Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Oyuncu Buharalı'nın çarptığı Oğuzhan için 'asli kusurlu' raporu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
     
    İzmir’in Urla İlçesi’nde bir yıl önce motosikletiyle giderken köpeğe çarpıp yere düşen, bu sırada yoldan geçen otomobilin çarpıp kaçması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Oğuzhan Ateş, bilirkişi tarafından asli kusurlu bulundu. Baba Harun Ateş, "Rapor çok haksız, olayla hiçbir alakası yok. Motosikletle ve çarptığı köpekle ilgili yorum yapıyor. Sürücüyle ilgili hiç tespit yok. Sadece köpek ile biz varız. Sanki köpek bize dava açmış" dedi.

    Lise mezunu Oğuzhan Ateş’in ölümüne neden olan kaza 20 Haziran 2016 tarihinde, saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Oğuzhan Ateş, bir ay önce satın aldığı 35 AE 3359 plakalı motosikletiyle gezintiye çıktı. Zeytinalanı’na kadar giden Ateş, Urla’ya döndüğü sırada yola aniden fırlayan köpeğe çarpıp motosikletten düştü. Sokak köpeğinin telef olduğu kazada, yaralanan Oğuzhan Ateş ve motosikleti, asfaltta metrelerce sürüklendi. Yaralı halde yerde yattığı sırada üzerinden bir de otomobil geçen Oğuzhan Ateş yaşamını yitirdi. Otomobil ise yoluna devam etti.

    KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN BELİRLENDİ

    Kazadan sonra araştırma yapan polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, kazayı aydınlatmak için kurduğu özel ekip, görüntülerden saat 21.48.35’te bir yolcu minibüsünün, 21.48.39’da krem renkli bir aracın geçtiğini, 21.49.10’da bir köpeğin yolun karşısına doğru koştuğunu belirledi. Kamera görüntülerinin incelemesiyle, 21.49.14’te, motosikletin önden, Oğuzhan Ateş’in de adından asfalt üzerinde sürüklendiği görüldü. 21.49.26’daki kayıtta ise motosikletin görüş alanından çıktığı, Oğuzhan’ın başındaki kaskı ile yerde hareket ettiği görüntülerden belirlendi. 21.49.31’de kaydedilen görüntüde ise koyu renkli bir aracın hızla gelip, yerde yatan yaralıya çarparak hızla olay yerinden uzaklaştığı belgelendi.

    KAZAYA KARIŞMADIĞINI SÖYLEDİ

    Bu aracın 34 ZK 5126 plakalı otomobil ve sürücüsünün de Ergül Buharalı olduğunu saptayan polis, inceleme yaptı. Araştırmada ön plaka üzerinde, tamponda çarpma izleri bulundu. İzmir Kriminal Polis Laboratuvarı’nda yapılan incelemede, bu bulguların Oğuzhan Ateş’in kafasında bulunan kaskın parçacıkları ve boyasıyla benzer fiziksel ve kimyasal özellikler içerdiği belirlendi. Bu gelişmeden sonra ifadesi alınan Ergül Buharalı, iddiaları reddederek, ’Yolda giderken herhangi bir kazaya tanık olmadığını, herhangi bir kazaya karışmadığını, yolda aracı ile herhangi bir cisim veya kişinin üzerinden geçmediğini’ söyledi. Yaralı halde yol ortasında bulunan Oğuzhan Ateş’e çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan Ergül Buharalı’nın, Yeşilçam’da birçok filmde rol alan, eski bir yardımcı oyuncu olduğu ortaya çıktı. Tutuksuz yargılanan Ergül Buharalı için ’Taksirle adam öldürme’den 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Buharalı Urla 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı.

    BİLİRKİŞİ: ÖLEN ASLİ KUSURLU

    Mahkeme, kazayla ilgili bilirkişi incelemesi istedi. Bilirkişinin aylar süren araştırmasından sonra hazırladığı rapor, talihsiz gencin ailesinin tepkisini çekti. Raporda, kazada can veren Oğuzhan, ’Motosiklet ile meskun mahalle seyrettiği sırada hızını, far ışıkları altındaki görüş alanına göre ayarlayıp kontrollü şekilde seyretmemesi, yola fırlayan köpeği erken fark edip frenle ya da manevra yapması gerektiği yerde bunları gerçekleştirmediği, dikkatsiz şekilde araç kullanıp köpeğe çarptığı ve direksiyon hakimiyetini kaybettiği, dikkat ve özen kurallarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle asli kusurlu bulundu. Yola fırladığı için kazaya neden olan köpek için de raporda ’tali etken’ değerlendirmesi yapıldı. Oğuzhan’a çarpıp kaçan, günler sonra yakalanan sürücü ise ’Seyri sırasında görüş alanını yeterince kontrol altında tutmayıp çarpmadan önce etkili önlem almayıp dikkat ve özen kurallarına aykırı hareket ettiği’ gerekçesiyle tali kusurlu bulundu.

