Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Son Zamanlarda Şaşkına Çeviren Trafik Cezaları Meclis Gündeminde

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Samsun'da ve Türkiye genelinde kesilen, vatandaşı şaşkına çeviren trafik cezaları İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar tarafından TBMM'ye taşındı.

    İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Ana Akım Medyanın ve Anadolu basınının gündeme getirdiği Türkiye genelindeki ve Samsun'daki komik ve bir o kadarda akıl almaz trafik cezalarını TBMM'ye taşıdı.

    Kamyon sürücüsü kask takmamış! 2018 yılının sonuna gelinirken trafik denetimleri de kesilen komik gerekçeli cezaların sayısı da artış gösterdi. Artan trafik denetimleri ile birlikte kesilen akıl almaz trafik cezaları da gündeme geldi.

    Özellikle kamyon sürücüsüne kask takmadığı ve motosiklet sürücüsüne emniyet kemeri takmadığı için kesilen trafik cezaları büyük tepki çekti.

    Bir vatandaşın bu konuda yaptığı ibret verici uyarı konuşması ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Ses kaydında keyfi cezaların yılbaşına kadar yoğunlaştırılacağı, seçimlerden önce ise vatandaşlara ceza kesilmeyeceği ifade edildi.İddialara göre trafik denetimleri 1 Ocak 2019 tarihine kadar daha da sıklaşacak, 1 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında ise yerel seçimlerden dolayı trafik denetimlerine ara verilecek. Son dönemde her geçen gün artan trafik denetimleri ise bu iddiaları destekler nitelikte.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Yazılı Soru Önergesi vererek konuyu gündeme taşıyan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar şunları söyledi; “Samsun'un İlkadım ilçesi Baruthane mevkii ile DLH Kavşağı arasında, 'Aksine bir işaret bulunmadıkça, gidişe ayrılan en sol şeridi sürekli olarak işgal etmek' gerekçesiyle bir vatandaşımıza trafik cezası kesilmiş. Kesilen trafik cezası vatandaşlarımız arasında tepkiye neden oldu. Bu kadar fazla ceza kesilmesinin mantığı nedir bilmiyorum.

    Bakın bu örnekler bir ya da iki tane değil. Daha komik cezalar var. İzmir’de yaşayan bir kamyon sürücüsü kardeşimize de kask takmadığı gerekçesiyle 108 Lira ceza kesilmiş. Cezanın gerekçesi kısmında 'Motosiklet, motorlu taşıt ve elektrikli bisikletlerde sürücünün koruma başlığını kullanmamasından' ifadesi yer alıyor.

    Adapazarı'da bir motosiklet sürücüsüne de 'emniyet kemeri kullanmama' cezası kesilmiş. Ankara’da bir vatandaşın kullandığı araçta da bulunan start-stop özelliği başına bela oldu. Kavşaklarda aracın motorunu durdurmak yasak gerekçesi ile 108 TL para cezası kesilmiş. Böyle bir şey olabilir mi? Komik görünen bu olaylara söyleyecek söz bulamıyoruz. Ama bu yanlışların bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Vatandaşı mağdur etmemek gerekiyor.

    Kanunlar olması gerektiği gibi, hak ihlali yaşatmadan uygulanmalı. Ama bu cezalar herhangi bir hukuki gerekçeye dayandırılamaz. Bu sebeple İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beyefendiye bir Yazılı Soru Önergesi verdim. Diliyorum kısa sürede cevap alırız. Ama en önemlisi diliyorum bu gibi sorunlarla vatandaşlarımız bir daha karşılaşmazlar.”

    İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği sorular şu şekilde;

    1)Samsun ilinde 2013-2018 yılları arasında kesilen trafik cezasının ilçelere göre dağılımı ne şekildedir?
    2)Samsun ilinde 2013-2018 yılları arasında kesilen trafik cezalarının ilçelere göre; ihlal edilen kural adı ve kesilen para cezası açısından tasnifi bulunmakta mıdır? Bu tasnif yapılmışsa ne şekilde kural ihlali yapılmıştır? Hangi kural ihlaline ne kadar trafik cezası kesilmiştir?
    3)Samsun il merkezi ve ilçelerinde –her ilçe ayrı ayrı belirtilmek üzere- 2013-2018 yılları arasında kesilen trafik cezalarının hususi otomobil, ticari otomobil, kamyon, kamyonet, tır, otobüs, motosiklet vb. taşıtlara göre dağılımı ne şekildedir?
    4)Samsun ili genelinde trafik cezalarının son yıllarda artış gösterdiği yönündeki şikâyetlerin nedeni nedir? Trafik cezalarının keyfi uygulandığı doğru mudur?
    5)Her yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere; Türkiye genelinde 2013-2018 yılları arasında kesilen trafik cezalarının illere göre dağılımı ne şekildedir?
    6) 2018 yılı içerisinde aylara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere; en fazla ve en az trafik cezası kesilen iller hangileridir?

    Kaynak: Samsun Ajans
    serdar23_Bilgem bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Sivil trafik polisi yaya geçidinde duruyor, adımını atıyor, geri çıkıyor. Sürücülere ceza kesiyor, "yayalara yol vermedin. " Doğru, batıda uygulama öyle, ama orada yol da var, kaldırım da var, otopark da var. Yaşadığım şehirde bu kural uygulanırsa araç kuyruğu İstanbul'a kadar varır. Önce insanca bir ortam yaratın, sonra o kural zaten uygulanır.

  3. #3
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    İlk örnekteki sürekli sol serit ihlali doğru bir ceza, daha sıkı uygulanmalı.
    computeus bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk örnekteki sürekli sol serit ihlali doğru bir ceza, daha sıkı uygulanmalı.
    iyi ama zaten hepi topu 2 şerit var, sağ taraf kamyon ve otobüs, gerisi de soldan gidecek mecbur ??

  5. #5
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Bomboş yolda ne işi var milletin sol şeritte? Şehirler arası yollar da aynı vaziyette.

  6. #6

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    O yolların bomboş olduğunu zannetmem


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)