Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yunus Polislerinin Yaptığı Büyük Kaza. 3 yaralı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Dr.Aequitas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Vulcan VN 900 Classic
    Roadcraft kitabının asıl muhattabı aslında motosikletli trafik polisleri. Orada açık açık belirtiyor, görevin önemi ile gözünü kan bürümemeli, yoksa en büyük hatayı yaparsın. Görev önemlidir ancak senin ve çevrenin güvenliği herşeyden daha önemlidir.
    Eğitimler veriliyor yunuslara ancak her şey motosikleti nasıl kontrol edeceklerinden ibaret değil. Mental eğitimler çok daha önemli.
    Ancak böyle bir durumu öngörmek çok da mümkün değil.
    Rabbim şifa versin inşallah polislerimize.
    Kural [ Z ] bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Önğne geleni asker ve polis yaptılar. Bu kardeşlerimiz için demiyorum ama polis ve askerimizde eski eğitim kalitesi kalmadı

  3. #23
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Gecmis olsun.

    Gecen gun Besiktas'ta carsiya dogru inerken bir yunus ya da sahin ekibi (kirmizi renk olanlari) aksamustu hizla daracik sokaklardan yanimdan gecti. Herhalde onemli bir yere yetisiyorlar falan dedim. 100 metre ilerde, motoru park etmis sekilde gordum. Motoru parkedip berbere girmisler megerse. Nereye giderlerse gitsinler, asiri ozguvenli ve gereksiz ani ve keskin hareketler yaptiklarini gozlemliyorum genelde.

  4. #24
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Motosiklet saplanmış resmen.
    Büyük geçmiş olsun.

  5. #25

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Otomobili düzeltmeleri ne derece doğrudur bilinmez. Görüldüğü üzere motosiklet araca saplanmış ve ters duruyor, yakıt sızıntısı olabilir diye, belki de yakıt sızıyor diye düzeltmiş de olabilirler. O an orada olmadığımız için bazı sonuçlara doğrudan varmak yanlış.

    Ancak şunlar kesin. Malesef Yunuslar güvende değil. Motosiklet eğitimleri ne derece yeterli, ne sıklıkla tekrarlanıyor belli değil. Ekipmanlarının yetersizliği de gayet ortada. Elbette ki bu tip bir kazada (duran nesneye yüksek hızla çarpma) ekipman da yetersiz kalacaktır ama yine de şu durumlarından iyi olurdu diye düşünüyorum.

    Hava yastıklı montlara kadar gitmeden önce en azından Tshirt' leri çıkarıp yerine özel üretim kevlar kumaş/deri melezi korumalı bir mont + pantolon takımı ile kaliteli eldiven ve mont temin etseler...

    Görüyoruz, adamlar kısa kol tshirt gömlekle motosiklette görev yapmaya çalışıyorlar. Çok daha basit bir kazada dahi çok ciddi yaralanma ve ölümle sonuçlanabilirdi. Koruma seviyesini acilen yükseltmeleri gerek.

    Hiç kimse asıl suçluya değinmemiş. Torbacıları kovalıyorlarmış. Onlar da topuklayıp kaçmış, kaçarken de kahkahayla gülmüşlerdir yunuslarımızın haline. Eminim ki utanmadan da aralarında bunun muhabbetini yapıp gururla anlatıyorlardır.

    Kendilerine acil şifalar, ailelerine sabır diliyorum. Ekip arkadaşlarının da taksiciye duyacakları nefretin birazını, takipteki torbacı takımına duymalarını temenni ediyorum.
    Ben çok görüyorum kafalarında çeneden açılır kask, üstlerinde tişört. Ben sıcaktan terlerken onlar o halde gazlıyorlar. Benim 35hp iken bu adamlar 75+hp kullanıyor.

    Lakin sadece trafik polisleri ve yunus'lara ekipman sağlayanlarda suçlu değil. Polis memurlarıda suçlu. Sonuçta tişörtle dolaşmak onların tercihi. Eminimki montları ıvırları zıvırlarıda vardır...

