Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha Türkiye'den Genç Yeteneklere 1 Milyon Lira Destek

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    KNN54 & Yamaha Yarış Okulu projesine start veren Yamaha Motor Türkiye, Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ile birlikte Sakarya Akyazı ilçesi Pazarköy İlkokulu ve Ortaokulu’nda çocukları motosikletle buluşturdu. Çocuklarla yakından ilgilenen, yarış hayatı hakkında merak ettikleri tüm soruları yanıtlayan Kenan Sofuoğlu, 50 cc Yamaha PW50 motosikletlerle sürüş deneyimi yaşattı. İlk adımı Kenan Sofuoğlu’nun yarış serüveninin başladığı memleketi Akyazı’da verilen projenin ikinci durağı Diyarbakır olacak. ‘Spora Görül Ver Projesi’ kapsamında 13-16 yaş aralığındaki yetenekli gençler KNN54 & Yamaha Yarış Okulu’unda Kenan Sofuoğlu’ndan eğitim alarak R3 bLU cRU Challenge’da yarışma hakkı elde edecekler.

    Hedef Anadolu’daki gençlere ulaşmak.

    Gençleri spora teşvik etmek, yeni yetenekleri ortaya çıkarmak ve başarılı gençleri desteklemek amacıyla başlatılan ‘Spora Gönül Ver’ projesi kapsamında Yamaha Motor Türkiye işbirliği ile KNN54 & Yamaha Yarış Okulu’nu hayata geçirdiklerini söyleyen Kenan Sofuoğlu “bu proje kapsamında amacımız büyük şehirler dışında Anadolu’daki gençlere de ulaşmak. Anadolu’da, büyük şehirlerdeki imkanlara sahip olmayan, yetenekli ve kendini göstermek için fazlasıyla heyecanlı gençler var. Yamaha Yarış Okulu için onların olduğu şehirlere gidip önce motosikleti anlatacağız, sevdireceğiz ve Yamaha Yarış Okulu’na kayıt olmaları için teşvik edeceğiz. İlk adımı kendi memleketim olan Sakarya Akyazı’da bu okulda attık. Bundan sonraki durağımız Nisan’da Diyarbakır olacak. Sonrasında birçok şehirde okulları ziyaret ederek yeni yeteneklerle buluşacağız. Gençlerin farklı spor dallarını tanımaları yeni sporcuların yetişmesini sağlayacaktır” dedi.

    Bora Cansever “Türkiye’den neden dünya yıldızları çıkmasın?”
    Ulusal ve uluslararası motosiklet yarışlarında Türkiye’ye büyük başarılar getirecek yetenekli gençlerin yolunu açmaktan mutluluk duyduklarını belirten Yamaha Motor Türkiye Genel Müdür’ü Bora Cansever “bugün motosikletle buluşan çocukların gözündeki ışığa, duydukları heyecana yakından şahit olduk.Bu heyecan ve istek doğru yönlendirildiği zaman pek çok başarılı sporcu yetişeceğine inanıyoruz. Amacımız, imkansızlıklar ve fırsat eşitsizliği nedeniyle şans bulamamış genç yeteneklere ulaşarak onlara kedi hikayelerini yazma şansı tanımak. Türkiyenin genç nüfusu ve bunun yarattığı potansyele çok güveniyoruz.. Eğer yeterli imkan verilir ve doğru bir yönlendirme yapılırsa dünya pistlerinde aynı Kenan Sofuoğlu gibi isimlerini duyuracaklarını düşünüyoruz. İnanıyoruz ki bu gibi projeler ülkemizde motor sporlarının ve motosiklet endüstirisinin gelişimine fayda sağlayacak. Doğru eğitilmiş gençler ülkemizdeki olumsuz motosiklet algısını değiştirecek ve motosiklet kültürünün gelişimine fayda sağlayacaktır. Yamaha Sürüş Okulu ile her sene motosiklet kullanıcılarına ulaşarak doğru motosiklet kullanımına fayda sağlamaya çalışıyoruz. KNN54 & Yamaha Yarış Okulu işbirliği ile de genç yetenekler ile buluşup onlara fırsat sunmaya devam edeceğiz. Türkiye’den neden dünya yıldızları çıkmasın? Biz yeni şampiyonların çıkacağına inanıyoruz.” dedi.

    KNN54 &Yamaha Yarış Okulu kayıtları başladı, son kayıt tarihi 15 Nisan...

    R3 bLU cRU Challengeve dünya şampiyonalarında yarışmak için büyük bir fırsat sunan KNN54 & Yamaha Yarış Okulu için kayıtlar www.yamaharidingacademy.com adresi üzerinden, 15 Nisan’a kadar yapılabilecek. Proje kapsamında yarışa gönül veren 13-16 yaş aralığındaki gençler, Kenan Sofuoğlu gözetiminde eğitim alarak, geleceğin ünlü yarışçıları arasına girme fırsatı yakalayacak. İlk eğitimi Yamaha Riding Academy’nin deneyimli eğitmenlerinden alacak gençler arasından başarılı olan ve ön elemeden geçen 10 yetenekli isim Kenan Sofuoğlu’ndan eğitim alma hakkı kazanacak. Yamaha YZF-R25 ile Kenan Sofuoğlu’ndan pist eğitimi alarak,süreci başarıyla tamamlayan gençler, Türkiye Motosiklet Federasyonu

    tarafından düzenlenen YamahaR25 Cup yarışlarına katılma hakkı kazanacak. Aynı zamanda yarışlarda derece alan gençler Yamaha’nın dünya genelinde on-road ve off-road sürüş eğitim programı bLU cRU nun düzenlediği ‘R3 bLU cRU Challenge’da yarışma hakkı elde edecekler. Bir sonraki adımdaki hedefleri ise Superbike WorldSSP 300 olacak.







    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    DHA eksik bilgi vermiş;

    Pazarköy İlkokulu, Ortakulu ve İmam Hatip Ortaokulu.

  3. #3

    Üyelik
    07 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    N/A
    Küfretmeyeceğim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)