Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Deneme Sürüşü Facia İle Bitti. 2 Ölü. Racing kazası.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Allah rahmet eylesin, yalnız ben motosikletin tehlikeli olduğuna katılmıyorum. Evet ss makineler çok seri acayip hızlanıyor. Çok daha temkinli olmalısınız, motosiklet hata affetmez, dalgınlık kaldırmaz. Bunun bilincinde olmak lazım, yollarımız leş, düzgün bir otoban bile yok.. Her an her yerden bir şey ya da biri çıkabilir. Rahmetli Barkın'ın düştüğü durum gibi.. Köprüden yüz bin kere geçtim ulan burdan adam çıkar mı diye bir kere bile aklıma gelmedi. Barkın yerinde bizde olabilirdik. Her zaman full tekikte full temkinli sürmemiz gerek, görüyoruz işte biz yolumuzda full ekipman gitsek bile arkadan gelip çarpabiliyorlar. Olan olduktan sonra söylemesi boş ama belki yarında ben kaza geçirip gidicem bilinmez, tehlikeli olan motosiklet değil yani insanlar, kötü yapılan bozuk yollar, eğitimsiz bilinçsiz şoförler, düzgün denetlenmeyen araçlar ve bir sürü fazladan detay..
    mombohunter bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    05 Ekim 2015
    Şehir
    Balıkesir/İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 500
    Bende Bandırmalıyım haberi görünce üzülmüştüm, tanımıyorum ama gerçekten yazık olmuş. Allah ailesine sabır versin.

    Resimde yok ama izlediğim videoda bir kask görmüştüm yerde tabi ecel geldikten sonra en kral kask olsa da neye yarar orası ayrıda. Sanırım 12 den sonra ışıklar olmadığı için ben hızlı geçer giderim oradan diye düşünüp kamyoncuda oradan çıkınca o hızlı vurdular ve hayatlarını kaybettiler.

  3. #23
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    racing motorlara karşı çıkanlar bitmeyecek gibi. motosikletin ne suçu var? motor güçlü diye caddelerde sokaklarda hız mı yapmak lazım?

    sokaklarda caddelerde kaç kilometre hızla gitmesi gerektiğini bilmiyormuş gibi hız yapıyorlar sonra kan revan içinde çok kötü şekilde can veriyorlar.

    kendinize verdiğiniz değer bu kadar mı arkadaşlar? trafikte olağan bir kaza olsa gam yemeyeceğim ama motosiklet ile yüksek hızda başka bir araca çarpmayı hiçte normal görmüyorum ben.

    ss motor karalamak için fırsat kollayan arkadaşlar aslında sürücünün suçlu olduğunu biliyorlar ama onların zeka yapısı biraz farklı. insanı her zaman dizginlemek için bir engel olması gerektiğini düşünüyor bu arkadaşlar fakat bende böyle düşünmüyorum. insanı yanlıştan koruyabilecek en iyi engel zekasıdır.

  4. #24
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Açıkçası bende 220-250 basacak 'toto' yok.. Olana saygım var ama ölünce de mukadderat der geçerim..
    Bence herkes altındaki aletin oyuncak olmadığını bilmeli özellikle de şehir içinde. Bu motosikletler yüzünden tecrübenin doruklarında olan bir sürü insan öldü, ölmeye de devam ediyor. Acemi basmaz zaten korkar.. Allah rahmet eylesin..
    mombohunter ve fatih.met bunu beğendiler.

  5. #25
    Slayer5810 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2018
    Şehir
    Balıkesir/Erdek
    Motosikleti
    Suan Motosikletim Yok :(
    Beyler Son Duyumlara Gore Motorcular Alkoluymus

