Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yetersiz cezalar trafik terörünü besliyor..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Karar gazetesinde yayınlanan haberde ‘Altın Elbiseli Adam’ Barkın Bayoğlu’nun trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonucu motosiklet kullanıcılarının tekrar gündeme geldiği belirtilirken motor kullanıcılarının sık sık kural ihlali yaptığına dikkat çekildi. Ayrıca İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Kerem Günsel, esas sorunun motosiklet sürücülerinin araçlarını normal bir taşıt olarak görmemesinden kaynaklandığını belirtti.

    İşte o haberin tamamı

    Yetersiz ceza ve bilinçsiz kullanıcı felaket getiriyor


    Bu yıl 18 binden fazla ölümlü ve yaralanmalı kazaya karışan motosiklet kullanıcıları, ‘Altın Elbiseli Adam’ Barkın Bayoğlu’nun trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle yeniden gündeme geldi. 2017’de en çok kaza yapan araçlara arasında motosikletler 3. sırada yer alırken, uzmanlar caydırıcı olmayan cezalar yüzünden motor kullanıcılarının sık sık kural ihlali yaptığına dikkat çekti.

    Türkiye’de 2017’nin ilk 6 ayında meydana gelen trafik kazalarına 130 bin 489 araç karıştı, otomobil ve kamyonlardan sonra en çok kazaya karışan ulaşım aracı motosiklet oldu. 2016’da ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına karışan toplam 295 bin 727 taşıtın yüzde 15’ini de motosikletler oluşturdu. Bu yıl 18 binden fazla ölümlü ve yaralanmalı kazada motosiklet kullanıcılarının durumu ‘Altın Elbiseli Adam’ lakaplı motosiklet uzmanı Barkın Bayoğlu’nun 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde hayatını kaybettiği kazayla bir kez daha gündeme geldi. Motosiklet kullanıcıları, trafikte yok sayılmak ve daha büyük araçlar tarafından sıkıştırılmaktan şikayet ederken birçok sürücü de motosikletlilerin yaptığı ihlallerden dertli.

    KARAR’a konuşan İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Kerem Günsel, esas sorunun motosiklet sürücülerinin araçlarını normal bir taşıt olarak görmemesinden kaynaklandığını belirtti. Motosikleti bir taşıt olarak görmeyen sürücünün, diğer araç sürücülerinin kendisini farketmesini beklemesinin çelişki olduğunu belirten Günsel “Sürücülerin öncelikle kendi kullandıkları araçların bilincinde olması gerekiyor. Ancak bu bilinç ülkemizde pek fazla yok” dedi. Gürsel şöyle devam etti: “Örneğin nasıl bir araç şeridini ortalayarak gidiyorsa motosikletin de aynı şekilde gidiyor olması gerekiyor. Yani motosiklet aralarda makaslar yaparak kullanılacak bir araç değil. Üstüne üstlük motosikletlerde diğer araçlarda olan güvenlik paketi dediğimiz karoser yok. Burada kaporta sürücüdür. Dolayısıyla en ufak bir hata ve dikkatsizlik sürücünün hayatına mal oluyor. Ayrıca sürat ne kadar artarsa trafiği okuma yeteneği de o denli azalır. Trafik biraz sıkışsa hemen sol şeritten çok dar bir alandan hızla gitmeye çalışıyorlar.” Gürsel, motosiklet sürücülerinin trafikte sorun üretmesinin nedenini ise cezalara bağladı.

    Gürsel “Motosikletlere verilen maksimum ceza sadece 70 TL ve bu miktar kesinlikle caydırıcı değil. Özellikle kilit noktalarda denetimler sıklaştırımalı. Motosiklet bir araçtır ve sürücüleri normal şeritlerinden gitmelir” dedi.

    İSTANBULLULAR TRAFİKTEN SINIFTA KALDI

    İstanbul’da 1 Ocak-24 Temmuz arasında trafikte kurallara uymayan sürücülere 760 bin 417 ceza kesildi. Sürücülere uygulanan cezalar arasında 220 bin 626 sürücüye kesilen ‘park yasağı’ ilk sırada yer alırken, bunu 78 bin 573 ile ‘trafik işaret levhaları, cihazlarıyla yer işaretlerine uymamak’ izledi. Denetimlerde kurallarına uymayan 760 bin 417 sürücüye 173 milyon 613 bin lira para cezası kesildi. Emniyet yetkilileri, trafik ekiplerinin İstanbul genelinde denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü, kurallara uymayan sürücülere gerekli ceza işlemlerinin uygulandığını bildirdi.

