Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Emniyet Kemeri Cezası Yiyen Vatandaşın Cezası İptal Edilip Kask Hediye Edildi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Edirne'nin Süloğlu ilçesinde kullandığı motosiklette 'emniyet kemeri takmadığı' gerekçesiyle 108 lira trafik cezası kesilen, daha sonra ise hata fark edilerek bu cezası iptal edilen Vural Yavaş'a (38), İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt tarafından kask hediye edildi.

    Süloğlu Belediyesi'nde çalışan evli ve 1 çocuk babası Vural Yavaş'a kullandığı 22 AY 748 plakalı motosikletinde emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle geçen Eylül ayında kent merkezinde 108 liralık trafik cezası kesildi. Trafik Kanunu'nun 78/1-A maddesinden, 'emniyet kemeri takmadan araç kullanmak' nedeniyle ceza kesildiği 11 Eylül 2018 tarihli ibarenin yer aldığı tebligatın evine ulaşmasının ardından büyük şaşkınlık yaşayan Yavaş, ceza makbuzuyla birlikte Edirne Adliyesi'ne giderek itirazda bulundu. Mahkeme itirazı değerlendirirken, Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi Müdürlüğü'nce yapılan incelemede, hata fark edilerek ceza iptal edildi.

    KASK HEDİYE ETTİ

    Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, olayın ardından motosiklet sürücüsü Vural Yavaş'ı emniyete davet etti. İl Emniyet Müdürü Kurt, burada bir süre sohbet ettiği Yavaş'a kask hediye etti.

    Yaşar Vural'a hatayla ceza yazıldığını belirten Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kur, "Tüm vatandaşlarımız ve motosiklet sürücülerimizin kurallara uyduğuna inanıyoruz. Ortada bir hata var. Bu durum için de motosiklet sürücümüze bir kask hediye ediyoruz. Kask motosiklet kullanıcıları için önemli bir koruyucudur" dedi.

    Cezanın plaka benzerliğinden dolayı motosikletine kesildiğini söyleyen Yaşar Vural da, "Bu ceza için gerekli yerlere itiraz ettim, bildirdim. Böyle şeyler de olabilir. Sizleri böyle uğraştırdığım için huzursuz oldum. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Kaynak: Samsunhaber


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Remzidemir41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Kask da kask olsa bari :D En azından bu da bir şey. Böyle düşünmek lazım sanırım

  3. #3
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Benim yorumum biraz katı olacak farkındayım ama yazmak durumundayım;
    Türk toplumunun klasik özelliklerinden biri "özür dilemeyi bilmemektir". Bu olayda da, kimse özür dilememiş, biri hata oldu demiş, diğeri olur böyle şeyler demiş, motor sürücüsü de mahkemede vs. koşuşturup uğraştığı için dandik bir kask hediye etmişler olayı kapatmışlar. Bakın kamu görevlileri özellikle de kolluk kuvvetleri amirleri sıradan vatandaşa bir hediye veriyorlarsa ortada çok ciddi bir durum vardır ve aslında üstelenmemesi isteniyordur. Çünkü devlet memurlarının vatandaşa hediye kontenjanı veya jest bütçesi diye bir bütçeleri yok.
    Halbuki burada itirazi durumlarda emsal gösterilebilecek bir mahkeme kararı çıkabilir, bugüne kadar kesilen şaibeli cezalar mercek altına alınabilirdi. Özellikle şu otoyollarında Gişe Kaçak Geçiş Cezası adı altında, 2 sene sonra toplu olarak eve gönderilen cezalar bana göre bu kapsamdadır.
    yigozya, Nolofinwe39 ve splender bunu beğendiler.

  4. #4
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Benim şimdi aklım karıştı mağdur olan vatandaşımız Yaşar Vural mı? Vural Yavaş mı?

    "Cezanın plaka benzerliğinden dolayı motosikletine kesildiğini söyleyen Yaşar Vural da, "Bu ceza için gerekli yerlere itiraz ettim, bildirdim. Böyle şeyler de olabilir. Sizleri böyle uğraştırdığım için huzursuz oldum. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu."

    Bu adam cidden böyle dediyse, bu millete ne yapılsa azdır, kask hediye verdiler diye, "..Sizleri böyle uğraştırdığım için huzursuz oldum." diyorsa cidden pes doğrusu, mağdur edilen, uğraştırılan sen oluyorsun, sonra dandik bir kask hediyesi alınca bir anda bütün fikirlerin değişiyor, bu milletin nasıl dönerle, makarnayla, kömürle kandırıldığının göstergesi. Gelişmiş ülkelerde bu işin tazminat hakkı vardır, her meslekte hata yaptın mı bir şekilde cezalandırılırsın, hele kamu işi yapıyorsan kurumlar ve görevlilere gerekli yaptırım uygulanmazsa düzen hep bozuk işler, tabi koca meclis dokunulmazlığa sahip olunca, imam osurursa cemaat.... sözü aklıma geliyor.
    espresso ve mesmeyut bunu beğendiler.

  5. #5
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul beşiktaş
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Replik.
    Elini ayağını öpem
    Yooook kimsenin elini ayağını öpmeyin başımıza ne geliyorsa bu kıç öpme merakından geliyor.

  6. #6
    emiliosantos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Eski:Piaggio xevo 250 ie Yeni: Daelim s3 Advance
    ls2'nin bile çakması yapılmış bu haberle onu öğrendik.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)