Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motosiklet hırsızlarının adreslerine yapılan operasyon kameralara yansıdı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    İstanbul'da motosiklet çalarak parçalara ayırıp satan 9 kişilik oto hırsızlık çetesi polisin operasyonu sonucu çökertildi. Kendilerine "Baykuş çetesi" diyen şüphelilerin hırsızlık anları ve adreslerine yapılan operasyon kameralara yansıdı.

    Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler, Ekim 2019 tarihinden bu yana meydana gelen 8 motosiklet hırsızlığıyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenyurt, Ataşehir, Kadıköy'de meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili yaptıkları teknik takip sonucu 9 şüphelinin adreslerini tespit etti. Polis, Kağıthane'de 6, Eyüp Sultan'da 2, Şişli'de 1 kişiyi adreslerinde yakaladı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Ekiplerin yaptığı detaylı incelemelerde şüphelilerin motosikletleri direksiyon kilitlerini kırarak, motorları sürükleyerek ya da kapalı kasa otomobillerine yükleyerek çaldıkları tespit edildi. Şüphelilerin çaldıkları motosikletleri depolarına götürerek parçalarına ayırdıkları ardından internet üzerinden sattıkları belirtildi.

    Şüphelilerin şubedeki sorgularında 3 suç kaydı olan Mehmet Nuri Ş.(30)'nin çeteye liderlik ettiği öğrenildi. Hırsızlık şüphelilerin kendilerini "Baykuş Çetesi" olarak adlandırdıkları belirtildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


    OPERASYON KAMERADA

    Öte yandan kask takarak motosiklet çalmak için olay yerine gelen şüpheliler güvenlik kameralarına yansıdı. Şüphelilerin motosikleti çalıştırarak kaçma anları görüntülere yansıdı. Şüphelilerin adreslerine yapılan operasyonlar da kameralarca kaydedildi.


    "MOTORUM AYNI GÜN İÇİNDE BULUNDU TEŞEKKÜR EDERİM"


    Motosikleti çalınan ve şüphelilerden şikayetçi olan Oğuzhan Sayı, şunları söyledi:

    "Evime döndüm, evimin önünde güvenli bulduğum bir yere motorumu park ettim, kilitledim. Sabah kalktığımda motosikletimin yerinde olmadığını fark ettim. En yakın karakola başvurdum. İfadem alındı yaklaşık 2 saat sonra Gayrettepe Asayiş Oto Hırsızlık Büro Amirliğinden aradılar. Evraklarınız elimize ulaştı, konuyla ilgileneceğiz dediler. Açıkçası çok umudum yoktu. Akşam saatlerinde yine aynı numaradan aradılar. Motosiklet bulduklarını motosikleti teşhis etmesi için çağırdıklarını söylediler. Davet ettikleri adreste kendi motorumun olduğunu üzerindeki seri ve sicil numaralarından kontrol ettik. Ardından motosikleti teslim işlemleri başladı. Bir daha çalınmaması için ne gerektiğini ne yapmam gerektiğini, tedbir almam gereken noktalarla ilgili bilgiler verdiler. Alın teriyle aldığım yaklaşık 100 bin liralık motoruma sayelerinde kavuşmuş oldum. Mutluyuz ama mağdur olan başka arkadaşların burukluğu var üzerimizde. Alın teriyle kazanılan bir şeyin bu kadar rahat çalınabilmesi çok üzücü. Motorum aynı gün bulundu, sabah gittim şikayette bulundum. 4 saat sonra aradılar. Motoru teşhis etmek için davet edildim. "

    Kaynak: Hürriyet



    https://www.dailymotion.com/video/x7qoym8
    yamtareroglu, nanis61 ve Moto43 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Yarın "adli kontrol şartı ile serbest" haberini görmeyiz bu sefer umarım !
    espresso bunu beğendi.

