Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Binlerce otomobil ve motosiklet çürümeye terk edildi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
     
    Antalya’da eksik evraktan ya da icralık olduğu için trafikten men edilip yediemin otoparklarına çektirilen otomobil ve motosikletler çürümeye terk edildi.

    Otoparklara çektirilen araçlar arasında 15 yıldır bekleyenlerin yanı sıra, ne zaman geldiği belli olmayan motosikletlerin de olduğu öğrenildi.

    Biriken araçlara sürekli yer açmak zorunda kalan ve satışı yapılan icralık araçlardan otopark ücretinin çok altında ücretler aldığı için zarar eden işletme sahipleri ise durumdan şikayetçi.

    34 dönüm arazi üzerine kurulu otoparkta 2 bin 500 otomobil 2 bine yakın motosikletin olduğunu ifade eden Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Mustafa Hakan Topcu, otoparkların dolmak üzere olduğunu söyledi.

    34 dönüm arazi üzerinde otopark hizmeti verdiğini ve her geçen sene yeni yer açmak zorunda olduğunu belirten Topcu, Bu araçların bu kadar uzun süre buralarda kalmasının nedeni icra iflas kanunundaki aksaklıklardan kaynaklanıyor.

    Burada bekleyince çürümeye terk ediliyor. Dışarıdan bakınca burası bir araç mezarlığı gibi görünse de aslında burası bir döviz çöplüğü. Burada dövizimizi heder ediyoruz" diye konuştu.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sparrow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kawasaki Er-6f + Kral Grande 6
    hayır teslim alınmaya süresi geçmiş bisikletleri bir boya bir bakım yapılıp bisikleti olmayan çocuklara dağıtılsa koy logonu da hem sevap işle hem reklamını yap .Seçimlerde bilboardlara kapı kapı bastırılan o reklam broşürlerinin gideri yerine .Ülkemizin partileri halen anlamış değil kağıt kürekle bu işlerin yürüyeceğini reklamın en iyisini insan yapar.Kominist başkan Antalya da seçilse onların hepsini değerlendirirdi (kanun çerçevesine göre ) Adam ufacık ilçede bile kütüphanede kitap okuyana belediyenin bisikletini 1 saat kullandırıyo.Ne başkanlar var...
    espresso, Metela ve hotbiber3 bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Motorsikletlerin çoğu evrakdandır.. adam 2-3 bin liralık çin malı scooter için gidip plaka çıkartıp,sigorta yaptırıp geçmiş vergilerini ödeyip almamışdır.. birde cezalarını ödiycek otopark ücretini ödiycek o fiyata belki 2 tane sıfır çin malı motorsiklet alır..

    resimlerde görünüyor bir tanesi 10 yıl öncesinin meşhur honda kopyası çin malı t1,t2 kasası.. her marka o kasayı getirmişdi farklı isimlerle.. şimdi bile tertemizi sahibindende 3-4 bin tl ye satılıyor.. adam ihale ile satsa yıllardır yatan bitik motora ne vericek 300 tl verir 500tl verir oda parça niyetine falan alır. o parada sadece otopark ücretine bile yetmez..

  4. #4

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    Sorun şu ki. Otomobil yada motosiklet sahipleri mallarını almaya kalksa bile ödeyecekleri para otomobilin fiyatından fazla tutuyor. Zaten sigorta vergi falan yukarda arkadaş bahsetmiş.

  5. #5
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Yaklaşık 10 sene kadar önce Maliye yeddi emin ve otoparklarda çürüyen motosiklet ve otoları hurda fiyatına Bursa'da satmıştı. Hurdacı değerlendirilebilir durumdakileri isteyenlere sattı. Kalanları da eritilmeye verdiler. Hatta bende girdim o hurdalığa , ufak tefek bir şeyler de almıştım
    galiba. Sanıyorum bizde bu konuda yasalar epeyce eski. Üzerinden belli bir süre geçmeyince değerlendirme olmuyor.

  6. #6
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    bisikletler değerlendirilebilinir aslında.


    ufak bir bakım ile okullardaki cocuklara verilmesi güzel olurdu.

  7. #7
    Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2017
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Süresi dolmuş araçları ihale yolu ile her sene satışa çıkarsa, hem kazanç olur hemde çürüyeceğine değerlenmiş olur. Ama neden illa dolması bekleniyor yada iyice kullanılmaz hale gelmesi bekleniyor anlamıyorum.
    "Çok Bilen Çok Yanılır"

    Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...

  8. #8
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Haberdeki bir satır dikkatimi çekti : "Bu araçların bu kadar uzun süre buralarda kalmasının nedeni icra iflas kanunundaki aksaklıklardan kaynaklanıyor."

    İyi de arkadaş bu kanunu kim değiştirecek? Siyasete bulaşmayayım, siyaset konuşmayayım istiyorum, olmuyor.

    Kamu ihale kanununu son 10 yılda 100den fazla (168 diyen var, 186 diyen var, net rakama ulaşamadım) değiştirenler diğer işlerle uğraşamayacak kadar yoğunlar demek ki...

    Deveye sormuşlar boynun neden eğri? Deve de cevap vermiş: ...

  9. #9

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    yazlık yerlerde geenlde motorlar plakasız oluyor.. seyran yeri dinlenme yeri adam zaten 15 -20 gün bilemedin 1 ay kalıcak .. 1 ay içinde motorun trafiği sigortası falan uğraşmak istemiyor faturalı biniyor plaka çıkartmadan.. bu 50cc olayı bu tip insanlara yarar alırlar bir 50cc ne trafiği var ne mtv si.. çarşıya bakkalla sahile inmelik kullanırlar..

  10. #10

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Ben bu avukatları anlamış değilim. Şu foruma üye yüzlerce avukat olduğunu tahmin ediyorum biride çıkıp şu olayın iç yüzünü anlatmaz. Acaba öz güven eksikliğimi? şimdi yanlış bir şey yazsam küçük düşerim endişesi mi?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)