Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Malesef gidecek yer yok !!!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris

    "Nazan Kayran'ın satırlarını okurken, bir kez daha umutsuzluğa kapıldım.. Neyiz biz, neler oluyoruz, nereye gidiyoruz?..
    Bu ülke yaşanır olmaktan çıkıyor mu?.. Bu ülke dağ başı mı oluyor?. .Bu ülke insanının sahibi, güvencesi, dayanağı yok mu?..
    Nedir?.. Nedir?.. Nedir?..
    Olay aslında basit görünüyor.. Ama altında öyle derin manalar var ki..
    Nazan, bir pazar sabahı (16.12) sabah ona doğru, Sıraselviler Caddesi'ne giriyor arabasıyla.. Tam Taksim.. Hani İstanbul'un taksim olduğu göbeği, merkezi.. En kalabalık, en turistik yeri.. Bir taksi gelip çarpıyor Nazan'a.. "Başıma ilk defa böyle bir şey geliyor. Hem acemilik, hem bilgisizlikten, zaten dolu trafiği tıkamamak için arabamı 1-2 metre kenara çekip indim ki, bana vuran taksici kaçıp gitmiş bile.."
    Şaşkın şaşkın etrafına bakarken, elinde cep telefonuyla bir turist gelmiş yanına.. "Olayı gördüm. Taksinin plakası telefonumda kayıtlı (34 TAE 70). Size yardım edeyim" diye.. Ora Taksim meydanı.. Düşünün.. Orada park etmiş 10-15 taksi var. Şoförlerin çoğu da dışarda, ayakta.. "Hepsi yüzlerinde ayni, ama yorum yapmak istemediğim ifade ile bana bakıyorlar. Etrafta yüzlerce Türk var, umursamaz geçip gidiyor ve bir yabancı, bu ülkeyle ve insanlarıyla zerre alakası olmayan bir turist elinde çektiği fotoğrafla yardımıma koşuyor.."
    Hemen orda bir ekip arabası var. Alanın trafiğinde görevli.. Aslında olaya kendiliklerinden müdahale etmeleri gerek. Çünkü onun için ordalar.. Taksim'de sigara yakıp, gelen geçene bakmak, bir de anons edilir, bir devlet büyüğü gelirse ona yol açmak için değil..
    Nazan onlara koşuyor hemen.. Görevli ekip arabasındakiler "Bizim görevimiz değil" diyorlar.. "Siz 155'i arayın.."
    Trafik polisi ordayken 155'i aramak niye?..
    Arıyor Nazan 155'i.. Orası, yardım değil akıl verme merkezi.. Vatandaşta akıl yok ya..
    "Siz Beyoğlu Karakolu'na başvurun" diyor, 155 sesi..
    Üşenmiyor.. Karakola gidiyor Nazan, artık daha fazla meşgul etmek, yormak istemediği turiste teşekkür ederek.. Karakoldaki polis, bir yazı okuyor ona.. "Bu konuda karakolun zabıt tutma hakkının olmadığını, doğrudan savcılığa başvurulması gerektiğini" anlatıyor yazı.. Savcılığa dilekçe verip, dava açılmasını isteyecekmiş.
    "Lanet" diyor Nazan ve çıkıyor gidiyor..
    Karakoldan.. Türkiye'den değil!..

