Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet kazası kurbanı İbrahim Düzen için vicdanına ses ver / #vicdaninasesver

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Denizli'de 11 gün önce motosiklet kazasında yaşamını yitiren 28 yaşındaki Çevre Mühendisi İbrahim Düzen'in acısı ailesi ve arkadaşlarının yüreğini kor gibi yakmaya devam ederken, kazanın aydınlatılması için görgü tanıklarına "vicdanına ses ver" çağrısında bulunuldu.



    O motosiklet tutkunuydu… Motosikletiyle gezintiye çıkmak, aynı tutkuyu yaşayan arkadaşlarıyla bir arada olup sonsuzluğa yol alır gibi bir hisle yollara koyulmaktan büyük keyif alıyordu. O gün, yani takvim yapraklarının 24 Temmuz’u gösterdiği gün de keyifle motorunu çalıştırdı. Kaskını başına takıp çıktı yola.

    Kınıklı ile Gerzele mahalleleri arasında bağlantıyı sağlayan Askeri Saha Geçiş Yolu’na girdi. Az sonra da onu gencecik yaşta hayattan, ailesinden sevenlerinden koparıp alacak o elim kaza yaşandı. İddiaya göre, sollama yapan bir araç aniden önüne doğru gelince çarpmamak için bir hamlede bulundu ve motosikleti orta refüje çarptı. Orda hayatını kaybetti genç mühendis.

    ARKADAŞLARI INSTAGRAMDA HASTAG OLUŞTURDU

    İşte bu elim kazanın üzerinden tam 11 gün geçti. İbrahim düzen’i kaybetmenin acısı ailesinin ve arkadaşlarının yüreğinde henüz taze. Umutları ise o kazaya neyin sebep olduğunun bir an önce ortaya çıkmasını sağlayacak gelişme ve görgü tanıklarının ortaya çıkıp o anları anlatması. Bunun için de İbrahim Düzen’in arkadaş grubu, instagramda #vicdaninasesver hastagi ile o ana tanık olanlara seslendi.

    "NASIL OLDU, KASIT VAR MI ORTAYA ÇIKSIN İSTİYORUZ"

    Bu çağrı üzerine kazada ölen çevre mühendisinin kardeşi Ali Düzen ile konuştuk. "Arkadaşlarının da ailesi olarak bizim de isteğimiz, ortak noktamız bu olayın aydınlatılması. Nasıl oldu, kasıt var mı? Bunların ortaya çıkmasını istiyoruz. Sonrası adaleti aramak ve varsa haksızlık onu hesabını sormak" diye söze başlayan Ali Düzen, bu kazada hiç kimsenin suçunun olmayabileceğini, ancak tüm bunların bilinmesi için görgü tanıklığına ihtiyaç duyulduğunu, "vicdanına ses ver" çağrısının da bu amacı taşıdığını söyledi.

    Şu ana kadar 2 görgü tanığının kendilerine ulaştığını ifade eden Ali Düzen, "Bunlardan bir tanesi, sollama yapan aracın kardeşimin motosikletinin önüne geçtiğini, kazanın da çarpmama çabası sırasında meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Biz daha fazla görgü tanığının olduğunu düşünüyoruz. Olayın aydınlatılması için de o anı görenlerin vicdanlarının sesini dinleyip tanıklık yapmaları gerekiyor. Ailesi olarak bizim ve arkadaşlarının "vicdanına ses ver" derken çağrımız bunu sağlamak için" dedi.

    Ali Düzen, kardeşinin motosikletini disiplinli kullandığını, kaskı olmadan yola çıkmadığını, risk yaratacak hareketlerden uzak durduğunu ve hız yapmadığını sözlerine ekledi.



    Kazanın aydınlatılması için olayı görenlerin desteğine ihtiyacımız var.

    İletişim için: 0541 517 7882#vicdanınasesver #ibrahimdüzen #denizli





    Motosiklet kazasıyla yaşamını yitiren mühendisin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

    Geçen hafta pazartesi günü Denizli'de kullandığı motosikletle yaptığı trafik kazasında yaşamını kaybeden 30 yaşındaki çevre mühendisi İbrahim Düzen'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

    Cam sanayi fabrikasında çevre mühendisi olarak çalışan İbrahim Düzen, kullandığı 09 BE 626 plakalı motosikletle Çamlık istikametine doğru giderken askeri saha geçiş yolunda direksiyon hakimiyetini kaybedip, orta refüje çarptı.

