Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosikletlinin üzerine süren kamyon sürücüsünün cezası belli oldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    O motosikletli şikâyetini çekti kamyoncu hapisten kurtuldu

    Ankara'da trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Burak Karaağaç'ın üzerine kamyonu sürerek yaralanmasına neden olan sürücü, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada, motosiklet sürücüsünün şikayetini geri çekmesi üzerine 'kasten yaralama'dan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.

    5 Ağustos'ta Kahramankazan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda meydana gelen olayda; kamyon sürücüsü Tarık Tosun, seyir halindeyken yol vermeme yüzünden tartıştığı motosiklet sürücüsü Burak Karaağaç'ın üzerine aracını sürdü. Kamyonun yandan çarptığı motosiklet devrilip parçalandı. Kamyonun altında kalmaktan son anda kurtulan motosiklet sürücüsü, yolda metrelerce sürüklenerek yaralandı. Kaza anına ilişkin cep telefonu görüntüsü sosyal medyada yer aldı.

    Sosyal medyada tepki çeken kamyon sürücüsü Tarık Tosun, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Hazırlanan iddianamede Tosun'un, motosiklet sürücüsü Karaağaç'ı bilerek, kamyon altına almayı hedefleyerek öldürmeye teşebbüs ettiği tespitine yer verildi. Kamyon sürücüsü Tosun hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi.
    'Böyle olduğu için üzgünüm, özür diliyorum'

    Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Tarık Tosun, karar duruşmasında hazır bulundu. Tosun, "Tali yoldan çıkan TIR'ı sollamak için yolun sol şeridine geçerken aynaya baktığımda motosikleti gördüm; elini kaldırmış bir şeyler söylüyordu. TIR'ı sollayıp yolun sağına geçtiğimde mağdur aracın sol tarafına geldi ve 'Nasıl, yolu güzel yapmışlar mı, niye sağdan gitmiyorsun' dedi. Ben de 'yürü git, akşam akşam başıma bela açma' dedim. Mağdur benim sol tarafımdan motosikletiyle gidiyordu, söylediğim söze sinirlendi ve küfür etti. Camdan tartışırken önümdeki araçla mesafeyi ayarlayamadım, öndeki aracı sollamak isterken aracın kör noktasına geldi ve çarpmışım. Öldürme kastım yoktu, üzerine sürmedim. 20-30 metre gittiğimde aynadan gördüm, ilerideki kavşaktan dönüp geldim. Böyle olduğu için üzgünüm, müştekiden özür diliyorum" dedi.

    'Sanıktan şikayetçi değilim'

    Burak Karaağaç ise, olayı tam hatırlamadığını ancak olay anında sanıkla karşılıklı küfürleştiklerini söyleyerek, "Küfürleşmeden sonra galiba ben kamyonun kör noktasında kaldım, üzerime sürdüğünü farketmedim ve sanıktan şikayetçi değilim" diye konuştu.
    Karaağaç, mahkeme heyetinin önceki ifadesini hatırlatması üzerine olayın şokuyla öyle ifade verdiğini ve şimdiki ifadesinin doğru olduğunu söyledi. Mütalaasını açıklayan savcı, sanığa 'kasten yaralama' suçundan ceza verilmesini talep ederek, sanığın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edilmesini istedi.

    Duruşmada kaza anına ilişkin görüntüler de izlenerek, tutanağa geçirildi. Mahkeme heyeti, müştekinin şikayetini geri çekmesi nedeniyle Tarık Tosun'a 'kasten yaralama' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası vererek, tahliyesine karar verdi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Motosiklet sürücüsü Burak Karaağaç da biraz kaypakmış. Geçmişte Ankara'da araç takip sistemi yüzünden mağdur olduğunu belirtip sosyal medyayı ayağa kaldıran, sonrasında da araç takip sisteminin sahibiyle anlaşıp videosunu geri çeken bir başka kaypak daha vardı. Hepimiz o dönem o gence destek verip patates olduk. Ankara gibi bir şehirden bu tip 2 dızlonun çıkması çok ayıp.

  3. #3
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Kasten yaralama, 7 ay 15 gün, 3 5 bin lira para cezasına dönüştürme, tahliye.
    Ne diyeyim inşallah çocuğa iyi para vermişlerdir de ondan çekmiştir, boş beleş tehdite geri çektiyse davayı tam salakmış.

