Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
9. sayfa BirinciBirinci ... 789

Motosikletçiler tanık arıyor! Dr Ömer UZMA Kazası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #161

    Üyelik
    28 Ağustos 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    gilera runner vxr 200
    Alıntı The massacre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayda işe bak abisi,ablası kitabını çıkartalım kazanın oku oku bitmedi
    THE Massacre olayları sürekli tek taraflı dinlemek ister istemez taraflı olmaya yöneltmez mi bizi.Madem yargıya intikal eden olay buralarada taşındı olayı takip eden tarafsızlar için iyi olmuş.

    Benim takıldığım nokta refüjleri görmemezlikten gelmek.Rametlinin hızı cok düşük olmasına karşın o tahlisiz kazanın kötü sonuclanmasında cok büyük rol oynayan refüjlerin yapısı.

    Kültür düzeyi yüksek olan motor kullancılarınında yargısız infaz yapmaları hatta cezayı kendılerının vermek istemeleride düsündürücü.Ellerinizle öldürmek istediğiniz 20 yasında ki bir genç

    Allah Ömer abinin ailesine sabır versin.Gercekten araba sürücüsü sucluysa kamuoyuna örnek teşkil edebilcek bir ceza ile cezalandırılması dileğimizdir.En büyük dileiğimiz adalet terazisinin dogru işlemesi


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #162

    Üyelik
    07 Ağustos 2007
    Şehir
    BUrSA
    Motosikleti
    KISMETSE HYSOUNG GT 250 R
    herkez neden söföre karşı bu kadar kin ve intikam peşinde burda yazanların hiç biri o andan orda değildi görgü sahitleri bilemem ne kadar doğru ve ne kdar yanlış ifadeler veriyor ama kimse o kazanın olmasını istemezdi 20 yaşında bir genç hayatını karartmak istermi ben 19 yaşındayım c.evine çok gidip gelmişliğim var (hem kendim için hem babam için)kimse inanın oraya gitmek istemez.kazaya gelince yani 2-3 hatta bilmem kaçıncı ağızdan duyarak kimse gaza gelmesin ne yapmak istiyorsunuz motorcularla diğer araç kullanıcılarını kan davalımı yapmak istiyosunuz.olaya soğuk kanlılıkla bakın aaa motorcuya çarpmış vurun kırın küfredin yapmayın bunlar kimseye yakışmıcak hareket.Tamam vefat eden şahsın ailesinin acısını anlıyamayız ama karşınızda 20 yaşında hayatının belki baharında bir genç var ve siz bunu nerdeyse ascaksınız...Siz bence asıp kesceğinize daha yararlı o kazaları en aza indirgemek için ne gerekiyorsa onları yapın.Ve mahkeme sürecinde olan bir dava hakkında pek yorum yapmak doğru değil.He birde şimdi o çocuğun 20 yaşındaki gencin eminim zaten vijdanı pek rahat değildir o hatalı yada değil...ALLAH ailesine sabır versin.hepiniz ALLAH a emnaet olun........
    Bu kaLp TEK baŞInada AtaBİLİr DEstEK ÜNİte GErekMEz...

