Herkeze slm,
Yaklaşık 1,5 yıldır GT250 kullanıcıyım. Öncelikle Motorumdan memnunum. Gelinmiş olan son aşamada ne Global ne de Kanuni umurumda değil, çünkü bunlar kulüp değil, amme hizmeti yapmıyorlar, yani kar güden şirketler (ki bu çok doğal). Benim şu an aşağıda parça numaralarını bulacağınız SIFIR ORJINAL yedek parçalara ihtiyacım var, sağlayabilecek delikanlı varsa buyursun. Evet birçok arkadaşın kendi hatalarından kaynaklanan (Krank vb.) sorunları zamanında en iyi şekilde destekledi Global, minnetarım gurur duydum. Fakat ne yazık ki demin sözünü ettiğim davranışı sergileyen Global bugünlerde hiçbirşey yapmıyor, yapamıyor ve maalesef bu durum sonucu değiştirmiyor. ST anlaşmayı bozmuş olabilir haklı haksız bilemeyiz, ama bu global'e ona ekmek kazandırmış insanlara (hyosung kullanıcılarına) bugün isim tescili yüzünden parça sıkıntısı yaşattırma hakkını vermiyor. İş bitti yapı paydos; ST dünyada iş yapan bir firma bir çok ülkede bu makinalar farklı isimlerde ithal ediliyorlar. (Örnek Brazilya ve Hindistan) Varsın TR de de ST Kanuni olsun banane? Haklı mı buluyorum bu durumu hayır ama işe bir kullanıcı olarak subjektif bakmak zorundayım, canımı taşıyor bu alet.
Size 1,2 örnek vermek istiyorum daha Kanuni ortalarda yokken, Global zamanında başıma gelenler;
1. Yağ Filitre kapağını tutan 2 adet saplama civatam ismi lazım değil istanbulda bayi + yetkili servis olan bir yer yalama etmiş üstüne bir de standart metrik civata kesip şansıman bloğuma diş açarak kendince bir çözüme gitmiştir.

Bu işlem 1000KM bakımında oluyor ben bunu 4000 bakımında başka bir servise gittiğimde öğreniyorum.
2. Hiç bir bakımda yağ filitremi ve ilgili O-Ringleri değiştirmediler, neden? Ellerinde parça yoktu, cahillik, umursamazlık?
3. Arka fren kaliperimin her nasıl olduysa sabitleyen civatalardan birinin kafası kırılmış (Bu makinan yan yatmışlığı red line'a girmişliği yoktur, heves etmiş 18 yaşında bir bebe değilim) Bunu arka fren zayıflayınca anladım, nasıl çözdük 1 civata için ellerinde kalmış komple bir kaliper takımını satın alarak. Merak edenlere 235 YTL idi.(Bulduğuma şükrediyorum o ayrı)Ayrıca bugün bu sitede
kaliperin fiyatını görünce ayrı bi güzel oldum...
http://www.richardhyosunggvgt.com/co...25250650rs.htm
4. Geçen yağını değiştirmek için ilgili yetkili servise giderek filitre alayım dedim, dışarı satmıyoruz dedi? Bu ne demek ya? Nasıl satmazsın sen kimsin?

Artık ne mi yapıyorum, teknik servis dökümanını buldum ve motor hariç kısımları kendim hal ediyorum vakit buldukça.Tabi ki usta değilim ama ne yapabilirim? Hane iş başa düştü derler ya işte öyle birşey. Bunlara rağmen motorumu seviyorum ve inanıyorum ki aynı motora bu tür şeyleri asgari seviyede yaşayacağınız bir ülkede binsek fiyat performansda 4 büyüklerin bu kategorideki satış rakamlarını geride bırakırdı Hyosung veya (ST) her ne denicekse artık.
İhtiyacım olan parçalar; (Kanuni ve Global Yetkililerine duyurulur;takip ettiğinizi biliyoruz)
Ürün Kodu Açıklaması Adet
9280-54001 YAG FILTRE KAPAK ORING 1
16510H05240 YAG FILTRESI GT250-GT250R 1
1421-06128 YAG FILTRE KAPAK SAPLAMASI GT250 2
16523-05200 YAG POMPA SÜZGEÇ KAPAGI GT250 1
Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.
Saygılarımla.