  6. #26
    Ergün Er. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Araştırıyor..
    Allah rahmet eylesin gencecik insanlar yok yere yaşamlarını yitiriyor , keşke böyle olmasa. Bir kaç yıl önceydi , motora iyice heves etmeye başlamıştım izlediğim bir motovlogda, uzun yola motosikletiyle çıkacak olan bir kardeşimize babası şu iki kelimeyle uyarmış ; - “Risk Alma” . Bunu düşünerek yola çıkmıştı.Ne kadar anlamlı bir sözdü benim için de. O günden bu güne , ne trafikte kolay kolay kavgaya girişirim, ne gereksiz hız yaparım , ne de hem kendimi hem trafiktekileri tehlikeye atacak gereksiz hareketlerde bulunurum. Elimden geldiğince kurallara uyarım. İşte trafiğe çıkan her sürücünün de Bismillah deyip motoru çalıştırdığı anda aklına getirmesi gereken iki kelime. Risk almayın gençler, hayat herşeye rağmen yaşamaya değer..
    tommygun ve mombohunter bunu beğendiler.

  7. #27
    Cewdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2010
    Şehir
    Ankara
    Simdi cogu kisi yazmis ki 299 arkadas motor 600rr 299 diye birsey yok bir kere..Bu arkadaslar sabah 4:30 da alkol de olabilir. Her gun bir cok sebepten bir suru kaza oluyor ve insanlar ne yazikki hayatlarini kaybediyorlar. Motor kötu motor tehlikeli kullanmayin arkadasim biz seviyoruz. Adam balkonunda turk kahvesi icerken assa mahallede dugunde havaya ates eden magandanin kursunundan öluyorsa ne yapalim simdi balkonda kahve icmeyelim mi?

    Ss motorlar pist icin degildir. Pist icin olanlari farklidir cok daha ileri teknolojiktir. Bizlere satilan ss ler caddede gayette kullaniliyor. Sakaya simarmaya gelmez Allah rahmet eylesin bu arkadaslara ...

  8. #28
    kerem999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2009
    Şehir
    BRATİSLAVA
    Motosikleti
    ne istersen var
    Kesin olmayan bandirma kaynaklarima gore alkol var mis gecenin 4 unde yazik olmus bilen bilir bandirma aksam 11 de biter bu aylarda 4 de pek ayik insan kalmaz allah rahmet eylesin kotu haber .

  9. #29
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Alıntı 35Türk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu lanet olası 16 plakalı kamyon ve tırlar yetti artık. Son 1 haftada 5 motorcu öldü bu 16 plakalılar yüzünden. İzmir'de de öküz gibi kullanıyor elini kolunu bilmem naptıklarım.
    Şimdi yukardaki metinden kazayı nasıl kamyon sürücüsüne bağlayabildin ?

  10. #30
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Allah rahmet eylesin, ölenler geri gelmiyor ne desek boş..Bu olaydan da ders çıkarmamız lazım. Gereksiz risk almayıp heryerden karşımıza birşey çıkacakmışçasına paranoyakça sürmek keyifli değil ama daha sağlıklı gözüküyor.

  11. #31
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu lanet olası ss motorlarını satmayın SATMAYIn bu motorlar pist için üretiliyor hiçbir ülkede 200 km lik yol yok hele 299 yapacağız diye kaç kişi sakatlandı kaç kişi öldü ben sayamadım....

    hadi topa tutun beni ABS yok birşey yok 90 km ile gelen ss sürücüsü ön ferene bastığı anda gümm kaza kalıcı sakatlık hemde nedir bu arkadaş,

    karşıyım bu motorlara mt 07 09 250 cc üstü cadde için gereksiz ki ne gereksiz ego oyuncağı...

    alacak param varmı babamın üstüne çekerim 36 ay kredi istediim motoru alırım ama ALMAM biliyorumki başıma meşekkat gelecek

    büyük motorlara karşıyım hep karşı kalıcam

    aklımızı başımıza alalım ss motosiklet ciddi eğitim ve bilgi birikimi gerekitiyor malesef çok can aldı....
    SS'in asıl amacı düz yolda hız yapmak değil, hızlı viraj almaktır. Virajda güçlü naked'lar bile 600cc SS zevkinde değil.

    SS olmamasına rağmen SS seviyesine yakın hızlanan motosikletler mevcut, yeni VMAX gibi, eski V65 Magna gibi.

