Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

ATDD'den Gürültü ve Motosiklet İsyanı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Alanya Toplumsal Dayanışma Derneği (ATDD) Başkanı Canan Şencan yaptığı yazılı açıklamada "Giderek artan motosiklet terörü psikolojimizi bozarken aynı zamanda hayatımızı da tehdit etmekte ve yeni nesile kötü örnek olmaya devam ediyor."ifadelerini kullandı.

    Başkan Şencan'ın yaptığı yazılı açıklama;

    "Toplumsal yaşamın kaliteli ve yaşanabilir olması hiç kuşku yok ki toplumsal yaşam kültürüyle doğru orantılı. Toplumsal yaşamı karşılıklı saygı çerçevesinde ve uzlaşı içinde yaşamak için toplumun bütün fertlerinde bu bilincin yerleşmiş olması önkoşul. Yaşadığımız bu cennet Alanya'mızda ne yazık ki toplumsal yaşam kültürü yeterince oluşmamış.

    Yıllardan beri güçlü kalemlerin yazılarıyla dile getirdikleri, insan sağlığını ve psikolojisini önemli ölçüde ve olumsuzca etkileyen faktörlere bir kez de biz ATDD olarak değinmek istedik. Giderek artan motosiklet terörü psikolojimizi bozarken aynı zamanda hayatımızı da tehdit etmekte ve yeni nesile kötü örnek olmaya devam ediyor.

    Gecenin ortasında caddelerde akrobatik gösteriler yaparak, egzoz patlatarak gürültü kirliliği yaratan bu teröre kim dur diyecek?

    Merak ediyoruz. Kavşaklarda hemen her gün meydana gelen motosiklet kazaları nedeniyle daha kaç can yanacak? Merak ediyoruz. Huzur içinde uyku uyumayı hasret kaldığımız gecelere ne zaman kavuşacağız? Merak ediyoruz.

    'MOTOSİKLETE 5 KİŞİ BİNME NASIL ÖNLENECEK?'

    Kavşaklardan caddeye çıkmaya çalışan araçların görüşünü engelleyerek kazalara sebebiyet veren, kavşak kenarlarına park eden duyarsız vatandaşlara kim nasıl ve ne şekilde caydırıcı cezalar getirecek? Gece geç saatlerde bangır bangır geçen düğün konvoyları, asker uğurlama konvoyları ne zaman son bulacak?

    Bir motosiklet üzerinde 3-5 kişinin binmesine nasıl mani olunacak? Küçücük çocukların altında motosikletle trafik terörü yaratmasına nasıl bir çözüm bulunacak?

    'İNSANLARIN DİNLENME HAKKI YOK MU?'

    Arabalara takılan yüksek volüm çıkartan müzik sistemlerinin yasaklanması gerekmiyor mu? Bu araçların disko olmadığı ve gece, gündüz bangır bangır etrafa müzik yayını yapmalarının yasak olduğu ne zaman anlatılacak? Arabalar yetmezmiş gibi motosiklet ve hatta bisikletlere takılan müzik sistemleriyle caddelerde dolaşanlara artık dur demenin zamanı gelmedi mi? Siyasi parti liderleri, milletvekilleri geldiğinde yine bangır bangır ortalıkta dolaşıp müzik yayını yapan, anons yapan araçlardan bıkıp usanmadık mı? Gün boyu çalışıp evine dönen insanların hiç değilse akşam ve gece saatlerinde sessiz ve sakince evlerinde dinlenme hakları yok mu?