    BABA: SANKİ KÖPEK BİZE DAVA AÇMIŞ

    Oğuzhan’ın ailesi köpeğin bile tali kusurlu görüldüğünü belirterek çarpan, kaçan, ölüme neden olan sürücünün tali kusurlu bulunmasına tepki gösterdi. Baba Harun Ateş tepkisini şöyle dile getirdi:

    "Oğlum kazada öldü, asli kusurlu çıktı. Peki ona çarpan sürücü neden tali kusurlu. Bu durum adalete olan inancımızı zedeledi. Çarpan, öldüren sürücü, nasıl tali kusurlu olur? Rapor çok haksız, olayla hiçbir alakası yok. Yorum yapılmış. Motosikletle ve çarptığı köpekle ilgili yorum yapıyor. Sürücüyle ilgili hiç tespit yok. Sadece köpek ile biz varız. Sanki köpek bize dava açmış. Biz bunu takip edeceğiz. Adaletli bir karar çıkmasını bekliyoruz."

    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    "asli kusurlu" demek diğer sürücü sıfır kusurlu demek değil, kusurun çoğu motorcuda demek.

  3. #3

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    BİLİRKİŞİ: ÖLEN ASLİ KUSURLU

    Mahkeme, kazayla ilgili bilirkişi incelemesi istedi. Bilirkişinin aylar süren araştırmasından sonra hazırladığı rapor, talihsiz gencin ailesinin tepkisini çekti. Raporda, kazada can veren Oğuzhan, 'Motosiklet ile meskun mahalle seyrettiği sırada hızını, far ışıkları altındaki görüş alanına göre ayarlayıp kontrollü şekilde seyretmemesi, yola fırlayan köpeği erken fark edip frenle ya da manevra yapması gerektiği yerde bunları gerçekleştirmediği, dikkatsiz şekilde araç kullanıp köpeğe çarptığı ve direksiyon hakimiyetini kaybettiği, dikkat ve özen kurallarını ihlal ettiği' gerekçesiyle asli kusurlu bulundu. Yola fırladığı için kazaya neden olan köpek için de raporda 'tali etken' değerlendirmesi yapıldı. Oğuzhan'a çarpıp kaçan, günler sonra yakalanan sürücü ise 'Seyri sırasında görüş alanını yeterince kontrol altında tutmayıp çarpmadan önce etkili önlem almayıp dikkat ve özen kurallarına aykırı hareket ettiği' gerekçesiyle tali kusurlu bulundu.

  4. #4
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    motosikletin karıştığı kazalarda polisler anlamsız biçimde direk motosikletleri suçlu gösteriyor.
    Genelde motosiklet sürücüsü hastanede olduğu için rapor yazılan müdüre 'çorba parası' - 'sakal' gibi şerefsizlikler teklif ediliyor, güzel ülkemin güzel polisinin ise vicdanına kalıyor rapor işi. Sonucu da rapora görüyoruz .
    Shrieker bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    hızını ayarlamayan motor kullanıcısı asli kusurlu; hızını ayarlamayan araba kullanıcısı tali kusurlu.. hani soruyorlar ya birileri adalet için neden yürüyorlar, yollar adalet arama yeri mi diye.. işte böyle jiplere, mercedeslere binenler, bir yerlerde dayısı olanlar hatalarından sıyrılmasın, hesap versinler diye... anladınız mı şimdi; yoksa hala anlamadınız mı?
    adalet olmadı mı hakkını nasıl koruyacaksın? hala anlamadınız mı?
    orh bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Babası bir imza kampanyası başlatmış, tesadüfen gördüm ve imzaladım.
    Bu arada babasının yazdığına aynen ve hatta daha sertlikle katılıyor ve diyorum ki: Belli yaşın üstündeki sürücüler her yıl sağlık muayenesinden geçirilmelidir ve araç kullanmaya engel halleri olanların ehliyetlerine el konmalı ve trafikten men edilmelidirler. Ailesine sabırlar dilerim.

    İmzalamak için:
    https://www.change.org/p/iki-teker-b...cation=minibar

  7. #7
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Bisiklet
    Allah ailesine sabır versin.

    Araba direk motora çarpmış olsa belki kabul edilebilir
    ama bu haliyle alınan karar çok tartışılır bence.
    Bence köpeğe çarpması ve düşmesi ayrı bir konu, arabanın ona çarpması ayrı.

    Mesela bir yaya karşıdan karşıya geçerken bayılıp düşse, bu araba da ona çarpıp öldürse düşen yaya asli kusurlu mu olacak?
    İnsan var ve yerde yatıyor, nasıl orada olduğunun ne önemi var?
    Hamdım, piştim, hala hamım.

  8. #8
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Ülkede kanun var nizam var arkadaş, mahkeme ne dediyse o, niye itiraz ediyorsunuz?

    (Dikkat: Ağır ironi içerir.)
    velizrsln bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Gece karanlığında asfallta koyu renkli elbiseli birisi yatıyorsa çoğu sürücü görmez veya geç görür bence. Ha farkedip te kaçtıysa suç işlemiş o ayrı.

  10. #10
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gece karanlığında asfallta koyu renkli elbiseli birisi yatıyorsa çoğu sürücü görmez veya geç görür bence. Ha farkedip te kaçtıysa suç işlemiş o ayrı.
    Dostum haklısın ama, bir sürücü, bir insanın (küçük çocuk bile olsa) üstünden geçtiğini nasıl anlayamaz, ha belki önceden farkedememiş olabilir, ama vurduktan sonra farketmemesi imkansız. Belki ordan kaçmak yerine durup, ilgili yerlere haber verse bu gün o kişi hakkında daha farklı konuşacaktık.
    drtayfun bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Daha okurken Urla ve hızlı giden otomobil deyince plakayı görmeden 34 plakalıdır diye düşündüm ki doğru çıktı. Motordaki çocuk köpeğe çarptığı anda motordan düşmüş ve hemen arkadan gelen araç ona çarpmış olsa tamam diyeceğim de çocuk yerde yattıktan bir süre sonra çarpıyorsa kesinlikle çarpan kişi düşenden daha kusurludur. Bu memlekette kendimi bildim bileli "arkadan çarpan her koşulda suçludur, takip mesafesi diye bir şey var" saçmalığını duyarım, seyir halinde arkadan çarpan suçlu oluyor da yoldaki duran cisme çarpan niye suçlu olmuyor onu anlamadım ? Orada da sürücünün yolun durumunu takip etmesi, yolda görüş yoksa yavaş gitmesi gerekmez mi ? Tükürdüğümün kanunlarını IQ'su 60 olan adamlara yazdırıp, suçluları da aç karaktersizlere savundurtursan böyle olur. Hayır adamın kendini savunurken "ben kimseye çarpmadım" diye yalan söylemesine ne demeli ? Kanun ben olsam eğer çarpmışsa ve suçluysa, sırf bu yalandan dolayı ben olsam onu ve mahkemede ona akıl veren şerefsizi asardım. Ne adi insanlar var şu memlekette ya ?

    Çarpan gerçekten suçluysa babasının istediği şekilde hesabı görmesini isterim.

  12. #12

    Üyelik
    03 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600
    Resımdekı cocuk r6 la yaptıysa kazayı ılk basta o motoru 20 yaşındakı cocuga alanda suc
    retox70 bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Benim anlamadığım, motorcu çocuk kaymış yola sürüklenmiş, yoldan geçen araba da çarpmış. Araba ralli yapmıyorsa nasıl asli kusurlu olsun?
    Motorcunun da sürekli motorcuyu koruması çok yanlış, burda bir otomobil sürücüsünün yıllarca haksız yatabilmesi söz konusu.
    Savcının taksirle adam öldürme davasını kabul etmesi bile bence yanlış. Düşünün, arabayla yolda gidiyorsunuz, biri yola fırlıyor, öldürüyorsunuz ve suçlu çıkıyorsunuz
    son derece saçma bir davaymış.

  14. #14

    Üyelik
    05 Temmuz 2017
    Yazik ki ne yazik...

  15. #15
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gece karanlığında asfallta koyu renkli elbiseli birisi yatıyorsa çoğu sürücü görmez veya geç görür bence. Ha farkedip te kaçtıysa suç işlemiş o ayrı.
    bu yüzden o lanet olası yollarda gece vakti yavaş gidiyoruz. motosikletli arkadaş yavaş gitmeliydi ve hatasından dolayı kaza yaptı fakat bu durum arabayı hatasız yapmıyor çünkü oda aşırı hızdan dolayı yolda ezbere gidiyormuş. hem çocuk cahil genç diyeceğiz fakat arabayı süren moruk hiç mi olgunlaşmamış?

    yerde yatan rahmetli arkadaşı farketmiş birisi ve durup yardım edene kadar bir başka araba ezmiş geçmiş. ne acelesi vardı kahrolası herifin? ben daha öncede söyledim şehir içi arabalar ÇOK HIZLI gidiyorlar.

  16. #16
    retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    KOŞUYOLU-İSTANBUL
    R6 için genç gibi geldi. Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm.

  17. #17

    Üyelik
    07 Ocak 2017
    yuh be yuh...

  18. #18

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Kazanin oldugu yolu gormeden yorum yapmak cok mantikli degil

  19. #19
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    52 yaşındayım. 25 senedir otomobil, iki senedir de motosiklet kullanıyorum. Zaman zaman alkollü olarak araç da kullandım(Doğru bir davranış değil).
    Gece karanlığında otomobil ile 90 km civarında hızla giderken rüzgar nedeniyle yola sürüklenen siyah renkli poşetten kaçmak için şarampole girdim. Poşet ki kask boyutunda idi. Geriden gelen sürücünün motosikletten düşen sürücüyü görmemesi diye bir şey bana inandırıcı gelmiyor. :(
    Cloud ve velizrsln bunu beğendiler.

  20. #20

    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Motosikleti
    pulsar 200ns


    yolun ortasındakı cocugun ustunden gecıyor bıde vıdeoyu tamamen ızlersenız olayı anlarsanız burda kavga etmenze gerek yok çocuk kusurlu denmıyor haberde


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)