Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Üsküdar'da feci kaza! Otomobil motosiklet grubuna daldı !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Bu yüzden grup sürüşlerini sevmiyorum. Güvendiğim arkadaşlar olsa bile ya 50m önümde ya da arkamda gidin diyorum. Konuya gelecek olursak araç sürücüsüde apaçi motosiklet sürücüleri de. o gün olmasa o kaza başka zaman olacakmış zaten sürüşlerine bakılırsa. Yazık olmuş.
    Umit1923 ve Dr.Aequitas bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Allah Rahmet Eylesin, geride kalanlara da sabir diliyorum.

    Naçizane;
    Kural olarak hem Otomobil, hem de Motosiklet sürücüsü aynı ihlal içerisinde. Hatta motosikletin 4lü flaşörleri yanar bir şekilde sürüşe devam ediyor olması yine kural olarak, araç sürücüsünün hatasından da maalesef +1 fazla.

    Maalesef tecrübesizlik bir canımıza daha mâl olmuş, çok yazık ve çok üzücü, gencecik fidan, Allah mekanını cennet eyler inşallah.

    Her iki tarafta eşit oranda hatalı;

    Hız limiti : 80 (iki araçta daha hızlı)
    Hatalı sollama, veya sağlama ( Her iki araçta aynı kusur içerisinde)

    Hepimiz sağdan veya soldan geçiyoruz, bu inkar edilemeyecek bir gerçek, fakat her zaman daha öngörülü, daha bilinçli ve risksiz sürmek zorundayız,çünkü motosiklet üzerinde son hakkı kalmış Mario'dan daha farklı bir durum içerisinde değiliz. Çevredeki bütün araçları bir tehlike olarak nitelendirmek, ve sürüş dinamiğini bu yönde devam ettirmek şahsi felsefemdir, bir araç geçiyorsam, bütün ihtimalleri göz önünde bulundurup aksiyon planımı bu şekilde belirlerim, ve risk var ise, o işe girmem. Sonuçta WSBK'da sürmüyoruz. Lütfen herkes kendisine bu acı olaydan ders çıkartsın ve geride bıraktıklarını bu şekilde üzmesin.

    Son olarak;

    Birbirimizi kollamamız lazım, evet bu düşünceye katılıyorum, ve hak da veriyorum ama, çoğunluk sağlayıp haklı gözükmek için değil, Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler.

    Motosikletli kardeşimiz seyir hızından yüksek süratte olmasa, (Yani sağlı sollu manevralar yapmasa bu kaza olmazdı) Otomobil sürücüsü hatalı şerit değiştirmiş olurdu)

    Otomobil sürücüsü hatalı şerit değişikliği yapmasa bu kaza yine olmazdı. (Motosiklet sürücüsü makas ata ata hatalı bir şekilde devam etmiş olurdu.)

    Yani eğri oturup doğru konuştuğumuz zaman ortaya çıkan tablo naçizane fikrimce bu. Her iki tarafta hatalı, olan olduktan, ölen öldükten sonra bir faydası yok elbet, fakat bu yorum ölen arkadaşımız için değil, hataları görmek ve analiz etmek için bizlere fikir olması açısındandır. Katılırsınız, veya katılmazsınız, dediğimi gibi naçizane fikrim.
    Dr.Aequitas, mgora ve abeciMotoru bunu beğendiler.

  3. #43

    Üyelik
    12 Ekim 2018
    Şehir
    istanbul
    İstanbul'da yaşayan biri olarak gece motosiklet sürerken çok tedirgin oluyorum.Zorunlu olmadıkta gece binmeyeye çalışıyorum.Hele ki cuma,cumartesi geceleri.Allah rahmet eylesin.Yakınlarına Allah sabır versin.
    YZFR25, myagdi ve kulspruta bunu beğendiler.

  4. #44

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Sadece motosiklet kullanan arkadaşlarda bazen görmüyor mu araç sürücüleri vs. gibi bir algı oluşuyor.. 20 kusur yıllık ehliyet sahibi hem motosiklet hemde otomobil sürücüsü ve eğitim almış bir sürücü olarak soyleyeceğim şu ki gece özellikle hızlı seyreden bir motosikleti farketmeme ihtimali çok yüksek.. küçücük bir far hüzmesinin anlık yer değiştirmesine konsantre olmak zor..

    Şimdi asıl olay şu kimse buna değinmiyor. Bizim otoyollarımız, şehir içi dahil olmak üzere yererince aydınlatılmıyor. Karanlık bir sürüş seyri sözkonusu.. ŞEhirler arası yollarda bazı lokasyonlar çok daha kötü.. Evet hükümet yol yaptı ama aydınlatmadı.. uzunları yaksan bi dert yakmasan iki dert..

