Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Akaryakıt İstasyonlarında 'Self Servis' Dönemi Başlıyor!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Aytemiz, arzu eden tüketicilerin, kendi araçlarına yakıtlarını kendilerinin doldurabileceği, 'self servis' adalarını hayata geçirdi.

    AYTEMİZ, arzu eden tüketicilerin, kendi araçlarına yakıtlarını kendilerinin doldurabileceği, 'self servis' adalarını hayata geçirdi. Bu sistem için yaklaşık 10 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını kaydeden Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, uygulamanın şu anda 30 istasyonda olduğunu, bir ay sonra bu sayının 100 istasyona ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi. Eke, ayrıca işlemini kendi yapan müşterilerin benzin ürünlerini 15, motorin ürünlerini de 20 kuruş indirimle satın aldığının altını çizdi.

    Aytemiz, 'self servis' yakıt alım hizmetini tüketicileri ile buluşturdu. Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan bu sistem ile tüketicilerin, kendi araçlarına yakıtlarını tamamen kendilerinin doldurmasına olanak sağlanıyor.

    Başta ABD ve Avrupa olmak üzere, gelişmiş tüm ülkeler tarafından, uzun yıllardır akaryakıt istasyonlarında bu sistemin kullanıldığını ve Türkiye akaryakıt sektörünün de dünya standartlarında böyle bir hizmeti sunmaya başlamasının zamanının geldiğini belirten Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, üzerinde yapay zekayla plaka tanıma sistemi barındıran bu 'kiosk teknolojisi'nin dünyada bir ilk olduğunu ifade etti. Eke, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları self servis hizmetini 30 istasyonda vermeye başladıklarını ve yaklaşık bir ay sonra da Türkiye genelinde 100 istasyona taşımayı hedeflediklerini açıkladı.

    "KARŞINIZDA SİZİNLE İLETİŞİM KURABİLEN BİR MAKİNE VAR"

    Self servis adalarının ve kioskların kullanımının çok kolay olduğunu ifade eden Eke, "Artık Türkiye'deki akaryakıt istasyonlarında self servis dönemini başlatıyoruz. Bu uygulama şimdilik 30 istasyonla bir ay sonra da 100 istasyonla devam edecek. Karşınızda yapay zekası olan, konuşabilen ve kamera sayesinde plakanızı görebilen, sizinle iletişim kurabilen bir makine var artık" dedi.

    FİYATLAR DAHA AVANTAJLI

    Self servis sisteminin Batılı ülkelerde sıklıkla kullanıldığının altını çizen Eke, "Türkiye'de de biz başlatıyoruz. Madem tüketici aracından iniyor, bu yakıtı almak için bir zahmete giriyor, bunu ödüllendirmemiz gerektiğini de düşündük. Dolayısıyla normal istasyondaki fiyattan daha düşük, daha avantajlı bir fiyat uygulayacağız burada. Motorin ürünleri için 20 kuruş, benzin ürünleri için 15 kuruş indirim olacak. İndirimle ilgili oranlar istasyondan istasyona değişebilse de tüketici burada kendini, kendi yaptığı işlemle ödüllendirmiş olacak" diye konuştu.

    "TOPLAM İŞLEM SÜRESİ 2 DAKİKAYI GEÇMİYOR"

    Ülkede 23 milyon araç kullanıcısı olduğunu sözlerine ekleyen Eke, konuşmasına şöyle devam etti:

    "Bu kullanıcılardan bir kısmının yakın gelecekte bu kolay uygulamayı kullanacağına ve benimseyeceğine inanıyoruz. Bizim insanımızın bir şeyi kendi yaptığında, kendi başardığında ayrı bir özgüveni oluyor. Biz de buna 'kendin doldur kendin kazan' dedik. Toplam işlem süresi 2 dakikayı geçmiyor. Detayları da düşündük, pompadaki tabancayı kullanırken ihtiyatlı olacak müşterilerimiz için hijyen eldiven koyduk. İnanıyoruz ki arkamızdan gelecek rakiplerimiz de bu uygulamayı kendi istasyonlarında başlatacak. Çünkü bu bir değişim. Her gün 23 milyon aracın 4 milyonunun istasyonlara uğradığını düşünürsek bunu kullanabilecek çok büyük bir kitleden bahsediyoruz. Bu projemizin başarılı olması ileride ülke ekonomisi, buradaki fiyatlar ve self servisin yaygınlaşması açısından da çok önemli."

    KREDİ KARTI İLE BENZİN VEYA MOTORİN ALINABİLİYOR

    Müşterilerin şu anda sadece kredi kartı ile kiosk üzerinden işlem yapabildiğini belirten Eke, "Bu makine şu anda kredi kartıyla çalışıyor. Çok yakında da debbit kartlarla ve nakit haznesiyle aynı bankamatikler gibi çalışmaya devam edecek. Ayrıca sadece benzin ve motorin müşterileri kullanabiliyor. Biliyorsunuz Türkiye otogazda, LPG kullanımında dünyada da önemli sıralarda ama onları bu uygulamaya ekleyemiyoruz. Çünkü LPG basınçlı bir ürün, onu araca aktarabilmek için özel eğitimden geçmek lazım" dedi.