    ****

    Şimdi İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a soruyorum..
    "Polis ne işe yarar?.. Trafik polisi ne işe yarar?.. Görevli trafik ekipleri ne işe yarar?.. 155 ne işe yarar?.. Karakollar niçin vardır, ordaki polisler ne işe yarar?.. Ben bu kentte kime güvenerek yaşayacağım?.. Bir saldırıya maruz kaldığımda kime gideceğim?.. Saldırıya maruz kalmamı kim önleyecek?.."
    Celalettin Cerrah'a bir daha çok açık yürekle soruyorum. Ayni açık yürekle cevaplasın..
    "Bu taksi, sizin aracınıza çarpsaydı, ekipteki, 155'teki ve karakoldaki polisler size de sadece akıl öğretmekle yetinip, başlarından savabilirler miydi?.. O zaman sizin sıradan vatandaş Nazan'dan farkınız nedir?.."
    Orada sıra sıra duran ve vatandaşa vurup kaçan meslektaşlarıyla adeta gurur duyan taksicilere sorum yok..
    Gözlerinin önünde işlenen suça umursamaz seyirci kalan ve kıllarını kıpırdatmadan çekip giden yüzlerce Türk vatandaşına da sorum yok..
    Benim sorum herkese..
    Bu ülke hâlâ yaşanmaya değer mi?.. İnsanlarıyla.. Kurumlarıyla..
    "

    Yukarıdaki yazı Hıncal ULUÇ"un 25 aralık salı günkü köşesinden aynen alınmıştır.

    Sormuşya sayın Uluç hemen söyliyim değil sayın Emniyet müdürümüzün arabasına koruma arabasına dahi çarpsanız hatta bırakın çarpmayı koruma arabası size gelip çarpsa şöle oluyo Sayın emniyet müdürümüz geçen sene bir buluşmadan toplu halde dönen bir grup motorcu arkadaşımızı geçerken koruma arabası Savaş (XXL) in motorunu sıkıştırıp hafifçe çarpıyo ve arkadaşımız düşüyor. Buna mütakip sayın emniyet müdürümüzün Konvoyu duruyor Ve sayın Celalettin Cerrah bunların burada ne işi var gerekeni yapın emrini veriyor..
    Motorcuların trafikte ne işi var??? Bir grup adi serseri !!! bu motorculardan bi kaç tanesini taksim meydanında sallandıracaksın ki akıllansınlar..

    Efendim devam edelim olayı anlatmaya .. koruma aracı eskortluk edip bizim grubu en yakın trafik kontrol noktasına kadar götürüyor.. Bizimkilerde arkasından burada yapılan kontrolde yanılmıyosam 4 veya 5 arkadaşımız ehliyetsizliklen işlem görüp motorları bağlanıyor..İşte burası çok önemli bu arkadaşlar ertesi sabah açıyolar başlığı veryansın ediyolar.. Arada bir kaç kendini bilmez işi küfüre kadar götürüyor. Yani haklı iken haksız duruma düşürüyorlar kendilerini..Oysa orada koruma aracının motorcuyu sıkıştırması ve düşürmesi olayı var malesef bu güme gidiyor..

    Kendi koruma aracı suçluyken bile Şahin olan sayın Emniyet Müdürümüzü vatandaşın haklarına karşı sağduyuya davet etmek dışında elimizden gelen hiç bir şey yok.

    Geçen sene bir proje ile İstanbul trafiğine çözüm arandığında ; aslında çözümün çokta zor olmadığını yapılan araştırmalarda Trafikte seyreden araçların %56 sının tek kişi (Şoför) %24 ünün 2 kişi (Şoför+1) Geri kalan % 20nin ise 1 den fazla yolcu + Yük taşıdığı tespit edilmiş. Motorların %95 gibi bir oranı 2 kişilik yani Sürücü+1 buda demek oluyorki %56 +%24 = %80 aracın yaptığını bir motor rahatlıkla yapar +10 aracın park ettiği yere 50 motor rahatlıkla park eder.

    Sorun ne ? .... Trafik + buna bağlı park yeri değilmi ..Çözüm olamazmı bu teklifimiz..

    İşte bu çözümü gerekli mercilere Mail yoluyla yolladık.. Sağolsunlar hemen ÖTV ve har(a)çları arttırıp gereken ilk adımı attılar

    Devlete düşen ne motor kullanmayı özendirmek . Otoyolları, köprüleri motorlara ücretsiz hale getireceksin.. Bunu yaparken motor eğitimi, ve koruma ekipmanları konusunda acımasız olacaksın ki ocaklar sönmesin . Motorun bir serseri binek aracı değil çözüm olduğunun farkına varıp bu yolda hesaplanmış ileriye dönük minumum sorun yaratacak adımlar atacaksın.

