Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Trafikte tartıştığı otomobile kurşun yağdırdı !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Ben silah taşımam ama bu orta doğu ülkesinde, bu şartlarda evde bir adet olsa fena olmaz, yeri gelir aileni evinde koruyamayacak duruma düşersin burası o potansiyelde bir yer, kolluk güçlerinin sadece güçlüyü koruduğu ortamda sıradan bireylerin herhangi bir teminatı yok maalesef. Yolda da mecbur kalmadıkça, yani durduğum yerde bana saldıran birisi olmadıkça kimseyle kavga etmem. Ama şimdi olayla ilgili çoğu kişinin hoşuna gitmeyecek bir perspektif oluşturmak istedim...

    Düşünün motosikletinizle gidiyorsunuz, birisi sizi sıkıştırıyor, hatta bir hareket yaptı, zor kurtardınız. Bunun üzerine kornaya bastınız bir bip yaptınız farketsin diye. Ama adam hemen yanınıza geldi size "Ne var lan dingil? Ne basıyorsun kornaya o.... ç....?" falan gibi laflar etmeye başladı, sizde yahu bsg başımdan falan deyip kurtulmaya çalıştınız, ama adam takip ediyor yol veriyorsunuz gitmiyor sürekli küfür ediyor vs. Siz iplemeyip kurtarmaya çalışıyorsunuz ama trafikten fırsat bulamıyorsunuz, tam sağdan uzarmıyım diye hızlanırken solunuzdan geldi size bile bile çarptı, yol dışına attı.

    Nabzınız uçmuş,yerde acı içindesiniz, arabayla sizi öldürmeye çalışmış birisinin varlığını bir an için unuttunuz ama hemen önünüzde duran arabadaki kapı açılma ve küfür sesleri sizi hızla tekrar olayın içine çekti ayrıca sıcaktan ve stresten ter içindesiniz belki güneş tam da araba tarafından vuruyor ya da yansıyor gözünüzü alıyor, tam göremiyorsunuz ama arabadan inerken adamın elinde bir şeyde var. Aklınıza düzenli olarak arabayla öldürülen motosikletli ve bisikletliler geliyor. Hele bir kaç yıl önce milli bisikletçinin otoyolda ezilip sonra soyulup, üstüne bisiklet parçalarının bile sökülüp yol kenarında cesedinin bırakıldığı haberi okurken dehşete düşmüşsünüz.

    Bunlar hızla aklınızdan kayıp giderken birden aklınıza silahınız geliyor. Tekrar hatırlatıyorum, perişan halde yerdesiniz, ilk andan itibaren sürekli size küfür etmiş, üstünüze gelmiş, tehditler savurmuş en sonunda arabayla öldürmeye çalışmış bir kişi tarafından hala öldürülme riski altındasınız, daha vücudunuz sağlam mı? değil mi? bilmeden bir karar vermek zorundasınız. Artık olay ya siz ya o, son gücünüzle çektiniz sıkmaya başladınız, ilk mermiden sonrasını nasıl sıktığınızı hatırlamıyorsunuz, silahtan tık tık seslerini duymaya başladığınızda kendinize geldiniz.


    Not: Olay böyle oldu demiyorum. Ama olabilir de.

    Bu arada @The Dude ve @Seko da. bu olay üzerinden dikkat çekilmesi gerektiğini düşündüğüm konulara zaten girdikleri için tekrar etmek istemedim. Geniş açıdan bakıldığında tüm bu tekinsiz ortamın sebebi aşağı yukarı The Dude'un anlattığı gibi. Bir ekleme yapmak isterim, Hayatta bazı şeyler çok basittir ama hiç bir sonuç sadece basit bir sebepten ortaya çıkmaz. Etkileşim içinde olan her şeyin ve bireyin birbiri üzerinde bir payı var olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden birisine bir şey söylerken ya da bir eylemde bulunurken ne kadar vaktim varsa o kadar düşünüp herhangi bir olumsuzluğa mümkün olduğunca az etki etmeye çalışıyorum. Herkesin çevresine karşı sorumluluk bilinci içinde yaşadığı bir toplumun ütopyadan ibaret olduğunun da farkındayım. Ama ütopya için çalışmayacaksak yegane ihtiyatla yaşamaya değer nedir?