    Bunların önünde ise katıksız berbat taşıt sürme durumumuz var.. Çok kötüyüz bu konuda..Motorsucuda, ticariciside otomobilciside berbat.. Bu memlekette trafik kesinlikle dikkatli ve iyi sürücülerin kendilerini sakınmalarından kaynaklı belirli bir düzende gidiyor. Buda %20-%30 arası max.. Önce düzgün taşıt kullanma konusunda devletin çok ciddi ceza uygulamaları gerekli.. Ayrıca devlet yolları düzgün yapacak ve aydınlatmaları düzgün sağlayacak..

    Birde şu gazlama meraklılarına söylüyorum.. Bizim gençliğimizde ( 20 li yaşlardayken biz ) bu kadar araba ve deneyimsiz sürücü aynı anda trafikte olmuyordu.. Bir gazlama merakı almış gidiyor. Şu makas atma gerzekliği apayrı bir felaket..

    Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum..Allah rahmet eylesin..

    Diyeceğim şu ki adam gibi taşıt kullanın.. Bu kadar kendini super sürücü sanıp bu kadar ölümlü ve dandik kazaya sebebiyet veren Bi ruslar var birde biz varız.. Yavaş gidin ve trafik kurallarına maksimum konsantrasyon ile uyun..
    SAFETY, aggressive, YZFR25 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #45
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Yine grup sürüşünde gaza gelme vakası. Yazık olmuş çocuğa. Otomobil elbette hatalı ama motorcu gaz açıp aradan fırlamasaydı bu kaza gerçekleşmeyecekti.

  6. #46
    blacktulip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2008
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    az kaçar,çok yakar.
    Arabanın yaptığı haraket kesinlikle şerit değiştirme niyetli değil.
    Motorcuların geldiğini görüp korkutmak ya da düşürmek amaçlı bir direksiyon manevrası gibi görünüyor.
    Arabanın da spor bir otomobil olması nedeniyle motorcular gibi makas atıp yarış yapan bir tip olduğunu düşünüyorum.
    Videonun uzun hali yok ama olay öncesinde araba ile yarış yapılmış veya yolda tartışma yaşamış olabilirler bu da arabanın yaptığı haraketi açıklar.
    Allah rahmet eylesin.

  7. #47
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    "Arabacı suçlu" motosiklet kullanan değil ! Az üstte bir arkadaşın dediği gibi " ..Çekirge sürüsü gibi araç kullanmak.." . Olay tam da budur bence. "Arabacılar" zaten hatalı sürüyordu biliyoruz ama hatayı kendimizde hiç aramıyoruz maşallah !

    Allah rahmet eylesin.
    aggressive bunu beğendi.

  8. #48
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Tipik ayna kullanmayan sürücünün neden olduğu vahim kaza..Şu araçlardan her zaman 1 metre uzak durun kaçma şansınız olsun..Allah rahmet eylesin çok üzücü..

  9. #49
    aggressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Tgb X-Motion 250
    defansif sürüş yapmayan her motorcunun ardından hep bu yazıları yazmak beyhude artık arabacı suçlu motorcu suçlu ne önemi var ki

    o artık hayatta değil,

    unutulmamalı artisliğinde sonu figüranlıktır; artisliği göze alanda figüranlığa hazır olmalı.
    2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250

  10. #50

    Üyelik
    01 Mart 2018
    Şehir
    Büyükçekmece-İSTANBUL Hadıımköy gişeler.
    Motosikleti
    YAMAHA R6 2015
    çok acımasız oluyor biliyorum ama , en yakıt arkadaşım öldü , tek söylediğim yavaş gitseydi , insan boş yoldada ölebiliyor.bende ölürsem , benim içinde geçerli yavaş gitseydim :S

  11. #51

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Allah rahmet eylesin ,
    Diyecek laf çogunluk zaten ikisinin de hatalı oldugu yazmış..

    Çözüm kural kaide değil eğitim ve alt yapı malesef ikisi de ülkemizde eksik ..

    Allah geride kalanlarına sabır versin.

  12. #52

    Üyelik
    09 Mart 2010
    Şehir
    ISTANBUL
    Motosikleti
    XRUNNER
    Çok genç... çok yazık..Allah rahmet eylesin...Yaralanan genclere acil şifalar.

    Gece zorunlu olmadıkça motora binme....Hele grup sürüşü gece gece tam kazaya davetiye.. Yağmurda binme..

    Bu işin şakası yok, düşen ölüyor,bunları aklımızdan çıkarmamamız lazım.

    Araba yavaşça sağa geçiyor,motor bir anda orda bitiyor. Motorcunun öngörmesi lazımdı. Bu ne acele,ne gereksiz..Gruplarda bir dolduruşa gelme olayı var.Kimlik değiştiriyorlar..

  13. #53
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    Dörtlüleri niye yanıyor?