    Sokayım hukuk bilimine, kafamı bozanı kasten yaralarım bundan sonra, aha emsal dava. Nasılsa 3 5 bin lira para var cebimde, kafam rahat. Bu kıymetli tavsiyeme siz değerli üyeler uymayın, zararlı çıkıp bana ağlaşmayın sonra, dayak yemek de var ucunda.
    espresso bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    27 Nisan 2010
    Şehir
    Gemlik
    Motosikleti
    Yamaha xt 600
    Bu tip kaypaklık yapmasa örnek teşkil edecek bir olay olacaktı. Bundan sonra üzerimize direksiyon kırarken iki düşünecekti şoförler. Yarın öbür gün birimizin başına bu tip bir olay geldiğinde ve şikayetçi olduğumuzda hakim bize ''emin misin kör noktasında olmadığına'' diye soracak bu kaypak yüzünden.
    espresso bunu beğendi.

  5. #5
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Kasten öldürmeye teşebbüs şikayete gerek olmayan suçlardan değil mi? Hani var ya, isteseniz de şikayetin geri çekilemediği, devletin davayı sürdürdüğü kategori var ya, ona girmiyor mu bu suç?
    ShipShaq bunu beğendi.

  6. #6
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    "Küfürleşmeden sonra galiba ben kamyonun kör noktasında kaldım, üzerime sürdüğünü farketmedim"

    "mahkeme heyetinin önceki ifadesini hatırlatması üzerine olayın şokuyla öyle ifade verdiğini .."

    Bu nasıl bir açıklama yahu ? Oldu olacak kamyoncu sana o anda karşı dava açsaymış keşke "bilinçli olarak kör noktamda kaldı sonra da onun canına kast ettiğimi savunarak bana dava açtı, şikayetçiyim" diye ..

    Ulan Burak, üzdün bizi.
    espresso bunu beğendi.

  7. #7
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı Gökhan_Aygün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Küfürleşmeden sonra galiba ben kamyonun kör noktasında kaldım, üzerime sürdüğünü farketmedim"

    "mahkeme heyetinin önceki ifadesini hatırlatması üzerine olayın şokuyla öyle ifade verdiğini .."

    Bu nasıl bir açıklama yahu ? Oldu olacak kamyoncu sana o anda karşı dava açsaymış keşke "bilinçli olarak kör noktamda kaldı sonra da onun canına kast ettiğimi savunarak bana dava açtı, şikayetçiyim" diye ..

    Ulan Burak, üzdün bizi.
    Maalesef bu Burak denen yanar döner skuterci de memleketin idaresi ve hepimizin geleceği için oy kullanıyor. Ben hayattan çok şey istemiyorum, kendisini "Müslüman Türk" olarak tanımlayan bir halk olarak standart bir Avrupalı kadar delikanlı, yiğit, erkek olalım yeter.
    karakan68, espresso, Smlgndz ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #8

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    money talks
    bdrhngvnc, maktama, TIGERSHARK ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Umarım aldığı para tatmin edicidir.
    karakan68, espresso, Mr.wind ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  10. #10
    Erenk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Şubat 2017
    Motosikleti
    Honda CBR500R(2018)
    Kaç paralık adam olduğunu merak ettim doğrusu. Demek ki bu arkadaşın canı aldığı para kadar değerliymiş. Okuyorsa gelsin bir tur da ben üzerinden geçeyim kaç kuruşluk canı varsa öderim. Adalet canı beş para etmez adamlara fazla bile demek. Bir daha ezerlerse eşek cennetinde parasını harcar artık.
    halilom ve karakan68 bunu beğendiler.

  11. #11
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    karakter önemli
    birisi benim üzerime araba sürse ciğerini sökerim dava açıp geri kıvarmak ne oluyor hiçbir suç cezasız kalmamalı bırakılmamamlı
    karakan68 bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Beyler bence cokta yuklenmeyin adama Turkiyede yasiyoruz.Bu ulkede alkollu arac kullanip polis ölduren adam serbest geziyor.(bkz:Ruzgar cetin)

    Ayrica evet para konusur ama her zaman boş konusmaz. Paranin kimin icin ne ifade ettigini bilemeyiz. Ali koç icin tuvalet kagididir, ama "sma" hastalari icin para yasam demektir.