    Motosiklet şehir içinde ulaşım maksatlı ise 250cc yeterli olabilir. Ama zevk maksatlı ise tabii ki yetersiz.

    İnsanların maddi gücü yerinde olsa hemen hemen kimse düşük cc motosiklet kullanmaz.

  12. #32
    y.selimbatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    Bigadiç
    Motosikleti
    Şun An Yok.
    Allah Rahmet eylesin gencecik insanlar... Tıpkı bireysel silahlanma gibi hızında bu kadar özendirilmesi bence bu kazaların bu heveslerin en büyük nedeni. Adı üstünde yarış motoru bu profosyonel yarış dışında yasaklanmalı bence. Yada hız sınırı konmalı. Kimse gak guk etmesin bu iki teker üzerindeki ölümlerin yüzde doksan dokuz nokta dokuzu ss lerde.
    Kanji bunu beğendi.

  13. #33
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    SS motosiklet genelde aragaz,yanlama,teker yapma gibi apaçilikler için olduğu düşünülür ülkmeizde malesef,

    Veya abi şu çevreyolunda bi basacan 5. vitesde ikidoksandokuz.

    Çevremde bi kaç arakdaşım daha 250 cc tecrübesi yokken litrelik makinayı alıp bir dolanmak istiyor.kaburgaları kıralacağına veya beyni patlayacağına kalbi kırılsın şakaya gelmez.

    Ülkemizde ki SS sahipleriin %60 lık bir kısmı malesef apaçilik için aldığı için SS makinaların adı karalanıyor.Git virajını yap tatlı tatlı zaten bu makinalar virajda optimum sürüş için üretildi ve üretiliyor kafe önünde kesici yap diye değil.

    Allah rahmet eylesin.
    Ekrem_06, fatih.met, Kanji ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  14. #34
    acestor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    reklamlar...
    Aynı yolda bizim de hatamız olmuştu, kurtardık. Hatta biz onların kazasından önceki günün, akşam saatlerinde kurtulmuştuk. Onlar da bir kaç saat sonra 4:40'da hata yapmış lakin kurtaramamış. Geride kalanlara bol şans diliyorum, kazasız belasız sürelim.

  15. #35
    Cewdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2010
    Şehir
    Ankara
    Alıntı kerem999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesin olmayan bandirma kaynaklarima gore alkol var mis gecenin 4 unde yazik olmus bilen bilir bandirma aksam 11 de biter bu aylarda 4 de pek ayik insan kalmaz allah rahmet eylesin kotu haber .
    Millet hala motoru yerden yere vuruyor burada eger alkol varsa ss mis scotermis ne fark ediyor ? Ss motorlara nedir bu garez ? Her aracin bir kullanim sekli vardir siz usta olmadan ustalik gerektirecek hareketlere kalkisirsaniz forkliftte can alir traktorde. Gunumuzde standart fabrika cikisli arabalarda 200 km ustu hizlara cok hizli ulasabiliyor. Onlarda kaldirilsin ozaman butun aracalar 100km hizi gecemesin. Motorcunun motorcuya yaptigini kimse yapmaz ss motorlar kaldirilsin ne demektir arkadas Forklift kaldirilsin forklift kazasi yazin bakin bir suru kaza yasanmis kullanilmasin. Otobusler ucaklarda kaldirilsin bir kazada 100 kisi ölüyor