    'KORKUDAN İÇERİ TIKILMAK ZORUNDA MIYIZ? '

    Hasta, yaşlı ve bebekler istirahat yüzü göremeyecekler mi? Asker uğurlamalarında gece geç saatlere kadar gürültü içinde caddelerde oluşan konvoy araçlarının içinden atılan silahlar yasal mı? Atılan silahların çıkardığı seslerden geçtik balkonlarımızda otururken korkudan içeri tıkılmak zorunda mıyız? Evlenen evlenir de geç vakitlerde düğün dönüşündeki konvoy araçlarının bitmek bilmeyen korna seslerinden ne zaman kurtulacağız? Birçok insanın Alanya ziyaretinde etrafın temizliği, bakımlı oluşu, havanın temizliği ve mis gibi kokuyor olması, gece geç vakitlerde bile özellikler kadınlarımızın rahat rahat sokaklarda dolaşıyor olması hayranlık yaratırken, neden aynı zamanda gürültü kirliliğinden, motosiklet teröründen, konvoyların seslerinden kurtulamıyoruz? Sokaklarda sağlı sollu park etmiş araçlar yüzünden tam ortada karşılayan iki araçtan birinin geri geri giderek yol vermek zorunda kalması aynı anda büyük tehlike yaratmıyor mu? En azından yolun tek tarafına park etme zorunluluğu getirilerek araçların rahat geçişi sağlanamaz mı? Uluorta, her açılışta, her etkinlikte, restoran ve bar önlerinde patlatılan havai fişekler kimin ne kadar ilgisini çekebiliyor bu da ayrı bir merak konusu. Havai fişekler patlatılırken alınan zevkin anlayabilmiş değiliz. Başkalarının huzurunu, rahatını ve güvenli yaşamasını olumsuz bir şekilde etkileyen ve bu şekilde huzurlu yaşam hakkımızı gasp eden magandalara dur demenin zamanı gelmedi mi?

    'HUZURUMUZU, GÜVENLİĞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ'

    Toplumsal yaşam başkalarının yaşamsal haklarına saygı ile güzelleşir. Toplumsal yaşam haklara tecavüz değil, hakları teslimle sağlıklı bir hal alır. Yetkililerden sıraladığımız konularda önemli yaptırımlar ve caydırıcı önlemler bekliyoruz. Cennet Alanya'mızda hayatımızı cehenneme çeviren toplumsal bilinçten yoksun insanların bir şekilde ıslah edilmesini talep ediyoruz. Huzur içinde yaşamak, gecelerin sessizliğinde huzur içinde dinlenmek istiyoruz. Toplumsal yaşamı düzenleyen gerek yasal kurallar ve gerekse görgü kurallarının hatırlatılması ya da hatırlanması gerektiğinin altını çizerek, huzurumuzu ve güvenliğimizi geri istiyoruz. Temiz bir çevrede yaşarken gürültü kirliliği ile motosiklet terörü ile canımızdan bezdirilmek istemiyoruz"


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Valla kendi payıma artık düğünlere gitmemeye çalışıyorum, gidersem de hoparlörlere en uzak masalara oturuyorum, olmadı en kısa zamanda oralardan kaçıyorum. Dışarıda yemek yiyeceksem müziksiz ve sessiz mekanları tercih ediyorum, mekan sahiplerine de bu tercihimi belirtiyorum. Sayımız çoğalırsa düzelir bu işler, ya da Araplar gibi yaşamaya devam .....
    pea, zabuzaretta, sandıkçı ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Doğru. Komşu yarım saat ses yaptığında duvara vurmayı biliyorsak bunlara da dikkat etmek lazım. Gerçi hiç umudum yok. Bizde askere uğurlarız dat dat dat, düğün olur dat dat dat, kız alınır dat dat dat, toplu sürüş yapılır dat dat dat, 600 lük alınır hın hın hın.

    Birde insanların görünüşüne kirlilik derseniz bende zekayı değerlendirmeye alırım. İq testi kaç, satrançta türkiye dereceniz var mı(benim var mesela) gibi şeylerle gelirim. Sonra da komple kirlilik derim sizin için. Dünyaya yön vermiş kaç insan güzellikleriyle öne çıkmış bir bakın.
    pea ve oialdemir bunu beğendiler.

  4. #4
    GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2010
    Şehir
    Alanya - Ankara
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Alanya'da böyle bi dernek mi varmiş ?
    Tamam tamam, kesin kokonalarin kurdugu bir dernek.
    CananŞencan, kara_kule, ÜmitS. ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Motosiklet suruculeri empati yapamiyor sanirim?
    Bence de gurultu kirliligi bu durum ve ciddi manada mucadele edilmesi gerekir diye dusunuyorum.
    Delik patlak egzoslarla mahalle aralarinda mini mini bebeleri uykularini delerek, hasta ve yaslilarin huzurunu bozarak dolasiyorlar.
    Sahsen ben inanilmaz rahatsiz oluyorum. Evim 4. Katta ama inanin sokaktan boyle bir tanesi gecerken kafasina su dolu bir siseyi filan yiyecek bir gun.
    Kimin ne hakki var abi insanlari bu sekilde rahatsiz etmeye.
    zabuzaretta, sdt, CananŞencan ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ee iyi de bacım sende görüntü kirliliği yaratıyorrsun..
    Alıntı GT250rAlanya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alanya'da böyle bi dernek mi varmiş ?
    Tamam tamam, kesin kokonalarin kurdugu bir dernek.
    Bunlar ne iğrenç yorumlar yahu. Görüntü kirliliğiymiş. Çok mu yakışıklısın, dünyayı sen mi yarattın da milletin tipine laf ediyorsun?

    Kadın sevgi saygı diyor. Sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız.
    Ben gecenin köründe senin iğrenç motor sesini dinlemek zorunda değilim.
    Yaptığın düğün eğlencesine, asker eğlencesine katılmak zorunda değilim.
    Motorunu ciyak ciyak bağırtmak istiyorsan piste çık. Eğlence yapmak istiyorsan mekanda yap ve orada bırak.
    CananŞencan, sdt, zabuzaretta ve 8 diğerleri bunu beğendiler..
    Motosikletli Kaplumbağa...

  7. #7

    Üyelik
    03 Aralık 2016
    Haklı. Ben apaçilerin egzozu delip,söküp gezdiğinde rahatsız oluyorum çünkü çok fazla ses çıkarıyor kimsenin böyle bir hakkı yok.
    Eski_kasa ve CananŞencan bunu beğendiler.

  8. #8
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Şehirde yaşamanın gerçekleriyle yüzleşin.
    Diğer bütün seslere alıştığınız gibi buna da alışacaksınız.
    Sonra alışık olmadığınıź başka ses çıkaran bi şey peydah olacak bunları unutup ondan şikayet edeceksiniz.
    Sonra ona da alışacaksınız.
    Tıpkı şu an alışık olup şikayet etmediğiniz diğer sesler gibi.

    Bizim ilçede küçük bir mahallede 8-10 tane kasnak imalatçısı vardı.
    Bir tanesi arkadaşımın olduğundan sık sık uğrardım.
    Sabahın köründe makinalar çalışmaya başlar akşam hava kararana kadar susmazdı.
    O gürültüden tek bir şikayet bile duymadım.
    Sonradan bunlardan bir tanesi dükkanını köyüne taşıdı.
    Bütün köy ayağa kalktı.
    Onlarcasının olduğu mahalleden tek bir şikayet bile yokken sadece bir tanesi köyü rahatsız edebilmişti.
    Sonra alıştılar.
    Fabrikalar, imalathaneler, atölyeler vs.
    Şehirler büyük bir gürültü sarmalı içerisinde ve hergün biraz daha üstüne koyuyor.
    Bunu kabullenmek gerekiyor.
    Dünyanın hiçbir yerinde önlenememiş olan gürültü kirliliğini Türkiye gibi gücü yetenin at koşturduğu bir ülkede çözüleceğini sanmak için çok saf temiz kalpli falan olmak lazım.
    Huzur köyde diyecem ama hepsini mahalle yaptılar.
    Velhasıl gidecek yer de kalmadı.
    Hepimize geçmiş olsun.
    Kızıl pars, Osm@n, huduni ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şehirde yaşamanın gerçekleriyle yüzleşin.
    Diğer bütün seslere alıştığınız gibi buna da alışacaksınız.
    Sonra alışık olmadığınıź başka ses çıkaran bi şey peydah olacak bunları unutup ondan şikayet edeceksiniz.
    Sonra ona da alışacaksınız.
    Tıpkı şu an alışık olup şikayet etmediğiniz diğer sesler gibi.

    Bizim ilçede küçük bir mahallede 8-10 tane kasnak imalatçısı vardı.
    Bir tanesi arkadaşımın olduğundan sık sık uğrardım.
    Sabahın köründe makinalar çalışmaya başlar akşam hava kararana kadar susmazdı.
    O gürültüden tek bir şikayet bile duymadım.
    Sonradan bunlardan bir tanesi dükkanını köyüne taşıdı.
    Bütün köy ayağa kalktı.
    Onlarcasının olduğu mahalleden tek bir şikayet bile yokken sadece bir tanesi köyü rahatsız edebilmişti.
    Sonra alıştılar.
    Fabrikalar, imalathaneler, atölyeler vs.
    Şehirler büyük bir gürültü sarmalı içerisinde ve hergün biraz daha üstüne koyuyor.
    Bunu kabullenmek gerekiyor.
    Dünyanın hiçbir yerinde önlenememiş olan gürültü kirliliğini Türkiye gibi gücü yetenin at koşturduğu bir ülkede çözüleceğini sanmak için çok saf temiz kalpli falan olmak lazım.
    Huzur köyde diyecem ama hepsini mahalle yaptılar.
    Velhasıl gidecek yer de kalmadı.
    Hepimize geçmiş olsun.
    Olur mu hic oyle sey. Cozume bak: Alisin...

    Nasil dunyanin hic bir yerinde onlenememis?

    Amerika ve gelismis bir cok ulkede bal gibi de engelleniyor. Cozum: Sehir planlama ve "zone"lama. Yasama alani olan yerlere gurultu cikaran is yeri acamazsiniz. Bitti. Hatta bu ilkel haliyle sehir planlama kanunlari icerisinde vardir. Mesela okula cok yakin bar acilamaz. Ama cok onceden, ve plan falan yokken, ya da yakin zamanda rusvetle acilmis is yerleri var. Gayet de kolay engellenebilir. Fransa'da biri gelip sizin evin yanina demirci veya marangoz acabiliyor mu?

    Turkiyedeki araba ve motosiklet gurultusunden ben de cok sikayetciyim. Hele hele gecenin 3'unde 4'unde muzigi sonuna kadar acip veya egzosu delik gezenler... Allah islah etsin, olmayacaklarsa da belalarini versin... Burada da eksoz muhabbeti acildiginda tavrim net.

    Evet motosiklet surucusuyuz, ama ilk basta insaniz.
    SuleymanE, isomancan, espresso ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  10. #10

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Çözüm bu.



    Laf dinlemiyorlar/anlamıyorlar "SES TERÖRİSTLERİ", aileler veledlerini okula göndererek öğretmenden aile terbiyesi vermesini bekliyor ve sonuç.

    Hümanist/liberal yapım dönüşmekte , üzüm üzüme baka baka hesabı , şu yaşta 80 lik ihtiyar gibi kıyı kesiminde sessiz sakin balıkçı kasabası hülyası kurmaya başladım imkan olsa derhal yapacam....
    CananŞencan bunu beğendi.

  11. #11
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bu gürültülere hiçte alışılmıyor, tinnitus hastalığına yakalandım ve artık kulağımın çınlaması kesilmiyor. bir ara kulaklarım çınlamayı kesti ve rahatladım ama son bir kaç aydır aralıksız devam ediyor. gürültüden bıktım artık. şöyle ana yola uzak kırsal bir yerde yaşamak istiyorum.

    çoluk çocuk gürültüsünden uzak, araba motor falan sesi olmayacak. kafa dinlemek istiyorum.
    CananŞencan ve Kızıl pars bunu beğendiler.

  12. #12
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru. Komşu yarım saat ses yaptığında duvara vurmayı biliyorsak bunlara da dikkat etmek lazım. Gerçi hiç umudum yok. Bizde askere uğurlarız dat dat dat, düğün olur dat dat dat, kız alınır dat dat dat, toplu sürüş yapılır dat dat dat, 600 lük alınır hın hın hın.

    Birde insanların görünüşüne kirlilik derseniz bende zekayı değerlendirmeye alırım. İq testi kaç, satrançta türkiye dereceniz var mı(benim var mesela) gibi şeylerle gelirim. Sonra da komple kirlilik derim sizin için. Dünyaya yön vermiş kaç insan güzellikleriyle öne çıkmış bir bakın.
    Kaşla göz arasında araya santraç derecesi sıkıştırmak Kratos un askerleriyiz. Haklı buluyorum seni Zeus
    CananŞencan bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    11 Eylül 2016
    Şehir
    İzmir
    Ablamiz hakli bazilari aliyor altina motoru vin vin vin pat pat pat kafada kask yok bisey yok kendini dusunemiyor be ablacim milleti nasil dusunsun. Israf resmen boyleleri. Ha bide ayni irkin sahinle gezenleri var onlari da analim burdan
    isomancan, CananŞencan ve zekeriyaimam bunu beğendiler.

  14. #14
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı oialdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaşla göz arasında araya santraç derecesi sıkıştırmak Kratos un askerleriyiz. Haklı buluyorum seni Zeus
    O şey içindi valla somut bir karşılaştırma noktası içindi Bir cacığa yaramadı yoksa hayatımda.. Bu arada o çok sevdiğiniz kratosa bakın bastona düşmüş. Gençliğimde olacaktım ki bi yıldırımlık işi vardı.
    oialdemir bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Doğru söylemiş. Sokakta bağırarak giden otomobil ve motosiklet gördüğümde ardından roketatarla vurma fantezileri kuruyorum.
    retox70, CananŞencan ve Kızıl pars bunu beğendiler.

  16. #16
    C.Q.Legend - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2017
    Motosikleti
    PULSAR NS 200
    1nci katta oturuyoruz ve tam camımızın önünde kapan var. Gerçekten insan bazen aşağıya inip mahalle arasında motorunu bağırtanları tek tek yakalayıp güzel bir dayak çek diyor. Birde güzel bir motor sesi duysak yine belki sindireceğiz. Arkadaşların dediği gibi egzozu patlat mahalle arasında Allah herkese sabır versin.

  17. #17
    hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2016
    Şehir
    Antalya <-> İstanbul
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    Haber özetle, cam kenarında otururken yoldaki herşeyden rahatsız olan rahmetli ninemin veryansınları ile aynı derecede.
    Hanımefendinin profiline bakınca bir çok dernekte başı çekiyor, bu durumda da ya gerçekten bir şeyler yapmak istiyordur, ya da başka durumlar vardır.
    Gelelim Alanya taraflarına. 20 gün civarı motosikletle Antalya taraflarındaydım, Alanya sürüşü de yaptım. O yörede dikkatimi çeken başlıca unsur, kask kullanana garip gözle bakan, ışıkta durmak yerine kaldırımdan geçen, 50cc motordan Hayabusa sesi çıkartmaya uğraşan, her ışıkta motorlu görünce kapışmak için yer arayan, trafik okumayı bir kenara bırakıp her araçla tartışmak için hazır bekleyen bir kitlenin olması. Hem de bu kitle genel motor kullanıcısının çoğunluğu halinde.
    Geçebilmek için şoföre "beyefendi biraz sağa alabilir misiniz?" dediğimde, "kardeş böyle iste canımı ye" diye başlayıp motorlulardan şikayet etmeye başlayan kişileri görüyorum sürekli.
    Şikayet etmekte haklılar. Şikayet edenin "kokona", "gay", "dinci", "ateist", "kadın", "erkek" olması da şikayetlerini haksız çıkarmıyor. Biraz edep yahu.
    gitaristgkn, mete_han, isomancan ve 4 diğerleri bunu beğendiler..
    Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.

