Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Trafik sigortasındaki tavan prim uygulaması en çok motosiklet tutkunlarını sevindirdi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Zorunlu trafik sigortasında tavan prim uygulamasına geçilmesine en çok motosiklet tutkunları ve motosiklet sektörü sevindi.

    Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), “4 bin TL’ye yükselen sigorta ücretlerinin 330 TL’ye kadar düşmesi sektöre canlılık getirecek. Özellikle ilk kez motosiklet sahibi olanlar için çok büyük avantaj” değerlendirmesini yaparken, Honda Motosiklet Genel Müdür Yardımcısı Cem Özütok ve Yamaha Motor Türkiye Genel Müdürü Nihat Çadırcı da indirimin motosiklet satışlarını artıracağı görüşünde. 2016’da 144 binde kalan pazarın bu yıl 170 bini aşması bekleniyor.

    İlk kez alana 329 TL

    Tüm motorlu araçlar gibi motosikletlerin de zorunlu trafik sigortalarında yeniden düzenleme yapılmasıyla, sigorta primlerinin yüzde 80 oranında düşmesi hem iki teker üreticilerini hem de kullanıcıları çok sevindirdi. Özellikle büyükşehirlerde ilk kez motosiklet alacak kullanıcılar karşılarına çıkan yüksek rakamlara şaşırıyordu. MOTED’in iki yıldır süren çabaları sonucu motosikletlerdeki primlerin diğer araçlara göre daha yüksek oranda düşürülmesi sektörde büyük heyecan yarattı. Hazine’nin çalışmasıyla artık İstanbul’da ilk kez motosiklet sahibi olmak isteyenler sadece 329 TL ödeyecek.

    Motosiklet 6 bin primi 3 bin TL’ydi

    Trafik sigorta tutarının 4 bin TL’ye kadar çıktığını belirten MOTED Genel Sekreteri Remzi Öztürk, “Motosiklet satışları son yıllarda düşüşteydi. Çünkü 6 bin TL’ye alınan bir motosikletin zorunlu sigorta primi 3 bin TL olabiliyordu. Bu fiyatla karşılaşan yeni kullanıcı almaktan vazgeçiyordu. Hazine ile uzun süredir çalışıyorduk. Her ay motosiklet sigorta ücretlerini takip ederek raporlar tuttuk. Bir iyileşme olmadığını görünce tavan fiyat uygulamasını önerdik. Önerimizin yerini bulması bizi çok memnun etti. En çok ilk kullanıcının sevineceği müjde ile iki yıldır küçülen motosiklet pazarının büyüyeceğini düşünüyoruz. Bu yıl 144 binden, 170 bin satış adedini yakalayabiliriz” dedi.



    ‘Lüks tüketim olmadığı görüldü’

    Yamaha Motor Türkiye Müdürü Nihat Çadırcı, zorunlu sigorta bedelinin yüksek olmasıyla motosikletin lüks tüketim olarak algılanmasına yol açtığını söyledi. Çadırcı; “Sigorta bedelinin ürün fiyatının üzerine çıkıyor ve kullanıcı motosikletten soğuyordu. Motosikletin tehlikeli algısına pahalı imajı eklendiğinde ne yazık ki başlamayı düşünen kullanıcıları kaybediyorduk. Pazarda ki yüzde 13 daralmanın neredeyse tamamı ekonomik sınıftaki motosikletlerden olmuştu. Yeni tavan fiyat ile ekonomik ulaşım aracı ihtiyacı olan tüketicilere ulaşabileceğimizi ve pazardaki daralmanın önüne geçmeyi bekliyoruz” diye konuştu.

    Honda Motosiklet Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Özütok; “Tavan fiyat uygulaması çok sevindirici. Sektörün gelişmesi için önemli bir adım. Türkiye pazarına inancımız tam. Satışlarımıza olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. MOTED ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün çabaları ham kullanıcıları hem biz sektör temsilcilerini memnun etti” dedi.