    Bu arada mevcut motorcu profilimiz nedir?

    Biz eğitim diye yırtındıkça bakıyorum hala "İbrede en son hangi hızı gördünüz" , "X marka motor tek teker yaparmı" , "Motoru nasıl şaha kaldırabilirim " , "vufffff diye giden motordan almak istiyorum" , "Eksozdan memnun değilim motordan motor sesi geliyor oysa ben tank sesi gelsin istiyorum" "Eksozun neresini delersem daha performanslı gider" gibi her kelimesinden cehalet akan başlıkları sıklıkla görür olduk...Ben biraz abartsamda balıklar 3 aşağı 5 yukarı aynı mahiyette

    Toplum malesef bu tip motorcuları baz alarak bizlere bakıyor.. Elbet bizde ülkemizden yeni yarışçılar çıksın istiyoruz .. Dünya motorsporları listesinde üstlerde TÜRK Bayraklarını görmek bizimde gözlerimizi yaşartıyor..ama yerinde yapılırsa .. evet malesef pistlere grip antreman yapmak nerde ise imkansız.ama bu otobanda 300 km/h yapmaya bir mazeretmi.....

    İşte devlet bu işe el atarsa hem çok büyük bir problemini çok ucuza çözer (Yeni yollar, otobanlar, tüp geçitler yapmak bunları devamlı faal halde tutmak ve bakım yapmak dediğimiz otoban ve geçiş ücretlerinin motorlardan alınmaması ile gidecek parada çok daha büyüktür) sorunu çözülen vatandaş memnun olur , memnun olan vatandaş sandıkta bunu belli eder.

    Olurmu acep ne dersiniz???
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    Olmaz derim, daha 1 ay olmadı, galata-fener derbisi sonrası staddan ayrılan bir ensesi kalın konvoyundaki koruma aracının yaya geçidinden geçen kadına çarpıp üstüne birde aşağı inerek bağırıp çağırdıklarına şahit oldum.

    Adamlar yayayı tanımıyor, motosiklet de ne ki...

    Bu arada gerek emniyet mensupları olsun gerek siyasetçiler olsun konvoylarındaki koruma sayısı ve tavırlarını görünce bu adamların sokakta yürümeye bile cesaret edemeyecek kadar korkak olduklarını düşünüyorum.

    Yaya geçidinden geçen bir hanım bile ürkütüyor bunları, çarpıp yol dışına atıyorlar...
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

  3. #3
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Barış bey hayrola yoksa sizde mi gitmeyi düşünüyorsunuz?
    Malum farklı düşünenlere,eleştirel yaklaşanlara çözüm sunanları hemen ülkeden kovalamaya,aforoz etmeye hatta Taksimde sallandırmaya bayılan bir milletiz.

    Yazınıza katılmamak elde değil,medeni insanlar gibi davranabilsek,çözümüde kolaylıkla bulacağız-uygulayacağız.

    Farklı bir ortamda olsak konuşabileceğimiz çoooook konu var.
    Teşekkürler.

    Sevgili aYe insan odaklı düşünebilsek çözüm de gerçekleşecek ama biz ya para yada inanç odaklı hareket ediyoruz.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  4. #4
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    2006 şubatında, e-5'in ortasında, yaklaşık 80'le giderken yoldaki yama yüzünden düşmüştüm.
    yaralanmamış, kendimi ve motoru sağa çekebilmiştim.
    hem soğuktu, hem de olayın etkisiyle tir tir titriyordum. kafam allak-bullaktı.

    yanımdan geçen ekip otosu, el sallayıp yardım istememe rağmen, camdan bana bakarak geçip gitti. durmadı.

    sonra 155'i aradım. bekle ekip gönderecez dediler.
    bekledim. az önce yanımdan geçen ekip geldi. tavırlar vıcık vıcık. sorular gıcık gıcık.
    psikolojim bozuk. her sorulanı da anlamıyorum, herif sert çıkıyor. "konuşsana lan" diyor. belli ki rahatsız etmişim amcamları. ne güzel sabaha dek dolanacaklarmış, pis, serseri bir motorcu iş çıkartmış gece vakti.

    alkollü olup olmadığımı soruyorlar. "yok. değilim" diyorum.
    "motoru yol kenarında bırakıp, haseki hastanesine gidecez. orada anlarız alkol alıp almadığını" diyorlar. gevşek gevşek gülüşüyorlar.
    "olur" diyorum. gidelim.
    "amaaaa... bir çorba parası atarsan, gitmeyiz. alete üflersin. motorun da kurda kuşa yem olmaz" diyorlar. (maksat belli oldu)
    ona da olur diyorum. çıkarıyorum bi onluk, uzatıyorum. telaşlanıyor sağdaki.
    "öyle olmaz olum. içine koy içine..."

    tamam diyorum. on lirayı ruhsatın içine koyuyorum.
    üfle bakiim... püfff... "aaa sıfır çıktı..."
    bi daha üfle... püfff... "yine sıfır çıktı. doğru diyormuşun len..."
    ondan sonra, tutanak yazılmaya başlanıyor.

    gecenin bi vakti, ölümden dönmüş kazazedeye yapılan muamele bu.

    sonrasında, polis amcamın aradığı, konuşmalarından bayağı bir samimi oldukları anşılan çekici geliyor.
    bağlarken, iyice anasını ağlatıyor motorun. maslak'a 140 lira istiyor. veriyorum.

    4 gün sonra kaza raporunu alıyorum. suçlu tamamen ben gösterilmişim. yoldaki kusurdan eser yok. kasko şirketim, 810 liralık masrafı ödüyor bana.
    ama karşılığını alacağı bir muhatap bulamıyor. tutanakta yol kusuru yazılmış olsa, kaza nedeni aynen anlatılmış olsa, belediyeden veya karayollarından tazmin edecek. ama yazılmadığı için benden dolayı zarar ediyor, ve bir daha beni kaskolamak istemiyor.

    bir avukat dostuma danışıyorum.
    "aman bulaşma" hiç bir şey ispatlayamaz, hiç bir şey yapamaz, daha fazla para ve zaman kaybedersin" diyor. "sineye çekip, oturacaksın poponun üzerine." ama hak- hukuk, kanun- nizam diyecek oluyorum, gülümseyerek ekliyor;"burası Türkiye..."
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  5. #5
    mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul/maltepe
    gecen gun karakoyde giderken bende farketmeden konvoya yaklasmısın once bi arabadan biri baardı anlayamadım snr arkadan 2 sivil dısarda arabayla ustume dogru geliolar cekil kenara die bende o anda cozdum kenara cekilip durdum e hemen bi polis gelip naapıosun sen die azarlamaya kalktı bende gormuyomusun duruyorum diyince aldı ehliyet ruhsatı 15 dakika elinde tutup sagda solda gezdi snr baska bi polis aldı getirdi al git die
    tvlerde gazetelerde halkın arasına karısan onlarla kucaklasan yoneticiler aslında ne olduklarını herzmn gosteriolar bize
    bu ulkede bişeyler biyeden duzelmeye baslamadıkca yarın mahalle muhtarı bile aynı hareketi yapmaya kalkıcak trafikte
    true love..

    Drift Religion

  6. #6
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Ben oy kullanmayı rededdiğim zaman beni kınayan arkadaşlar ne düşünüyor acaba?

    Bu ülkede topyekun zihniyet değişmedikce bu senaryolar çeşitli şekillerde hep karşımızda olacak...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

  7. #7
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    geçtiğimiz yaz haremde feribottan indim eve dönüyorum.tam göztepe köprüsüne yaklaşmışım solumda bir belediye otobüsü beni sıyırırcasına geçiyor, geçerkende korna falan çalmıyor ben geliyorum diye.neredeyse gidon otobüse sürtecek düşünün.ileride durakta duruyor.gidiyorum yanına, sen nasıl gittiğini sanıyorsun, öldürecekmisin beni diye çıkışıyorum.yolcular bön bön bakıyor sadece.adam yavuz hırsız misali bana bir küfretmeye başlıyor, yok ben emniyet şeridinden gidip ona yol vermeliymişim, asıl ben yolu kapıyormuşum faln diyerek bağırmaya başlıyor.tartışıyoruz.yolcular binmiş ben hala adama camdan laf anlatmaya çalışıyorum.adam dönüyor bana bir küfrediyor gene ve direksiyonu üstüme kırarak motora hafif sürterek kalkıp gidiyor.sola doğru düşsem direk akan trafiğin altında kalıcam.adamın eşgal belli, hat belli, plaka, yer gün saat belli.gidiyorum karakola, biz ilgilenemeyiz git savcılığa şikayet et diyor, yada 155 i ara.arıyorum, bana ekiplere haber veririz başkada bişey yapmayız diyorlar.iett kadıköyü de arıyorum.bizi ilgilendirmez diyorlar, kapıyorlar telefonu.
    öylece kalakalıyorum, daha ne yapayım.
    aslında yapılacak şey belli de bu ülkede hak-hukuk var diyerek yapmıyoruz.
    yoksa yapsak daha mı iyi???
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

  8. #8
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    17 Şubat 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KV 250 AGUİLİA
    Valla okudum, baktım; biliyoruz zaten içinde bulunduğumuz durumu...
    Bence gidecek yer yok değil; Çok olduğu için işler karışıyor gibi... Evet, evet gidecek yer çok da, gidilen yerde işi yapacak adam yok!
    ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!

  9. #9
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada mevcut motorcu profilimiz nedir?

    Biz eğitim diye yırtındıkça bakıyorum hala "İbrede en son hangi hızı gördünüz" , "X marka motor tek teker yaparmı" , "Motoru nasıl şaha kaldırabilirim " , "vufffff diye giden motordan almak istiyorum" , "Eksozdan memnun değilim motordan motor sesi geliyor oysa ben tank sesi gelsin istiyorum" "Eksozun neresini delersem daha performanslı gider" gibi her kelimesinden cehalet akan başlıkları sıklıkla görür olduk...Ben biraz abartsamda balıklar 3 aşağı 5 yukarı aynı mahiyette

    Toplum malesef bu tip motorcuları baz alarak bizlere bakıyor.. Elbet bizde ülkemizden yeni yarışçılar çıksın istiyoruz .. Dünya motorsporları listesinde üstlerde TÜRK Bayraklarını görmek bizimde gözlerimizi yaşartıyor..ama yerinde yapılırsa .. evet malesef pistlere grip antreman yapmak nerde ise imkansız.ama bu otobanda 300 km/h yapmaya bir mazeretmi.....

    Öncelikle şunu belirteyim, uzun zamandır hasret olduğum türden bir başlıktı. Teşekkür ederim bunun için kendi adıma.

    Diğer yandan abartarak bile olsa bahsettiği forum başlıkları ne yazık ki forumumuzun %50'ye yakınını tutmaktadır diye düşünüyorum. Bunda suç sadece o başlığı açanların değil, akıllı ve efendi motorcuların da aslında. Gülüp geçtiğim (bazen de dayanamayıp iğneleyici şeyler yazdığım) bu tarzdaki birçok başlıkta bu profilde olmayan arkadaşlarımızın da yazılarını görüyorum. İyi niyetle bilgi vermeye çalışıyorlar ama karşılarında iyi niyetle düşünen insanların olmadığını unutuyorlar.

    Şahsi fikrim bu tür başlıklara itibar edilmemesi yönündedir. Bazen çok bildiğini düşünenlerin bile hatalı ya da eksik bilgi vererek, soruyu soranın hayatına mal olabileceğini unutmayın.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  10. #10
    arinrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    X9 250 Evo
    Şu durumumuzun bir düzelme şansı olduğuna inanmıyorum. Ne yöneticiler nede sivil toplum örgütleri bu yeteneğe sahip değiller.
    Demokrasi bu kadar eğitimsiz yobaz toplumlarda kötü işliyor. Belkide ülkemizin bir ordu gibi sıkı yönetilmesi gerekiyor. Ordununda içinde çürükler vardır ancak kurulu sistemi hiç kimsenin değiştirmeye gücü yetmez. Bu nedenle kurallar kanunlar hep harfi harfine işler. Belkide bizim çözümümüz budur. Bazen insanlara ne yapması gerektiğinin zorla anlatılması gerekmektedir. Belki...

  11. #11
    planet58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2007
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    sattı...
    Peki ben soruyorum şimdi ; bu ülke bitmiş mi bitmemiş mi ? deveye sormuşlar boynun neden eğri diye ? nerem doğru ki demiş..

  12. #12
    arinrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    X9 250 Evo
    Bu ülke hiçbir zaman bitmez. Önce olabildiğince yobaz, seviyesiz, kültürsüz oluruz. Arada yananlar yanar. Sonra biri çıkar bizi kurtarır.

  13. #13
    zafer80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2007
    Şehir
    ist/avrupa
    Malesef gidecek yer yok
    hıncal ULUÇ
    BBRR

  14. #14

    Üyelik
    06 Aralık 2007
    Şehir
    Es Es
    Motosikleti
    Yamaha YZF R125 & Honda Activa
    Arkadaşlar kusura bakmayın tüm yorumları OKUMADIM...Çünkü okuyamadım...Okudukça her yorumdabir feryat,bir veryansın var...Haksızsınız demiyorum aksine haklısınız ve haklı olmanız benim canımı sıkıyor...Çünkü burada ve kim bilir daha nerelerde bi bu kadar daha haklı vatandaşımız var ama hakkını savunan var mı?Sen haklısın diyen var mı?Klişeleşmiş bir söz belki ama "BURASI TÜRKİYE"...Motosikletçi Allah'a emanet gidiyor Türkiye yollarında.Sebe ne peki?Farkedilmemezlik...Ama işine gelince farkedebiliyorlar...Ah ah daha fazla birşey yazmayacağım çünkü yaz yaz nereye kadar?Bugüne kadar hiçbir şey değişmedi bugünden sonra da değişmez...Bizim insanlarımız birilerinin değerini hep öldükten sonra anlar ya yine birkaç motorcu ölecek ki (Allah korusun) öyle düzenleme yapacaklar...O da bi ihtimal...
    :bounce:[B]тєк вαѕıηαℓıgıη уσℓ¢υѕυ тєк σℓυя...[/B]:bounce:

  15. #15
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    O hesap temmuzda kapandı malesef.Biz motorcular gibi ülkenin geri kalanının da geleceği karanlık.Gerçi olay giriş gelişmeyi çoktan aşmış.Ülke yönetimi zamanında 2+2 = 4 diyemeyen korkaklara teslim edilmiş.Bizim yaşadığımız sonuç.Başka türlü olması anormal olurdu.

    Alıntı arinrin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ülke hiçbir zaman bitmez. Önce olabildiğince yobaz, seviyesiz, kültürsüz oluruz. Arada yananlar yanar. Sonra biri çıkar bizi kurtarır.
    O konuda yanılıyorsun.Emin ol herşeyin bir sonu vardır.Biz birşeylerin üzerine oturmamıza yarayan yerimizi terletmessek gidiş o gidiş.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  16. #16
    ShowDown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yok
    BBRR gerçekten çok anlamlı yazmışsın,aynen katılıyorum...
    ama "iyiler kötüler kadar cesur olmadıkca bu ülke bir yere varamaz..." sözü gerçekten bura kendini gösteriyor.Baştaki partilere dönüp bakıyorsun...hepsi birbirinden fazla bu ülkeyi sömürmek için yarışıyor...Oy kullanırken en iyisini değil, en az zararlısını seçmeye çalışıyorsun...Gerçekten bu millet için herşeyini verecek tek bir adam çıktı o da Atatürk!...Millet gittikçe çöküyor...

