Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

EDS'de yeni dönem başlıyor! EDS Kask takmayanlara da ceza yazacak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Karayollarında yaşanan trafik ihlallerine karşı İBB tarafından kurulan EDS sisteminin kapsamı genişliyor. İçişleri Bakanlığı'na sunulan planda, sürücüye birden fazla kural ihlali için ayrı ceza verilebilecek.

    Trafik kazaları sonucunda meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önlenmesi hedefiyle tasarlanan EDS, kameralar aracılığıyla sürücülerin trafik ihlallerini tespit ediyor.

    İBB ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokolden sonra hizmete alınan sistem çerçevesinde tespit edilen ihlaller, EDS Kontrol Merkezine iletiliyor ve burada kurallara uymadığı belgelenen araçların sahiplerine gerekli cezai işlemler emniyet personeli tarafından uygulanıyor.

    Hali hazırda İstanbul'da, 159'u kırmızı ışık, 97'si emniyet şeridi, 41'i ortalama hız, 21'i ters yön, 92'si park, 16'sı tramvay yolu, 9'u ofset tarama, 3'ü yaya geçidi, 6'sı dönüş yasağı ihlal tespiti yapan ve 11'i de mobil olmak üzere 455 kamera aracılığıyla trafikteki kural ihlalleri tespit ediliyor.

    EDS ile kural ihlali yaptığı belirlenen sürücülere çeşitli para cezaları veriliyor. Ortalama hızı aşana 235, trafik ışıklarının bulunduğu yerlerdeki ofset tarama bölgesini geçene 108, tramvay yoluna girene 108, dönüş yasağına uymayana 108 ve emniyet şeridini ihlal edenlere 235 lira ceza kesiliyor. Diğer kuralları ihlal edenlere de yine farklı oranlarda cezai işlemler uygulanıyor.

    BİRDEN FAZLA İHLALE AYRI CEZA

    Sistem çerçevesinde kamerayla tespit edilen ihlallere ilişkin kesilen trafik cezalarının kapsamının genişletilmesi planlanıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlandığı ve İçişleri Bakanlığı'na sunulduğu belirtilen planın kabul edilmesi durumunda trafikte kural ihlalini azaltmak amacıyla EDS'ler aracılığıyla sürücülere birden fazla ceza verilebilecek.

    Araçların fotoğraflarının ön cepheden çekildiği sistemde, hız ihlali yapan bir sürücüye, emniyet kemeri takmadığı ya da telefonla konuştuğu için de ayrıca ceza verilebilecek.

    Uygulamanın hayata geçirilmesi halinde bir motosiklet sürücüsü, herhangi bir kuralı ihlal ettiği tespit edildiğinde çekilen fotoğrafında kaskı olmadığı belgelenirse ayrıca 108 lira para cezası ödeyecek.

    Yeni uygulamayla trafiğin sıkı bir şekilde denetlenerek kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda yaşanan can ve mal kayıplarının azaltılması amaçlanıyor.

    Kaynak: Hürriyet
    sdt bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    "yaşanan can ve mal kayıpları" hikaye.
    Sıra leylekte.
    The Dude ve birbilent bunu beğendiler.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Avrupa bastırıyor yoksa bakanların umrunda felan değilsiniz arkadşalar ;)
    zekeriyaimam bunu beğendi.

  4. #4
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Son günlerde aşırı derece kasksız motosiklet sürücüsü görmeye başladım. Eskiden ufak skuter sürücüleri takmazdı, şimdi bakıyorum SS den nakeda kadar birçok kişi takmıyor. En anlam veremediğim kesim ise kask almış fakat kafasına değilde koluna takmış sürenler. Şaka gibi resmen. Adamın dirseği beyninden daha kıymetli her halde ki beynini koruma gereği duymuyor, çok garibime gidiyor böylelerini görünce.

    Laftan anlamayan vatandaşa cezai yaptırım şart. Bu uygulamayı canı gönülden destekliyorum. Her ne kadar vatandaşın can sağlığını umursamayıp bu uygulamaya sadece yeni bir gelir kapısı olarak baktıklarını bilsem de, nihayetinde yaptıkları faydalı bir uygulama olacak. İnşallah lafta kalmaz ve tez zamanda tüm ülke genelinde uygulamaya geçer.

  5. #5
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Cezalar korkutuyor ancak bu ceza bence harika, baya yüksek bir rakam koymalılar, bana göre yaz kış kask, mont, eldiven, dizlik bunlar zorunlu olmalı uymayana da ağır ceza, devletin bu tip yaptırım yapma hakkı olmalı, sonuçta sürücü kurslarında bunlar anlatılıyor, sadece kendi sorumluluğunuz değil, ailenize sevdiklerinize karşı da bir sorumluluk, bence sadece kullanana değil, artçısında da eksik olursa ceza kesilmeli, motor, normal araçlardan daha fazla güvenlik ve sorumluluk gerektiren bir araç, maalesef ki çocukların oyuncağı haline geldikçe ölüm sakatlanma haberleri artıyor, üstlerinde başlarında doğru düzgün ekipman olsa, yaptıkları aptallıkların bedelini ağır ödemez akılları başlarına gelir, diğer durumda zaten akıl başa gelmeden iş bitmiş oluyor, yazık. ( aklı başına gelmeyen bazıları var onları zaten tenzih ediyorum, onların sonu iyi değil, en iyisi bol platinli bir hayat)

  6. #6
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Devlet büyüklerimiz vatandaşın sağlığını enine boyuna düşünmüşler:

    Motosiklet sürücüsü zengin ise:

    ÖTV KDV derken sağlam vergi veriyordur. Ölmesi iyi değil. Benzin almaya devam etmesi lazım.