    Saygılarımla.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    @hattoi
    Motosiklet sürüyor diye bir katilin işlediği cinayeti hafifletmeye çalışmak doğru değil. 80 km/h üzeri bir hızda giderken üzerime kasten kıran aracın tavanına tutunarak altına girmekten kurtulmuştum. Şiddet içeren bir duygu, düşünce veya davranış görebilecekmisin. Bir insanın fikri neyse zikri de odur. Olay başlığı aşağıda;
    https://www.motosiklet.net/forum/mot...hj-3810-a.html

    Öyle bir hale düştük ki aşağıdaki gibi cinayetler artık sıradan olay oldu;
    https://www.cnnturk.com/turkiye/aydi...t-sacti?page=1

    Bir de aklımızı başımıza devşirmeyi denesek fena olmayacak...

  3. #43
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı hattoi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben silah taşımam ama bu orta doğu ülkesinde, bu şartlarda evde bir adet olsa fena olmaz, yeri gelir aileni evinde koruyamayacak duruma düşersin burası o potansiyelde bir yer, kolluk güçlerinin sadece güçlüyü koruduğu ortamda sıradan bireylerin herhangi bir teminatı yok maalesef.
    Çok tavsiye etmem. Evde silahla oynarken ölüyor çocuklar. Burada bazı aileler evinde silah olan insanlara çocuklarını yollamıyorlar.

    Bir gün iş arkadaşıyla hava alanına gidiyoruz. Telefon geldi, yüzü değişti. Akrabasının çocuğu kardeşini vurmuş yanlışlıkla evde buldukları silahı kurcalarken...

    Herkes güvenli şekilde saklamak niyetiyle alıyor silahı, ama zamane çocukları da aptal değil. Ben de çocukken babamın silahını bulmuştum evde kimsenin haberi yokken.

    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1- çin malı çapırlı çakma hells angelslar
    Gerçeğinden ne hayır görmüş ki dünya çakmasından görsün?
    sutlusoda ve espresso bunu beğendiler.

  4. #44
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Dediklerimden cinayet hafifletmeye çalıştığımı anlamak, ya okumadığını ya da anlamadığını gösterir. Hele motosiklet sürdüğü için hafifletmek nasıl bir saçmalık. Onu da anlamadım.

    Kendi kafanızdaki kalıplara her insanı sığdırmaya çalışmayın dar gelir iki boyutlu kalıplarınız. Ha amaç karşıdakini küçümseyerek popülist yaklaşımlarınızı yüceltmek ise o zaman doğru yol o ayrı.

    @hasmet
    Ben neredeyse her gün en az 3 silah olan evde büyüdüm, asker çocuğuyum, kardeşim de ben de yüzüne bakmadık. Ateşli silahtan da nefret ederim. Ama ben bu ülkede güvende hissetmiyorum.

    Akrabaları ihmalkarlık yüzünden tren kazasında ölmüş insanların ve avukatlarının davayı izlemek isterken polis tarafından ağır darp edildiği bir ülke burası, hem de gram acımadan. İnsan vicdanını yaralayan son olay olduğu için bundan örnek verdim. Binlerce sayfa yazılır bu ülkede.

    Kimsenin çocuğu evime gelsin diye de bir hevesim yok ayrıca.. Çıkar bostanlı sahilde, piknikte, Foça da falan buluşuruz çocuklu ailesi olan arkadaşlarımızla. İzmir sıcak bizde klima da yok maalesef
    emrerd bunu beğendi.

  5. #45

    Üyelik
    09 Nisan 2009
    İnsan ölümü üzerinden dalga geçen çok konu da.. Herkes motorcuya silah taşıyor diye kızıyor.
    Vuran adam hapse girdiğinde hergün her an hep aynı şeyi düşünecek; "Ah o iki saniye"..