  3. #3
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Popüler sitedeki ikinci el otomobil ve motosiklet parçalarının neredeyse tamamı çalıntı ve bu yolla edilen parçalardır (Kazalı motorunu satmaya çalışan insanları tenzih ediyorum) Çıkma alternatör, çıkma motor vesaire.. Bu parçaları ucuz diye satın alıp insanların dişinden tırnağından arttırarak satın aldığı sonra kansızlar tarafından yağma edilen hırsızlıklarına ortak olmamak gerekir. Lütfen bu konuda dikkatli olalım veya olmaya çalışalım. Bildiğimiz tandığımız insanlardan alalım ikinci el malzemeleri.
    espresso ve computeus bunu beğendiler.

  4. #4
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Bir kere de bu adamları adli kontrol şartıyla mermi manyağı yapsalar da alayından kurtulsak.
    MimTolga, fatih.met ve maktama bunu beğendiler.

  5. #5
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Yaşı orta yaş ve üzeri olanlar hatırlarlar, bir zamanlar İstanbul ve diğer büyük şehirlerde kapkaç belası vardı.
    Sonra devlet bir karar verdi, yakalanan kapkaççıları cezalandırmaya başladı. Şimdi kapkaç olayları eskisine göre çok nadir oluyor.
    Bu konuda da devlet olayın ciddiyetinin farkına varıp motosiklet hırsızlarını gerçekten cezalandırmaya karar verirse hızrızlıklar biraz azalır, yoksa çok zor.

  6. #6
    hn33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2015
    Motosikleti
    Yamaha xj6 diversion
    Ellerini kesin
    bursalıali bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Çıkma parça satışı yasaklanırsa konu kapanacak... Evet verimsiz ama kesin bir çözüm!

  8. #8
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    Çıkma parçaya karşıyız evet.Ama orjinal parça biraz ucuz olsa iyi olmaz mı ?

    2 sene önce r1'in benzin pompası bozuldu.Yamaha 2500 lira fiyat çekti.Kendi ustamdan 250 liraya halletim.Yıllardır gittiğim bir usta aklınıza başka şeyler gelmesin.
    Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Çıkma parça satımına kimse engel olamaz, hakkı da yok. Çözüm belli, hırsızlıkların engellenmesi. Üzerine gidilirse de engellenir.

    İşlerine geldiği zaman kanuna aykırı işleri utanmadan yapanların, asıl işleri olan kanunu uygulamaya niyetleri olsun yeter ki...
    espresso bunu beğendi.

  10. #10
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çıkma parça satışı yasaklanırsa konu kapanacak... Evet verimsiz ama kesin bir çözüm!
    kazalı motordan çıkan parça ne olacak çöpe mi atılacak? o parçalar milli servet. kesin çözüm olacağına inanmıyorum. çıkma parça dünyanın her yerinde olan bir şey. motosiklet hırsızlığının engellenmesi için işini yapan polise ve çok ağır cezalara ihtiyacın var. tabi ki eğitim bunların en başı. çıkma parça satışını yasakladığında polis her hafta denetim yapıp, el altından çıkma parça alan satanların peşine düşecekse dediğin kesin çözüm olabilir ama bu seferde büyük bir ekonomik faaliyeti bitirmiş olursun. bu adamlar zaten hırsız. kanunsuzluk bu adamlarda. satışı yasakladığın zaman çaldığı motorların parçalarını el altından güvendiği kişilere satmaya devam edecek. o kişilerde diğer güvendiği kişilere el altından satacak. bu sayede vergi vermeden satış yapıp devleti zarara uğratacaklar. çıkma parça satışının yasaklanması yerine araç hırsızlığına karşı özel bir polis birimi kurulsa, bu birim hırsız çetelerini takibe alıp suç üstü yapsa ve cezalar çok ağırlaştırılsa daha iyi olmaz mı?
    espresso bunu beğendi.

  11. #11
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Şimdi ben motorumu trafikten düşürdüm diyelim ağır bir sıkıntısı var.

    Çıkma parça olarka parça parça satmak istiyorum, yasaklanır ise napıcam bu motoru?

    Mevcut hükümet gibi düşünmeyin, devlet önüne geçemediği herşeyi yasaklıyor, cıkma parça yasaklamak yerine kanunları düzeltse yaptırım uygulasa hırsızlara daha mantıklı.