  16. #36

    Üyelik
    11 Haziran 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki DL 650 Vstorm (2004)
    yahu SS motorlar Türkiye şartlarına göre tasarlanmamıştır. o makinayı tasarlayan mühendis Türkiye'ye gelip yolları görse ağlayarak memleketine döner. SS motosikletlerin asıl amacı çabuk hızlanmak, hızlı kontrollü viraj almak falan falan.. e ulan bizim otobanlarımızdaki virajlarımızdan bile geçerken tıkırt diye ses geliyor alttan, yani bi yama var yerde. otoban orası otoban.. en kusursuz asfaltın olması gereken yer yani. bana göre ülkemizde Sibirya kurdu beslemekle SS motosiklete binmek aynı işkencedir.
    SS motosiklet ile skuteri aynı kefeye koymak? birisinin maksimum hızı 100 kmh diğerinin 2. vitese atması 100 kmh. bu kadar fark yeter sanırım, yetmezse daha da açıklarım bol bol.
    günümüzde fabrika çıkışlı araçlar 200 kmh üzeri hızlara çıkabiliyor doğrudur, içlerindeki güvenlik ekipmanlarını da sayar mısın acaba, 12 tane hava yastığı, abs esr gbt cmk tck afk swh ne ararsan var araçta. senin kafanda ne var hacım pardon? 100 tl ye 12 taksitle alınmış kask, hadi varlıklı olduğunu varsayıyım 1000 tl lik kask.. ula güldürme güldürme. neyse daha yazarım da şimdi millet bana yürür.
    Cloud bunu beğendi.

  17. #37
    sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Superlight200
    ss aletleri bende sevmem. Dikkatimi çekiyor kazaların büyük bölümü ss aletler. Suç motorda değil eblette, bütün suç ss motor sürücülerinde. Herkes üstüne alınmasın ama motor türleri arasında apaçiliğe, vurdumduymazlığa en yakın tür ss makineler.
    Allah rahmet eylesin, bu gidişle daha çok rahmet okuyacağız anlaşılan, yaz mevsimide ufak ufak geldi.

  18. #38
    Cewdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2010
    Şehir
    Ankara
    30 km hizla kafani asvalta vurursan ölursun arkadasim. Scoter veya ss fark etmez alkolluysen ikiside seni öldurur. Fabrika cikisli arabalar 200+ hizlara cikiyorlar iclerindeki envai cesit koruma yeterli degil bir suru ölen oluyor. Ayriyetten 200 kg makine 200 le savrulsa cevreye ne olur 2 ton arac savrulsa ne olur? Bunuda dusunmek gerekir. Suc motorda degil surendedir. Ss yasaklansin demek gerici bir zihniyettir. Ölenler oluyor yasaklayalim diye bir dusunce olamaz. Özgur bir ulke burasi siz motor suruculeri boyle soylerseniz diger insanlar ne der? Beceremeyen kullanmasin baska bisey demeye gerek yok. Ulkemizin otobanlarida gayet iyidir. Balkan ulkelerin otobanlarindan kat ve kat iyidir hepsinde motor tabiki kullaniliyor en azindan delik desik degil

  19. #39
    Kanji - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 CBR 600RR
    Allah rahmet eylesin... Sürekli dile getiriyorum eleştiri alıyorum Racing motorlar yasaklanmalı veya çok sıkı ehliyet veya sürüş denetimleri sonucu özel lisans ile kullanılabilmeli. Bu motorlar yollar için uygun motorlar değil. Dün akşam üstü tam çıkıyorum işyerimden karşı komşum geldi, dedi ya komşum ben motor almak istiyorum, yaşı 50-55, olur alalım dedim çok güzel maxi scooterlar var, yok ya dedi scooterı napıcam ben bu tip seviyorum dedi. (RR la gitmiştim işe) Tecrüben varmı dedim köyde mobilet kullanmışlığım var dedi. Abi direk ölürsün dedim, bunlar dedim çok tehlikeli, ya dedi gaz kolu sende değilmi gaz bendede bu gittiği gibi durmuyor bir, bu hızlanırken gaz kolunu kapatmak çok yüksek irade ister 2. Zaten oturma pozisyonu çok rahatsız napıcaksın bunu dedim, trafikten bıktım dedi. E scooter işte dedim, yok ya dedi. Abi ille bu tip istiyorsan 250cc-500cc arası bak o zaman dedm. Şekli şemali oldun diyor. Tamam şekil şemalde dükkana biblo olarak koyacaksan 1000RR da alda işte sen bineyim diyorsun.

