anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Haber ve Duyurular > Haberler > Güncel Haberler

Benzin fiyatlarına ÖTV artışı

Bu konuya 71 cevap yazıldı 1597 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
mondi.playturk

mondi.playturk - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mondial 151Rs -Yakında Hyosung gt250r..!
Kan Grubu: A Rh+
Post Benzin fiyatlarına ÖTV artışı - 20-06-2008, 11:36 AM

Benzin fiyatlarında ÖTV artışı
Maliye Bakanlığı, akaryakıtta 1 Temmuz'dan itibaren uygulanmak üzere ÖTV tutarlarını güncelledi.

Kurşunsuz benzinlerde ve motorinde yukarıya doğru küçük miktarlarda oynama yapıldı. Kurşunlu benzinler, biyodizel ve fuel-oil özel tüketim vergisi ise sabit kaldı.

1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak özel tüketim vergisi tutarlarına ilişkin olarak Maliye Bakanlığı önerisi üzerine hazırlanan Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; 95 oktan kurşunsuz benzinin litresinden alınan özel tüketim vergisi 1,4765 YTL’den 1,4915 YTL’ye yükseldi. 98 oktan kurşunsuz benzin litre başına özel tüketim vergisi 1,5985 YTL’den 1,6135 YTL’ye çıktı. Kurşunlu normal ve kurşunlu süper benzinlerde tutar 1,4800 YTL olarak sabit kaldı.

Kükürt oranı yüzde 0,05’i geçmeyen motorinlerde tutar 0,9945 YTL’den 1,0045 YTL’ye çıktı. Kükürt oranı yüzde 0,05’i geçen ancak yüzde 0,2’yi geçmeyenlerde tutar 0,9245 YTL’den 0,9345 YTL’ye çıktı. Kükürt oranı yüzde 0,2’yi geçen motorinlerde daha önce 0,9245 YTL olarak uygulanan tutar 0,9345 YTL olarak uygulanacak.

Konu mondi.playturk tarafından (21-06-2008 Saat 03:25 AM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#2)
VaScO1925

VaScO1925 - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: R'lı bişiler olsun çamurdan olsun:P
21-06-2008, 10:17 AM

olmaz bu kadar yaaaaaaaaa olmazzzzzzzzzzzzzz

yakıcam bu motoru andım olsun yaa

Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
Yeni değiL ayrıLık! çok eski bir geLenek...
Eski
  (#3)
kaaneski

kaaneski - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: olacak inşallah
Kan Grubu: O Rh+
21-06-2008, 10:35 AM

bu ne arkadaş ya, yahu 1 değil 2 değil
bide adamın biri konuşuyo
"son iki yılda %6 kar sağladık" diye
sağlarsın tabi ben ve biz ve siz ....
hasbinallah

Dediklerim bazen ters gelir, olabilir hayat herkeze ders verir
Eski
  (#4)
cem_ali

cem_ali - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbr 125r
21-06-2008, 10:38 AM

bu halk eşşek oldukça semer vuran çok olur...
Eski
  (#5)
mein_führer

mein_führer - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: AGUSTA
21-06-2008, 10:39 AM

ahhal başımızdan tayyip baba yı ve unakıtanı eksik etmesin onlar olmasa türkiye batacak
Eski
  (#6)
cihantavuz

cihantavuz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: DERBI GPR125 R
21-06-2008, 10:42 AM

Bela okumayı sevmem ama allah belalarını versin bu sefer gerçekten içim rahat bunu sölerken.Bu vergi falan diil arkadaşlar resmen hırsızlık halkın cebindeki parayı haksız yere çalmak.En buyuk hırsız bu hükümet görüyosunuz işte.Zaten dunyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz daha hala yakıta ötv koyuyorlar.

ÖTV ne demek ya bana bırı bunu açıklayabılırmı özel tuketim vergisi ne demek yaa.Yakıt olmadan bu sanayi çağında herşey durur.Yakıt kullanmakta özel tuketıme gırermı kardeşim böle mantık sınırlarını zorlayan bişi olabılırmı.Bunların mantığına göre yakıtla çalışan herşeye bınmekde otomatık olarak özel tuketıme gırıyor.İETT ye de bınsen özel tuketıme gırıyor.otobuslerde yakıtla gıdıyor cunku.Adamların sapıkça bır yaklasımı var.Özel tuketım vergısını almasalar 1,5-2 lıra arası akaryakıt satılacak.Bunun sonu yok ama artık dur deme zamanı geldi.Sivil toplum kuruluşları nerde hiçbirini göremiyorum varlık sebepleri böle durumlarda müdahil olmak ama yoklar piyasada.onlarda birilerinin maşasımı oluyolar yoksa bu pıyasada.
Eski
  (#7)
Özer