    O iki saniye tekerlemesi yıllarca kafasının içinde yankılanacak, o düşünce onu mahvedecek.
    Adam öldürüp ya da yaralayıp hapse düşenlerin hepsinde aynı ruh hali vardır..Pişmanlık daha
    tutuklanınca başlar ve zaman hiçbir zaman geriye gitmez... Düzeltilebilecek sanılan o iki saniye
    hiç bir zaman geri gelmeyecekdir... O iki saniye sesi yıllarca kafasını eritecekdir..

    Dalga geçen arkadaşlar, bir insan ölmüş. Bunun ailesi var, çocuğu var, anası var, babası var..

    Etme bulma dünyasıdır.. Güldüğün şey yarın seninde başına gelir..

    Öfke dediğin şey iki saniyedir... Kendinize o kadar güvenmeyin.

  6. #46
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Biz bunları yazmıştık...

    Arkadaşlar hiç bulaşmayın kimseye. Basın gidin yolunuza. Memleket iyice manyağa bağladı.
    Osm@n ve The Dude bunu beğendiler.

  7. #47
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok tavsiye etmem. Evde silahla oynarken ölüyor çocuklar. Burada bazı aileler evinde silah olan insanlara çocuklarını yollamıyorlar.

    Bir gün iş arkadaşıyla hava alanına gidiyoruz. Telefon geldi, yüzü değişti. Akrabasının çocuğu kardeşini vurmuş yanlışlıkla evde buldukları silahı kurcalarken...

    Herkes güvenli şekilde saklamak niyetiyle alıyor silahı, ama zamane çocukları da aptal değil. Ben de çocukken babamın silahını bulmuştum evde kimsenin haberi yokken.


    Gerçeğinden ne hayır görmüş ki dünya çakmasından görsün?

    Tamamen katılıyorum, silah başa bela, bir zamanlar av merakım (artık yok çünkü hayvan kalmadı, usulüne uygun avlanmak bile zarar verir oldu) vardı kuzenlerin tüfekleriyle avlanmaktan bıkıp alayım diye düşündüm, sonra nerede nasıl saklayacaksın çoluk çocuk var diye vazgeçtim.

    https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem...latti-5236539/

    Ailesi en ağır cezayı alması için uğraşıyormuş! Beyanlarda maktulün ablasının "bilinçli olarak öldürdü, ilk kurşundan sonra elini tutup yapma çocukları var dediğim halde 12 tane kurşun yağdırdı" demiş!

    12 tane sıkıp sonra sinirden yaptım demekte ceza indirimi için yeterliyse benim başka bir sözüm yok Hakim Bey!
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  8. #48
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Memleketin haline bak..Herkes teksas gibi silahlandı..Devlet diye birşey çok uzun zamandır yok artık..
    Devlet ne yapsın kardeşim buna yaa? Sinek ölse devlet diyorsunuz. Kendin diyon teksas gibi diye. Teksas da devlet yok mu? Aynı şeyler dünyanın her yerinde yaşanıyor. İnsan olacaksın önce insan, saygı hoşgörü samimiyet tevazu. Bunları kazanamadıktan sonra ağzınla ayı tutsan boş! Devletmiş...
    - - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -

  9. #49
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devlet ne yapsın kardeşim buna yaa? Sinek ölse devlet diyorsunuz.
    Halkin silahlanmasi tamamen devletgin kontrolundedir. Istedigi gibi sinirlama getirebilir. Birkac ornek:

    Her silah almak isteyenden psikiyatrist konsultasyonu istersiniz. Sirf bu bile zevk icin almak isteyen bir cok insanin onunu keser. Insanlarin supheli sekilde asiri silahlanmasini engellemek icin de merkezi veri bankasi kurarsiniz. Yolu cok. Yeter ki istesin devlet.