  14. #54

    Üyelik
    30 Haziran 2018
    Şehir
    İzmit-Kocaeli
    Motosikleti
    bajaj pulsar 200 ns
    Arkadaşlar eskiden İstanbul'da yaşıyordum şu anda İzmit'e taşındım İzmit'in trafiği,İstanbul kadar sıkıntılı değil çok şükür Allah İstanbul'da motosiklet kullananların yardımcısı olsun
    Kazayı izledim Ölen kardeşimiz için çok üzgünüm Allah günahını affetsin mekanı cennet olsun geride kalanlara sabır versin
    Şimdi hepimiz iyi kötü araç kullanıyoruz bu sebeple araç kullananların davranış tarzına aşinayız ama bir çok araç sürücüsü motosiklet kullanmadığı için maalesef bizim davranış tarzımıza aşina değiller bu sebeple trafikte şahsen agresif değil defansif olmayı daha çok yeğliyorum
    KAZANIN ANALİZİNE GELECEK OLURSAK
    videodan izlediğim kadarı ile araç sürücüsü sağ sinyal vermeden direkt orta şeride doğru kırıyor direksiyonu dolayısıyla ben o esnada araç sürücüsünün sağ aynaya baktığından şüpheliyim bana kalırsa araç sürücüsü dikiz aynasına bakıp arkasını kontrol etti belki göz ucuyla sağ aynasına da bakmış olabilir
    işte o esnada o kontrolü sağladığı bölgede motosiklet yoktu hamlesini yaptığı esnada ise motosiklet sürücüsü tehlikeli alana zaten girmişti
    burada yapılması gereken şey bana kalırsa araç sürücüsünün daha ayna kontrollerini yapmadan önce sinyal vermesi gerekliydi şayet böyle olsaydı bu kardeşimiz adamın niyetini anlar belki o hamleyi yapmazdı
    motosikletli kardeşimizin ise bu kazada daha defansif sürmesi gerekiyordu

    fakat tüm bunlar ışığında ecel denen bir kavramda var iş olup bittikten sonra öyle böyle olsaydı demenin de bir kalmıyor

    ben şahsen trafikte bu tür makas atmak vb durumları yapmıyor araba kullanır gibi bir şeride giriyor ve öyle sürüyorum maalesef ülkemizdeki sürüş algısı bu yönde bu tarz sürüş ile en azından kaza ihtimalim daha azalıyor diye düşünüyorum he kendini bilmez biri gelir bana çarparsa oda ayrı bir olay

    bana belki bu yorumdan dolayı kızacak olanlar olabilir fakat insan hayatının kıymetsiz olduğu bu ülkede önce bizler kendimizi kollamak zorundayız arkadaşlar

  15. #55
    atalayalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2018
    Şehir
    İstanbul - Ulus
    Motosikleti
    CFMoto NK250
    Allah rahmet eylesin, çok yazık gerçekten... Lütfen çok daha dikkatli kullanalım yeri gelir gaz açılır ama sürekli aksiyon halinde İstanbul trafiğinde motor kullanmak inanılmaz tehlikeli. Bu bir oyun değil ve gerçek hayatta sadece bir can ve bir yaşam hakkınız var onu da sanki oyun oynarmış kadar umursamaz hareketlerle tehlikeye atmak çok ama çooook yanlış etrafımızda o kadar sevenimiz ailemiz eşimiz dostumuz çoluk çocuğumuz varken hele..

    Dünyadaki hiçbir zevk insan hayatından önemli değildir etrafınızdaki genç arkadaşlara lütfen bunu anlatın, uyarın onları çünkü gerçekten adrenalinin de etkisi ile yola çıktıklarında hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Bu genç arkadaşımız böyle yaptı diye demiyorum genel bir gözlem benimkisi.

    Allah rahmet eylesin tekrar ve toprağı bol olsun.

  16. #56
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Mayıs 2018
    Dörtleri yanan motorlu hatalı, video çeken motorlu da hatalı.

  17. #57
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Alıntı araltı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dörtlüleri niye yanıyor?
    Artistik ikaz > "Ben geliyorum çekilin lan yolumdan".

  18. #58
    sinanserpen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 2016 model
    Ağır yaralılar ne durumda acaba? Araba sürücüsü tutuklu mu?

  19. #59

    Üyelik
    15 Ocak 2019
    Honda civic it arabasidir, nerede pic, apaci, yeni yetme, keko varsa civic arabaya biner. Motorlari gorunce gaza gelmis basmis arkalarindan muhtemelen. Ben ilen gencin babasi olacagim ,gencecik yasta bir ömür verip yetistirdigim evladimi elimden alan adami yaşatmam.

  20. #60
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Benim aldığım bir habere göre kazada ölen kisiyi is yerimdeki arkadaş abisini semtten dolayli yoldan tanıyor. Dediğine göre arabacı vatandaşın hastane kontrolünde kaninda uyuşturucu ve alkol çıkmış.
    Doğru yalan bilmiyorum artık.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)