Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Türkiye'de Trafik Kaosunun İlacı Motosiklettir!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    23 Mart Pazar gününe kadar sürecek olan Motoshow 08’in açılış töreninde bir konuşma yapan MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği) Başkanı Ferruh Tanay, “Dünyada motosiklet üretimi ve kullanımı son 10 yılda iki kat arttı. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerimizde trafik yoğunluğu sorununu aşabilmenin en önemli ilacı motosiklettir” dedi.

    Türkiye’nin en büyük motosiklet fuarı Motoshow 08, 100’e yakın sektörel firmanın katılımıyla CNR Expo Center’da düzenlenmeye başladı. 23 Mart tarihine kadar sürecek fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan MOTED Başkanı Ferruh Tanay, motosiklet sektörünün ülkemizdeki gelişimi hakkında görüşlerini de açıkladı.

    Dünyada motosiklet üretimi de kullanımı da her geçen yıl katlanarak büyüyor!

    Dünya genelinde özellikle şehirlerde oluşan nüfus yoğunluğuna paralel ortaya çıkan trafik sorununa çözüm için motosiklet kullanımının büyük önem kazandığına dikkat çeken Tanay, özellikle 2000’li yıllarla birlikte Kuzey Amerika ve Avrupa bölgelerinde motosiklet kullanımında ciddi artışlar oluşmaya başladığını ifade etti. Tüm dünya genelinde son 10 yılda motosiklet üretim ve kullanımının iki kat arttığına değinen Tanay, motosikletin bu kadar ön plana çıkmasında pratik ve ekonomik bir ulaşım aracının olmasının yanı sıra kullanıcılarına park problemi yaşatmamasının büyük etken olduğunu ifade etti.

    İtalya’da 1000 kişiye 171, Türkiye’de ise 22 adet motosiklet düşüyor!

    MOTED Başkanı Ferruh Tanay, 58 milyon nüfuslu İtalya’da 10 milyonu aşkın motosiklet bulunduğuna dikkat çekerken, 11 milyon nüfuslu komşumuz Yunanistan’da bile 800 bini aşkın motosikletin trafiğe kayıtlı olduğunun altını çizdi. İtalya’da 1000 kişiye 171 adet, İspanya’da 95 adet, Almanya’da ise 68 adet motosiklet düştüğünü belirten Ferruh Tanay, “70 milyonluk Türkiye, 1.6 milyon adetlik motosiklet parkına sahip. Ülkemizde ise 1000 kişiye 22 adet motosiklet düşüyor. İki bin yılı aşkındır at binen Türk milleti, motosiklete soru işaretiyle bakıyor. Bu soru işaretlerinin varlığını normal karşılamak gerek. Zira ülkemizde motosiklet sektörü daha yeni yeni bir atılım yapıyor, motosikletli yaşam kültürünü destekleyecek kamusal düzenlemelerde de AB standartlarına ihtiyaç duyuluyor. Tüm bu unsurlardaki en küçük pozitif bir değişiklik, Türk insanının içindeki motosiklet tutkusunu ortaya çıkartıyor” dedi.

    Türkiye’de trafiğin ilacı motosiklettir!

    Bir ulaşım aracı olarak motosikletin aynı zamanda metropollerin trafik kaosuna son verecek yegane çözümü olduğuna vurgulayan MOTED Başkanı Tanay, “ Roma, Londra, Barselona, Paris gibi İstanbul ile özdeş nitelikte dünya şehirlerinde trafik sorununa çare olabilmek için yer altı toplu taşıma çalışmalarına ek olarak motosiklet kullanımını teşvik edecek düzenlemeler getiriliyor. Ülkemiz içinde motosiklet trafiğin ilacıdır, gerekli düzenlemelerin devreye girmesiyle hem motosiklet kullanımının teşvik edilmesi, hem de mevcut motosiklet kullanıcılarının trafik akışında daha fazla öncelik ve hak tanınmasıyla bu konuda hızla daha büyük bir kamuoyunun oluşacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı.


    Alıntı Haber...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    19 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul/rumeli hisar
    Motosikleti
    sym mio
    Ben gördüm ben gördüm
    Paylaşım çin teşekkürler metehandro...
    Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....
    Apti mi kim o,kımılcan

  3. #3
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    İyide bunun için ne gibi bir çalışma yapmış şimdiye kadar federasyon?.... Sadece lisans vermek değil işleri....

    Lafla motor yürümez...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  4. #4
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    Comet
    ama yasalar bir yandan diğer araç sürücüleri bir yandan bizi soğutmak için ellerinden geleni yapıyorlar
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler