Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
12. sayfa BirinciBirinci ... 2101112

Kuralkan'dan iki dev hamle

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #221
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kanuni'nin biraz gururu warsa bu kadar yorumdan sonra vazgeçer zaten bu işten
    Gurur neysede ileriye dönük bir yatırım olmayacak Hyosung ismi bittiği an(Kore'li firmanında bazı şeyleri iyi tahlil etmediğini düşünüyorum)
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #222

    Üyelik
    07 Mayıs 2007
    Şehir
    BURSA/Bademli
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250r "Siyah"
    Alıntı trasher adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    HFC Dün akşam Barnies cafe'de Global Motor A.Ş nin Genel Müdürü Sayın Cengiz Özkul ile görüştü .

    Bu yazıyı hazırlayan HFC moderatörü Gökhan'a(Trasher) sonsuz teşekkürler

    Cengiz Beyin açıklamaları ;

    Bu akşam anadolu yakası toplanma mekanımızda Global Motor Aş'nin Genel Müdürü Sayın Cengiz Bey aramızdaydı. Bizde; sizlerin ve hepimizin merak ettiği soruları Cengiz Bey'e ilettik. Ben kendi açımdan konuşacak olursam cevaplar tatmin ediciydi. Cengiz Bey'in anlattıklarına dair bilgiler ve önemli notları madde madde sıralıyorum.

    1. Global Motor Aş. S&T Motors ile sözleşmelerden doğan, distribütörlük anlaşmalarından isim haklarından doğan hakları için hukuksal yollara başvurmuştur.

    2.Hyosung markası ve ismi 2015 yılına kadar Global Motor Aş. ye aittir. Türkiyeye Hyosung adı altında veyahut stkanuni adı altında bir marka getirilirse Global Motor Aş'nin ülkeye giren aynı tip birebir kopyası olan motorları toplatma hakkına sahiptir. Bunu; gerektiğinde, mahkeme kararı verildiğinde uygulamaya geçirebilir. Mahkeme sürecindeki hukuksal savaşta hukuçulara göre davanın lehimize sonuçlanması %95 orandadır.

    3.Global Motor Aş. 10 yıl boyunca servis ve yedek parça hizmetine kesintisiz devam edecektir. Global Motor Aş herzamanki gibi kullanıcısının ve müşterilerinin arkasında olacaktır. Her türlü sorunuyla ilk günkü gibi ilgilenecektir.

    4.Kanuni Koredeki şirketle anlaşma sağlamış fakat hukuksal yolların başına açacağı sorunları tam olarak hesap etmemiştir.


    5.2008 yılında Hyosung markasına vurulan darbeden hiçbir firma karlı çıkmayacaktır. Bu etik dışı hareket tamamen Marka yı zarara uğratmaya yönelik olmuştur.

    6.Kore'deki yetkililerde olayın ciddiyetinin farkına varmıştır. Bu konu hakkında çekincelere sahip olmuştur. Hatta Global Motor Aş' ye bu motoru yinede getirebileceği hakkında bilgi vermiştir.

    7.Global Motor Aş Hyosung Marka Motosikletleri getirmeye şuan için devam edecektir. S&T Motors tarafından motosiklet siparişi kabul edilmemesi durumunda, Global Motor'un Hyosung Marka Motosikletleri farklı yollar ile temin ederek Türkiye'ye getirmesi mümkündür..

    8.Global Motor Aş Hyosung markası için 15 yıllık bir kalkınma süreci tasarlamış bunun ilk yılları yüksek zararla kapatılmış olmasına rağmen markalaşma adına inanılmaz yollar katedimiştir ve geri kalan yıllarda bu açığın kapatılacağı planlanmıştır... Buyüzdendir ki Global Motor Aş enazından ticari mantıkla düşünelim bu zararları kapatmadan kesinlikle bu işin peşini bırakmayacaktır.(bu soruyu sinan sormuştu acaba global bu işten vazgeçer mi ne hali varsa görsün markanında sektöründe der mi die)

    9.Ayrıca Kuralkan stkanuni adıyla getirmeyi düşündüğü motorların tamamında dizayn ve kalıp değişikliğine gitmek zorundadır. Biraz daha açarsak tek bir vidasının üzerinde dahi Hyosung markasının yazmayacağı kanunlarla desteklenmiştir. Bunun sonucunda st motor un bile gt250 serilerinde gv250 motoru yazılmış halde motorlara monte edilmiş olması kalıpların ne kadar pahalıya ve uzun zaman sürecinde değişeceğinin göstergesidir...

    10.Motoron Dergisinin tarafsızlığı hakkında da detaylı araştırmaya girdiklerini söylediler...