  10. #50
    _alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    VTX 1300
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Halkin silahlanmasi tamamen devletgin kontrolundedir. Istedigi gibi sinirlama getirebilir. Birkac ornek:

    Her silah almak isteyenden psikiyatrist konsultasyonu istersiniz. Sirf bu bile zevk icin almak isteyen bir cok insanin onunu keser. Insanlarin supheli sekilde asiri silahlanmasini engellemek icin de merkezi veri bankasi kurarsiniz. Yolu cok. Yeter ki istesin devlet.
    Silah ruhsatı için aile hekimleri çoğu zaman sağlık raporu vermiyor. Bu durumda devlet hastanesinden heyet raporu almanız gerekiyor. heyet raporunun içinde piskiyatrik muayene de var.

  11. #51
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Halkin silahlanmasi tamamen devletgin kontrolundedir. Istedigi gibi sinirlama getirebilir. Birkac ornek:

    Her silah almak isteyenden psikiyatrist konsultasyonu istersiniz. Sirf bu bile zevk icin almak isteyen bir cok insanin onunu keser. Insanlarin supheli sekilde asiri silahlanmasini engellemek icin de merkezi veri bankasi kurarsiniz. Yolu cok. Yeter ki istesin devlet.
    Silah ruhsat için yaklaşık 1 saat boyunca yanlış hatırmalıyorsam 570 tane soru (470 de olabilir) cevaplıyoruz psikiyatri kliniğinde.

    Ben bilinçli ve dürüst bir silahseverim, devletimin kontrolünde silahlanmak istediğimde 6 bin lirası harç olan yaklaşık 10 bin lira ödeyip, bütün doktor kontrollerinden (özellikle psikiyatri, ortopedi ve göz) geçip sadece "silah alım belgesi" alabiliyorum. Silah için de ayrıca bir bütçe ayırmam ve devletimin izin verdiği kadar mermi alıp büyükşehirde yaşadığım için sadece poligonda "atış talimi" yapabiliyorum.

    Fakat çok sevdiğim asker arkadaşım Mustafa ise bunların hiçbiriyle uğaşmayıp yasadışı yoldan 2-3 bin liraya bir tabanca alıp düğünlerde istediği kadar havaya sıkıyor, pikniklerde içtiği bira şişesine hedef alıyor.

    Bireysel silahlanma karşıtı kampanyalar sadece benim silah edinmeme engel olur, Mustafa'nın değil!
    Osm@n, oialdemir ve siyanoz bunu beğendiler.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  12. #52
    Moto43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2008
    Şehir
    sanane
    Motosikleti
    ---
    ölen mafyavari bi adamsa gam yemem

  13. #53
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Silah ruhsat için yaklaşık 1 saat boyunca yanlış hatırmalıyorsam 570 tane soru (470 de olabilir) cevaplıyoruz psikiyatri kliniğinde.

    Ben bilinçli ve dürüst bir silahseverim, devletimin kontrolünde silahlanmak istediğimde 6 bin lirası harç olan yaklaşık 10 bin lira ödeyip, bütün doktor kontrollerinden (özellikle psikiyatri, ortopedi ve göz) geçip sadece "silah alım belgesi" alabiliyorum. Silah için de ayrıca bir bütçe ayırmam ve devletimin izin verdiği kadar mermi alıp büyükşehirde yaşadığım için sadece poligonda "atış talimi" yapabiliyorum.

    Fakat çok sevdiğim asker arkadaşım Mustafa ise bunların hiçbiriyle uğaşmayıp yasadışı yoldan 2-3 bin liraya bir tabanca alıp düğünlerde istediği kadar havaya sıkıyor, pikniklerde içtiği bira şişesine hedef alıyor.

    Bireysel silahlanma karşıtı kampanyalar sadece benim silah edinmeme engel olur, Mustafa'nın değil!
    Atıcılığı sizin gibi bilinçli yapan insanlara çok özeniyorum. Çok kontrollü ve makine sevdası olan insanlarsınız. Bahsettiğiniz insanlara herkes karşı. Keşke yaptırım olsa. Düğünlerde törer örgütü gibi cephane harcayan insanlara polis gelip sıkmayalım arkadaşlar demese. Sıkan herkesi toplayıp götürse. Kanıtladığını tutuklasa hatta. Bizde bahsettiğiniz bu tiplerden trafikte ve sosyal hayatımızda uzak kalsak.
    Olcay Avşar ve Moto43 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)