  3. #163

    Üyelik
    05 Ekim 2007
    [QUOTE=Abisi;828499]Arkadaşlar ben Dr Ömer uzmanın hayatını kaybettiği kazada araç sürücüsü olan kişinin ağabeyiyim. Sibel hanım aracılığıyla tüm ailesine ve sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum. (Daha önce kendisine başsağlığı dileklerimizi dile getirdiğimiz ve hatta evlerine taziye ziyaretinde bulunmak istediğimizi belirten bir e-mail yolladığımız halde kendisi yazılanları samiyetsiz bulduğunu bu sitede arkadaşlarla paylaşmıştır. Bu kendi tasarruflarında olan birşey dir tabi ki. Ama o yazı gerçek hislerimizin ifadesidir). Yine sibel hanım yanılmıyorsam aynı yazısında benim motosikletçileri faşist olmakla suçladığımı yazmıştı. Bense bazı motorcuların bazı sitelerde kardeşime ilişkin ifadelerinde fazlasıyla seçkinci, hiç bir bilgiye sahip olmadan yargılayıcı ve ağıza alınmayacak galiz küfürler kullandıkları neticesinde kendilerini faşizan ifadeler kullandıklarını ifade etmiştim. Bildiğiniz üzre faşizim yalnızca bir devlet yönetim şekli değildir. Kimi normal dediğimz insanlar günlük hayatlarında kimi olalylara bakışları itibarıyle faşist bir tutuma, yani bir diğerini, belirli insani hiç bir neden yokken aşağılama, yerme ve hatta şiddet sergileyen bir tutum içersine girebilirler. Şu anda buraya, bahsettiğim yazılarının linkini vermek isterdim.böylelikle ne anlatmaya çalıştığım anlaşılırdı. Ama şimdi bununla uğraşamam açıkcası. İsteyen baksın motorcu sitelerine.
    Herkesin şunu bilmesini isterim bu bir kazadır.Terkar edeyim KAZA. Yani kimse bile isteye bir kişinin hayatını elinden almamıştır. Sibel hanım bu ve diğer bir mesajında olduğu gibi yanıltıcı ifadeler kullanıyor, yahut dava dosyanını hiç okumuyor. Örneğin:avukatımızın iki tanık çıkardığını söylüyor duruşmada. Hayır bir tanık. Oda yanında oturan iş arkadaşı. Diğer tanık yol kenarında bekleyen, kazadan önce yolda bir araba tamir etmiş ve araç bekleyen bir tamirci. Yani ne bizi, ne de rahmetliyi tanıyan bir kişi. (Sizin iddianız özetle şudur;rahmetli emniyet şeridinde değildi. Araç ona yandan çarparak bariyerlere sürükledi. Tanık sizin iddianızı çürüten bir ifade verdiği için olsa gerek bizim tanığımız sandınız herhalde. Bizim uydurduğumuz bir tanık olsa idi en basitinden aracın hareket halinde değil park halinde olduğunu söylemesini isterdik. ) Tanık aracın hızını 25- 30 arasında olduğunu söyledi ve motor emniyet şeridinde seyir halinde iken arabadan daha hızlı olduğunu tam kestiremeyeceğini ama normal hızla gittiğini söyledi. Ve bir çarpışma olduğunu aracın motora çarpmadığını ısrarla söyledi.Bu nötür durumda bulunan tanığın söylediklerini kabul etsek dahi. Ortada öyle hemen dar ağacını kurup asılacak bir katil tablosu çıkmıyor. Sizin acınınızı anlayabilmemiz imkansız. Ateş düştüğü yeri yakar. Yanlız öyle bir duruma çektiniz ki işi kan davası baştacakmışsınız gibi. Hani kardeşim alkollü olsa, limitleri aşan bir hızla gidiyor olsa ehliyeti olmasa, bağdat caddesinde hızlı araba kullanan sorumsuz bir genç olsa belki birazcık anlayabileceğim tavrınızı ama bunların hiç biri yok. Ama siz ısrarla yalancılıkla suçladığınız kardeşime ve avukatlara bunu yapıyorsunuz. Sizin iddia dilekçenizde avukatlarınız aracın emniyet şeridine 30 santim girdiğini yazıyordu. Trafik tutanağında ise 80 cm olarak gösteriliyor. Polislerde bizden değil herhalde. Yalancılıkla suçlanacak çok kişi var. Zafer yangın mesela, kendisi yine bu sitede olay anında orda olduğunu söyleyen uzun bir yazı yazmıştı. Orada kendisi olay yerine geldiğinde motorun çekicinin üstünde olduğunu yazmış. (olaydan 7-8 dakika sonra orada olduğnu söylüyor. Söyleyin bakalım 7-8 dakika sonra çekici gelecek ve motor çekicinin üstüne konulacak olurmu öyle şey bir ton prosedür var onlar yapılmadan araçlar yerinden oynatamazlar. Ama duruşmada olay yerine gittiğinde motorun yerde olduğunu söyledi.(yanıltıcı ifade. Dikkat edin yalan demiyorum) İkincisi Zafer yangının yazısına karşılık bir başka motorcu kendisinin 1 saate yakın orada durduğunu ve Zafer yangını görmediğini yazmış hemde bu sitede ve zafer yangının yazısının hemen ardından. Görüntülerde gazetecilerle konuşan arkadaş olsa gerek bu arkadaş.(siz o yazıyı tekrar bi okuyun bakalım daha neler bulacaksınız. Örneğin Zafer yangın açıkca Hem savcıya hemde trafik tutanağını yazan polislere müdahale ettiğini kendi ağzıyla yazıyor. Bunlar kayıtlı. Kendisini de bir ara tutanaklara müdahaleden mahkemelerde göreceğiz.