    11.Son olarak Cengiz Bey tüm [HFC] üyelerine teşekkürlerini iletti ve Markayı korumak adına yapılan bu emekleri duygulanarak izlediğini aktardı...

    özellikle alıntı yapıyorum 12. sayfadada bulunsun diye bu yazı,

    öncelikle çok rahatladık, eminim sadece ben değil birçok kullanıcı ve potansiyel müşteri (ben ). bu yazıdan sonra birde global motor aş yi fuarda gorursek inşallah kesindir gt250r almamız.

    bu gorusme ve aydınlatıcı bilgiler için cok tesekkur ederiz trasher, ve stmotors kore yi de kınıyoruz...
    [MT-BerkaY] - 2008 Ninja 250R - bikepics.com/members/croner_berkay

  3. #223
    tkalfaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Honda NC750S DCT
    Umarım Kuralkan bu hatasından vaz geçer..
    ---
    Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R

  4. #224
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı tkalfaoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umarım Kuralkan bu hatasından vaz geçer..
    Atı alan Üsküdarı geçti dostum be...

    Battı Hyosung yan goıng...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  5. #225

    Üyelik
    10 Ocak 2008
    yorumlarda millet kanuniyi kötülemiş hep.ya kardeşler bende de kanuni var ama benim şikayetim yok niye bu kadar şikayetçisiniz bu adamlardan.çin malı motorlara göre bence kral motor bunlar...sevgilerimle

  6. #226

    Üyelik
    07 Mayıs 2007
    Şehir
    BURSA/Bademli
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250r "Siyah"
    Alıntı esmerim17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yorumlarda millet kanuniyi kötülemiş hep.ya kardeşler bende de kanuni var ama benim şikayetim yok niye bu kadar şikayetçisiniz bu adamlardan.çin malı motorlara göre bence kral motor bunlar...sevgilerimle
    bide kanuni yi Hyosung ile karsıastır istersen? ustelik motoru geçtik, zaten kanuniyi bu hyosung konusunda motorun kendisi yuzunden kotulemedi kimse ama kanuni'nin servisleri hakkında iyi konusan hiç duymadım sayılır.
    [MT-BerkaY] - 2008 Ninja 250R - bikepics.com/members/croner_berkay

  7. #227

    Üyelik
    24 Aralık 2006
    Şehir
    pınarhisar
    Motosikleti
    racer200 şimdi ameliyatta
    [QUOTE=croner;921040]bide kanuni yi Hyosung ile karsıastır istersen? ustelik motoru geçtik, zaten kanuniyi bu hyosung konusunda motorun kendisi yuzunden kotulemedi kimse ama kanuni'nin servisleri hakkında iyi konusan hiç duymadım sayılır.[/QUO

    KANUNİ!!!!!!!!!! DÜŞÜNECEKSİN ABİCİM nerden aldımya ne kadar pişman oldum ama artık fayda etmiyor bundan sonra hyosung ta ne olur bilemem alacaklar ii bir araştırma yapması gerek gerçi herşey ortada ama alacak olan bilir motor 1aydır kullanmıyom dururken egzos çatlarmıya varmı böle bi şey zaten daha 3500km motor yapıldı debriyaj gitti ne kaldı geri zaten bu başıma gelenler hep meraktan araştırmadan aldığım için oldu bende diyomki ben yandım başkalarıda yanmasın servis konusuna gelince motoru bakıma bırakıyom adama dedim debriyaş telini kablosunu değiştir adam hiç bi şey değiştirmeden değiştirdim diyo bide bu işe 17ytl yazıyo ne tutturusam misalei ne markada hayır var nede servisçilikte tabi bu servis derken tüm servisleri kötülemiyom sadece haksız kazanç elde etmeye çalışan SAHTEKAR servislere sesleniyom millet bu paraları yoldan toplamıyo bu şikayetler neden dikkate alınmıyor bu yazılanları okuyon bir tane yetkili yokmu malı satana kadarmı her şey artık duysunlar abiya nedir bu yani bu yazacam abi bundan sonra ağzıma ne gelirse hep kanuniyi met ederdim şuan elimde bir125lik hussar ve 200racer var herhalde elimde patlarlar ve bende son sahipleri olurum biraz fazla döktürdük ama ne yapayım içim cız ediyor verdiğim paralara

  8. #228
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    yahu, Suzuki yada Yamaha'nın distribütörü değişse Suzuki yada YAmaha sahipleri bu kadar ayaklanırmıydı acaba?

  9. #229

    Üyelik
    30 Ekim 2006
    Şehir
    gaziantep
    yat yere anlaşma olmuş ne olacak
    yine çin malı satacak
    USLU mOtOr[B][/B][MEDIA][YT][/YT][/MEDIA]


    REKLAM ALANI
12. sayfa BirinciBirinci ... 2101112

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)