    Boyle olmasa bile, parayi kabul etti diye adama cok yuklenmemek lazim. """ihtiyaci olan""" herkes kabul eder.
    espresso bunu beğendi.

  13. #13
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Bu tarz durumlarda davacı şikayetini geri çekse bile savcılar tarafından kamu davası açılır.Tabii ülkede işini düzgün yapan ve adalet olmadığından herhangi bir dava açılmamış.
    espresso ve halilom bunu beğendiler.

  14. #14

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Realist düşünürsek : İş mahkemede olsa kamyoncu gene hapis yatmayacak ama tazminat verecek, onu da almak 5-10 yıl sürer, alabileceğin de belli değil zaten. Kısa yoldan nakit parasını alıp daha iyi bir sonuca ermiş olabilirler.

  15. #15
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Benimde iş yerinden telefonu çaldılar.Kullananı bulmuşlarHiç tanımadığım birileri.Heralde çakan başka birine verdi yada sattı.Neyse hat bir firmanın üzerine firma avukatı çağırdı anlaşalım diye.Telefonun fatura fiyatını ödeyelim davanı geri çek dedile.O parayı alsam çalınan telefondan daha iyisini alabilecek bir paraydı.
    Avukata dedimki iyi ozaman telefonu çal yakalanırsan parasını öde yakalanmazsan yanına kar kalsın olurmu öyle adalet.Bu adam ceza almazsa gidip bir tane daha çalar dedim.

    Sonuç:

    Ne teklif edilen parayı aldım ne mahkeme oldu nede bir şey çıktı.Yine çalanların yanına kar kaldı ama benim vicdanım rahat cebim boş kaldı

  16. #16

    Üyelik
    23 Nisan 2016
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Hyosung gv250
    Kaza gözümün önüne geldi şuan. Kaza dememek lazım aslında. Birinin kafasına silah dayadın, tetiği çektin ama silah tutukluk yaptı. Buna benzer bir olay yaşanmış. Adam senin canına kast etmiş. Ölme ihtimalin çok fazla. Hadi ölmedin, kamera kaydı olmasa kamyoncuyu ara ki bulasın, yanına kar kalacak. Ki yine de kar kalmış gibi gözüküyor. Kendin adalet arayamıyorsan hakimden savcıdan ne bekleyeceksin?
    espresso ve ozanturk bunu beğendiler.

  17. #17
    Yayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Jl 150 , cbf 150 er -5 ve aprilia pegaso.
    Kimbilir ne muhabbetler döndü....
    Bilemeyiz .arkadaşı çok fazla hırpalamayalım.

  18. #18
    Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2015
    Motosikleti
    R25 (2019)
    Çok enteresan...
    MotoXPR

    https://www.youtube.com/@MotoXPR

  19. #19
    siyanoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2019
    Şikayeti aldı almadı suçlandı affedildi vs. vs. Ben şunu merak ediyorum bu ruh hastası yine kamyon sürebilecek mi bari toplum yararına ehliyetine süresiz el koyaydınız. Bi gün başka bir sürücüye de aynı şeyi yapmayacağı ne malum. Hadi o motorlu kişi kendi hakkından vaz geçti ,toplumun kalanının hakkı ne olacak
    ozanturk ve bursalıali bunu beğendiler.

  20. #20
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Yaralanan kurye eğer baskı sonucu şikayetinden çaymışsa kınanacak bir durum. Fakat gördüğü maddi manevi zararı bir ödeme yaparak karşılanmışsa yanlış bir şey yaptığını söyleyemem. Adamın çoluk çocuğu ve sorumlulukları var. Kamyon şoförünün gitti paracıklarım diye yanması da bir cezadır. Ödediği parayı unutup trafik canavarlığına devam edecek cesareti biraz zor bulur.
    Eğer öyle yapıldıysa hepimiz için hayırlıdır.
    Kanundaki düzenlemeleri bilmiyorum. Fakat, şikayete bağlı olmaksızın ehliyetinin alıkonulmasını da hak etmiş.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)