Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sportif motosikletlerde vergi desteğine ihtiyacımız var!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Türkiye’de yeni Kenan Sofuoğulları, yeni Can Öncül ve Deniz Öncü’ler çıkartabilmek için sportif amaçlı motosikletlerde KDV ve ÖTV’nin alınmaması yönünde desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

    'TRAFİĞE KAYITLI 4 MİLYON MOTOSİKLET VAR'

    TMF olarak sportif organizasyonlar düzenlerken aynı zamanda trafikte motosiklet kullananların da ihtiyaç ve taleplerini gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Akülke, "Türkiye'de motosiklet, geçmişi çok eskiye dayanmasa da hızla ilerleyen bir araç, tabi bunun bir sportif yönü olduğu gibi yol tarafı var. Türkiye'de şu anda trafiğe kayıtlı 4 milyona yakın motosiklet kullanıcısı bulunuyor. Bunların yüzde 70'i 250 CC altında, diğer kalan kısım da 250 CC üzerinde. Dünyada ekonomik olarak bisikletle birlikte motosiklet de hızla yaygınlaşıyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak biz sportif organizasyonlar ile ön plandayız. Sportif organizasyonların da amacı hem ülkemizde hem de uluslararası organizasyonlarda yarışan gençlerimizin iyi bir şekilde yetişmesi, madalyalar alarak, dereceler yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek tanıtmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda başarılarla dolu bir yılı geride bıraktık. İki sporcumuz dünya şampiyonlarında birinci oldular. Toprak Razgatlıoğlu, Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti. Arkasından gelen 10 çocuğumuz madalyalarla döndü. Şu anda uluslararası madalya sayımızla dünya federasyonları arasında ilk yirminin içerisinde bulunuyoruz ve bu da bizler için çok önemli" diye konuştu.

    'MOTOR SPORLARINDA ERZİNCAN'I ÜS HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ'

    Erzincan'a spor turizminin gelişmesine federasyon olarak neler yapılabileceğini konuşmak üzere geldiğini ifade eden TMF Asbaşkanı Akülke, "TMF olarak 'Spor turizmin geleceğidir' sloganı ile yurdun dört bir yanında yaptığımız organizasyonlarla illerin, ilçelerin tanıtımını yaparken oralara da katma değer sağlanmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda inşallah Erzincan'daki bu çalıştay sonucunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz'de olmayan motor sporları merkezini Erzincan'da oluşturarak, burayı bir üs haline getirmeyi hedefliyoruz. Ekşisu Mesire alanı yanında bulunan bölge bu iş için çok iyi bir alan, burada 4-5 branşta organizasyon yapabilmek, bu organizasyonların yanısıra bu alanda farklı eğitimler, aktiviteler, kamp alanları oluşturarak burayı motor sporları merkezi yapmayı planlıyoruz. Erzincan'a has, Erzincan markası ile ilgili bir organizasyon yapacağız. Erzincan ve ilçelerinden geçecek bir sportif organizasyon yapacağız. Zaten turizmde bir ürünü yarattıktan sonra pazarlamak çok kolay olacak" dedi.

    'MOTORCU DOSTU BARİYER TÜM MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNİN KANAYAN YARASIYDI'

    TMF Asbaşkanı Akülke açıklamasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan motorcu dostu bariyer uygulaması ile birçok motosiklet kullanıcısının hayatının kurtarıldığını da sözlerine ekleyerek, "Bakanımız Mehmet Cahit Tarhan'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm motosiklet guruplarına teşekkür ediyoruz. Çünkü motorcu dostu bariyer tüm motosiklet sürücülerinin kanayan yarasıydı. Yıl içerisinde birçok ölümlere sebep olan katil bariyerler, Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Turhan'a Milletvekilimiz Kenan Sofuoğlu'nun ve diğer paydaşlarımızın desteği ile kaldırıldı. Hatta geçtiğimiz hafta ilk uygulama Antalya Kemer'de başladı, daha sonra İstanbul'da uygulamaya konuldu. Tahmin ediyorum hızla ülkenin dört bir yanına yayılacak. Sorunumuz sadece bu değil artık, trafikte motosikletlerin fark edilmesi, diğer araç sürücülerinin motosikletleri görerek hareket etmesini istiyoruz. Motosikletlilerin ve diğer araç sürücülerinin birbirlerine saygı göstermelerini, trafikte seyrederken kardeş olmalarını diliyoruz. Sosyal sorumluluk projesi olarak 'motosikletleri fark edin' sloganı ile bir çalışma var, önümüzdeki süreçte bir kampanyamız olacak, bununla birlikte fark edilebilirliği artırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

    'KISA SÜREDE ÇOK BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK'