Özer - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: V STROM DL 650 Esmeralda
21-06-2008, 11:57 AM

Alıntı:
cihantavuz´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bela okumayı sevmem ama allah belalarını versin bu sefer gerçekten içim rahat bunu sölerken.Bu vergi falan diil arkadaşlar resmen hırsızlık halkın cebindeki parayı haksız yere çalmak.En buyuk hırsız bu hükümet görüyosunuz işte.Zaten dunyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz daha hala yakıta ötv koyuyorlar.

ÖTV ne demek ya bana bırı bunu açıklayabılırmı özel tuketim vergisi ne demek yaa.Yakıt olmadan bu sanayi çağında herşey durur.Yakıt kullanmakta özel tuketıme gırermı kardeşim böle mantık sınırlarını zorlayan bişi olabılırmı.Bunların mantığına göre yakıtla çalışan herşeye bınmekde otomatık olarak özel tuketıme gırıyor.İETT ye de bınsen özel tuketıme gırıyor.otobuslerde yakıtla gıdıyor cunku.Adamların sapıkça bır yaklasımı var.Özel tuketım vergısını almasalar 1,5-2 lıra arası akaryakıt satılacak.Bunun sonu yok ama artık dur deme zamanı geldi.Sivil toplum kuruluşları nerde hiçbirini göremiyorum varlık sebepleri böle durumlarda müdahil olmak ama yoklar piyasada.onlarda birilerinin maşasımı oluyolar yoksa bu pıyasada.
Sivil toplum örgütlerine mutlaka beleş akaryakıt veriyorladır ses çıkartmasınlar diye.....Allah hepsinide bildiği gibi yapsın ama dilerimki Türk halkını bu FAHİŞ fiyat politikasına laik görenleri dünyadaki cehennemde cayır cayır yaksın bizde görelim kısa zamanda....haklıysak halk olarak yansınlar hemde yedi sülalesiyle birlikte istisnasız.....

Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
Eski
  (#8)
enderkaptan

enderkaptan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda Today
21-06-2008, 12:03 PM

YUUUUUUUUUUHHHH !!! Daha ne diyeyim ki ? bir kaç gün önce haberlerde izledim, kamyon şöförleri, çifçiler falan, yanılmıyorsam Fransa'da, şehrin sokaklarında müthiş bir eylem koymuşlar, yolları kapatmışlar. Eğer bizler böyle susarsak, yakında "motosiklet.net" olacak "bisiklet.net" veya "yaya.net"
Eski
  (#9)
crxforever

crxforever - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: mobilet gitti :( kanuni windy125
21-06-2008, 12:37 PM

nasıl bir ardamarı var bunlarda hala çatlamıyor. yeter artık.zaten en fazla vergiyi ödüyoruz akaryakıtta.
bu vergi artışı görünüşte küçük göründüğüne aldanmayın arkadaşlar. bir de bunu üstüne % 18 kdv geliyor.
vergi toplama konusunda beceriksiz yöneticiler en kolay vergi alacakları sektörleri boğuyorlar.
isyan edilmedikçe daha çok vergi girer bize.
Eski
  (#10)
playboy_77

playboy_77 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: geçmişim 2 silindir geleceğim 4 silindir olacak:))
21-06-2008, 12:43 PM

ben böle devletin.............................. fakat hata bizdede var sesimizi çıkarmıyoruz.bir ayaklanma olsa herşey değişir ama böe giderse Lt 5 ytl bile olur

LasTiği YaK, RuhUnU deĞiL
Eski
  (#11)
aykan

aykan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: -Honda-
21-06-2008, 12:50 PM

gece gündüz yuholasakta ohalasakta durum bu....Allah hepsinden razı olsun......

şunu yuvarlak hesap 5 yapıverin ayıp küsüratlarla uğraşmak.....vatandaşın kafası karışıyo kazığı tam çakmak lazım.....

Konu aykan tarafından (25-06-2008 Saat 21:54 PM ) de değiştirilmiştir..