    aslında şöyle birşey düşündüm.Mecliste bizden de biri olsa en azından bizim haklarımızı savunsa,gerçekten çevresi geniş iyi oy toplayabilecek,hayırlı işler yapabilecek,bir düzen getirebilecek birisi?Gerçekten çok mükemmel olur.Biz susarsak bizim çocuklarımız,torunlarımız yanar.Bence biz susmayalım el ele verip birleşelim.Ne dersiniz?
    facebook.com/kaskafa

  17. #17

    Üyelik
    20 Eylül 2007
    Şehir
    K.Maraş
    Alıntı ShowDown adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BBRR gerçekten çok anlamlı yazmışsın,aynen katılıyorum...
    ama "iyiler kötüler kadar cesur olmadıkca bu ülke bir yere varamaz..." sözü gerçekten bura kendini gösteriyor.Baştaki partilere dönüp bakıyorsun...hepsi birbirinden fazla bu ülkeyi sömürmek için yarışıyor...Oy kullanırken en iyisini değil, en az zararlısını seçmeye çalışıyorsun...Gerçekten bu millet için herşeyini verecek tek bir adam çıktı o da Atatürk!...Millet gittikçe çöküyor...

    aslında şöyle birşey düşündüm.Mecliste bizden de biri olsa en azından bizim haklarımızı savunsa,gerçekten çevresi geniş iyi oy toplayabilecek,hayırlı işler yapabilecek,bir düzen getirebilecek birisi?Gerçekten çok mükemmel olur.Biz susarsak bizim çocuklarımız,torunlarımız yanar.Bence biz susmayalım el ele verip birleşelim.Ne dersiniz?
    hep toz pembe hayallerimiz var

    ama haksızsın demiyorum

    haklısın ama yapacak bişi yok olsa da çok zor

  18. #18
    Su Silahı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    ybr 125
    Teşekkürler Barış bey;
    Uzun zamandır böylesine güzel ve anlamlı bir yazı ve bir o kadar güzel bir yorum okumamıştım.
    Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..

  19. #19
    kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul/AVCILAR
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2006 şubatında, e-5'in ortasında, yaklaşık 80'le giderken yoldaki yama yüzünden düşmüştüm.
    yaralanmamış, kendimi ve motoru sağa çekebilmiştim.
    hem soğuktu, hem de olayın etkisiyle tir tir titriyordum. kafam allak-bullaktı.

    yanımdan geçen ekip otosu, el sallayıp yardım istememe rağmen, camdan bana bakarak geçip gitti. durmadı.

    sonra 155'i aradım. bekle ekip gönderecez dediler.
    bekledim. az önce yanımdan geçen ekip geldi. tavırlar vıcık vıcık. sorular gıcık gıcık.
    psikolojim bozuk. her sorulanı da anlamıyorum, herif sert çıkıyor. "konuşsana lan" diyor. belli ki rahatsız etmişim amcamları. ne güzel sabaha dek dolanacaklarmış, pis, serseri bir motorcu iş çıkartmış gece vakti.

    alkollü olup olmadığımı soruyorlar. "yok. değilim" diyorum.
    "motoru yol kenarında bırakıp, haseki hastanesine gidecez. orada anlarız alkol alıp almadığını" diyorlar. gevşek gevşek gülüşüyorlar.
    "olur" diyorum. gidelim.
    "amaaaa... bir çorba parası atarsan, gitmeyiz. alete üflersin. motorun da kurda kuşa yem olmaz" diyorlar. (maksat belli oldu)
    ona da olur diyorum. çıkarıyorum bi onluk, uzatıyorum. telaşlanıyor sağdaki.
    "öyle olmaz olum. içine koy içine..."

