Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Bajaj Dominar 400'ün Fiyatı Belli Oldu!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2016
    Şehir
    Antalya <-> İstanbul
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    Neredeyse 2 ay önce Duke 390 aldığım fiyata, kalkışı yavaş, parçası kalitesiz, montaj yerleri sıkıntılı, deposu ses yapan, alır almaz lastik değişimi gereken, servisi sıkıntılı, kronik hatalarıyla meşhur markalı, 400cc görünümlü Bajaj alacak arkadaşlar, üzülmeyin, selesi çok rahatmış.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bayağı sürmüşsun motoru, Hindistan'da uzun mu kaldın kardeş ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:42 ----------

    Fiyat tartışmalarını yaparken yeni YBR 125'in 10000 TL olduğunu da bir hesaba katın.
    bursalıali ve Riptalon bunu beğendiler.

  3. #83

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Bu Hintliye 18 verecek ''kek'' aranıyor. Hala kalkmış yok torku böyle,yok yakışı az falan,falan..Al kardeşim, seni engelleyen mi var? ybr'nin fiyatı ile kıyas eden....zır cahildir.
    The Power of The Dreams.

  4. #84
    astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Alıntı dyavol-77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu Hintliye 18 verecek ''kek'' aranıyor. Hala kalkmış yok torku böyle,yok yakışı az falan,falan..Al kardeşim, seni engelleyen mi var? ybr'nin fiyatı ile kıyas eden....zır cahildir.
    Eğer sizin gibi düşünmüyor diye almayı düşünenlere "kek aranıyor" derseniz bu saygısızlığa girer,o zaman bu forumun hiçbir anlamı kalmaz.
    Hiçbirisi bizim firmamız değil ama rekabet olması bize fayda sağlar,
    Risk alıp,yatırım yapıp bu motoru getirmişler,
    Honda bi CB 500x'i getirmiyor üç kuruş fazla kazanıcam diye,millet yırtınıyor bu motor için.
    Yeniliğe destek olmakta fayda var,
    Ha motor sorunludur,gitmez,çok yakar o zaman eleştirilir,
    Daha ne olduğu belli değil.
    bursalıali bunu beğendi.

  5. #85

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT07
    Arkadaşlar motor fiyatlarini TL olarak gorunce haaa huuu yapmadan önce o TL rakamini dolara cevirip ustundende bizim basimizdaki devlet ismiyle adlandirilan akbabanın aldigi faiş vergileri cikarin.Ondan sonra fiyat hala cok geliyorsa motosiklet ureticisine carlayın.Ben size ureticileri savunmuyorum yanlis anlamayin ama 5-6 senede dolarin uc kati artmasi bajajin hondanin sucu degil.yere goge sigdiramadiginiz reislerinize bi sorun bakalim aga biz niye hintli cakma motorlara 18 bin veriyoz diye.Yetmez ama evet.30 bin lira olsun bizim neyimize motosiklete binmek...
    TIGERSHARK, Merdo, Mengu16 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #86

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Eğer motosiklet sektörü için konuşuyorsak tüm kabahati devlette bulmak büyük hatadır.

    Soruyorum "Devlet 250 cc üzerindeki ötv yi arttırırken distributorler / markalar neredeydi? " neden demediler burada sektör küçülür orta ve uzun vadede motosiklet sektörünü öldürürsünüz. Hangi markanın sahibinin / genel müdürünün böyle bir açıklamasını hatırlıyorsunuz? HİÇ ..

    Aynı sorun trafik sigortalarındada oldu hala sektörden kimse bunun hiçbir mantığı yok istatistik sayılar ortada motosiklet sektörünü bitiriyorsunuz diyor mu? Demiyor...

    Arabada vergi yokmu kardeşim.. Sen 8 bin parçadan oluşan arabayı 50 bine alabiliyorken , küçücük klimasız hava yastıksız 2 tekerlekli küçük bir aracı 20 bin TL ye neden aldığını sorgulamıyorsan hep devlet suçlu.. Arabayla kıyasladığında bu motorun fiyatı 10 bin TL olmalı.. Otomobilciler karlarından feraget ediyor motosiklet markalarıda etsin. Uzun vadeli düşünsünler.. Vizyon sahibi olsunlar..