  18. #18
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Bisiklet
    Kapalı otoparkı olan evde oturmanın yaşadığım tek dezavantajı açık egsozlu motor kullanan komşu oldu.
    O nasıl bir yankı, nasıl bir gürültü.

    Tabi kendisi kulak çınlamasından birşey duyamıyordur, o ayrı.

  19. #19

    Üyelik
    01 Haziran 2017
    Şehir
    Alanya
    kokona olmadık henüz ama kokoş diyebilirsiniz. yaş itibariyle kokoş daha uygun görünmekte

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------

    Hiç bir dernekte görev almadım. Sadece Alanya Toplumsal Dayanışma Derneğinin kurucusu oldum ve Başkanlığını yürütüyorum. Kişisel hiç bir beklentik yok. Topluma karşı hepimizin sorumluluğu olduğu inancıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum hepsi bu. Son yıllarda Alanya da artan gürültü kirliliği ne yazık ki turizmi de önemli ölçüde olumsuz etkiliyor. Her şeyin bir edebi adabı vardır. Alanya da meydana gelen motosiklet kazaları yüzünden kaç can kaybedildi. Kaç can sakat kaldı. Sadece biraz dikkat, biraz saygı bekleniyor. teşekkürler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:03 ----------

    Fİziksel özelliklerimiz yaratılışımızla ilgili olduğundan maalesef biz pek bir şey yapamıyoruz. Boya cila ancak bu kadar oluyor idare edin artık )))))[COLOR="Silver"]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------

  20. #20
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı CananŞencan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kokona olmadık henüz ama kokoş diyebilirsiniz. yaş itibariyle kokoş daha uygun görünmekte

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------

    Hiç bir dernekte görev almadım. Sadece Alanya Toplumsal Dayanışma Derneğinin kurucusu oldum ve Başkanlığını yürütüyorum. Kişisel hiç bir beklentik yok. Topluma karşı hepimizin sorumluluğu olduğu inancıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum hepsi bu. Son yıllarda Alanya da artan gürültü kirliliği ne yazık ki turizmi de önemli ölçüde olumsuz etkiliyor. Her şeyin bir edebi adabı vardır. Alanya da meydana gelen motosiklet kazaları yüzünden kaç can kaybedildi. Kaç can sakat kaldı. Sadece biraz dikkat, biraz saygı bekleniyor. teşekkürler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:03 ----------

    Fİziksel özelliklerimiz yaratılışımızla ilgili olduğundan maalesef biz pek bir şey yapamıyoruz. Boya cila ancak bu kadar oluyor idare edin artık )))))

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------

    kokona sıfatı için henüz erken ama yaklaştık sanırım.şu an kokoş sıfatı daha uygun yaşıma. ) tşk ler

    size haklısınız diyeceğim ama benide linç edecekler..siz kendilerini bilmeyen kask takmayan sorumsuz kaldırımlarda dolanan yüksek devirlerde motor kullanarak çevreyi rahatsız eden aralardan fırlayan apaçi dediğimiz kişiler için eleştiride bulunmuşsunuz...


    alışın..kabullenin..yüzleşin yorumları da çok sığ bir düşünce...


    sadece Müslüman Suriyelilerin neden Avrupaya ulaşmak için ölümü bile göze aldıkları örneğini veriyorum..

    düşünsenize insanca haklar talep ediyorsunuz..beklentileriniz o kadar doğal bir beklenti ki bu bile eleştirilebiliyor...

    kuralsızlık artık bir kural olmuş...bu ülkenin düzelebileceğine inanıyormusunuz...istesek olur dersek bu 10 yaş ilköğretim öğrencisinin iyiniyeti olur sadece...bu ülke için artık geç kalınmıştır...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:20 ----------

    ve emin olun onlar daha güçlü..daha cesur..biz huzur isteyenler daha zayıf daha yalnızız...
    retox70, engin_deniz, SuleymanE ve 3 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)