacağı Dünya Supersport yarışmasının ikinci ayağının Katar'da, 3. Ayağının İspanya'da yapılacağını aktaran Kenan Sofuoğlu, final yarışının ise Portekiz'de yapılacağını söyledi.

    "GENÇLERİN MOTOR KULLANIRKEN ÖLMESİNDEN KENDİMİ SORUMLU TUTUYORUM"

    Türk gençliğine motosiklet kulanmayı öğreten ve sevdiren kişi olarak tarihe geçen Türk pilot Kenan Sofuoğlu, gençlerin motosiklet kullanırken ölmesinden dolaylı olarak kendini sorulmu hissettiğini belirtti. Türkiye'de motor kullanırken yapılan en büyük hatanın kask kullanmamak olduğunun altını çizen Kenan Sofuoğlu, "Türkiye'de malesef insanlarımız motor kullanırken kask kullanmıyor. Motosikleti seven Türk gençleri benim nasıl motor kullandığıma ise bakmıyor. Ben bir çok kez kaza altlattım ve kaskım sayesinde kurtuldum eğer kask takmasaydım şuan burada olmazdım. Gençlerimizde motor kulanırken kask takmadıklarından dolayı ölümler çok yaşanıyor. Bundan biraz da kendimi sorumlu hissediyor ve haratsız oluyorum." dedi.
    Trafikte araç sürücülerinin de motor kullananlara saygılı davranmadığının altını çizen Sofuoğlu, motor kullananalarında bir can taşıdığının unutulmamasını isteyerek, "Türkiye'de motor sporlarının duumu iyi değil, dünya ülkeleri ile kıyaslanmayacak kadar kötü durumdayız. Ayrıca pahalı bir spor olduğu için son yaşanan krizde iyice vurdu. Ayrıca Türkiye'de motor sporlarını yapacak pist ve ortamda yok denecek kadar az." şeklinde dert yandı.

    "TÜRKİYE'DE MOTORDA GELECEK VAAD EDEN GÖREMİYORUM"

    Türk pilot Kenan Sofuoğlu, motor sporlarında gelecek vaad eden bir sporcu görmesi durumunda kim olduğunu bakmaksızın destekleyeceğinin altını çizerek, "Ancak malesef şuana kadar böyle birini görmedim. Yani bu alanda gelecek vaad eden,bu adam glecekte büyük başarılar kazanır dediğim birini göremedim.

    Görsem, akrabam, arkadaşım veya başkası demeden desteklerim." şeklinde ilginç bir değerlendirme yaptı. Supersport Dünya Şampiyonası'nda sezonun tamamlanmasına 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu, motor sporlarında dünya şampiyonu olan ilk Türk unvanını elde etti. Supersport Dünya Şampiyonası'nda en yakın rakibinin 70 puan önünde İngiltere'nin Brands Hatch pistinde Ten Kate Honda takımında yarışan Sofuoğlu, sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etmişti.

    1996 yılından bu yana motosiklet yarışlarında Türkiye ve yurt dışında birçok şampiyonluklar elde eden Sofuoğlu, motosiklet yarışlarında yurt dışında 50, Türkiye'de ise 650'yi aşkın kupa kazandı.

    Kaynak:sabah.com.tr


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Aslan Kenan'ım kim tutar seni yürü

  3. #3
    tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2007
    Şehir
    Adapazar
    Motosikleti
    LX 150
    Örnek bir motosiklet şampiyonu Kenan
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

    Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

  4. #4

    Üyelik
    17 Kasım 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DL 650
    taktire deger işlere imza attı başarılarının devemını dilerim.
    bence iyi motorcular vardır ama onları yetiştirmeli tecrübelerini aktarmalı diye düşünüyorum.
    Ey Mehmed ! Ahmed-i Muhtar'ın Mucizeleriyle
    Umarım Galip Olur Din Düşmanlarına Devletim "
    F.S.M.HAN

  5. #5

    Üyelik
    10 Mart 2007
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    -
    Kenan gelecek vaat eden bir yarışçı görmediğini söylemiş, ama uluslararası platformda yarışan ve başarı elde eden genç arkadaşlarımız var. Arada motosiklet.nette haberleri çıkıyor. Sanırım, Kenan supersport tarzı klasmanları kastetti.