    Kaynak: Karar
    mhmtesk ve mehmetenis bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Ceza konusuna katılmamakla beraber söylediği diğer konuya katılıyorum.Özellikle motoru ilgi çekmeye çalışan kitle yada ergen tayfa kullanınca durum aynen bu oluyor.Burada a1 ehliyet yaşının 16 olmasıda etken.16 yaşındaki çocuk ne kadar bilinçli olursa olsun, o olgunluk olmadığı için hata yapabilir.Ve trafikte yapılan her hata sadece kandimizle ilgili olmuyor.
    Mstkdrglu bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    13 Ekim 2013
    Cezalar ciddwn yetersiz, bizimkilerin trafik cezasindan anladigi tedes ve eds ile radar kurmak.

    Rutin kontrol, trafik denetimi, alkol kontrolu neredyse hic kalmadi
    leyli bunu beğendi.

  4. #4
    mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Denizli
    Cezalar yetersizmiş. Geçiniz. Alkollü yakalanınca 5bine kadar ceza ödüyosunuz neresi yetersiz idammı etsinler?
    Önemli olan eğitim eğitim. Adam babasının porshesi ile elinde viski polise çarpar ceza almaz.
    Bu adama göre alkollü yakalanınca ödeyeceği 3-5bin koymaz ama bana koyar. Kime göre caydırıcı neye göre caydırıcı.
    Sen bu cezayı 10bin de yapsan bu adam bunu yapar çünkü koymayacak.
    Bunun yerine sürücü kurslarında ekstradan ders vereceksin. Trafik kuralları,trafik nasıl okunur, insana saygı diye o zaman belki.
    Onur34, headsurfer, xawa ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5

    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kırşehir
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R25
    Keşke motosikletlere yapılan zamlar cezalara yapılsa. Mesela Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 206 Tl değil 2000 Tl olsa. Alkollu araç kullanana 10.000 Tl ceza kesseler. Vergileri cezalardan dayasalar daha güzel olmaz mı ? En azından biraz daha anlamlı olur. ve ayrıca cezalar kişiye göre değişse. Mesela zengin olan adama 10000 tl ceza koymayacağı için onun cezası fazla olsa.

    Neyse bukadar hayal yeter

  6. #6
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    bomboş, şehirler arası, bölünmüş yolda 111km/s hızla gidiyom diye ceza yedim içime oturdu; yeter da
    Onur34 bunu beğendi.

  7. #7
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul beşiktaş
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    cezalardamı sorun var yoksa uygulayıcılardamı .

  8. #8
    orhanay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer çalındı - hedef WR250
    Yiğit top yazmıştı... 70 tl için ölüyor yada öldürülüyoruz...

  9. #9

    Üyelik
    13 Mayıs 2016
    Motosiklet kullanıcıları sık sık kural ihlali yaptığına dikkat çekmiş istanbulda kaportası eziksiz ciziksiz araba yok neyin pesindeler acaba.
    Sahin k dan günah keçisi filmi gelsin bu köşe yazısını yazan arkadaşa.
    Onur34 bunu beğendi.

  10. #10
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2015
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    R25
    cezanın neyi yetersiz allah aşkına.bir üst ceza idam oluyor zaten o zaman idam gelsin hız cezasını idama çevirelim.70lik hız sınırı olan yerde 85 ile geçersen 430 tl gibi bir ceza ödüyorsun.asgari ücret 1400 tl neyi az bu cezanın ?? yada alkollü yakalırsan hayatın kararıyor zaten.plakasız yada ehliyetsiz yakalırsanda hayatın kararıyor.eğitim olsa bile sokaktaki insanların tepki göstermesi lazım.3.dünya ülkesinden çok şey bekliyorsunuz geçin bu işleri
    Onur34 bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    25 Nisan 2010
    ülkemizde saçma sapan araç kullanmak sadece motosiklet kullanıcıları için değil tüm trafikteki araç sürücüleri için geçerli. mesela sinyal kullanmamak, sürüş esnasında cep telefonuyla konuşmak, sürekli makas atmak en önemli hatalı davranışlar. bana göre sürüş esnasında telefonla konuşanlara, alkollü araç kullanan sürücülere uygulanan uygulamanın aynısı yapılmalı.

  12. #12
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Gercekten cezalar yetersiz! Ana yola cikan yayalara 20 bin lira ceza kesilmeli!