    TMF'nin çok genç bir federasyon olduğunu hatırlatan Akülke, kısa sürede büyük organizasyonlara ve şampiyonluklara imza attıklarını belirterek şöyle konuştu: "2003 yılında kurulduk, 15-16 yılık bir mazimiz var. Avrupa'daki benzerleri ise 80-100 yıllık federasyonlar, ama biz çok büyük işlere imza attık, ulusal ve uluslararası önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Kenan Sofuoğlu gibi inanılması güç bir rekoru 5 defa kırarak dünya şampiyonu olan bir sporcu çıkardık.
    Bu yıl Deniz Öncü kardeşimiz gençlerde, belki de uzun yıllar kırılamayacak bir rekoru kırdı. Moto3'te 15 yaşında birinci olarak 15 sene önceki rekoru egale etti. Toprak Razgatlıoğlu'nun Avrupa Şampiyonluğu'nun yanısıra Can ve Deniz Öncü kardeşlerden Moto3'te bu sene de iyi dereceler bekliyoruz. Doğu Avrupa'da yarışan 10 tane sporcumuzun madalyaları gibi, sportif anlamda gerçekten başarı dolu bir yıl geçirdik. Bu yıl Afyonkarahisar'da gerçekleşen Dünya Motokros Şampiyonası ki dünyanın en iyi pist ve en iyi organizasyon ödülünü aldı. Bu yıl ikincisi yapılacak organizasyonda Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nın finali verildi. Bu da Türkiye'de düzenlenecek. Hem sportif anlamda hem de sosyal sorumluluk projeleri anlamında başarılarla dolu bir dönem geçiriyoruz. Bunlarla da yetinmiyoruz artık motosiklet sporunun tüm organizasyonlarını ve paydaşlarını spor turizminin içerisinde yer bulmasını arzu ediyoruz."

    Mahmut Nedim Akülke açıklamasında ayrıca Türkiye'de yeni şampiyonların yetişmesinde Türkiye'de motosiklet fiyatlarının önemli bir etken olduğuna dikkat çekerek, "Motosiklet sporuna 5-6 yaşlarında başlanıyor, Maliyetleri günümüzde yarışçı motosikletçilerimizi zorluyor. Bu anlamda motosiklet federasyonu olarak özellikle lisanslı ve sadece sportif faaliyetlerde kullanılacak motosikletlerin KDV ve ÖTV'den muaf tutulması için çalışmalar yürütmekteyiz. Bu konuda Maliye Bakanlığımızın desteğine ihtiyacımız var. Yeni şampiyonlar, yeni Kenan Sofuoğulları, yeni Can Öncül ve Deniz Öncü'ler çıkartmamız için özellikle sportif amaçlı motosikletler de KDV ve ÖTV'nin alınmaması yönünde desteğe ihtiyacımız var" dedi.

    Kaynak : Dha


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Kenan Sofuoğlu'nu TMF mi cikartmis?

    Kendilerine beles fuar bileti vermediler diye fuari protesto etmeye kalkip AEA ile zitlasan degil miydi bu?

  3. #3
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Erzincan motorsporu üssü olacakmış. Yakışır, 4 mevsim bahar nasıl olsa.
    numan, zekeriyaimam ve Gietti17 bunu beğendiler.

  4. #4
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Erzincan motorsporu üssü olacakmış. Yakışır, 4 mevsim bahar nasıl olsa.
    Yurtdisindan da ilgi buyuk olur. Super fikir.
    numan ve zekeriyaimam bunu beğendiler.

  5. #5
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Erzincan isabet olmaz, Sarıkamiş felan olsun hava şartları daha uygun motorsporlarina.
    Sp prof. makinaların ön tekerini çıkartıp kar paleti takariz hem, farklılık olur.
    Rossi marquez felan gelecek olursa dumura uğrar.
    Marquez'e kar paletli 1000rr sürdürdük diye böbürleniriz.
    Muhteşemsin TMF hastayım sana.

  6. #6
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Başkanını yeni vesikalığının haber içeriğinde olmaması beni üzdü yeni halini görmüş olurduk :D Sadece sportif motosikletler.. Sokaktakiler ve diğer motosiklet grupları ... mi ?

  7. #7
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Türkiye'de kişi başına en fazla düşen motosiklet sayısı sırasıyla; Kilis,Antalya,Muğla,İstanbul diye gidiyor.

    Ama açıklamaya bak;
    MOTOR SPORLARINDA ERZİNCAN'I ÜS HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ.

    MrMud bunu beğendi.

  8. #8
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Birisi bana Sportif Motosikletin tam olarak ne olduğunu açıklayabilir mi?TMF Asbaşkanı olarak bu adamın motosiklet türleri hakkında bilgisi var mı?