    Düzen'in arkadaşları ise böyle bir kazanın mümkün olmadığını iddia ediyorlar. Bir aracın Düzen'e çarptığı ya da sıkıştırdığı beliriliyor. Görgü tanıklarının verdiği bilgilerin üzerine polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında şimdiye kadar 2 görgü tanığı ifade verdi.

    Motosikletlilere sarılıp, gözyaşı döken Düzen'in annesi emekli öğretmen Semra Düzen, otomobil sürücülerinin, motosiklet sürücülerini fark etmesini istediğini belirterek, "Benim evladım son olsun, başka motosiklet kazası olmasın. Otomobil kullananlar yolun bir kısmını motosiklet kullanıcılarına bıraksın, onları fark etsinler. Benim oğlum tam teçhizat binerdi. Kaskını hep takardı. Otomobil kullananlar saygılı olsun. Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Sadece oğlumun kaza yapmasına neden olan otomobil sürücüsünün ortaya çıkmasını istiyoruz. Yürekli biriyse çıkar" dedi.

    Baba Musa Düzen de oğlunun kaza yapmasına neden olan otomobil sürücüsünün ortaya çıkmasını isteyerek, "Kendisi ortaya çıkıp, kazaya neden olduğunu söylerse davacı olmayacağım, çünkü bizden gitti giden. Yeter ki vicdanen ortaya çıksın, acılarımız dinsin. Çıkmazsa ve sonra bulunursa sonuna kadar davacı olacağız" diyerek gözyaşı döktü.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    BerkB. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Thunderace YZF1000R
    Savcılık olayda olay yerinde kamera bulunmuyor ise olay saatine yakın dakikalarda olayın bulunduğu güzergaha giren ve güzergahın çıkışında bulunan mobeselerden araçları tanımlayıp olayı aydınlatmalıdır.

  3. #3

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Umarim bulunacak.. insanin icini sizlatiyor.. ibrahim o yol uzerinde motosikletin hakimiyetini kaybedecek biri degil...insallah bulunacak...

  4. #4
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Umarım olay aydınların.

  5. #5
    mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Denizli
    Canım ülkemde soyadının çok önemi var.
    Bir bakan, millet vekili soyadını taşısa eminim şimdiye kadar çoktan bulunurdu.
    Temennim bulunması. Ama sanmıyorum.
    Allah rahmet eylesin.

  6. #6
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Yok abi bu memleketin iti şerefsizi adam olmaz. Yollar hep kamera ile dolu nasıl bulamazlar. İsteseler 1 gün içinde bulurlar.Direksiyon başına oturan kendini şoför sanıyor

  7. #7

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok abi bu memleketin iti şerefsizi adam olmaz. Yollar hep kamera ile dolu nasıl bulamazlar. İsteseler 1 gün içinde bulurlar.Direksiyon başına oturan kendini şoför sanıyor
    O yolda maalesef gorus acisinda degilmis. Yol uzun ve kenarinda askeriyeye ait alan var. Anca o sirada gecen karsi serit ya da o yol guzergahinda araclarda kamera varsa , temenni gorgu sahidi bulmak ya da bu tarzda bir arac kamerasi görüntüsü. Yolunda girişinde var kamera , bir dukkanda...

  8. #8
    Wolverine, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2017
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Discover 150F>Cbr 600RR
    Makinist diye çok güzel bi film vardı adam birine çarpıp kaçıyor sonra rahat edemiyordu aşırı kilo veriyordu en sonundaysa teslim oluyordu bizim insanın vicdanı nasıl rahat ediyor?

  9. #9
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    O yolda şahit olmadan tespit çok zor malesef, Barkın' ın kaza yaptığı gün olmuştu diye hatırlıyorum ondan dolayı da biraz arkalarda kaldı... Üzücü...

  10. #10

    Üyelik
    07 Ağustos 2017
    Şehir
    İstanbul
    İnşallah bulunur ya. İçim cız etti. O sürücü o vicdan azabıyla nasıl yaşıyor yahu.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)