    ‘Ruhsatsız’ motorsiklet yayılıyordu


    Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Özsoy, “Sigorta primlerini yüksek olması motosikletseveri çok olumsuz etkiliyordu. Oysa İstanbul ve Ankara gibi illerde trafiğin azaltılmasının tek çözümü motosikleti özendirmektir. Motosiklet almak isteyen yüksek primi görünce ya vazgeçiyordu ya da yasadışı kullanıyordu. 2 bin TL’lik motosikletin 1500 TL primi olduğunu gördük.

    Motosikletseveri uzaklaştırmak yerine teşvik edici tedbirler almak gerekir. 18 Mart’ta Çanakkale’ye gittiğimizde bile 3 bin motorcu bu konuyu konuştuk. ÖTV ve KDV indirimi içinde harekete geçtik” dedi. Düzenlemeden önce 250 CC bir motosiklet Adana’da bin 894 TL, Bursa’da 2.204 TL, Mersin’de 1.747 TL, İzmir’de 2.177 TL’ye zorunlu sigorta yapılıyordu. İstanbul’da ise bu rakamın 3.696 TL’ye kadar çıkması motosikletseverleri şaşırtıyordu” ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Milliyet GÖKHAN KARAKAŞ | İSTANBUL
    mehmetenis bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    gördüğümüz kötü bir rüyamıydı ? bu sevindirici haber ne zamana kadar devam eder acaba ?

  3. #3
    karaca3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    Yıl sonuna kadar devam eder diye okudum.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    630 tl olan cbr 125 sigortası şimdi 280 tl ye yaptım hesapladım bakımlar ile birlikte ban aylık yükü neredeyse 70 tl ye kadar düştü bindikcede benzin masrafı scooter bakımı zaten kolay değmeyin keyfime

  5. #5
    3Hilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2015
    Motosikleti
    TVS APACHE RTR150 HYPER EDGE
    İlk motosikletimi 9 Mayıs 2016'da almıştım.. Tvs apache 150.. Anadolu sigorta 498 tl..
    Motosikletimi sattıktan sonra yeni bir motosiklet almamama sebep olan yüksek sigorta fiyatlarıydı.. Sigorta fiyatlarının düşmesi benim için ve tüm motosiklet severler için mucize gibi oldu.. Bunun için çok mutluyum.. Artık yeni bir motosiklet alabilirim..
    Bu haber tüm Motosiklet camiasına hayırlı uğurlu olsun
    zekeriyaimam bunu beğendi.

  6. #6
    Riptalon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMax 300
    Ülkede güzel birşey oldu. Resmen halkın yararına. Hala inanamıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler. İnşallah sigorta şirketleri uygulama bitince intikam almaya kalkmaz.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Zaten yanlış uygulama idi. Yapılması gereken şey yapılınca sevinir olduk. Önce bir geçirdiler sonra indirdiler ne anladım ben bu işten, cebimize iade para girdi mi?
    ...garip... ve fatih.met bunu beğendiler.

  8. #8
    Ali Özgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2013
    Şehir
    Marmaris
    bu sene satışlar tabanı görürse belki vergi sisteminde de bir düzenleme olur

  9. #9

    Üyelik
    05 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 250 R
    1 ay önce ne olur ne olmaz diyerek 1 senedir yaptırmadığım trafik poliçemi yüksek fiyattan yaklaşık 900 TL yaptırdım. Şimdi yaptırdığım acenteyi arayıp iptal etmek istediğimi söyledim fakat bu düzenleme sebebiyle artık iptal yapılmadığını iade de alamayacağımı söylediler. Keşke yaptırmayıp bekleseydim ne kadar düdüklesek kar anlayışındalar malesef. Hep göstermelik bu oyunlar. İptal edemiyorum, iade alamıyorum. Hayatları yalan. Bela okumak istemiyorum ama okutuyorlar. Kurallara uymak suç bu memlekette, tavan fiyat yaptık desinler hikayeden paramızı geri alamadıktan sonra ne anlamı var ki sadece haberlere çıksın millet helal olsun desin diye yapılmış işler. Bizim poliçe süresi dolana kadar da uygulama biter yine yüksek fiyattan yaptırırız artık. Kazıklanan hep vatandaş doldursunlar ceplerini insanlar da uyusun.