    tamam diyorum. on lirayı ruhsatın içine koyuyorum.
    üfle bakiim... püfff... "aaa sıfır çıktı..."
    bi daha üfle... püfff... "yine sıfır çıktı. doğru diyormuşun len..."
    ondan sonra, tutanak yazılmaya başlanıyor.

    gecenin bi vakti, ölümden dönmüş kazazedeye yapılan muamele bu.

    sonrasında, polis amcamın aradığı, konuşmalarından bayağı bir samimi oldukları anşılan çekici geliyor.
    bağlarken, iyice anasını ağlatıyor motorun. maslak'a 140 lira istiyor. veriyorum.

    4 gün sonra kaza raporunu alıyorum. suçlu tamamen ben gösterilmişim. yoldaki kusurdan eser yok. kasko şirketim, 810 liralık masrafı ödüyor bana.
    ama karşılığını alacağı bir muhatap bulamıyor. tutanakta yol kusuru yazılmış olsa, kaza nedeni aynen anlatılmış olsa, belediyeden veya karayollarından tazmin edecek. ama yazılmadığı için benden dolayı zarar ediyor, ve bir daha beni kaskolamak istemiyor.

    bir avukat dostuma danışıyorum.
    "aman bulaşma" hiç bir şey ispatlayamaz, hiç bir şey yapamaz, daha fazla para ve zaman kaybedersin" diyor. "sineye çekip, oturacaksın poponun üzerine." ama hak- hukuk, kanun- nizam diyecek oluyorum, gülümseyerek ekliyor;"burası Türkiye..."
    gültekin dostum şu yazını okudum sanki olayı ben yaşadım bu memlekette ne zaman güvende olacağız
    Alıntı Luxor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçtiğimiz yaz haremde feribottan indim eve dönüyorum.tam göztepe köprüsüne yaklaşmışım solumda bir belediye otobüsü beni sıyırırcasına geçiyor, geçerkende korna falan çalmıyor ben geliyorum diye.neredeyse gidon otobüse sürtecek düşünün.ileride durakta duruyor.gidiyorum yanına, sen nasıl gittiğini sanıyorsun, öldürecekmisin beni diye çıkışıyorum.yolcular bön bön bakıyor sadece.adam yavuz hırsız misali bana bir küfretmeye başlıyor, yok ben emniyet şeridinden gidip ona yol vermeliymişim, asıl ben yolu kapıyormuşum faln diyerek bağırmaya başlıyor.tartışıyoruz.yolcular binmiş ben hala adama camdan laf anlatmaya çalışıyorum.adam dönüyor bana bir küfrediyor gene ve direksiyonu üstüme kırarak motora hafif sürterek kalkıp gidiyor.sola doğru düşsem direk akan trafiğin altında kalıcam.adamın eşgal belli, hat belli, plaka, yer gün saat belli.gidiyorum karakola, biz ilgilenemeyiz git savcılığa şikayet et diyor, yada 155 i ara.arıyorum, bana ekiplere haber veririz başkada bişey yapmayız diyorlar.iett kadıköyü de arıyorum.bizi ilgilendirmez diyorlar, kapıyorlar telefonu.
    öylece kalakalıyorum, daha ne yapayım.
    aslında yapılacak şey belli de bu ülkede hak-hukuk var diyerek yapmıyoruz.
    yoksa yapsak daha mı iyi???
    olacak şeyi söyleyeyim abicim

    serbest dolaşma hakkı geldiğinde; oy kullanmayan arkadaşlarım, şeriat istemeyen arkadaşlarım, kazandığının yarısını vergi diye vermek istemeyen arkadaşlarım ve ben bu ülkeden gideceğiz
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

  20. #20
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Gitmek,kaçmak aslında pes etmek demek,yılmak demek.
    Belkide dürüst insanlar yıldırılmak isteniyor.
    Çünkü o zaman kuşatma-işgal tamamlanmış olacak.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)