    Siz tüm bunları açıkca bu sitede insanlarla paylaştığınız için bize söz hakkı doğduğu için yazıyorum bunları yoksa siz şöylesiniz, böylesiniz, şöyle yaptınız böyle yaptınız gibi polemige sebep verecek bir niyetle yazmıyorum bunları. Sadece sizin yazdıklarınızı okuyan ve bize, sizin bilgileriniz ışığında beddua ve küfür eden arkadaşların işin bir de bu boyutunu bilmelirini istedim.

    Tekrar tüm samimiyetimle size ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.(Artık inanırmısınız inanmazsınısız takdiri size kalmış) Mesele mahkemede sonuçlanacaktır. İnsanları provokatif ifadelerle (bunu sadece sizin için söylemiyorum) yanlış yollara sevk edebilecek davranışlardan kaçınalım. Bilindiği üzre internette bir takım yazılar okuyup gaza gelip adam öldüren insanlar var memkekette. İstenen bu mudur?. Bu ve benzeri şiddet görüntüleri gerçekleştiğinde mutlu mu olacaksınız?
    Tekrarlıyorum arkadaşlar bu bir KAZA dır. Ve memleketimizde bu gibi kazalara ilişkin hukuki yaptırımda ortadadır. Verilen ceza yetersiz yahut fazla bulunacaksa bunun muhatabı karşı taraf değil YARGI dır.

    Saygılar.

  4. #164

    Üyelik
    05 Ekim 2007

    Cevap veriyorum çünkü sormuşsunuz?

    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sibel Hanım açıklama yapmış...bir yanlışlık olmuş...bir yerde yas varken sanık diye 2 kişi getirildi...ve bu kişilerden biri içindeki durumun farkında olmadan sırıtmaya başlayınca doğal olarak bunu yazdım..ki o bile değilmiş...bunda ne var...

    yanımızda vefat eden Ömer beyin eşi ağlaya ağlaya bitap düşmüş...o psikoloji bu...bizler üzgünüz...herkes üzgün...yanlışlık olabilir...


    herkes yaptığının bedelini öder hanımefendi...aynı şey herkesi başına gelebilir...empati yapıyorum...giden geri gelmiyor...kaza dediğiniz şey insanların kaderlerini çiziyor...
    "ki o bile değilmiş... bunda ne var..."

    Ne mi var? Söyleyeyim ne olduğunu. Sizin mailinizin hemen arkasından başka birinin ne yazdığını belirteyim. Diğer yazılanlara da varın siz bakın.

    (Bkz.http://www.motordelisi.com/ftopicp-1...-.html#1021805 )
    Yanıt.
    Kullanıcı adı: WarCer
    Kayıt: Nov 27, 2006
    Tarih: 06.09.2007 - 22:06

    "şerefsiz herif bir de sırıtıyor he."

    ...............

    Ne kolay değil mi? Siz hiç bir dayanağı olmayan yazılar yazıp, hakaretler edip kamuoyunu yanlış yönlendirin ve bu yazdıklarınızı takiben insanlar kardeşime hakaretler etsin sitelerde, sonra da ne var ki deyip çıkın işin içinden. Ne ala. Görüşlerinizi yazmak en temel hakkınız ama o görüşler bizi ilgilendiriyorsa söylediklerinizi temellendirmeniz gerekiyor, bu da bizim en doğal hakkımız... Görüyorsunuz ya herkesin verilecek hesapları ödeyecek bedelleri var. Egolarınızı tatmin etmek için başka alanlar seçin, varoluşsal kaygılarınızı sanal ortamlarda gideremezsiniz. İnsanlar yaşar, otlar da önemli olan nasıl yaşadığınızdır.
    Bu arada bana gönderdiğiniz özel mesaj ile sitede ortak alana gönderdiğiniz mesajların üslup farkı şaşırtıcı doğrusu...

  5. #165
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Olay yargıya intikal etmiştir. Tarafların söyledikleri ve söyleyecekleri çok şey olduğu belli. bu söylemlerin yeri artık burası değil mahkemelerdir. yüce adaletin en iyi kararı vermesi hepimizin en çok istediği şeydir. Ölen arkadaşımıza tanrıdan rahmet kederli yakınlarına başsağlığı dileriz.

    Kazaya neden olan aracı kullanan arkadaşın aile fertleride kendi düşüncelerini dile getirmiştir. Onlarada teşekkür ederiz.

    MT olarak olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz

    Saygılar
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]


    REKLAM ALANI
9. sayfa BirinciBirinci ... 789

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)