    Yıllar önce VW markasının distributoru Çiftçiler grubundaydı. VW dedigin marka 1990 larda 3-5 tane satılıyorken. Doğuş aldı markayı bugun yılda 100 binin üzerinde otomobil satıyorlar çogu zamanda birinci oluyorlar. Budamı tesadüf.. Bunu nasıl yaptılar 1995 te polonun fiyatını doğandan broadweyden uygun tutarak.. VW daha kaliteliydi ama pazarda yer edinemk için bunu ypması lazımdı..

    Bajaja yada diğer CF motoya , Benelliye gelince.. Daha çok fırın ekmek yemeleri lazım.. Her üründen kar elde edilen bir vizyon ile büyük marka olamazsın.. Dominarı karsız satsan ne olur? 2 yıl. MArkan güçlensin 2. elde değer bulsun..3-5 sene markana yatırım yap.. Olmazmı? olmaz

    Bu motorun satmayacağını biliyoruz. Segmenti hitap ettiği potansiyel müşterisinin ilgisini çekecek kalibrede değil.. İkinci eli oluşmaz.. İkinci eli oluşmayan motorda piyasada yürümez..
    basketci_m bunu beğendi.

  7. #87
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    ekrem bey bajaj a rica edin de şu motoru 250cc çift silindir yapıp bizim için piyasaya sürsünler

  8. #88
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı altora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazı arkadaşlar kıyaslama yaparken sıfır ürünle ikinci eli karşılaştırıyorlar ve hata yapıyorlar . Sıfırla sıfırı ikinciellede ikinci eli kıyaslamak kuraldır tersi hatadır. Bu ticaret piyasasının kuralıdır. Fiyat belirleyecek bir firma rakip markaların ikinci el piyasasına bakmaz . En basit şekliyle anlatayım dünyanın hiç bir yerinde vitrindeki mal , ikinci el malla rekabet edemez. Ben size bir örnek vereyim devlet dese ki avrupa dan ikinciel araba getirmek serbest ... bizim otomotiv sanayiinin halini bir düşünün. 3 bin euroya 3,5 yaşında mercedes varken fiat ın renonun sıfırına kaç kişi para verir.
    Hiç alakası yok arkadaşım. Gayet de 2. elle sıfır (mekanik) aletler kıyaslanır, vede bu çok normal bir şeydir. Bu kıyaslamayı firmalar yapmaz elbette, ama tüketici yapar.

    Örneğin ben aynı fiyat ise sıfır çin malı matkap alacağıma alman malı kullanılmış matkap almayı dahi daha mantıklı görüyorum. Bilirim ki çin malı matkaptan 10 tanesi bozulacak ama alman malı takır takır çalışmaya devam edecek. Şantiyelerde ve imalat atölyelerinde birçok örneğini yıllar boyunca gördüm.

    Otomobilde de bu kıyas yapılır. Kaba bir örnek olacak ama sıfır kilometre diye fıransız marka sedan bir arabaya 90 bin tl verene kadar gider 2. el sağlamlığını ispatlamış alman veya japon malı bir markanın arabasını tercih ederim. "Sıfır km fıransıza o parayı verene kadar 2. el daha neler var neler" derim.

    Mekanikten anlayan, makine sektöründe çalışmış veya bu işlere merakı olan herkes bu sorgulamaları yapar ve aradaki kalite farklarını da iyi bilir. (sözüm meclisten dışarı, dominarı kastetmiyorum) aynı fiyata dandik çin malı sıfır mekanik bir ürün alana kadar 2. el sağlamlığını ispat etmiş tabiri caizse kaya gibi sağlam alman veya japon malı mekanik bir alet almak her zaman bana daha mantıklı gelmiştir. Param yetiyorsa da zaten gidip sıfırını tercih ederim bu sağlam markaların.

    Birçok sanayici tanıdığım var, sıfır çin malı makine alacaklarına gidip aynı paralara alman malı 10 yaşında makine alıyorlar.

    Bu yüzden bu kıyas yanlıştır demek mantıklı değil. Bu sadece bir tercih meselesidir. Farklı bir bakış açısıdır.
    Böyle bir kıyas yapılabilinir.

    Birisi de çıkıp dese ki: "Şu hayatta 2. el kalem bile kullanmam, her satın aldığım şey sıfır olmalı, param neyin sıfırına yetiyorsa onu alırım" bende bu kişi yanlış düşünüyor diyemem.

    Uzun lafın kısası (pek kısa da olmadı ya neyse ) ben kalitesinden emin olmadığım sıfır bir (mekanik) ürüne para vermektense, daha kaliteli olduğuna inandığım az kullanılmış ve temiz olmak şartıyla 2. el (mekanik) bir ürün almayı tercih edenlerdenim.

  9. #89
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Eski bir Honda bayi sahibi en son

    ''orta sınıf motor alacak insanlarda para mı var? memlekette orta sınıf diye birşey bırakmadılar'' diye öfkeden küfür edecek haldeydi

    Size söyleyim, Kuralkan da herşeyin farkında sizin kadar... Ben demiştim dominar geldikten sonra 200 ns in fiyatı yukarı çekilecek diye 2-3 ay önce. Sadece öne takılan ABS 1000-1200 tl maliyetli olsun tüketiciye 3000 artışın geri kalan 2000 tl ye yakınını haşırt diye bir anda zam olarak yansıttılar.

    Dominarın az çok satması umurlarında değil, artık küçülen krizli piyasada eskisinden daha az 200'lük satacaklarından(asıl pazarları), aynı kazancı korumak için fiyatlar şişirmek bir adet motor başına daha fazla kar elde etmek en kolay yöntemdi.

    200ns in 850 tl lastik, 600-700 tl sigorta masrafı var. etti sana 13.000 tl. ekipman ve ehliyetteti var... Bütçede 15.000 tl den fazla göçük.

    Bu fiyatlara bu düzene dur diyecek biri varsa o da vatadaş, başka kimse değil...
    bursalıali bunu beğendi.

  10. #90
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    sincanlı anlat biraz rupileri, çapraz kurları da öğrenelim, şimdi sen dolar artsada rupi ile gelen malın değeri aynı mı diyorsun? bir de bu motorlar rupi ile mi geliyor, gerçekten biliyormusun? bunların fiyatı artmadıysa firma mı fırsatçılıp yapıp fiyatları gazladı? çinden gelenler hangi döviz birimi ile geliyor? çin parası da usd gibi coşuyor mu?

    ben sık sık taylanda gidiyorum, orada artık hiçbir şey alamaz hale geldiğimizi farkettim, fiyatlar burası gibi olmuş, onların fiyatları sabit değişmiyor, oradaki usd ve benzinde sabit gibi, onlarca yıldır hemde, bizde neden böyle? bir tek bizim başımız mı kel müslümanız diye mi böyle oluyor bu ülkede fiyatlar neden sabit durmuyor anlat bize
    Sincan Ankara'nın en büyük sanayi bölgelerinden birisi olduğunu biliyorsundur. Merak etmeyin AKADEMİSYEN değilim ancak adap ve terbiye konusunda aile terbiyem tamdır.

    Eğitim durumumu ve bilgilerimi nerede yaşadığım belirlemez.

    Parite, dünya ticaret anlaşması vs anlatırdım ancak sen zaten biliyorsundur.

    5 senedir Hindistan'dan ham madde alıyorum paslanmaz. 2014'ten beri USD'ye bağlı almıyorum. Hindistan rupi'si de USD karşısında eriyen para birimlerinden. INR ile USD arasındaki parite geçmişine bakarsan görürsün. Şunu fark edeceksin bizim paramıza göre daha yavaş eriyor.

    Müslümanlıktan mı bilemem ancak 15 yıldır ARGE konusunda yatırımlar yapılmayıp, ülkeyi yabancı sermayeye açarak onların açtığı fabrikalar ile kalkınmayı düşünmek, piyango vurduğunda 10-15 tane daire alır onların kirası ile yaşarım kafa yapısıdır.

    Ülkede tüm dünyaya ismini duyuran teknoloji markamız var mı ? İnşaattan başka bir şeye kafası basmıyor yönetenlerin kafası sonra 1 kamyon domates verirsin 5 tane iphone koyarlar cebine gönderirler seni. Bugün hala Şangay beşlisi doğalgaz üretiminde lider vs diye zırvalıyor, haberi yok Polonya'nın bile enerjiyi 2020'ye kadar tamamen güneş ve rüzgardan elde edeceğinden. Almanya, İngiltere vs saymıyorum bile.

    Sonuçta millet memnun kimseyi küçük görmenin bir anlamı yok. İnternet ortamı süpriz yumurta gibidir her şey çıkabilir. Bana yaklaştığınız alaycı üslup ile cevap vermek istemedim. Beşiktaşlı.
    Fat!h33, Aydin1966, K121L ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  11. #91
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Fuarda uzun uzun incelediğim motorlardan birisiydi.Hatta 2 Hintli görevliyle de azıcık lafladık.Motora çok güveniyorlar. Stant görevlisi fiyatı inşallah 20 den az olacak demişti. Kronik sorunu yoksa??? fiyat bence makul.

  12. #92

    Üyelik
    16 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul
    Bajaj servis ağı yapısı nedir? Bu servislerde müsteri memnuniyeti nedir? bu konularda hiç bir fikrim yok . ancak yeterli sayıda servis ağına sahip olduklarında ve yedek parça problemi olmadıgında bence satacak bir motordur. Tabii bunlara en iyi cevap verecek kişiler Bajaj kullanıcıları ve Bajaj yöneticileridir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:53 ----------

    ben de mesela ilk Bajaj motorumu V15 olarak almayı düşünen biriyim ve bu sorulara bende cevabı merakla bekliyorum..

  13. #93
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı YasinC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gidip dolar kuru hesaplamış Hindistan'dan sanki dolar ile aliniyor. Hindistan rupisine göre hesaplayın bir zahmet.
    Bu sitede çok fazla yeni girişli trol var, kuru sıkı bol kepçeden sallayan çok, sizi de onlardan sandım, kırdıysam kusura bakmayın, site markaların maaşlı trolleriyle adeta vıcık vıcık kaynıyor...
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

  14. #94

    Üyelik
    30 Ocak 2016
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    ***
    Bu fiyata mt25 var. Almayın aldırmayın. Ne oldu bu motosiklet piyasasına yahu. 2 senede ne zamlar geldi. Sadece dolar değil bu fiyatların sebebi. Ekipmanın fiyatında dehşet artış var. Dolar bahane edilemeyecek kadar var. Tamam eyvallah dolar arttı ama firmalar bunu kullanarak yapıyor bu zamları. İkinci elcileri de etkiliyor tabi. Adam sıfırının fiyatını görünce 2 senelik makineyi şuanki fiyata göre hesap ediyor. Bu da vatandaşın kazıkçı politikası.

    Edit: Ayrıca 200ns in jantlarından sonra dominarı 13e verseler yine almam.

  15. #95

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bayağı sürmüşsun motoru, Hindistan'da uzun mu kaldın kardeş ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:42 ----------



    Fiyat tartışmalarını yaparken yeni YBR 125'in 10000 TL olduğunu da bir hesaba katın.

    Sen nerenden çıkardın bilader ybr nin 10 bin tl olduğunu çok merak ettim ben şimdi
    dyavol-77 bunu beğendi.

  16. #96

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen nerenden çıkardın bilader ybr nin 10 bin tl olduğunu çok merak ettim ben şimdi
    Yeni Ybr ~= Ys125

    Malum Ys125, Ybr125'in 2017'de Euro4 için güncellenmiş hali.
    bursalıali bunu beğendi.

  17. #97
    astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Şu jant olayınıda anlamış değilim,
    Şu forumda kimin jantı kırıldı??
    Adam direğe,arabaya vs. girmiş jant kırılmış..sen kaza yaparsan,
    Jantta kırılır,blokta patlar, motor ikiyede bölünür ne var bunda,
    Kaç tane CBR 250'nin motor bloğu patladı yolda giderken,yine r25 yağ pompası arızası verdi yağsız çalıştı kaç motor,
    Ama ne olur ?
    Motorlar her sene güncellenir eksik yerler tamamlanır,
    Aynı hata yıllarca tekrarlanmaz.
    Aynı şeyleri tekrarlmanın mantığı yok,
    bursalıali bunu beğendi.

  18. #98
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı pea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni Ybr ~= Ys125

    Malum Ys125, Ybr125'in 2017'de Euro4 için güncellenmiş hali.
    Yeni ybr 10000 tl olmuş, cbf 150de durum nedir, 6400 rakamı gerçek olamaz heralde! Çoğumuz fiyatların farkında değil, bir şey olmuş, rüya gibi ... Ybr 10000 tl şaka gibi
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

  19. #99
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Fiyatları arttıran, vatandaşı mağdur eden ne firmalar, ne de distribütörler. Devletimiz ve yönetimi seçenler olarak biziz. Çok satmayı en çok firmalar ve distribütörler ister, hiç merak etmeyin. Eğer fiyat indirmekle olacağına inansalardi çoktan yaparlardı. Ancak fiyat indiğinde satışın artması gerekir. Sorun da burada.

    Alıntı CharlieSelim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu fiyata mt25 var. Almayın aldırmayın. Ne oldu bu motosiklet piyasasına yahu. 2 senede ne zamlar geldi. Sadece dolar değil bu fiyatların sebebi. Ekipmanın fiyatında dehşet artış var. Dolar bahane edilemeyecek kadar var. Tamam eyvallah dolar arttı ama firmalar bunu kullanarak yapıyor bu zamları. İkinci elcileri de etkiliyor tabi. Adam sıfırının fiyatını görünce 2 senelik makineyi şuanki fiyata göre hesap ediyor. Bu da vatandaşın kazıkçı politikası.
    Problem tabii ki sadece dolar değil. Ekonomi kötü, işsizlik fazla, alım gücü düşük. Adam eskiden 5 satıyorken şimdi 2 satıyor... Ayakta kalmak için eli mahkum birim satıştaki karını arttırmak zorunda. Eninde sonunda da satış noktalarının bazıları kendini çeviremeyip kapanacak.

    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Soruyorum "Devlet 250 cc üzerindeki ötv yi arttırırken distributorler / markalar neredeydi? " neden demediler burada sektör küçülür orta ve uzun vadede motosiklet sektörünü öldürürsünüz. Hangi markanın sahibinin / genel müdürünün böyle bir açıklamasını hatırlıyorsunuz? HİÇ ..
    Markalar kategorik olarak her türlü vergiye karşıdır, satışlarını azaltır çünkü. Etkisi olacağını bilseler, emin olun yaparlardı.

    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arabada vergi yokmu kardeşim.. Sen 8 bin parçadan oluşan arabayı 50 bine alabiliyorken , küçücük klimasız hava yastıksız 2 tekerlekli küçük bir aracı 20 bin TL ye neden aldığını sorgulamıyorsan hep devlet suçlu.. Arabayla kıyasladığında bu motorun fiyatı 10 bin TL olmalı.. Otomobilciler karlarından feraget ediyor motosiklet markalarıda etsin. Uzun vadeli düşünsünler.. Vizyon sahibi olsunlar..
    Kimse karından feragat etmiyor merak etmeyin. Benim motosiklet otomatik Honda Civic'ten pahalı. Amerika'da da, Türkiye'de de. Mantığı var mı bunun? İçeriğe bakacak olursanız yok. Ancak şu var ki satılan bir Superduke başına en az yüz Civic satılıyor. Dolayısıyla satılan bir Superduke'tan elde edilen kar, satılan bir Civic'ten elde edilen kardan çok daha fazla olmak zorunda.
    Riptalon bunu beğendi.

  20. #100
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    aynı fiyata ikinci el temiz mt07 alınabilir.
    rs200 lerin fiyatına da hayran kaldım. o fiyata 2.el r25 alınabilir.
    neylerine güveniyorlar anlamıyorum.
    pulsar 200rs 9,000 planlanırken bayiye gelditken sonra 10200 den sattı. ve 1,000 satacakken 100 sattı. utanmadan hala zam yapılabiliyor.
    yapın anasını yapın


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)