Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Ehliyet sahiplerine 'TRAFİK ADABI' eğitimi başlıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı Öz_Musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seneleeeeerrrrdir bu işi eğitim, ahlak, din, fetva, kul hakkı, küçük yaşta öğrenim gibi olmicak saçma sapan şeylerle çözebileceğimizi sandık gidiyoruz.

    Olmaazz!! Olmicakkkk!!!

    Barzo minibüs şöförleri, konuşmayı bilmeyen damperli kamyon kasapları v.s. eğitilemeyecek, olmayacak. Buna 2 tane 4 yıllık üniversite bitirmiş ben de dahil!

    Trafik kazalarını önlemenin ve trafiği düzene sokmanın TEK ve EN ETKİLİ yolu cezalarımızı MİNİMUM 10 katına çıkartmak ve etkin denetimlerle herkese uygulamaktır. Subjektif şeylerle bu sorun çözülmüyor arkadaş.

    "Almancılar", trafik kural ihlal nedenleri araştırmalarına konu olması gereken çok önemli bir topluluktur. Ben dahil Avrupa ülkelerinde araç kullanırken bir hata yapıldığında "kesin ve yüksek" ceza yeneceği bilindiğinden kural ihlali yapılmaz. Ben de dahil, EĞİTİMİ, boyu, kilosu, dini, okur yazarlığı, bilgisi, saygısı ve kültürü aynı olan sürücüler Kapıkule' den içeri girdiğinde ihlallerin ardı arkası kesilmez. Tek değişken ceza uygulanabilirliği ve miktarının çekirdek-gazoz veya 1 günlük esnaf lokantası öğlen yemeği parası olması.

    Ben açıkça söyleyeyim çok fazla emniyet şeridi ihlali yapıyorum. Niye yapmayayım ki? Hiç ceza yemedim. Yesem bile peşin ödeme indirimi diye saçma bir avantajımı da katarsak 76 lira ceza yiyecem. O da yersem. Bu güne kadar emniyet şeridine girdiğim için yaptığım maddi tasarruf 76 liranın çok üzerindedir. Zaman kazancım paha biçilemez.

    Bir ara emniyet şeridi ihlali çok sıkı kontrol edildi. 2012-2013 yılları gibi. Neredeyse 100 metreye 1 polis diktiler. Cezası da 650 lira oldu diye bir söylenti vardı. Mum oldum, eğitimli, ahlaklı, trafik adabı yüksek seviyede bir beyefendi oldum. Sonra sonra bu kural esnedi, cezanın tutarı sakız parası olduğu anlaşıldı ooohh, yeniden devam.

    Bir ara da ağlayarak ayakta alkışladığım whatsupp uygulamasıyla görüntülenen cezaların emniyete iletilmesi neticesinde ceza kesilmesi uygulaması kondu. 2015-2016 başları falan. Allah'ım elimde telefon, geleni geçeni fişledim, notlar tuttum yüzlerce ihlalciyi emniyete yolladım. İşte dedim. Bravo İstanbul emniyeti. Çabalarım sana feda. Mum oldum. Asla emniyet şeridine girmedim. Korktum, çekindim. Kaldırıldı. Kodamanların işine gelmedi. Araç plakamı emniyete yolladım, ben de artık hergün emniyet şeridindeyim dedim. Ya motosikletimin bile deposu 50-60 liraya doluyor. 70-80 lira ceza ne ya!!

    Ne zaman ki emniyet şeridi cezası 1.000 tl, ışık ihlali 2.500 tl aşırı hız 2.000 tl ve ehliyete 1 yıl el koyma, aşırı hız yapan barzo damperli kamyoncuya 5.000 lira ve de "sen daha bisiklet bile kullanamazsın" gibi cezalar verilir, o zaman vatan sana canım feda. Yoksa eğitim, adap, tanıtım, kamu spotu gibi şeylere desteğim sıfır. Maaşımdan kesilip buralara boş yere, sonuçsuzca aktarılacak paralarımı helal etmiyorum.

    Kırmızı ışık ihlali 2.500 lira yazdım. Hoşuna gitmedi mi? Geçme kardeşim! Işık ihlali cezası 80-100 lira diye ihlal yapan bir adam gelip, yeşilde geçen seni öldürür kardeş! Unutma bunu!

