Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kapatılmayan her çukur motosiklet için tuzak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
     
    Ankara’da 8 bine yakın motosikletli kuryenin iki teker üzerinde ekmek parasını kazanmak için mücadele verdiğini belirten Ankara Motosikletli Kuryeler Derneği eski Başkanı Yakup Sağlam, “Kapatılmayan her çukur, motosikletler için tuzak” dedi.

    Samsun’da bir pizzacıda çalışan motosikletli kuryenin yolda oluşan çukura girerek yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetmesi, gözleri yollardaki çukurlara çevirdi. “Her biri motosikletli kuryeler için birer tuzak” diyen Ankara Motosikletli Kuryeler Derneği eski Başkanı Yakup Sağlam, Başkent’te bu konuda yaşadıkları sıkıntıları Hürriyet Ankara’ya anlattı. Ankara’da motosikletiyle kuryeliğe devam eden 65 yaşındaki Sağlam, şunları söyledi:

    SU DOLDUĞU İÇİN FARK EDİLMİYOR

    “Ankara’da 8 bine yakın motosikletli kurye iki teker üzerinde ekmek parasını kazanmak için mücadele veriyor. Bir yandan kış şartlarıyla, diğer yandan da her biri motosikletli kuryeler için birer tuzak olan çukurlarla uğraşıyoruz. Bazıları kazılıp bırakılıyor, bazıları iyi kapatılmadığı için aşınıp tekrar açılıyor, bazıları da açık unutuluyor. Fiber kablo için kazılan ince çukurlar da ayrı bir tehlike. Kar, yağmur yağıyor. Bu çukurlar su dolduğu için fark edilmiyor. Bizim için kaza tehlikesi doğuyor.

    ‘MOTOSİKLETLİLERİ FARK EDİN’ ÇAĞRISI

    Kapatılmayan her çukur bizim için birer tuzak. Otomobiller son anda kurtarıyor, ancak motosikletliler girdiği çukura direkt düşüyor, kurtaramıyor. Önümüzde yerel seçimler var. Tüm başkan adaylarından bu konulara hassasiyetle yaklaşmalarını istiyoruz. Biz de zaman zaman kendileriyle görüştüğümüzde dile getiriyoruz. ‘Motosikletlileri fark edin’ tabelalarını kentin çeşitli noktalarına takmalarını, açılan ve kapatılmayan çukurlar için etkin bir takip yapmalarını ve bu işlerin sorumlularına ihmallerde ağır ceza vermelerini bekliyoruz.”

    ÇALINAN KAPAKLAR FİBER YARIKLAR

    Yakup Sağlam, kentte çukurlarla ilgili karşılaştıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

    Rögar kapakları: Bazen çalınıyorlar, bazen de su tahliyesi için açık bırakılıp unutulabiliyorlar. Yayalar ve otomobiller için de büyük tehlike oluyor.

    Fiber yarıklar: Fiber kablo döşemek için açılan ve kapatılmayan ince çukurlar bisiklet ve motosikletlilerin takılıp düşmesine yol açıyor.

    Kazılan, kapatılmayan çukurlar: Alt yapı çalışmasından sonra kapatılıp asfaltlanmayan her çukur zamanla genişliyor. Her araç geçtikçe daha da tehlikeli olan bu çukurlar da motosikletli kuryeler için büyük sorun.

    Kaynak;Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Aralık 2018
    Özellikle yağmurlu zamanlarda çukurlar su ile doluyo ve hiç belli olmuyo çok dikkatli olalım

  3. #3
    demirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250i
    burası türkiye demekten alamıyorum kendimi. Önlem yok, adam gibi asfalt yok, şehir merkezleri tamamı yamalı asfalt, yağmur sonrası asfaltlarda çukurlar olmaya başlıyor...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)