Dün birçok ilimizde Afrin Şehitlerimize saygı sürüşü organizasyonları düzenlendi.

Silivri

Silivri terminali yanında bir araya gelen motosiklet tutkunları, konvoy oluşturarak Atatürk Meydanı'nda hareket etti.

Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Grup adına yapılan açıklamada şehitlerimiz rahmetle yad edilirken,operasyona katılan askerimize destek mesajları iletildi.


Video;

https://www.dailymotion.com/video/x6eldpv


TEKİRDAĞ

Tuğlalı Park'ta toplanan motosikletçiler buradan Değirmenaltı Mahallesine kadar konvoy yaptı.

Grup adına açıklama yapan Tekirdağ Motosiklet Derneği Başkanı Kadir Yenipazarlı, motosikletçiler olarak harekatı desteklediklerini belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Yenipazarlı, şunları söyledi:

"Tekirdağ Motosiklet Derneği ve diğer motosikletçi arkadaşlarla birlikte bugün şehitlerimiz anısına bir sürüş düzenledik. Bu sürüşe katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Zeytin Dalı Harekatı’nı destekliyoruz. Tüm Şehitlerimize saygılarımızı sunuyoruz. Şehitlerimiz için düzenlenen Türkiye çapında 32 ilde yapılan sürüşe biz de Tekirdağ’dan destek veriyoruz."


SİNOP

Sinop Motor Sporları Kulübü ve Sinop Enduro Kros Kulübü tarafından yapılan organizasyona yaklaşık 50 motosiklet katıldı.

Sinoplu motosiklet tutkunları şehir içinde tur attıktan sonra Sinop Çukurbağı Mezarlığı’ndaki şehitliğe hareket etti.

Burada şehitlerimiz için dualar edildi.

Ardından Uğur Mumcu Meydanı’nda İstiklal Marşı okundu,grup adına açıklamalar yapıldı.















İSTANBUL

Suadiye'de buluşan platform üyeleri Türk bayrakları taşıdı. Saat 17.00'de harekete geçen motosiklet sürücüleri klakson çalarak Kadıköy İskelesi'ne doğru harekete geçti. Motosiklet sürücülerine çevredeki vatandaşlar da destek verdi. İskele Meydanı'na gelen motosiklet sürücüsü Türk bayrakları açtı, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Grup adına yapılan basın açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında ve destekçisi olunduğu ifade edildi.


KOCAELİ

Milli İrade Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 motosiklet sürücüsü, yağmura aldırış etmeden Türk bayraklarıyla süsledikleri motosikletleriyle konvoy halinde yola çıktı. Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla şehri turlayan motosikletçilere alkışla destek verdi.

Cumhuriyet Çocuk Parkı'nda etkinliğe ara veren sürücüler, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Grup adına konuşan Kocaeli Motosiklet Topluluğu (KOMOTO) üyesi Ayhan Acar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkenin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlere karşı Afrin'de önemli bir operasyon yürüttüğünü söyledi.

Afrin herekatına vatandaşın ve sivil toplum kuruluşlarının büyük bir destek verdiğini dile getiren Acar, "Biz de motosiklet kulüpleri olarak şu an sınır ötesinde çarpışan askerlerimize destek olmak ve eğer gerekirse çelik atlarımızla her zaman askerimizin yanında olduğumuzu belirtmek için bugün 35 ilde eş zamanlı olarak böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

YURT GENELİNDEN FOTOĞRAFLAR