Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Katil Bariyerler Yine Can Aldı Kuryeler İsyan Ediyor..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı emenyasin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İBB Beyaz Masa'dan gelen yanıt metninin cevap kısmı:

    "Sayın YASİN KOLĞU ;

    İlgi : 12.02.2020 18:18:25 Tarih ve 1-25206322224 Nolu Başvurunuz

    Başvurunuzda yer alan konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:

    “Mevcut oto bariyer ve çelik halat sistemi uygulamalarımız Avrupa standartlarına göre uygulanmakta olup, otomobil ve daha büyük araçlar için tasarlanmıştır. Motosikletler için bariyer sistemleri ile ilgili AR-GE çalışmaları devam etmektedir. Ancak henüz uygulama aşamasına geçmiş bir sistem bulunmamaktadır. Konu ile ilgili çalışmalarımıza hız verilecektir.”"

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:26 ----------

    Umarım başka başvuruda olanlar da olurda mevzubahis Ar-Ge ile ilgilenenleri ellerini çabuk tutmaya iterler.

    Hocam iyi niyetine hayran kaldım. Bak yukarıdaki cevapta koyu renkle işaretli cümlelerin hem yalan hemde bahane olduğunu maalesef hepimiz biliyoruz. Bir AR-GE çalışmasından bahsediliyorsa zaten bu çalışma seçim öncesi çoktan yapılıp motorcu dostu bariyerler uygulanmaya başlamıştı.

    Hatta motorcu senatörümüz de bu kampanyayla ilgili birçok paylaşımda bulunmuştu sosyal medyada. Bazı göstermelik yerlere 3-5 km bariyer iyileştirmesi yapıp bolca reklamını da yaptılar.

    Nasıl olduysa Belediye seçimleri geçince birden hali hazırda yapılmış ve uygulamasına başlanmış AR-GE çalışmaları buhar olup uçmuş? İşe bak sen...

    Yani hali hazırda zaten uygulanmış ve kaynak ayrılıp talimat verilse uygulanmaya devam edecek bir proje var. Ama bu projede bir fayda (rant) gürülmemiş olacak ki uygulanması için üst makamlardaki devlet büyüklerimizden kurumlara bir talimat gitmiyor.

    Açıkçası bu ülkeye ve kurumlarına olan inancımı her geçen gün biraz daha yitiriyorum.

    Ne zamanki bu ülkede biat kültürü yerini eleştiri kültürüne bırakırsa işte o zaman bir şeyler değişmeye başlar.

    Ama yakın zamanda bu pek mümkün gözükmüyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Gelinen konumları sömürme meselesinden vazgeçilmesi gerek. Yani bir konuma gelen kişinin oraya hizmet için geldiğini bilmesi lazım ve maalesef bu eleştiri ile çözülecek mesele değil. Perde arkasında yine iş çevirirler. Mesele vicdan hocam. Bunun için de evlat yetiştirmek, talebe eğitmek lazım. Bize sadece ilimli insanlar değil, vicdanlı ve ilimli insanlar lazım. Malumunuz tek kanatla uçulmuyor.

    Tabi bu eğitme, yetiştirme meselesinin başında öncelikle kendimiz bir şeyler yapmalıyız. Yapmadığımız şeyi öğretemeyiz. Bu nedenle bütün vicdanlı arkadaşlarımı tekrar davet ediyorum; Lütfen kısa bir vaktinizi ayırıp başvuruda bulunun. Bu sadece yapılıp yapılmaması meselesi değil, toplum bilinci meselesidir. Eğer sosyal devlet istiyorsak öncelikle devletle sosyalleşmeyi bilmemiz gerekir zannımca

  3. #43
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    " Karayolu kenarında mevcut bulunan otokorkulukların bir kaza anında tehlike yarattığı, motosiklet kullanıcılarının ölüm ve yaralanmasına sebebiyet verdiği, bunun önüne geçilmesi için virajlarda, riskli kesimlerde otokorkulukların açık bulunan alt kısımlarına ek bir parça konulması talebi konusundaki dilekçeniz incelenmiĢtir. Ġdaremiz yol ağında kullanılan otokorkuluk sistemleri TS EN 1317 "Yol Güvenlik Sistemleri" standartları dahilinde uygulanmakta ve bu kapsamda bilimsel ve teknolojik geliĢmeler yakından takip edilmekte olup, motosiklet kullanımının yoğun olduğu kesimlerde meydana gelen kazalar türüne göre analiz edilmek suretiyle sabit cisme çarpma neticesi oluĢabilecek yaralanma ve ölümlerin önüne geçilmesi amacıyla otokorkuluklara motosiklet koruyucu sistemler teĢkil edilmeye baĢlanmıĢtır. Söz konusu çalıĢmalara kaza analizleri neticeleri doğrultusunda devam edilmektedir. "

    Şahsıma Karayolları tarafından gönderilen cevap mesajının içeriğidir. Fazladan bir kaç nizami kelam daha var ama asıl içerik kısmı yukarıdaki gibidir. Kopyalama sırasında bazı harflerde hatalı gözüküyor.

  4. #44
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    yani diyor ki eğer bir bölgede cok kişi öldüğü tespit edilirse o zaman belki yaparız.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)