Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

BAJAJ VE TRIUMPH BİRLİKTELİĞİ. Küçük hacimli Triumph modelleri geliyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Ortaya atılan bir iddaaya göre Bajaj ve Triumph birlikteliği ufukta. Bu iddaa ilk anda garip gelse de, biraz düşününce neden olmasın diyebiliyorsunuz. Triumph cephesine bakıldığında CEO ve MD Vimal Sumbly Triumph’a gelmeden önce Bajaj Auto ile çalışıyordu. Bu siz okuyucuların çıkarım yapabilmesi için gerçekten de önemli bir detay olarak göze çarpıyor.
    Temel amaç, her iki firmanında artılarını bir araya getirerek ortak yarar sağlamak. Truimp ‘a bakıldığında, dünyaca ünlü, son derece kaliteli ve son teknoloji kullanılarak tasarlanan modellerin üreticisi ve neredeyse her çeşit segmente ve tarza uygun modeller üretir durumda. Bajaj Auto cephesinde ise portföyü, satış ağı ile hali hazırda en büyük 4. Motosiklet üreticisi durumunda yer alıyor. Bajaj Auto ayrıca orta segmentin Hindistan’da en büyük pazar payı potansiyeline sahip olduğunun farkında, 300 ve 500 cc arasını dolduracak bir model yok denebilir. Bu da bu ortaklıktan çıkacak olan modelin sinyallerini veriyor olabilir.

    Triumph da benzer şekilde Hindistan pazarına orta segmentte model ya da modelleri ile girmek ki Bajaj’ın bu pazardaki hakimiyeti düşünüldüğünde Bajaj ile ortaklık düşünmesi, bu hakimiyeti kullanmak istemesi hiç de mantıksız değil. Ve bilindiği gibi Honda da Hindistan pazarına bu segmentte modeller ile giriyor. Rekabet şimdiden kızıştı denebilir.

    Truimph’ın uzmanlığı ve ürün çeşitliliği ile Bajaj’ın Hindistan pazarındaki hakimiyeti, düşük maliyetli modeller ile yaptığı operasyonları bir araya geldiğinde üretilmesini beklediğimiz modellere bir göz atalım.

    1- Triumph Tiger 400: Bajaj Dominar ölçülerinde 40-50hp güç aralığında ve düşük maliyetli bir Adventure hayal edin. Royal Enfield Himalayan ile harika bir rekabet içerisine girmez miydi ?
    2- Triumph Bonneville 350: 350cc bir modern klasik. Yine tamda Royal Enfield’i vuran bi hamle. Ayrıca bu birliktelik 350 cc lik bu yeni modelin tourer ve scrambler gibi farklı kombinasyonlarını da üretebilirler.
    3- Triumph Thunderbird Storm 500: Triumph’ın hali hazırda birkaç yüksek segmentte Cruiser modeli üretir durumda. Thunderbird Storm ve Rocket III .

    Bajaj cephesine baktığımızda ise Cruiser segmentinde 220 ve 150 cc lik üyeleri olduğunu görüyoruz. Triumph markalı Bajaj üretimi 500cc bir Cruiser modeline kimse sanırım hayır demezdi. Ayrıca güç 50hp’ de tutulup fiyat da düşük tutulursa pazarsa inanılmaz işler çıkartabilir.

    Evet, ufuktaki bu beraberliğin olası meyvelerini sizler için derledik, beklentilerimizi listeledik. Umuyoruz ki bu birliktelik ve ürünleri yakın zamanda marketteki yerlerini alır ve beklentilerimizi karşılar.



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Eyy Triumph ! Suyunu çıkarma, bu yanlıştan geri dön...

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    31 Temmuz 2012
    350cc 400cc 500cc küçük hacim mi oluyor ?

  4. #4

    Üyelik
    23 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar200NS-MT25-Honda NC750X
    admin boş konu açıyor. hayal edin, düşünün, iyi olur aslında. yav kesin bilgi yoksa ne diye konu açarsınız arkadaş

  5. #5
    TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul / Kartal
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Triumph u ne zannediyorsuuz acaba? Yolda kalması ile meshur bi marka. Ayrıca Mercedes bile Renault motoru kullaniyor, artık bunlara alışın. Maliyetlerin düşmesi gerekiyor. Adamlar 250 cc yapıp, 30 bin lira para isteycek, hepiniz hoplayacaksınız. Bu şekilde daha ekonomik olacak, bukezde bajajı kötülüyorsunuz. Ya yardan ya ser'den vazgececeksiniz.
    tiawern bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)