    Hırsızı mağdurdan önce bırakırken olmaz bu iş.
    maktama bunu beğendi.

  12. #12
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çıkma parça satışı yasaklanırsa konu kapanacak... Evet verimsiz ama kesin bir çözüm!
    Kusura bakmayın ama bu zihniyet bizi bu hale getirdi.

    Benim daha iyi bir önerim var. Motosikleti yasaklayalım böylece çalınma derdi olmaz. Bu da verimsiz ama kesin bir çözüm
    skucukyazici, drtayfun, hasmet ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  13. #13

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Haklısınız arkadaşlar, kısa yorum yapıp meseleyi kökünden kesince olmadı haliyle.

    ANCAK, çoğu motor parçalanmak için satılıyor, dolayısıyla bu 2. el yedek (çıkma) yedek parça işinin bir zaptı rapta alınması lazım. Parçanın kaynağının çalıntı olmadığının kontrolünü sağlayacak bir doküman yönetimi takip sistemi gerekiyor. Bunu da daha önce yazmıştım zaten, buyurun burada. O sistem yerleşmeden bir şeyin çözüleceği yok; ancak motosiklet hırsızlığının ciddi ve caydırıcı cezalara sahip bir suç olarak statüsünün değişmesi lazım, ama bu olacak olsaydı şimdiye kadar 100 kere olmuştu - demek ki olmuyor...

    Bu arada: Pert durumunda parçasını satmayı düşünene kadar motorunuzu da bir zahmet kasko yapınız lütfen. Yenisinin bulunmadığı durumlar hariç çıkma parça kullanmak zorunda kalıyorsanız ve kasko yaptıramıyorsanız, motosikletin bütçeniz için uygun bir ulaşım aracı olup olmadığını sorgulamanızda fayda var.

  14. #14
    kurubuzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2018
    Şehir
    İstanbul bagcilar
    Motosikleti
    Bajaj discovery
    adamlar cete kurmuşlar devlet engelllemesin bunlari yakinda kurumsal sirket kurarlar eleman almaya başlarlar göstermelik bence bunlar zaten 1 hafta sonra iyi halden birakirlar isleri büyütürler HAKSIZMIYIM ?

  15. #15

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Ben bu çetede zerre suç bulmuyorum. Kötü niyetli adam hırsızlıkta yapar cinayette işler.

    Bir toplumda motosiklet hırsızlığından yakınıp, sonra en ufak bir kazada çıkma parça arayan andavallar var olduğu sürece bu olaylar olacak.

  16. #16
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklısınız arkadaşlar, kısa yorum yapıp meseleyi kökünden kesince olmadı haliyle.

    ANCAK, çoğu motor parçalanmak için satılıyor, dolayısıyla bu 2. el yedek (çıkma) yedek parça işinin bir zaptı rapta alınması lazım. Parçanın kaynağının çalıntı olmadığının kontrolünü sağlayacak bir doküman yönetimi takip sistemi gerekiyor. Bunu da daha önce yazmıştım zaten, buyurun burada. O sistem yerleşmeden bir şeyin çözüleceği yok; ancak motosiklet hırsızlığının ciddi ve caydırıcı cezalara sahip bir suç olarak statüsünün değişmesi lazım, ama bu olacak olsaydı şimdiye kadar 100 kere olmuştu - demek ki olmuyor...

    Bu arada: Pert durumunda parçasını satmayı düşünene kadar motorunuzu da bir zahmet kasko yapınız lütfen. Yenisinin bulunmadığı durumlar hariç çıkma parça kullanmak zorunda kalıyorsanız ve kasko yaptıramıyorsanız, motosikletin bütçeniz için uygun bir ulaşım aracı olup olmadığını sorgulamanızda fayda var.
    Hangi ülkede yaşıyorsunuz ?
    Kasko yaptıramayan, bütçesi kısıtlı olduğu için çıkma parça alanlar motosiklet almasınlar hatta ölsünler o zaman ?