    "ORTA VADEDE İSTİHDAMDA BİR AZALMA GÖRMÜYORUZ"

    Bu yeni sistemin rağbet göreceğine inandıklarını dile getiren Eke, istihdam konusunda da şimdilik olumsuz bir durum olmadığının altını çizerek, "Şu anda istihdamda hiçbir eksiğimiz olmadığı gibi bu hizmeti kolaylaştırmak için buraya özel self servis asistanları istihdam ediyoruz. Müşterimizi rahatsız etmeden geri planda bekleyecek. Biz kısa ve orta vadede istihdamda bir azalma öngörmüyoruz. Ama uzun vadede şayet bu 23 milyon kullanıcının 15 milyonu self servise alışırsa ister istemez istasyonlarda pompacı ya da ön saha görevlileri ile ilgili başka hizmet alanlarına kaydırma olabilir, onu zamanla göreceğiz" ifadelerini kullandı.

    "KAZANAN TÜKETİCİLERİMİZ OLACAK"

    "Bu kiosklar için ARGE hazırlanması, yazılımları, bu adanın buna göre dizayn edilmesi, tanıtılması gibi işlemler için yaklaşık 10 milyon liralık bir bütçemiz var" diyen Eke, konuşmasını şöyle noktaladı:

    "Bu iş tutar ise o zaman her bir istasyon için bu gördüğünüz ada ve kiosk uygulanacak. Bu sırada da hizmeti test ediyor olacağız. Yaptığımız testler, anketler ve işlem sayısı bu projenin tüketiciler tarafından kabul gördüğü sonucunu doğurursa biz hem istasyonlardaki pompa sayısını arttıracağız hem de 100 olan istasyon sayısını 150'ye 200'ye belki 575 istasyonun tamamına yaygınlaştıracağız. Maliyetler daha da artacak ama uzun vadeye baktığımızda sonuçta kazanan yine ülkemiz ve tüketicilerimiz olacak."

    Kaynak : Sondakika



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    yazının tamamını okumadım.

    Ama;

    Yolda kalmıştım benzin bitti; benzinlikten benzin alayım dedim devlet sadece özel satılan bidonlarda verilmesine izin veriyor denildi; ayrıca bidona aldıgım için de tc no m ile işlem yaptılar.

    Eğer bu yapılan yasal süreç ise aytemiz bunun önüne nasıl gececek? manyagın birisi gelir üstüne döker yakar valla

  3. #3
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    statik elektrik
    labirent ve espresso bunu beğendiler.

  4. #4
    wetehan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Z900
    Merhaba ben terminatör gelecekten geldim anlatacaklarım var.
    Kask kameralı bir genç pompaya yanaşır
    Pompayı arabaya takıp wc ye giden vatandaş 19 dakikadır dönmemiştir, eline koz geçen motorcu mevzuya girer.

  5. #5
    tarikcapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2018
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    Cezayirde Kendimiz dolduruyorduk.. Gişeden ne kadar alacağını söyleyip ödüyorsun.. oda sana şu numaralı pompaya git diyor. aracını oraya sürüp kendın dolduruyorsun... Koca benzlik 10 dan fazla pompa var 1 marketi bir gişeci ve bir saha elemanı çalışıyordu.
    Yalnız ama Kafası Rahat Adam...

  6. #6
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Cezayir öyle, ABD öyle, Avrupa öyle. Bir biz mi pompacı kullanıyoruz?

  7. #7
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Biz millet olarak popmpacıyı seviyoruz.
    sparrow07, espresso, Osm@n ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #8

    Üyelik
    10 Ocak 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Hd Nightster
    Ağzında sigara ile dolduran mı arasın yoksa depo doldu mu çakmakla ışık yakan mı ararsın , hayırlısı
    espresso bunu beğendi.

  9. #9
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    En çok motorculara yarar bu olay.Pompacıyla muhabbet illetinden kurtarsınlar bizi.
    oialdemir bunu beğendi.

  10. #10
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En çok motorculara yarar bu olay.Pompacıyla muhabbet illetinden kurtarsınlar bizi.
    valla 30 liralık alırken 2-3 dk muhabbete maruz kalıyorduk; simdi gelen zamlar sayesinde 15 saniyede işimiz bitiyor ve bu sayede rahatız.

    hükümet bizi düşüniyiiii
    espresso, lifegoeson13 ve Ali Çimen bunu beğendiler.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  11. #11

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Yurt dışında 60-70 yıldır olan bir uygulama.. eskiden belki türkiyede millet doldurur para ödemez kaçar gider diye pompaların başına pompacıları koymuşlar ama artık gerek yok... zaten kartı makineye sokmadan makine parayı kartından tahsil etmedikçe benzin alamıyorsun.. açmıyor makine tetiği.. yani artık güvenlik makinenin kendinden var pompacılara uzun zamandır bir gereklilik yok.. zaten eskisi kadarda benzinliklerde çok pompacı kullanmıyor çünkü pompacıda elindeki anahtarı okutmadıkça pompa açılmıyor..

