Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Katliamın Yıl Dönümünü Anmak İçin Bosna Hersek'e Motosikletlerle Gidecekler..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    İHH İnsani Yardım Vakfı, Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde motobosna ekibi ile Sakarya’dan Bosna Hersek’e kadar konvoy başlattı. Konvoyun startını Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu yaptı.

    11 Temmuz 1995 yılında Bosna Hersek’te yapılan Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde İHH İnsani Yardım Vakfı, motobosna ekibi ile Sakarya’dan Bosna Hersek’e kadar motosikletlerle konvoy düzenledi. Gerçekleşen motosiklet konvoyu Akyazı ilçesinde bulunan Kenan Sofuoğlu yarış pistinden başladı.

    Sofuoğlu: “Bu tarz projelerde olmak her zaman istiyorum”

    Konvoy öncesi bir açıklama yapan Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, “Bu projeyle alakalı motorcuların Srebrenitsa Katliamı ile alakalı yollara çıkacağını ve Bosna’ya motosikletlerle beraber gidilecek denildiği zaman, bende tabi ki bu projenin bir kısmında olmak istedim. Ama tamamında olma şansım şuanda yok. Onla alakalı da kariyerimi tamamladıktan sonra, bu turlar devam ederse bende ilerleyen yıllarda katılmak istediğimi söyledim. Bu tarz projelerde olmak her zaman istiyorum, özellikle bu çok önemli 1995 yılında yapılan bu katliamda kadın, erkek ve çocuk demeden Müslümanların katledilmiş olduğunu unutmamak, unutturmamak gerek. 11 Temmuz günü 500 civarında motor bekleniyor Bosna’ya. Bende bunlardan biri olmak isterdim ama inşallah ileride olmak isterim. Bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekir. Ben bugün burada startı vereceğim inşallah. Bizim pistimizde bir tur atacağız ve daha sonrasında da yola çıkacak olan ekibe Sakarya’ya kadar eşlik etmek istiyorum. İnşallah kazasız, belasız gitmek nasip olur arkadaşlarımıza. Bu projede amacına ulaşan bir proje olur ve güzel bir ses getirir inşallah. Bu projede, bu yolculuğu yapacak olan motorculara da çok teşekkür ediyorum. Çünkü yıllar önce motorcular hep farklı biliniyordu. Ama biz bunu değiştirmeye başladık, inşallah böyle projelerde motorcu arkadaşları daha sık görürüz. Bende bu konuda yolculuk etmeyi çok istedim, o yüzdende bugün burada startı yapıyoruz” dedi.

    Aydın: “Bu sıcaklığı yaşatmak durumundayız”

    İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ise yaptığı açıklamada, “11 Temmuz 1995 yılında Avrupa’nın göbeğinde, Dünya’nın gözü önünde insanların gözü önünde bir katliam gerçekleştirildi. Ve 8 bin 372 Müslüman, Boşnak, çocuk, kadın, genç, yaşlı katledildi. Ve tüm dünya buna sessiz kaldı, Birleşmiş Milletler dahil, Hollandalı askerler dahil. Ve bu acı hala daha yaşanıyor. Türkiye’den ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 500 motosikletin katılımıyla gerçekleştireceğimiz bir organizasyonu başlatıyoruz. Srebrenitsa’yı anma etkinliklerine, Türkiye’den katılıyoruz. İnşallah Akyazı’da bulunan Kenan Sofuoğlu’nun pistinden startımızı vereceğiz. Allah nasip ederse yarın saat 14.30’da Fatih Cami avlusunda bir basın açıklaması yaparak ekiplerimizi Motobosna yolculuğuna çıkarmış olacağız. Bosna-Hersek’e gittiğinizde, Makedonya’ya gittiğinizde Balkanların her köşesine gittiğinizde kendinizden bir parça hissedersiniz. Evleri, sokakları ve insanlarıyla kendinizden bir parça hissedersiniz. Yani Akyazı neyse Pristina öyledir, Hendek neyse Bijeljina öyledir bunu görürsünüz. O yüzden kalbimizi biz oralarda devamlı sıcak tutarak, bu sıcaklığı yaşatmak durumundayız” diye konuştu.
    Konuşmaların ardından motosikletçiler Kenan Sofuoğlu yarış pistinde bir tur atmasının ardından Bosna Hersek’e doğru yola çıktılar. Kenan Sofuoğlu, konvoya Sakarya İl sınırına kadar eşlik etti.

    Kaynak : İha..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    İlk başta Ukrayna sandım...
    fz6_fazer bunu beğendi.

  3. #3
    mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Denizli
    benzine destek varsa bizde gelelim

  4. #4

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Benzin-konaklama desteği ve arkada lojistik ekip var. Servis ve sağlık hizmeti veriyorlar. Yalnız alt limit konuldu, 600 cc olabilir, belli bir hacim altı gidemedi. 2-3 kaza yaşandı konvoyda ancak çok şükür can kaybı yok. Konvaoy Bosna'ya ulaştı. Katliamın yıl dönümü 11 Temmuz

  5. #5
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Çok güzel bir organizasyon. TR de olsam katılmak için hiç düşünmezdim. O günleri yaşayana Allah sabır şehit olanlara rahmet eylesin inşallah.

  6. #6

    Üyelik
    03 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600
    org kım yapıyor kım maddı destek verıyor bunları hıc duymadık haberlerde vs görmedım bu tarz org daha cok cok ses getırmesı gerekmelı sadece bı basın acıklaması bence az

  7. #7
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    uzun süredir aktif motosiklet kullanıcısı olarak organizasyonla ilgili hiç birşey duymadım . ilk burda okuyorum .. bu tarz etkinlikler heryerde duyurulmalı.
    sey_47 bunu beğendi.

  8. #8
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Alıntı rollcycle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uzun süredir aktif motosiklet kullanıcısı olarak organizasyonla ilgili hiç birşey duymadım . ilk burda okuyorum .. bu tarz etkinlikler heryerde duyurulmalı.
    Aynen öyle. Bir yerde bende rastlamadım. Bitmiş konvoyun haber düşmüş buraya.
    Belki de daha çok katılım sağlanabilirdi.
    20

  9. #9
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Aslında hem burada, hem başka mecralarda duyuruldu konu daha önceleri... Bizim sitedeki ilk gündem tarihi bile 16 Haziran'mış.
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...etkinligi.html

    Çok da hayranı olmadığım kişi ve kurumlarla adı anılmasına, dolayısıyla algıda seçicilik durumu bile olmamasına rağmen, burası dışında başka yerlerde de gördüğümü, rastladığımı hatırlıyorum ayrıca...

  10. #10
    vişneçürüğü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2017
    Motosikleti
    piaggio beverly 300
    Güzel organizasyon. Böyle tarihi lekelere dikkatin çekilmesi lazım, unutulmaması adına.

  11. #11
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    uluslaraarası ehliyet olmadığındsn katılamadım bi daha ki seneye belki de bireysel olarak gitmeye karar verdim
    bulgardan transit geçiş alıp


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)