    Çıkma parça satışı yasaklansın dedin, vardır bir bildiği dedik ama, bu ikinci mesajda gördük ki yokmuş.
    maktama bunu beğendi.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  17. #17

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi ülkede yaşıyorsunuz ?
    Kasko yaptıramayan, bütçesi kısıtlı olduğu için çıkma parça alanlar motosiklet almasınlar hatta ölsünler o zaman ?

    Çıkma parça satışı yasaklansın dedin, vardır bir bildiği dedik ama, bu ikinci mesajda gördük ki yokmuş.
    Gülü seven dikenine katlanır gibi güzel bir atasözümüz var, hatta içmeye ayranı yok diye başlayan başka bir deyimimiz de var bu zorlamalar için. Geçiniz...

    Zaten bütün derdimiz bu ülkece, her şeyi -mış gibi yapıyoruz, bir şeyi de hakkıyla yapalım dişimi kıracağım.

    Yukarıda "buyurun burada" diye eklediğim linke baktınız mı bu arada? Öncesinde yazmışım zaten çareyi...

  18. #18
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gülü seven dikenine katlanır gibi güzel bir atasözümüz var, hatta içmeye ayranı yok diye başlayan başka bir deyimimiz de var bu zorlamalar için. Geçiniz...

    Zaten bütün derdimiz bu ülkece, her şeyi -mış gibi yapıyoruz, bir şeyi de hakkıyla yapalım dişimi kıracağım.

    Yukarıda "buyurun burada" diye eklediğim linke baktınız mı bu arada? Öncesinde yazmışım zaten çareyi...
    Yahu etme eyleme hocam, bu ülke şartlarında bu gelirle neyi hakkıyla yapabilirsin ?
    Gidip sıfır CB500F alacak param olsa tabiki yaptırırım kaskomu, tabi ki çıkma parça aramam.
    Şimdi kasko yaptıramıyoruz diye motosiklet almayalım mı? Trafikte olan tüm motorlu taşıtların yüzde kaçı kaskolu ?
    Kimse kasksız, eldivensiz, montsuz, botsuz gezmesin de kabul edelim ama, kasko yaptıramayanlar motosiklet sahibi olmasın, hatta yaşamasın ölsün diyorsun sen resmen.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  19. #19
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Ülkenin %20 lik kesimi %80'nin ayranını içiyor sonra %20lik kesim gelip "ayranı yok içmeye" diye yazı yazıyor %80'e


    Borcsuz kaç kişi birşey alabiliyor ? 2300 asgari ücret iken kaç kişi 1 maaşını kaskoya verebilir bu ülkede?


    Ne zamandan beri insanların ekonomik durumuna, ayağındaki ayakkabıya göre "o zaman motor alma" diyebilir olduk.


    Hükümete çıkma parçayı denetle, hırsızları salma diyemediğimizden çıkma parça alanlara mı andaval demeye başladık.

    Kimin gücü kime yetiyorsa oldu herhalde , biraz daha ugrasırsak bu zihniyet ile 1700'lere gerilemiş olacağız.
    espresso bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Zaten memlekette hukuk adalet ceza vs bulunmadığı için "kasko primleri çok yüksek seyrediyor" devlet hırsıza caydırıcı ceza veriyor olsa kasko sigortasını da ucuza satın almak mümkün.. Yada Devlet ötv denen tuhafüstü vergiyi dayamasa yine kasko sigortası ucuza alınabilecekti.. Bugünkü koşullarda hırsıza ceza vermeyip mali yükü motosikletin sahibine ve sigorta şirketine dayamak acziyettir. Devlet bunu engellemek üzere inşaa edilen bir organizasyondur.

    Bugun ilk defa hayvan haklarıyla ilgili bir meselede sanırım sanıklar 10 yıl ceza almış. Bu ceza sistemimiz açısından oldukça olumlu.. Bana göre motosiklet çalan guruha 5 yıl üzeri ceza verilmeli. Yada 5 yıl kamu hizmetinde karın tokluğuna çalıştırılmalı.. Yol köprü vs inşaatlarında çalıştırılmalı..
    Moto43 ve espresso bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)