Elektrikli motosiklet konusunda da önemli bir hazırlık içerisinde olan BMW, şimdiden kablosuz şarj için de yöntem çalışmalarına başlamış görünüyor.

Elektrikli otomobil dönüşümü konusunda rakipleri kadar net adımların eşiğinde olan BMW, motosiklet departmanını da bu konuda ihmal etmiyor. Bu zamana kadar birbirinden ilginç tasarıma sahip konsept modellerle karşımıza çıkan Motorrad ekibi, yaklaşık iki hafta öncesinde oldukça önemli bir tanıtımla karşımıza çıkmıştı. E-Power Roadster adıyla ilk gösterimi yapılan elektrikli motosiklet ile iddiasını ortaya koyan AR-GE departmanı, modeli destekleyici nitelikler konusunda da ilginç bir çözümü olacak gibi görünüyor. Patent görselleri üzerinden ilk detaylarıyla karşımıza çıkan bu sistem, elektrikli motosiklet sınıfındaki kablosuz şarj felsefesini de bambaşka bir noktaya taşıyabilir.


BMW kısa süre içerisinde sistemle ilgili bilgi verebilir

Bildiğiniz gibi elektrik otomobillerin kablo ile şarj edilme süreçleri büyük oranda benzin ile aynı şema üzerine geliştiriliyor. Benzin deposunun yerini alan şarj giriş noktası, gövdenin merkezinde olan bataryanın dolumu için tercih edilen ilk nokta. Tabi ki tasarımsal yaklaşımların farklılaşmasıyla bunun daha değişiklerini de görme şansına erişeceğiz. BMW’nin kablosuz şarj adına geliştirdiği düşüncenin merkezinde ise ayaklık var. Bu kapsamda, elektrikli otomobillerde gördüğümüz kablosuz şarj bantlarına benzer bir sistem üzerine yerleştirilecek olan motosikletlerin, ayaklık içerisine entegre edilecek özel bir sistemle bataryayı doldurması planlanıyor. Sistem ilk adımda oldukça kullanışlı olarak gözükse de, bataryayı doldurma süresi de şüphesiz onu değerli ve tercih edilebilir kılma konusunda fazlasıyla önemli. Şimdilik kapasitesiyle ilgili net bir detayın olmadığı kablosuz şarj desteğinin, ilgi çekeceğine hiç şüphe yok.

Kaynak: log.com.tr