  6. #26

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/se...olsun-40996628

    Bursa'da geçirdiği kazada şehit olan yunus polisinin organlarının bağışlanması vasiyetinde bulunduğu organları için devlet seferber oldu. 4 saat içerisinde bir başka bedene nakledilmesi gereken kalp için Ankara'dan ambulans jet havalandı. Bursa polisi yolları kesti, eskort eşliğinde kalbi havalanına yetiştirdi. Şehit polis memurunun organ vasiyeti için yapılan zamana karşı yarış anbean görüntülendi. Acılı anne Sevgi Yılmaz'ın "O benim biricik kahramanım, görevi uğrunda şehit oldu. Son vazifesini de organlarını bağışlayarak yaptı. Tüm Türkiye'ye örnek olsun" dediği öğrenildi.
    Mekanı cennet olsun.Yakınlarına Allah sabır versin.Cesur bir insanmış rahmetli.
    Bu tür kazalar aynı zamanda bir ders niteliği taşıyor bizlere.

  7. #27
    Gürkan05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2017
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    Suzuki GW 250 INAZUMA
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben çok görüyorum kafalarında çeneden açılır kask, üstlerinde tişört. Ben sıcaktan terlerken onlar o halde gazlıyorlar. Benim 35hp iken bu adamlar 75+hp kullanıyor.

    Lakin sadece trafik polisleri ve yunus'lara ekipman sağlayanlarda suçlu değil. Polis memurlarıda suçlu. Sonuçta tişörtle dolaşmak onların tercihi. Eminimki montları ıvırları zıvırlarıda vardır...
    Bir yakınım yunus polis olarak görev yapıyor. Dediğiniz gibi devlet botundan tutun montuna kadar 1 dolap dolusu ekipman veriyor, gözlerimle gördüm. Ama kullanan çok az.

    Burda bu kadar kelam etmemizin sebebi yiten canların ardından başka kayıplar olmasın diye. Hiçbir ders çıkarmadan “Ölünün arkasından konuşmayın.” gibi laflar bizi hiçbir yere getirmez.

  8. #28
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    ölünün arkasından da konuşulur, neden konuşulmasın, zaten bir kişinin arkasından konuşma amaçlı değil ki bu yazılanlar, genel olarak polislerin ekipmanları hakkında, bu sadece türkiye'de değil mesela amerikan motosikletli polisleri de bildiğin tişörtle geziyor, kafada kask bile denmez bir tas ve hepsi raybanlı,, bir sebep vardır mutlaka, sürekli ekipman üstünde sıcaklarda gezmek, kışa göre çok zor, aşırı terlemek ya da sıcak sonucu muhakeme yeteneğinin etkilenmesi gibi riskleri var mı en iyi açıklama bu işin uzmanlarından gelmeli, ancak altında güçlü motor varsa ki bu olayda öyle, üstün başın tam olmak zorunda, mesleki risk olacaksa bu şekilde olmamalı, çeneden açılır kasklar, tişörtler, yarım eldivenler her zaman büyük risk içerir, görev esnasında koşullara göre ne gibi ekipman giymeleri herhalde eğitimlerinde açıklanıyordur, belki de yazın tişört yelek giyebilirsiniz deniyordur..

  9. #29
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Öncelikle hayatını kaybeden polis kardeşimize rahmet eylesin, sevenlerinin başı saolsun... Yaralılara da acil şifalar dilerim.
    Taksici maloğlu mal hatalı ama polislerde bayağı hızlıymış. Suçlu peşinde olsalar dahi ne gerek var öyle hıza üstelik bir motosikletle. Hem kendi canlarını hem çevredeki vatandaşların canlarını tehlikeye atıyorlar. Araca saplanan motoru görünce epey hızlı oldukları anlaşılıyor.

    Birde trafik sigortalarının yüksekliğinden dem vurup bir motor bir araca nasıl büyük hasar verebilir ki derler. Bu fotoğrafı görmeleri gerek. Kurşun gibi saplanmış motor taksiye...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)