  13. #13

    Üyelik
    20 Temmuz 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 NS
    Ceza olayı pek akla yatmıyor da araba ve sürücü standartı koysalar, gayrı. Mesela, kör edici farlar, aşırı gürültülü egzozlar, çakal kasalara turbo, iqsu maymun ile yarışan, iki kelimeyi bir araya getiremeyip üstüne üstlük kızlarımıza/bacılarımıza artislik yapacağım diye yanlaya yanlaya süren şoförler yasaklansa Türkiye trafiğinde, belki o zaman bir şeyler açığa kavuşabilir. Ha! Bi' de, meraklı, sabırsız telefon kullanıcıların telefonlarına el koyulsa güzel olmaz mı ? Çünkü yayaların ve sürücülerin canlarına kastediyorlar, sonucunda.

  14. #14

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Egitimsizlik gercekten buyuk sorun.
    En kotu sonuclarindan biri de ceza ile bir seyin duzelecegini zanneden bireyler yetismesine sebep olmasi.

  15. #15

    Üyelik
    02 Temmuz 2017
    3.sırada motor geliyor demiş acaba kaç sıra var mesela 4. Kim uçak mı yada kara tren ? Sanki 100 tane seçenek var.
    Kızıl pars ve crxforever bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6N 2014 - HONDA CRF250L 2013
    Finlandiya'da "progressive punishment" diye bir şey var. Kısaca adamlar ceza uygularken de sosyal devlet anlayışını sürdürerek, cezaların miktarını suçu işleyenin gelirine orantılı olarak belirliyor. Örneğin hız cezası olarak 54 bin euro ceza yiyen iş adamının haberi:
    https://www.theguardian.com/news/dat...-motorist-fine
    Orada yaşadığım sürede gördüğüm kadarıyla sistem oldukça iyi çalışıyor.

  17. #17
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Bisiklet
    Bir arkadaşım anlatmıştı, bir avrupa ülkesinde (Norveç, İsveç ya da Hollanda olabilir) kırmızı ışıkta geçmiş.
    İlk seferinde güzel bir para cezası yedikten sonra tekrar kırmızıda geçtiğinde bu kez uzun uzun testler yapmışlar.
    Acaba renk körü mü, depresyonda olabilir mi vs.
    Bunların hepsinin parasını da kendisinden almışlar.

    Hiçbir sorun tespit edemeyince bir gün boyunca, trafikte eğitmen eşliğinde ders vermişler ve bunun da parasını almışlar.
    Toplamda 3 günü falan gitmiş, bir sürü para vermiş.
    Bir daha asla kırmızıda geçmem diyordu.
    TimFx bunu beğendi.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

  18. #18
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT
    Alıntı Kızıl pars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir arkadaşım anlatmıştı, bir avrupa ülkesinde (Norveç, İsveç ya da Hollanda olabilir) kırmızı ışıkta geçmiş.
    İlk seferinde güzel bir para cezası yedikten sonra tekrar kırmızıda geçtiğinde bu kez uzun uzun testler yapmışlar.
    Acaba renk körü mü, depresyonda olabilir mi vs.
    Bunların hepsinin parasını da kendisinden almışlar.

    Hiçbir sorun tespit edemeyince bir gün boyunca, trafikte eğitmen eşliğinde ders vermişler ve bunun da parasını almışlar.
    Toplamda 3 günü falan gitmiş, bir sürü para vermiş.
    Bir daha asla kırmızıda geçmem diyordu.
    Bizde öyle test yapsalar ehliyetlerin %90nının iptal olması gerekir :D
    Kelimelerini yükselt sesini değil, yağmurdur çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil.

  19. #19

    Üyelik
    10 Şubat 2016
    Motosikleti
    honda cb500f
    motorlarda şerdi ortalasa sıkısık trafikte kuyruk daha da uzar. o zaman da ardan gitsinler derler. bide arkadaki duramazsa tost olursak bu sözde ileri suruüs egitmeni ne anlatacak acaba.uzaydan gelmiş heralde başka bir evrende yaşıyor.
    alphertunga bunu beğendi.

  20. #20
    hardy1234 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2017
    Alıntı burak burk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cezanın neyi yetersiz allah aşkına.bir üst ceza idam oluyor zaten o zaman idam gelsin hız cezasını idama çevirelim.70lik hız sınırı olan yerde 85 ile geçersen 430 tl gibi bir ceza ödüyorsun.asgari ücret 1400 tl neyi az bu cezanın ?? yada alkollü yakalırsan hayatın kararıyor zaten.plakasız yada ehliyetsiz yakalırsanda hayatın kararıyor.eğitim olsa bile sokaktaki insanların tepki göstermesi lazım.3.dünya ülkesinden çok şey bekliyorsunuz geçin bu işleri
    Alkollü yakalananların ehliyeti alınması ve 1 2 yıl verilmemesi lazım şimdi alkollü yakalandı ve ehliyeti alındı diye 3.dünya ülkesi mi olduk? Bence başta iyi giderken sonlara doğru saçmalamışsınız


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)