Cornerspeed Türkiye’de!

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
cornerspeeed.jpg
Dünyaca ünlü motosiklet yarışçılarının okulu olan Cornerspeed, Suzuki işbirliği ile Tükiye’de motor ve hız tutkunlarına profesyonel pist sürücülüğü eğitimi verecek.

Suzuki, Türkiye’de motosiklet yarışçısı yetiştirmek, yerli veya yabancı katılımcılarına profesyonel yarış sürücülüğü eğitimi vermek amaçlarıyla dünyaca ünlü motosiklet eğitim okulu Cornerspeed ile işbirliğine gidiyor. Türkiye’de de motosiklet yarışçısı yetiştirmeyi ve profesyonel pilotluk eğitimi vererek motosiklet bilincini yükseltmeyi amaçlayan proje kapsamında İstanbul Park Pisti’nde tanınmış A.B.D.’li pilotlar tarafından motosiklet ve hız tutkunlarına eğitim verilecek. Nisan ayının 3’üncü haftası başlayacak eğitimler ilk etapta 5 ay sürecek.

Bu sponsorluğun Türkiye’deki motosiklet sporunu geliştireceğini belirten Suzuki Türkiye Genel Müdürü Edmondo Morigi, “Suzuki olarak Cornerspeed işbirliği ile Türkiye’de motosiklet yarışçılarının sayısını arttırmayı hedeflerken öte yandan motosiklet sporuna gönül verenlerin ileri sürüş tekniklerini öğrenerek bilinçli birer kullanıcı olmalarını amaçlıyoruz” dedi. Suzuki’nin güvenli sürüş konusunda duyarlı olduğunu ifade eden Morigi, “Suzuki olarak bugüne kadar Türkiye’de motor tutkusunun ve sporunun gelişimine büyük katkılar sağladık. Cornerspeed sponsorluğu ile bu alandaki katkılarımızı bir üst seviyeye çıkarıyoruz” dedi. Morigi ayrıca eğitim okuluna gelecek kişilerin belli bir sürüş kapasitesinde olmaları gerektiğini belirterek, Cornerspeed’in motosikleti kullanmayı öğrenmeye yönelik eğitim vermediğini motosiklet tutkunlarının kapasitelerini arttırmayı amaçladığını ifade etti.

CornerspeedTM:

Merkezi ABD’nin Charlotte kentinde olan Cornerspeed Motosiklet Sürüş Okulu, motosiklet yarışçısı yetiştiren dünyanın en saygın okullarından biri olarak kabul ediliyor. Uluslararası Motosiklet Federasyonuna da akredite olan kurum tamamen WERA ve CCS (ABD’nin başlıca motosiklet yarışları organizasyonları) tarafından yetkilendirilmiş durumdadır. Bu kursu tamamlayan öğrenciler geçici yarış lisansı almaya hak kazanırlar.

Motosiklet Kurs Tarihleri:

25-26 Nisan 2007

19-20 Mayıs 2007

09-10 Haziran 2007

06-07 Temmuz 2007

15-16 Eylül 2007

Son düzenleme:
Harika ya , Türkiye de bunlari gormek cok hos .
Umarim gercekten ise yarar ve belkide SUZUKi Racing Team de bir turk gorurruz. hadi hayirlisi olsun

Kutluyorum suzukiyi güzel bir işe imza atmışlar :cat:

Biraz maddiyat lazım sanki bu iş için yaaa :mrgreen: .. Organizasyon güzel ama fiyatı tuzlu olacak o kesin :queen:

guzel olur ama bi o kadar pahali olur.anlaycaniz yine bizim icin hayalden ote gecemez ...

motor sporlari masa tenisi degildir, bu tarz kurslarin pahali olmasi normaldir, emeklemeden kosmak mumkun degil, buna da sukur + basarilar :cat:

1.) Eğitim nerede yapılacak ?
2.) Katılım için neler gerekiyor ,?
3.) Eğitim zamanları ve ücreti nedir ?

- Ne zaman başlayabiliriz ? :)

Harİka Bİ Şey Bu .hayirli Olsun ArkadaŞlar Zamani Ve İmkani Olanlar Mutlaka DeĞerlendİrsİn Derİm.bu Arada Burdan MÜdÜrÜm Edmondo Ya TeŞekkÜrler.

Eğitimi yarış pilotu olmak isteyenlere vereceklerine göre ücretinin yüksek olması normal.Bence bu işi meslek edinmek isteyenleri alması gereken bir eğitim.Güzel bir gelişme.

Web sitelerinde günlük eğitimin sınıflarda teorik eğitim ve 7x20 dakika pist eğitimi olduğunu, kendi motorunuzla gelmeniz gerektiği, ve sabahtan akşama kadar süren bir seans eğitimin 390 USD olduğu yazıyor. Böyle bir aktivitenin ucuz olmasını bekleyemeyiz, ama kendi motorumla bir günlük eğitime 600 YTL gibi bir para bence biraz fazla gibi.

Ayrıca, katılımcıların büyük çoğunluğunun yarışmak isteyenler değil, daha iyi motosiklet sürücüsü olmak isteyenler olduğu, eğitime katılanların eğitimden sonra kendilerini daha birer sürücü gibi hissettikleri, kendilerine daha çok güven duyduklarını belirtiyorlar. Haberde de belirtildiği gibi, bir yarışçı yetiştirme kursu değil, ileri sürüş tekniklerini öğreten bir kurs. Ben onların yalancısıyım...

2 günlük eğitimin bedeli yaklaşık 1000 avro olacakmış, bilginize sevgili arkadaşlar...

http://www.milliyet.com.tr/2007/03/21/yasam/yas06.html

Bu okul yarışçı yetiştirecek

Dünyanın en seçkin motosiklet pist yarışçısı okulu olan Cornerspeed, 25 Nisan'da İstanbul Park'ta eğitime başlıyor. Cornerspeed'i Türkiye'ye getiren Suzuki Türkiye Genel Müdürü Edmondo Morigi, 2007 Dünya Supersport Şampiyonası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil eden Kenan Sofuoğlu'nu işaret ederek, "Türkiye'ye Sofuoğlu yetmez. Amacımız, çok sayıda motosiklet yarışçısı yetiştirip Türkiye'yi uluslararası platformlarda temsil etmelerini sağlamak" dedi.
Lisanslı bir motosiklet yarışçısı olan Cornerspeed International CEO'su Stephen O'Connor 2 günlük eğitimlerin "yeni başlayanlar, orta ve yarışçılar" olmak üzere 3 seviyede verileceğini ve okula kabul edileceklerin mutlaka motosiklete binmeyi biliyor olması gerektiğini açıkladı. 2007'de 5 eğitim verecek olan Cornerspeed, ilk eğitimine MotoGP'nin ardından 25 Nisan'da İstanbul Park'ta başlıyor. Cornerspeed'de 2 günlük eğitimin bedeli 1000 euro (1850 YTL.)

bu etkinlikleri çoğunun istanbulda olması buralarda sadece dinlemekle yetiniyoruz.
tadını çıkarın istanbul.

25 yaş bu iş için geçmi acaba.. belki bende katılıp yarışçı olabilebilirim :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar