Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

E-5 Karayolu'nda ölümüne kavga (video)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Umarım motorcunun durumu iyidir ve kimse artık şu yabancı videolarda görüp özendiği ayna kırma hareketini yapmaz.

    Ekşisözlükten alıntıdır. Biraz kısalttım.

    kriminal bir vakıadır.

    ortada ceza hukukunun alanına giren birden fazla fiil varken yorum yapanların vakıaya tamamen şeref, şerefsizlik ve benzeri muğlak değerler üzerinden yaklaştıklarını görmek bir bilinçsizlik sarmalının toplumu katman katman sardığını görmeme ve bu topluma dair umutlarımın giderek daha da körelmesine yol açıyor.

    motorsiklet sürücüsünün niyeti ne olursa olsun fiilinde “malvarlığına karşı suçlar” bölümünde tck md. 151-152 arasında düzenlenmiş olan mala zarar vermenin basit şekli söz konusudur. başkasına ait bir malın yıkılması, tahrip edilmesi, yok edilmesi suçu kapsamında ele alınmalıdır. mala zarar verme suçu, başkasına ait malvarlığına zarar vermeye dönük hukuka aykırı müdahaleleri cezalandırmak amacıyla ihdas edilmiştir. mala zarar verme suçu ile malvarlığı değerleri korunmak istendiğinden, bu suç tanımı mülkiyet hakkını korumaktadır.

    suçun basit şeklinden kastedilen şey yukarıda açıklanan fiillerin özel mülkiyete tabi normal bir mal aleyhine işlenmesidir. mala zarar verme suçu, basit şekliyle işlendiğinde sanığa 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası verilir. suçun basit şeklinde hakim ya hapis cezası ya da adli para cezası verecektir. her iki yaptırım aynı anda uygulanamaz.

    öte yandan taksi şoförünün fiili tck md. 86’da ‘vücut dokunulmazlığına karşı suçlar’ başlığı altında düzenlenmiş bulunan bambaşka bir suçun kasten adam yaralama suçunun unsurlarını taşıyor.
    kasten adam yaralama suçu, bir kimsenin vücuduna acı verilmesi, sağlığının veya algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan etkili bir eylem işlemek suretiyle zarar verilmesidir.

    basit tıbbi müdahale (btm) ile giderilemeyecek basit adam yaralama suçu, mağdura karşı işlenen etkili eylemin sonuçlarının basit bir doktor müdahalesi ile giderilememesi, yani mağdurun tamamen iyileşememesi, yaralamanın sonuçlarının ortadan kalkması için belli bir sürecin gerekmesidir. btm ile giderilemeyecek basit yaralama suçunun cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır (tck md. 86/1).

    ancak yasa koyucu taksi şoförünün fiilinde etkisi bulunan duygusal faktörleri de
    göz ardı etmemektedir:
    bu unsur haksız tahrik olarak adlandırılır. haksız tahrik, failin mağdurdan kaynaklanan bir fiilin meydana getirdiği elem, üzüntü veya öfkenin etkisiyle kasten adam yaralama suçu işlemesidir. haksız tahrik altında adam yaralama suçu işlenmesi halinde faile verilecek cezada, haksız tahrikin derecesine göre 1/4 oranı ile 3/4 oranı arasında bir indirim uygulanır. örneğin, adam yaralama suçu neticesinde 4 yıl ceza alabilecek bir sanık, suçu haksız tahrik altında işlemişse haksız tahrik indirimi neticesinde 1 yıl ceza alabileceği gibi 3 yıl ceza da alabilir. haksız tahrikin derecesi, yani haksız tahrikin ağırlığı yapılacak indirimin oranını da belirler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    18 Eylül 2012
    Şehir
    06
    gopro hero çıktı millet artis oldu acaba ne yapsam da bir malzeme bulsam vs. Görüyoruz şovuna kamyoncu ile dalaşanı kimi ayna kırıyor kimi tek teker yapıyor hep bir artislik hep bir şov böyle motorcular yüzünden tüm motorcular kötü muamele görüyor trafikte... Şu görüntüye hiç ama hiç üzülmedim motorcu adam akıllı olur bak delinin biri aldı seni altına taksici gider mahkemeye şikayetci olur en fazla ceza yer çıkar.. Sen artis motorcu kendi adaletini sağlayayım terken acaba neren kırıldı acaba sakatmı kaldın belli değil. Girin youtube dünya kadar motor vlog hep bir şey arıyorlar kavga gürültü örnek olacak 1 elin parmağını geçmez.. Geçende biri aynayı kırdı kaçtı o onun yanına kaldı bu yapan arkdaşın yanına kalmadı oh olsun..

  3. #43
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    10 Haziran 2017
    nerde ya dünküü otomobil seviciler, yok hiçbir sürücü bilerek çarpmazmış yok böyle diyen araba kullanmayı bilmiyormuş falan!
    Salurbey bunu beğendi.

  4. #44
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Motorcu arkadaşa geçmiş olsun. Benzer bir başlık altında uzunca yazdık çizdik beraberce.

    Ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar, ayna kırılmasına ve herkesin kendi adaletini aramasının "genel tutum" olarak yanlisligini söylüyoruz. Münferit bir vaka seklinde yorum yapmistik.

    Tavır olarak ayna kırmak, arabayı durdurup şoförü indirip kavga etmek ve bilimum benzeri girişime karşıyım.

    Ülkedeki çoğunluktan beklentim sıfır,aile terbiyesi almamış, sevgisiz ortamda büyümüş,en kisa kısa yoldan köşeyi dönmek uğruna herkesi ve herşeyi feda edebilecek insan yığınları halindeyiz.

    Vijdan yok,farkındalık sıfır. Az gelişmiş ülke nedir ? Bir ülkenin dağı, ovası,nehri midir az gelişen ? İnsanıdır,yaşayışıdır.

    Bizden olmaz,olmuyor,olmayacak... Üzgünüm ama ben bunu kabullendim.
    diablof, comolokko ve sdt bunu beğendiler.

  5. #45
    WannaBeFree - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2017
    İki tarafta kendi adaletini sağlamaya çalışmış.

  6. #46
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    10 Haziran 2017
    Alıntı BerKToprak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Taksici dersini vermiş. Og olsun. Umarım bu ibret olur. Elalemin aynasını kırıp kaçıcan.yok ya adama o aynayı monte ederler öyle.
    seni bu günden sonra özellikle takibe alıyorum. Yazılarını vs. Herhangi bir kaza (patates olsan farketmez) veya kalacağın kötü durumda oh olsun diyeceğim şimdiden belirteyim...
    tenereci ve Salurbey bunu beğendiler.

  7. #47
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    altınız da aynayı kırdıktan sonra kaçamayacağınız 50-60 hpnin altında makine yoksa bu tür şeylere hiç girmeyin.
    geçen denyonun biriside transporterin aynasını kırmıştı. o şanslı, bu şanssız. işte bu yüzden trafikte kimseyle muhatap olmuyorum. etraf manyak kaynıyor hala trafikte tartışıyımda kameraya çekeyim kafasında insanlar geziyor vallahi yazık birgün birisi çekecek silahı vuracak.

  8. #48
    BerKToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Burası İstanbul Hacı!
    Motosikleti
    HİLTİ
    Alıntı comolokko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    seni bu günden sonra özellikle takibe alıyorum. Yazılarını vs. Herhangi bir kaza (patates olsan farketmez) veya kalacağın kötü durumda oh olsun diyeceğim şimdiden belirteyim...
    Ayna kırmak mala zarar vermeyi savunuyorsan sanda oh olsun. Umarım biri çıkar savundugun dallamaya yapılanın aynısını sana yapar
    selloo ve Emreerol bunu beğendiler.

  9. #49
    Coach_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Xciting R
    3-4 gün önce ayna kıran - motorcunun kendince adaleti sağlaması - konusu vardı. Sen adamın aynasını kırarsan, o da senin üstüne kırar. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir...

    Geçen seneden beti bu atarlı vbloggerlara çektikleri çoğu video altına yapmayn etmeyin yazıyorum benim yazdığıma gelen beğeni "85" altta, aferim iyi olmuş aynayı taksaydın bi yanına, kıraydın ağzını burnunu diyene gelen beğeni "300" ... bu zincir bir yerde kopar, bi gün bi tanesi bu sebepten hakkın rahmetine kavuşur, az kaldı...

  10. #50

    Üyelik
    26 Şubat 2017
    Şehir
    kdz.ereğli
    Motosikleti
    ER6N
    Kesinlikle katılıyorum ve sonucunda orantısız güç kullanılmış

  11. #51
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Su testisi su yolunda kırılır, öyle başa böyle ayak gibi atasözü ve deyimlerimiz mevcut. İnsanlara saldırırken(fiziksel,maddi,manevi) karşı tarafın ağzını açıp bakacağını düşünenler beni güldürüyor.

  12. #52

    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Bajaj Avenger 150 Street
    Tartışmanın öncesini sonrasını bilmem, daha önce de ayma kırmak ile ilgili bir yere yazdım, sosyal ve ekonomik gelişimi Türkiye gibi olan ülkelerde ayna kırarsan ölürsün, net. Şimdi taksiciyi mi savunuyorsuncular gelir, kimseyi savunduğum yok, haklı ama ölü olmak bir işe yaramıyor. Youtube'da gördüğünüz her şeye özenmeyin, öyle olmuyor o işler.