''CARPE DİEM''
Eski
  (#12)
cihantavuz

cihantavuz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: DERBI GPR125 R
21-06-2008, 12:58 PM

Arkadaşlar olay sadece otomobil kullananları etkıleyen bir durum diill.Bu ülkenin tarımınıda baltalıyorlar bu ÖTV+KDV cart curt vergileri diye.Niye demeyin sakın,traktor,biçerdöver,nakliye ıvır zıvır hepsi akaryakıt fiyatlarına bağlı.Bu fiyatlar ne kadar yukselırse tarım üreticileri hiçbişi kazanamaz hale geliyor.Şimdi sorarım bu ülkenin buğdayını,mercimegini,pirincini,bulgurunu üreten üreticiden niye ÖTV alıyorlar varmı böyle sapkın bir yaklaşım tarzı.Adam üretmek için tüketiyor bu özel tüketim olabilirmi sizce ya.Dunyanın heryerınde hukumetler uretıcısıne bedava mazot verır bizde uretıcımız ÖTV ödüyor.Bu ne yaman çelişkidir.Sonrada vay uretım yok vay ıthalat fırladı cari açık cart curt.Sen akaryakıt fiyatlarından aldığın haksız haraçları alma gör bak bakalım piyasa nasıl canlanıyor.Hem tarım hem sanayımız daha hızlı yol alır böylece.

Neyse arkadaşlar çok doluyum bu ÖTV mevzuunda.Dunyanın en zengın petrol yataklarının dıbınde olupta dunyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz dıyorum başkada bişi demiyorum yorumuda size bırakıyorum.

Konu cihantavuz tarafından (21-06-2008 Saat 13:03 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#13)
mein_führer

mein_führer - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
21-06-2008, 13:03 PM

12 eylüldeki gibi bir gecede asker gelcek her kes pılını pırtısını toplayıp gidecek asker yönetse walla daha iyi birde diyorlarki 50 sene geri gideriz iki dönemdir nereye gelebildikki devletin gelir kaynağı halk köprüye bindir elk suya bindir vergiye bindir bindir babam bindir
'' zamanın birinde padişahın biri bir şehire bir tane kadı görevlendiriyor şimdiki sıfatıyla vali diyelim
kadı herşeye vergi alıyor konuştun vergi yürüdün vergi sordun vergi durdun vergi her şey vergi halkın arasından görevlendirilen biri padişahın huzuruna çıkar ve anlatmaya başlar sayın padişahım sizin görevlendirdiğiniz kadıdan butün halk şikayetçi durumu olduğu gibi anlatır .
padişah biraz düşünür ve söyler
yaaaa aslında o kadı benden çok korkar nasıl böyle bir şey yapabilir anlayamadım der .
halkın görevlendirdiği ve huzuruna çıkan vatandaşta şöyle der
sayın padişahım bize sizden korkan bir kadı değil allahtan korkan bir kadı istiyoruz der yaaa işte böyle arkadaşlar
Eski
  (#14)
mondializzet100

mondializzet100 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 尺u刀刀乇尺
Kan Grubu: AB Rh+
21-06-2008, 13:41 PM

Ben 1 fıçı benzin aldım eve koydum git gide zamlanıyor
Eski
  (#15)
mein_führer

mein_führer - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
21-06-2008, 14:04 PM

Alıntı:
mondializzet100´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ben 1 fıçı benzin aldım eve koydum git gide zamlanıyor
bu gün bende doldurdum depomu yazık oldu bana
Eski
  (#16)
s3ns4t10n

s3ns4t10n - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: -
21-06-2008, 15:15 PM

Lanet olsun arkadaş....................

69
Eski
  (#17)
AKREPAHMET

AKREPAHMET - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
21-06-2008, 15:36 PM

lanet olsun.

Ahmet KÖSE
05544016341
Eski
  (#18)
_alp_

_alp_ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: VTX 1300
21-06-2008, 17:13 PM

Lanet olsun benim icimdeki su vergi sevgisine Vergi manyagi yaptilar bizi sonunda

ride like you stole it
Eski
  (#19)
gureli

gureli - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh-
21-06-2008, 17:55 PM

bu sadece ÖTV ile kalmıyor tabii KDV ÖTV nin üzerine gelince dahada bir acıtıyor.
Eski
  (#20)
gugukk

gugukk - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Hyosung gt250r
21-06-2008, 17:57 PM

diyecek birşey yok ben bunlara küfür edip bela okumaktan bıktım onlar zam yapmaktan bıkmadılar biz koyun oldukça ses çıkarmadıkça dahada devam bu artış bakıyorlar ses çıkaran yok biraz daha zam yapalım nasılsa kimse birşey demez diyorlar gines rekoruna girmek için 5000 motor gelicek deniyor bence onu boşverin o 5000 motor benzin zammı için bir araya gelse daha hayırlı bir iş olur

Konu Seçenekleri