Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Polisin Şehit Olduğu Kaza da Taksici Asli Kusurlu !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Bursa'da motosikletli polisin şehit olduğu kazanın raporu hazırlandı. Rapora göre motosikleti kullanan polis tali, çarptığı taksici ise asli kusurlu.
    Bursa'da, motosikletli Yunus timinde görevli polis memuru Hayrettin Yılmaz'ın (29) şehit olduğu trafik kazasının ardından tutuklanan taksici Sıtkı Dağ (49) olay yerinde yapılan keşfin ardından hazırlanan raporda 'asli kusurlu' bulundu. Motosikleti kullanan ve davada tutuksuz yargılanan polis memuru Sezer Berktaş'ın (35) ise 'tali kusurlu' olduğu kaydedildi. Mahkeme, kazadan ağır yaralı kurtulan Berktaş’ın bazı organlarında işlev zayıflığı olduğu gerekçesiyle istenilen, ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca olaydan 12 ay sonra verilebileceği bidirilen raporun beklenmesine karar verdi.

    Kaza, geçen yıl 21 Ekim günü merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü Caddesi üzerinde meydana geldi. Yunus timinde görevli polis memuru Sezer Berktaş'ın kullandığı 16 A 4886 plakalı motosiklet, taksi durağından çıkmak için manevra yapan Sıtkı Dağ'ın kullandığı 16 T 0360 plakalı taksiyle çarpıştı. Kazada, polis memurları Sezer Berktaş ve Hayrettin Yılmaz ile taksi şoförü Sıtkı Dağ yaralandı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan polis memurlarından Hayrettin Yılmaz'ın kazadan 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. 2 yıllık polis memuru Yılmaz'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Yılmaz'ın kalbi ve akciğeri Ankara'da 2 hastaya, karaciğer ve böbrekleri ise Bursa'da 3 hastaya nakledildi. Yaralanan taksi şoförü Sıtkı Dağ ise tedavisinin ardından tutuklandı.

    Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde taksi şoförü Sıtkı Dağ hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak' olmak suçundan 2 yıldan 15 yıla, polis memuru Sezer Berktaş hakkında da 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI

    Davanın duruşmasına tutuklu sanık Sıtkı Dağ, tutuksuz sanık polis memuru Sezer Berktaş ve taraf avukatları ile ölen polis memuru Hayrettin Yılmaz'ın yakınları katıldı. Duruşmada 3 ay önce olay yerinde yapılan keşfin ardından hazırlanan 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor okundu. Raporda taksi sürücüsü Sıtkı Dağ’ın 'asli kusurlu', motosiklet sürücüsü Sezer Berktaş’ın ise 'tali kusurlu' olduğu bildirildi.

    "AİLEM MAĞDUR, TAHLİYEMİ İSTİYORUM"

    Rapor üzerine söz alan Berktaş, kazada kusurunun olmadığını öne sürdü. Dağ ise uzun süredir tutuklu bulunduğunu, ailesinin bakacak kimseleri olmadığı için mağdur hale geldiklerini belirterek, tahliyesini talep etti.

    RAPOR, KAZADAN 12 AY SONRA

    Duruşmada Sezer Berktaş'ın avukatlarının, kazadan ağır yaralı kurtulan müvekkillerinin bazı organlarında işlev kaybı olduğu gerekçesiyle istedikleri raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca olaydan 12 ay sonra hazırlanabileceği yönünde bilgi alındığı kaydedildi.

    Mahkeme, adli tıp raporunun beklenmesi ile Sıtkı Dağ’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

    Kaynak : Ntv


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "....Rapora göre motosikleti kullanan polis asli, çarptığı taksici ise asli kusurlu....."
    Herkes asli kusurlu muymuş yani?!

    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI
    ...
    Raporda taksi sürücüsü Sıtkı Dağ’ın 'asli kusurlu', motosiklet sürücüsü Sezer Berktaş’ın ise 'tali kusurlu' olduğu bildirildi."
    ...

    Ntv de haberi azıcık doğru mu yazsaymış neymiş.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------

    :D:D Haber kendi sitesinde halen yanlış yazılı olarak duruyor, ama buradaki mesajı düzeltmiş hachiko
    efendy06 ve Kazım TOKMAK bunu beğendiler.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    ailene bakacak kimse yok hemi mağdursun hemi denyo, motorcu da zaten patates çuvalıydı onun baktığı kimse yoktu....

    önlerine kır hatalı dönüş yap sonra bıdı bıdı..... taksiciler uzun süre araç sürdüğü için reflekleri yavaşlıyor beyinsizli gibi dururp dururken tam u dönüşü yapıyorlar ayna vs hiçbirşeye bakmıyor çünkü 1 müşteri daha alam da günü kurtaram diyorlar...

  4. #4
    Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2010
    Şehir
    Beykoz / İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Polis yerine herhangi bir sivil vatandaş olsaydı ölen kişi. Serbest bırakılırdı. Örnekleri mevcut.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)