    Ben 40 a merdiven dayadım hala diyorumki 26 yaşında 600f’imi aldığımda Allah beni nasıl korumuş. 33 bin km ölmeden nasıl kullanmışım ilk motorum olmasına rağmen... O yıllar tabi racing tarzı düşük hacim opsiyonu yoktu malesef . Bir 125r vardı honda, oda bisiklet lastikli 190 üstüne çıktığımda oyuncak gibi oluyordu. Ya naked 250 alacaktım veya 600lük.Şimdi öylemi 250-300 500 çok güzel grenajlı motorlar var, düşük beygirli, güzel dizaynlı. Nispeten daha emniyetli. Ben bu konuda ciddi anlamda devletimizin aksiyon alması gerektiğini düşünüyorum. Biz burada iki satır taziye yazıyoruz, gidenlerin aileleri yıllar boyu çekiyor. + motorsiklet tehlikeli şeytan icadı oluyor. Hacimler düşse motosikletlerdeki ciddi yaralanma ve ölümlerde nispeten düşecek. Daha yavaş hızlanacak daha rahat görülecek daha rahat durabilecek insanlar ters durumlarda...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------

    ** Üst postta SS tehlikesizdir yol koşullarına uygundur diyen sevgili kardeşime;

    600cc 170kg civarı 120hp yol versiyonu olan bir SS’in pist versiyonu 150hp 160kg olsun, bu yol versiyonunu masum ve tehlikesizmi yapar çoksa sen aşırı tecrübeli olduğun içinmi bu konuda ahkam kesebiliyorsun? Eğer bu tip motorlar üzerinde en az 50 bin km tecrüben var, teknik + tecrübe herşeyi yalayıp yuttum ben diyorsan ve bu motorlar caddede gayet rahat kullanılır diyorsan sen biraderim dünya standdartlarının ve normal kullanıcının çok daha üst seviyesinde bir kabiliyete sahipsin bu mesajımı dikkate alma. Biz geneli konuşuyoruz ve istatistiklerde bunu kanıtlar nitelikte. Yok eğer eşinden dostunda aldığın veya kısa süreliğnie satın aldığın bir motor ile birkaç bin km lik bir SS tecrüben var ise burada bu şekilde ahkam kesemezsin. Bu postları burada okuyan binlerce genç var, parası olan heves etmiş!! Bu motorları masum gösterek kaç kişiye vesile olacağını tahmin edebiliyormusun?? Bu neyin teşviği neyin özgüvenidir? Forumda gir taziye mesajlarına, kaç tane racing kullanıcısı hayatını kaybetti kendi veya başkasının hatasıyla , oranla kaç cruiser, scooter enduro vs kullanıcısı yine ölümlü kaza geçirdi. Biraz vicdanlı dilinize hakim olun!! Ne asfalt kalitemiz ne trafik kültürümüz nede motosiklet eğitimlerimiz bu motorları kullanmaya uygun değil.
    Samimi 46, schizo ve Cloud bunu beğendiler.

  20. #40

    Üyelik
    27 Nisan 2010
    Şehir
    Gemlik
    Motosikleti
    Yamaha xt 600
    hayatında ss motosiklet,büyük motosiklet kullanmamış olanlar yorum yapmasa garip garip hayat ne güzel olacak.Bu motorları herkes kullanabilir,kopabilir ancak durabilmek ve kaçış manevrası yapabiliyor olabilmek zamanla kazanılan şeylerdir.olur olmadık yerde gaz açmazsanız başına bir iş gelmez ve şehir içine yakın yerlerde gaz açtığın zaman durabileceğiniz mesafenin hep aklınızda olması gerekir ve asla tek teker yapmak gibi sürüşünüze hiçbir şey katmayacak işlere girişilmemesi gerekir.Son olarak altınızda 4 silindirli bir motosiklet varsa ölüme trafikteki diğer insanlardan daha yakınsınız demektir.Bunun bilinciyle kullanın ölümü aklınızdan çıkarmayın gazlarken algılarınız daha bir açılır ve mutlaka trafiği iyi okuyabilin yoldan çok diğer araçların hareketlerine odaklanmayı öğrenin.kavşaklarda görüldüğünüze emin olduğunuzda bile yavaşlayarak girin.şimdilik bu kadar


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)