  12. #12
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Ah bu pompacılar ah :D kimi taşırır, kimi benzin istedik diye sülalemde kimseyi bırakmaz ,kimi bu sana yeter deyip yollamaya kalkar 2003 den beri benzin mazot dünya kere almaya gittim biri bile hayırlı yolculuk demedi :D olsun varsın :D en azından selam verince alıyorlar :D

  13. #13
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Aytemiz mi sırf motorcu dostu diye 2 defa yakıt aldım. Yakıtını beğenmedim. İlk alışımda pompacının suratı beş karıştı ve yakıt bittikten sonra deponun üstüne benzin döktü silmeye bile niyetlenmedi. İkinci alışımda pompanın tetiğini biri açık bırakmış. Pompayı yerinden çıkarırken daha benzin akmaya başladı. Benzin yere aktı. Depoyu doldurdu. Pompanın ucunu depodan çıkarıp deponun üstüne benzin ile bir güzel yıkadı. Sırf pompacıları işten çıkarmak için self servise geçmişler. 50 litrede 10 TL indirim olacakmış. Bu iş burda yürümez. Statik elektrikten dolayı benzinlik yanar
    espresso bunu beğendi.

  14. #14
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazının tamamını okumadım.

    Ama;

    Yolda kalmıştım benzin bitti; benzinlikten benzin alayım dedim devlet sadece özel satılan bidonlarda verilmesine izin veriyor denildi; ayrıca bidona aldıgım için de tc no m ile işlem yaptılar.

    Eğer bu yapılan yasal süreç ise aytemiz bunun önüne nasıl gececek? manyagın birisi gelir üstüne döker yakar valla
    Belli bir miktar altında alamazsın böylece bidonla benzin alman zorlaşır.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  15. #15

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    o bidon benzin karakoldan kağıt olayını zamanında arabaları yakıyorlardı hatırlayanlar bilir ondan çıkardılar..

  16. #16
    oznkrçm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RAMZEY 100-YBR 250-CBR 250-CBF 600-VFR 800
    Tamamen bilmediğimden soruyorum.

    Bu statik elektriklenme sadece kendimiz benzin alırken mi risk taşıyor? Yani benzini veren pompacı da olsa statik elektrik riski her zaman olabilecek bir durum değil mi?

  17. #17

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Eğer makine self servis ise o statik elektriklenmeye bir çözüm düşünmüşlerdir.. neticede 60-70 yıldır bu avrupa ve amerikada var belki daha fazla.. eski amerikan siyah beyaz filmlerinde bile adam benzinliğe girip kendi dolduruyor.

  18. #18
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Alıntı oznkrçm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamamen bilmediğimden soruyorum.

    Bu statik elektriklenme sadece kendimiz benzin alırken mi risk taşıyor? Yani benzini veren pompacı da olsa statik elektrik riski her zaman olabilecek bir durum değil mi?
    Motorun üstünden inmeden yani ayaklığı yere temas ettirmeden benzin alırsan her zaman değil ama elektriklenme yüzünden benzin pompası depoya temas ettiği anda kıvılcım çıkar benzin buharı alev alır.Burada olay zaten pompa topraklı orada sorun yok ama motosiklet lastik üzerinde olduğundan statik elektrik mecbur olur az yada çok sorun burada başlıyor motordaki statik elektriğinde toprağa akması lazım.
    espresso bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Bence dert edilicek şey statik elektrik falan değil . bizim insanımız girdimi benzinliğe çıkmak bilmiyor giriyor geliyor pompanın başına aracın içinde 10 dakka bir şeyler kurcalıyor bir şeyler çıkartıyor arabadan iniyor parayı ödüyor geliyor benzin dolmuş ama gene arabanın içnde 5 dakka 10 dakka bir şeyler kurcalıyor bir şeyleri bir yerlere yerleştiriyor..

    arkadakiler bekliyor kuyruk olmuş korna çalıyorlar pompacı işte o noktada devreye giriyor hanfendi yada beyfendi lütfen hızlı olurmusunuz kuyruk oluşdu herkes sizi bekliyor falan diyor hızlandırtıyor olayı.. self servis olursa artık orda ne olur bilemiyorum..
    espresso bunu beğendi.

  20. #20
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence dert edilicek şey statik elektrik falan değil . bizim insanımız girdimi benzinliğe çıkmak bilmiyor giriyor geliyor pompanın başına aracın içinde 10 dakka bir şeyler kurcalıyor bir şeyler çıkartıyor arabadan iniyor parayı ödüyor geliyor benzin dolmuş ama gene arabanın içnde 5 dakka 10 dakka bir şeyler kurcalıyor bir şeyleri bir yerlere yerleştiriyor..

    arkadakiler bekliyor kuyruk olmuş korna çalıyorlar pompacı işte o noktada devreye giriyor hanfendi yada beyfendi lütfen hızlı olurmusunuz kuyruk oluşdu herkes sizi bekliyor falan diyor hızlandırtıyor olayı.. self servis olursa artık orda ne olur bilemiyorum..
    meydan muharebesi gibi bir şey olur herhalde..
    logaritma bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)