    Motosiklet sürücüsü fakir ise:

    Ölmesi sorun değil ama sakat kalması büyük sorun. Hem çok harcama yapmayan bu tipe zorla kask aldırılıp ekonomiye az da olsa fayda sağlanmış olur. İhlal edenlerden de ceza tırtıklanır.

    Şaka bir yana, ben de destekliyorum bu kanunu...

  7. #7
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    çalıntı motosikletleri bulmak için de bi proje geliştirseler keşke o simsar belediyeler.

  8. #8
    Memcoş48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir Seferihisar Ürkmez
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XRx
    Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "yaşanan can ve mal kayıpları" hikaye.
    Sıra leylekte.
    Kesinlikle😂

  9. #9
    TutkuluAcemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2010
    Kask takmayan motosikletli polislere de ceza yazılacak mı?

  10. #10
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Kestikleri ceza ile bize kask alıp hediye edeceklermiş diye bir duyum aldım, doğru mu beyler?

  11. #11
    sdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2010
    Şehir
    Diyarbakır
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    O kaskı kafasına takmayan vatandaşın, gelecek olan cezayı da kafasına takmadığını anlamak çok uzun sürmeyecek.
    Buradan karlı çıkacak olan devletin kasası olurken kaybeden ise kaskını, emniyet kemerini takmadan kaza yaparak ölümlü kazalara karışan vatandaş olacaktır.

  12. #12
    ARAL70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    "Araçların fotoğraflarının ön cepheden çekildiği sistemde, hız ihlali yapan bir sürücüye, emniyet kemeri takmadığı ya da telefonla konuştuğu için de ayrıca ceza verilebilecek."

    Bu metotla motosiklet sürücüsüne ceza kesemazler, önden çekilen motosiklet fotorafında hangi plakaya ceza kesilecekmiş? Yurt dışında kameraların çoğu arkadan plakayı görecek şekilde konumlandırılmıştır ve bu şekliyle cezalar yazılıyor.

  13. #13
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Şu telefonuyla oynayanları tespit edip adam gibi ceza yazsalar yeter..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  14. #14
    Akias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila 2016
    Ceza kesebilmeleri için arkadan çekmeleri lazım bu durumda güvenli sürüş başlığı altında trafikten %10 hızlı gidenlere ceza yazılacak mı? Malum motosiklet hız sınırları arabalardan daha düşük, emniyet şeridine giren arkadaşlarda yalan olmasınlar?

  15. #15
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Trafik denetimlerinin sıkılaştırılmasını destekliyorum. Mevcut gidiş iyi değil.

  16. #16

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    ben bunda şahsen yanlış bir şey görmüyorum motorsiklet için diyorum kasksız gezmeyi , ana caddelerde insanların çocukların arabaların olduğu yerlerde tek teker yada riskli motor sürmeyi savunucak herhalde bir insan yoktur.. yoğurdu ekşi olmıyanada koymaz bu kurallar..

    Motor sürüyorum diye kasksız korumasız atletle tişörtle tarzan gibi gezen, muayenesi trafik sigortası olmıyan , egzosu açık olup bas bas bağırttıran insanların denetlenmesinde ne gibi sakınca varki..

    biz enayimiyiz bir sürü para verip sigorta yaptırıyoruz, kaksdır dizlikdir pantalondur monttur bir sürü paralar harcayıp korumalar alıyoruz birde hammallık yapıp yazın bile yazlıkda olsa ekipmanlar terliyoruz genede giyiyoruz , muayene yaptırıyoruz , kurallara uyuyoruz egozsumuza dokunmuyoruz millet rahatsız olmasın diye..

    arkadan ceza olayına gelince uzun süredir istanbulda çift kameralar var artık ve yaygınlaşıyor artık motorlularıda arkadan çekiyorlar böyle ceza yiyen geçmişde arkadaşım var maltepe pendikin oralarda yemişdi arkadan çekmişler motorun fotosunu..

    şimdi özellikle yeni nesil kameralar gelicekdi belki gelmişdi oynar başlıklı kafası motorlu yani hem önden hem arkadan çeken tek kamera..

    bu şahsi görüşüm bir bilgiye dayanarak demiyorum ama emniyet şeridinde motorlulara gösterilen bir iyi niyet olayı var bir şey demiyorlar.. belkide kilit trafikde motorlular dahada sorun çıkartmasın diye ses etmiyorda olabilirler yoksa isteseler emniyet şeritlerinden giden motorlulara çok rahat kameralar ceza kesebilir.

  17. #17

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Çok güzel bir uygulama ancak kask takmayan herkese ceza kesilmeli, sadece kural ihlali yapanlara değil. İleride (en fazla beş sene) bu kameralar yapay zeka tarafından kontrol edilmeye başladığında doğrudan kişiye özel ceza kesilecek. Kamera adamı görünce tanıyıp cezayı evine yollayacak.

    Bu tip uygulamalardan rahatsız olan adam motor sürmesin, kusura bakmayın.

  18. #18

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir uygulama ancak kask takmayan herkese ceza kesilmeli, sadece kural ihlali yapanlara değil. İleride (en fazla beş sene) bu kameralar yapay zeka tarafından kontrol edilmeye başladığında doğrudan kişiye özel ceza kesilecek. Kamera adamı görünce tanıyıp cezayı evine yollayacak.

    Bu tip uygulamalardan rahatsız olan adam motor sürmesin, kusura bakmayın.
    şu anda zaten kameralar yarı akıllı daha doğrusu kameraları kullanan sistem .. kendi auto tracking yapıp emniyet kemeri takıp takmayını arabanın içinde bir şeylerle uğraşını tarayarak ayırt edebiliyor bir insan müdahelesi olmadan.

  19. #19
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Seçime kadar ceza filan kesmezler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)