  6. #6

    Üyelik
    19 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Vespa GTS 250
    Günümüzde gerçekleri görüp de tarafsızca yorumlayarak açıklamalar yapmaktan aciz insanlar, çoğunluğu oluştururken, Kenan'ın böyle semimi ve gerçekçi yaklaşımı karşısında susup kalmak mümkün değil. Örtbas ettiğimiz veya söylemekten çekindiğimiz husulara değinmiş. Çoğu motosiklet severin/kullanıcısının durup bir iki dakika Kenan'ın söyledklerini kendi tarafından irdelerse, olumsuzlukların yavaş yavaş ortadan kalkacağı kanaatindeyim, şahsen...

    Başarı ve bol şans diliyorum...

  7. #7
    cagatay_hepsen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2007
    Şehir
    ist.çapa
    Motosikleti
    hyosung 250 comet'di gitti yamaha x-max 250 geldi
    harika biri hem insanlığıyla hemde sporcu kişiliğiyle ondan daha çok başarılar bekliyoruz 2009 da inş tekrardan şanpiyon olur.
    ATATÜRK diyorki "Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

  8. #8
    bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2006
    Motosikleti
    x evo 400
    türkiyede değerli olarak görülen tek spor futbol olduğundan, diğer branşlar basının hiç umrunda olmaz.geçen pekin olimpiyatlarından sonra elde edilen !!başarılar!! nedeni ile biraz sorgulandı.Peki o sporcuların şimdiki durumu ne kim biliyor.Dakar rallisindeki türk yarışcıların durumunu izleyen kaç türk gazeteci var.Bu röportajı bir özel spor kanalında izlemiştim.Türkiyede kaçtane motosiklet firması var,hiçbirinin aklına gelmez " kask takın kask hayat kurtarır" dedirtmek kenana ,altınada ismini yazdırıp reklamını yapmak.Yada bukadar çok motosiklet sitesi bir araya gelipte kampanya yapıp bağış toplayarak televizyonda 2 saniyelik bir reklam filmi oynatabilmek.

  9. #9
    TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Kenan Sofuoğlu bu işlerin içinde olan biri olarak "Türkiye'de motorda gelecek vaad eden göremiyorum" diyorsa vay halimize..

  10. #10
    tororosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    drz 400
    Valla çok güzel özetlemış kenan sofuoğlu kardeşimiz ,
    Allah razıolsun hem bıze yaşattığı gurur için hem Türkiyedekı motor severleri düşündüğü için ,herşeyden önce bu ülkeden eğer kenan gibi biri cıkabılıyorsa neden başkalarıda olmasın ,ama bunun için çokdaha ilerlememız gerektığının ve daha fazlasının gerektığını sölemekte ,belki ilerde yenı psıtler yapılır ve yarışcı yetıştıren okullar kurulur ,yenı kanunlar cıkar kı bu ülkenden yenı yarışcılar cıksın ,
    herşeyın baştan aşağı değişmesi gerekmekte buna bır örnek mesela devletın yönetmelığınde motor sporları dıye bışey yok yanı kenan 2007 de dünya şmpiyonu olduğunda verilecek ödül bile aylarca aksadı ve çok azbır mıktar verildi çünkü yönetmelık dıye bışry yok ,bunlarda yavaştanda olsa kenan sayesınde bıryerlere gelecek emınız ,kenan sofuoğlunun bızlerı gururlanddırmasının yanında bız motor severlerı ve motor kullanıcılarını nın daha iyi şartlarda ve kanunlarla fark edılmemızı sağlayacaktır ,
    herşeyden önce kenan dünya arenasında bır marka ve bu markada madein Türkey fazla sözede gerek yok zannedersem ,
    kenan ın bahsettığı gibi gercekten kenan yardım sevr bırı ve emınımkı sölediği gibi yardım edecektır ,ilerde bırıleri cıkıpta başaracağına emın olursa elınden tutacaktır ,
    inşallah 2009 sezonunda yeenıden Dünya şaampiyonluğu nu kaznır ve yarış karıyeri boyunca hep başarılı olur bızleri gurulandırı,
    Başrılar kenan sofuoğlu yolun bahtın açık olsun .
    kenan saruhan

  11. #11

    Üyelik
    07 Eylül 2007
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    2006 cbr 1000rr kırmızı siyah
    sen guzel bı ınsansın...hem kısılıgınle hem sorumluluk duygunla...
    [COLOR="Red"]CBR 1000 RR[/COLOR][COLOR="Black"]SON KARAR[/COLOR]

  12. #12
    Ömercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2008
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    KANUNİ Tigrina 100 (Hasta ve sıkıntılı)
    Alıntı cbr125faik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen guzel bı ınsansın...hem kısılıgınle hem sorumluluk duygunla...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)