Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İki tekerlekli kahramanlar. Girilemeyen yollarda yardım kolisi taşıyorlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Yüreklerimizi dağlayan şu acı günlerde felaketin yaşandığı şehirlerde girilemeyen yerlere giren, gidilemeyen köylere ulaşarak yardım götüren iki tekerlekli kahramanlar sessiz sedasız en zor görevlerin üstesinden geliyor.

    Arka çanta, arka koltuk ve ön bölümünde 150 kilo yük taşıma kapasitesine sahip büyük çantalı motosikletlerle Deprem bölgesinde adeta cirit atan 805 genç büyük bir eksiği kapatmanın, halka yardım etmenin haklı gururunu yaşıyor. Türkiye Motosiklet Platformu, Motorize Afet Timi, Motosikletli Kuryeler Federasyonu ve kurye dernekleri el ele çalışıyor. Sabah içtikleri bir bardak sıcak çorbayla gün boyu ihtiyaç bölgelerine koli koli yardım malzemesi taşıyorlar.

    ENGEL TANIMIYORLAR

    Parçalanan asfaltlar, yıkılan viyadükler ve kış şartları yüzünden Yardım araçlarının köylere gidemediğini gazeteden okur okumaz, “Bu iş bizim işimiz” diyerek İstanbul’da bir toplantı yapan Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri yola çıkma kararı almış. Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy’un, aynı zamanda bir motosiklet sevdalısı olan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan randevu talep ederek destek istemesiyle iş resmiyet kazanmış. İstanbul ve çevresinde o gün başlayan kar fırtınası yüzünden yola çıkamayan motorize tim, 2 TIR kiralayarak ilk etapta sığdırabildikleri 80 motoru yükleyip yola çıkmış.

    ‘HER DELİĞE GİRİYORUZ’

    Şu an bölgede 155’i İskenderun ve çevresine, 650’si Hatay ve çevresine olmak üzere 805 Motosiklet görev yapıyor. Bölgedeki ekibin lideri olan Tolga Midilli, şu bilgileri veriyor: “Kullandığımız bu motorlar hem çok hafif hem de çok dengeli olduğu için girilmez görülen yerlere giriyor, gerekirse bina enkazlarının tepesine kadar bile tırmanabiliyoruz. Bir günde ekiplerimiz İskenderun ve çevresindeki Asarcık, Kavaklıoluk, Bitişik, Sarıseki, Orhangazi, Güzelköy, Aşkarbeyli, Düğünyurdu, Çırtıman Azganlık, Karayılan, Sarımazı, Yılanlı ve Delibekirli’ye giden 500 ayrı çıkış yaptı. Şimdilik harcadığımız yakıtı derneğimizin kasasındaki paradan karşılıyoruz ama inanıyoruz ki kısa süre içinde bu konuda destek alacağız.”

    Kaynak: Hürriyet

    tommygun, cemmoto41, dundanbiri ve 4 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Helal olsun organizasyona ve kardeşlerimize.
    Şu an bu coğrafyada en iyi iş yapabilecek araç.
    DickName, espresso, tommygun ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3

    Üyelik
    10 Ocak 2013
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    Deprem olunca izcilerimle ilk gidenlerdenim. Öyle bir yoğun trafik vardıki. Ambulanslar bile ilerlemekte zorlanıyordu. Sonra motokuryeler geldi ve her deliğe girdiler nerdeyse. Allah onlardan razı olsun.
    espresso ve tommygun bunu beğendiler.

  4. #4
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2013
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125 - 2019 Hero Xpulse 200T
    Herkesten Allah razı olsun.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)