  13. #53
    cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2015
    Şehir
    Polonya
    Motosikleti
    CBR 125R
    Buradan ayna kirdim diye youtube da paylasip ,kucucuk meselelerde olayi buyutup , aslinda o kadar büyük olmayan hatalarda bile oradan malzeme cıkartmaya calisip , tüm bilincli motorsiklet kullananlari (benim gibi kask kamerasi kullanip sadece kendi guvenligi icin takan kimse ile kavga etmemis birak kavgayi tartismamis insanlari) bile lekelediginiz icin tebrik ediyorum... Supersiniz devam edin afferin... İnsanlara naptiysaniz artik tum sozluklerde tum forumlarda boyle birseyde bile taksici hakli oldu , yazilanlar kanimi dondurdu...
    Benim merak ettigim tek sey , motorcu abimizin yerinde bir SUV-Jeep olsaydi da ayni sekilde uzerine cikar miydi ??

  14. #54
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    10 Haziran 2017
    Bana kimse bisey yapamaz sen merak etme de ben sana yazacagim zamani bekliyorum,
    buraya acacagin o konuyu o zamana kadar sana son mesajim;)
    Alıntı BerKToprak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayna kırmak mala zarar vermeyi savunuyorsan sanda oh olsun. Umarım biri çıkar savundugun dallamaya yapılanın aynısını sana yapar

  15. #55
    sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Superlight200
    Motorcu kendi adaletini sağlamaya çalışmış, aynı şekilde taksicide kendi adaletini sağlamış. Sıfıra sıfır elde var sıfır devam edelim.

  16. #56
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    dün bazı arkadaşlarla aynı görüşte yazdık ,motorcu haksız ve transporter yavaşca şerit değiştiriyor demiştik ,cana kasıt etmek şimdiki videoda geçerli işte,, 1 müsibet ,1000 nasihatten evladır ,atasözünün kanlı canlı örneği, mala zarar vermek ,1 kişiye 3.5 kişi saldırmak ,iftira atmak bunlar hep aciz, sümsük insanların hareketidir ,bugüne kadar kızdığım birinin malına zarar vermedim ,tartışma sonucu duruma ve hale göre kasıt varsa ve karşı taraf inat edip terbiyesizliğe devam ediyorsa, malına zarar vermem, açık konuşuyorum ,çok kavga ettim, gider kavga ederim, ya döverim ya dayak yerim ama böyle aciz işlere girmem, giren olursa da böyle ahmak birisi gelir, canına kasıt eder, en güzel şey efendiliktir ama maalesef ülkemizde efendi olana, susan insana da, korkak muamelesi yapılıyor ,dahada baskı görüyor,kısaca delikanlı olup, adam gibi duruma göre hareket etmek lazım ,bize küçükken büyüklerimizin öğrettiği ve yaşayarak öğrendiğimiz şeyler, doğma büyüme İst Feriköy lü ve yıllarca otopark işletmiş ,barlarda bodyguard lık yapmış birisi olarak söylüyorum ,boyunuzdan büyük hareket etmeyin gençler ,mala zarar vermeyin, kız arkadaşı yanında bir erkeğe sataşmayın, 3.5 kişi, 1 kişiye saldırmayın, iftira yalan ile insanları zan altında bırakmayın, sosyal olun, çevrenize çöp muamelesi yapmayın, gerçek hayat ,filmlerdeki videolardaki gibi değil ,tavsiyem böyle atarlı giderli birşey yaptığını sanan gençlere, ağır başlı olun gidişat iyi değil :D ukalalık olarak algılamayın ,gerçekten şimdiki gençlik çok yanlış yolda ilerliyor

  17. #57
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    Daha önceki konuda aynayı kıran motosikletliyi alkışlayan ona destek olanlara gelsin.

    İşte bu iş bu kadar basit bir sıkımlık canın var motosikletin üstünde.

  18. #58
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    bu gibi olaylar motosikletlere yeterli eğitim verilmeden giderek artacak.. Gecen yine biri ayna kırmış altına 40 kişi helal olsun yazmıştı. yazık vallahi ayna kırmak nedir? Dur tartış konuş ... adamın aynasını kırarsan bu şekilde daha çok olay yaşanır..

  19. #59
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    bizim kültürümüzde trafikteki hasım "çek la sağa" sözleriyle duelloya davet edilir.
    ayna kırmak nedir?
    batının tekniğini aldık, bu seferde yanlış tekniğini aldık, bi tutturamıyoruz
    adam ayna kırıyorsa arthur'un, william'ın aynasını kırıyor, sen gidip taksici hamdi'nin aynasına halleniyon.
    nerden baksan tutarsızlık...
    huduni bunu beğendi.

  20. #60
    TlntS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2017
    tum arabacilar yorum yapmis gecmis olsun motorcuya. araba aynasinin fiyat hesabini yapanlar birde japon motorlarin grenajinin hesabini yapsin. motosiklet.net gibi araba formunda takilirsan her halde her zaman motorcu kabahatlidir!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)