  9. #9
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Ülkemizin yükselen değeri Çorum olmalıydı ana üs. İşi bilmiyorlar



    zekeriyaimam bunu beğendi.

  10. #10
    tugrulbora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Honda CB250R
    Medeniyetin beşiği Yozgat' ı unutmamak lazım.

  11. #11
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birisi bana Sportif Motosikletin tam olarak ne olduğunu açıklayabilir mi?TMF Asbaşkanı olarak bu adamın motosiklet türleri hakkında bilgisi var mı?
    Fitness çalışmış motosikletlere, sportif motosiklet denir, hic birşey bilmiyosunuz siz de ne cahil forumsunuz.
    Sportif motosikletlerde motor bloğu olmaz bakla olur.
    Lastiklerine biceps triceps denir.
    Yakıt olarak bca karışımlı protein tozu tüketir.

    Herşeyi biz söyleyelim herşeyi biz anlatalım ne ala memleket.
    Başkanımdan birşeyler öğrenin biraz.
    Thracian bunu beğendi.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

  12. #12
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Erzincan ve çevresinde kaç tane yarış motosikleti var ki pist yapacaklar? Vergi olayı da ayrı bir saçmalık. piyasadaki spor motosikletlerin tamamı pist sporu amaçlı değil trafikte eğlence ve keyif amaçlı kullanılmakta. Zaten ötv de bunun için var. Ulaşım ihtiyacı için kulanılan motosikletten ötv alıp eğlence için kullanılan motosikletten ötv almamak saçmalık olur.

  13. #13
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Sportif motosikletten kast edilen tür değil amaç.
    Yani sadece spor faaliyetlerinde kullanılacak plaka takılamayacak ve trafiğe çıkmayacak.
    Burda sorun yok. Sorun şurada.
    Bir kaç yıl önce bu motosikletlere muafiyet getirilmişti zaten.
    Ya geçiciydi ya da hâlâ var ama yetkilinin haberi yok.

  14. #14
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    Bence motosiklet üssü Bayburt olmalı

  15. #15
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sportif motosikletten kast edilen tür değil amaç.
    Yani sadece spor faaliyetlerinde kullanılacak plaka takılamayacak ve trafiğe çıkmayacak.
    Burda sorun yok. Sorun şurada.
    Bir kaç yıl önce bu motosikletlere muafiyet getirilmişti zaten.
    Ya geçiciydi ya da hâlâ var ama yetkilinin haberi yok.
    Bana cevap olarak üzerime alındım ister istemez ondan dolayı cevap veriyorum.
    Sportif motosikletten kastının ne olduğunu anladım bende, serserilikten takılıyorum
    Takılmamın sebebi de, şu Erzincan'ın üs olma fikri
    Başkan muhtemelen Erzincan'da ikamet ediyor herhalde, ufak bir MindFCK yaparak hizmeti ayağına getirtecek sanırım

  16. #16

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ticari araçlardan daha az vergi alınması kadar saçma bir şey istemiş. Kardeşim bu memlekette çoğunlukta olan motorlar bu tip motorlar mı yoksa sokakta gezenler mi ? Sen bizim gibi insanların vergi yükünü hafifletsene önce... Yemişim sportif motorunu da motor sporlarını da. Motor lüks deyip dururlar ya, asıl lüks olan motor yarışlarıdır, piste çıkmaktır. Bana kalsa onların vergilerini yüksek tutup, diğerlerini düşürmek lazım. Kenan'daki vizyon bu kadar işte...

    Erzincan saçmalığına söyleyecek söz yok.

  17. #17
    Salvation - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2006
    Şehir
    Ankara
    Erzincan ılıman iklimi ve güzel coğrafyası ile iyi bir yer ancak daha merkezi bir yer olması lazım.

  18. #18
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Motor yarışları karın doyurmuyor. Vergi indirimini keyfi işlere yapmasınlar.

    Yoksul adama 100cc motoru bile çok görüyor lanet olası insanlar ve kendileri tam israflık bir olay için vergi indirimi istiyorlar.

    Yani kendilerine sövdürtmeden rahat edemiyorlar.

  19. #19

    Üyelik
    25 Ocak 2017
    Yemişim pist yarışını. Lüksten vergi almayın diyorlar. Sivas’a yapın bence kışları da çok ılık oluyor.

  20. #20
    toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2010
    Şehir
    Samanyolu
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Güzel bir noktaya değinmiş ve detaylı da açıklamış, ama ekleme yapmakta fayda görüyorum; aynı hassasiyet atletik ve nü motosikletlere de gösterilmeli. F1 müsabakaları için de Afyon'un önerilmesi adına çalışmalar başlatılması gerektiği kanaatindeyim.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)