  10. #10
    dundanbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2015
    Şehir
    İzmir/Bandırma
    Motosikleti
    Pulsar NS 200
    @Artemis99 katılıyorum ne güzel yazmışsın, bu kadar basit oysa..

  11. #11
    wetehan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Z900
    İptal/iade olmaması, 1 nisan faktörünün lafta kalması ve bazı sigorta şirketlerinin taksit seçeneğini kaldırması tam bir skandal.

  12. #12

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Halkın yararına yapılıyor bu işler deyip alkışlayan teşekkür eden büyük bir kitle varken, ne yapsalar müstehak. Kıdem tazminatı da gidecek ona da sevinir bu millet.
    umut87a bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    14 Nisan 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    kymco dink 200i
    Merhaba arkadaşlar bende indirimden faydalandım 1.400 ile 2.000 TL fiyat çıkarken 350 TL ye yaptırdım bundan 5 sene önce maksimum 70 TL ye yaptırdığım sigortaya 350 TL ödedim ve taklalar attım resmen işin açığı ne biliyor musunuz ağlanacak halimize güldürüyorlar...

  14. #14

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT07
    Eşşeği kaybettirip buldurdular...Neyse bunada şükür....
    hayat2teker bunu beğendi.

  15. #15
    Remzidemir41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Şimdi ben ilk motorumu alıcam ve 329 tl mi vericem

  16. #16
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı 3Hilal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk motosikletimi 9 Mayıs 2016'da almıştım.. Tvs apache 150.. Anadolu sigorta 498 tl..
    Motosikletimi sattıktan sonra yeni bir motosiklet almamama sebep olan yüksek sigorta fiyatlarıydı.. Sigorta fiyatlarının düşmesi benim için ve tüm motosiklet severler için mucize gibi oldu.. Bunun için çok mutluyum.. Artık yeni bir motosiklet alabilirim..
    Bu haber tüm Motosiklet camiasına hayırlı uğurlu olsun
    vaybe mehmet neydik biz eskiden. demek aslan parçasını sattın. ben kullanıyorum daha satmadım. 1 sene 26 gün oldu bu günle beraber. 1400 lira ödedim sigortaya. sigorta fiyatlarının düşük seyretmesi fazla sürmez bence.
    3Hilal bunu beğendi.

  17. #17
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    bizde indirim olmaz bindirim olur daha iyi analiz edememişler

    250 cc ötv indirimi yapıldı fiyatlar uctu
    yakın zamanda beyaz eşyaya ötv indirimi yapıldı ben hiç birşey göremedim daha ne örnekler vardır

  18. #18

    Üyelik
    14 Şubat 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha Ybr esd 125
    iptal iade nasıl olmaz. şubatta günü geldi yaptırdım. E sen vatandaşını her konuda keriz yerine koyarsan bir karşılığı mutlaka olur.

  19. #19
    Crazy_sprint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2016
    Motosikleti
    HONDA CB 125F
    125 lik skutirima 700₺ çıktığı icin 6 aydır binemedim motorun ederi 2.000₺ eder ilk sigorta 2014 te 169₺ çıkmıştı bende motoru memlekete gönderdim orda babam üstüne alıp ucuz sigorta yapıp kullanacaktı hesapta fakat hesaplayamadigim sigorta ve muayene olmadan satış olamayacağıymış! Yani motoru elden çıkarmak icin bile o fahis fiyatlara sigorta yaptırmak gerekiyordu napcaz edicez diye düşünürken kara kara bi zahmet bu indirimi ! Yani fiyatları yapıp normal seviyelere düşürdüler sonuçta sigortayı yaptırdım şimdi ama motordan olduk artık memlekette getir götür masrafı aynı kapıya çıkacağı icin yeniden motor almam lazım burda karlı çıkan sadece sagolsun babam çıktı
    Güleriz ağlanacak halimize

  20. #20

    Üyelik
    28 Mart 2007
    Bir arkadaşımın 2006 sl150 sine 1170 tl trafik sigortası çıkmıştı. Şu anli fiyatlar bile yüksek ama olsun en azından daha az soyulacağız😁
    1999 KLR 650 alma aşamasındayım bakalım alınca trafik ne çıkacak


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)