Bu yıl 30. kez düzenlenmesi planlanan dünyanın en zorlu ve en tehlikeli rallisi Dakar, terorist örgütlerin tehditleri nedeniyle iptal edilirken, ülkemizi dev organizasyonda motosiklet kategorisinde temsil edecek Jim Beam Türk Takımı sporcuları Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar Türkiye'ye dönüyor!

Yaklaşık binin üzerinde sporcunun yarışacağı 30. Dakar Rallisi, Organizasyon Komitesi (ASO)'nun yaptığı basın toplantısıyla resmen iptal edilirken, Jim Beam Türk Takımı sporcuları Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar da hayal kırıklığı yaşadılar.

Jim Beam Dakar Türk Takımı start için tüm hazırlıklarını tamamlayarak büyük yarışta Türk Bayrağını Dakar'a ulaştırmayı planlarken, yarışın iptaliyle umutlarını gelecek seneki yarışa bıraktılar.

Kendilerine destek veren tüm sponsorlara ve Türk halkına teşekkür eden Jim Beam Türk Takımı'nın, yarışın iptali üzerine Havayollarında oluşan bir aksaklıktan dolayı 8 Ocak Salı günü (yarın) Lizbon'dan İstanbul'a döneceği belirtildi.

KLM Havayollarına ait uçakla Amsterdam aktarmalı olarak yurda dönecek olan Merkit ve Torunlar’ın saat 23:00'de Atatürk Dış Hatlar Geliş Terminaline ineceği kaydedildi. Jim Beam Türk Takımı'nın Dış Hatlar geliş bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayacağı da açıklandı.

30. kez düzenlenmesi planlanan dünyanın en zorlu ve en tehlikeli rallisini, Moritanya üzerindeki rotada Al Kaide terorist grubun ralliyi tehdit etmesi riskini göze almayan organizasyon yetkililileri iptal etmişti.
Açıklamanın ardından binlerce sporcu büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, tüm yarışmacılar terörizmi lanetlediler.

ALINTIDIR...