    Ha bu arada kural ihlali yaptı diye 1.500 lira ceza yiyen adam öyle bir eğitilir, öyle bir ahlaklı olur, öyle bir trafik adabı öğrenir ki, çocuğu-torunu olduğu zaman kulağına ezan okuduktan sonra, ceza miktarlarını okur. O derece faydalı bir eğitim olur.
    Bence en net çözüm bu en ve en net kesin sonuç verecek çözüm bu işte.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250

    Bu gerçek arkadaşlar, ve tüm araçlar yaya yola ayak bastığı anda dururlar, hiç şaşmaz. Eğitim evet ama biz daha nasıl yapılacağını bile bilmiyoruz !
    "Bir anı : Bir Alman karı koca hastam vardı, evlerine klima taktırmışlar, yan komşuları gürültüden şikayetçi olmuş, adam alay ediyordu, -- Bana ne kardeşim, ben penceremi kapatıyorum, ohhh miss, o senin problemin ! Hemen uyum sağlamış ülkeye, Almanya'da eve çivi çakarken bile 40 kere düşünürdü oysa"

  3. #23
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı bikerboi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dönel kavşaklara girişte geçiş üstünlüğünü bilen %1'lik kesim bu habere güler hem de fena güler
    Bırak gülmeyi, o "kesim" kesin cırcır olur.

    Bizim yöneticilerin, karar vericilerin çalışma düsturu "Önce ateş et, peşinden nişan al" olduğu müddetçe bol bol sövüp sonra da güleriz.
    KTM DUKE 250 ABS - 2016

  4. #24
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Hayırlısı olsun..Maliyetler çok yükseldi bence bunlar ile uğraşsınlar da milletin adabını bozmasınlar
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....

  5. #25

    Üyelik
    29 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Benelli TNT 25
    Döner kavşaklarda, aksi belirtilmedikçe, önceliğin kavşak içinde olana (yani solda olan) ait olduğunu neredeyse kimse bilmez. Aşırı hız (ki göreceli bir kavramdır) kusurunun yandaki şeride tekeri koymaktan daha düşük bir suç olduğunu kimse bilmez. Hatta alkollü araç kullanmanın bile şerit ihlalinden daha düşük bir suç olduğundan kimsenin haberi yoktur. Çünkü bizim sürücülerimiz ve hatta şoförlerimiz bile aslî kusurun ne olduğunu, trafikteki hangi ihlallerin aslî kusur sayıldığını bilmez. Hatta inanıyorum ki pek çok kişi sürücü ile şoför arasındaki farkı bile bilmez.

    Özetle;

    Öz_Musti'ye katılıyorum. Kırmızı ışık (veya görevlinin dur işareti) ihlalinin cezası brüt askeri ücret olmalıdır ve en az 50 ceza puanı. Şerit ihlali yine aynı, ters yönde gitmek, tek yönlü yolda geri geri gitmek bunlar da brüt askeri ücret ile cezalandırılmalı. Zaman zaman özel polis barikatları kurulmalı, buralarda sürücülere aslî kusurlar sorulmalı, bilemeyenlerin ehliyetlerine 3 ay el konulmalı. En sol şeritte daimi gidenlere de aslî kusur işlemiş muamelesi yapılmalı.

    Günümüzde paradan daha önemli bir yaptırım aklıma gelmiyor. Para artı ehliyet ceza puanı uygulaması... Başka türlü çözülmez bu iş. Yoksa Audi, VW, BMW SUV sürücüleri zaten ceza ne olursa olsun ödeyip geçmek onlara koymayacaktır. Ama ceza puanı uygulaması da yanına eklenirse o zaman biraz çekinirler. Kanunlar beşerler içindir, insanların kanuna ihtiyacı yoktur, insanlar zaten kanun ve kural olmadan da diğer kişileri incitmekten çekinir...

  6. #26
    gadd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Skuter
    Barzo sürücüler zorunlu olmadıkça böyle bi eğitime gitmez..

  7. #27
    Grumpy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    He ya he.. Trafıktekılerı egıteceklermıs. Ulan demezler mı adama senın egıtım duzeyın ne, ne kadar kulturlusun de benı egıtecen dıye? Daha bır ay once, dıreksıyon dersı ıcın hocayla dersın verılecegı alana gıdıyoruz, serıtten serıde sınyalsız gecmeler, sarıda gaz vermeler, kemer arkadan takılı, donel ada ıcınde gelene yol vermeler(sıkıysa verme adam yarmıs gelıyor cıkta ıcınden gecsın) verdı arabayı sur dıyor, donel kavsakta gecıs ustunlugu senın gec dıyor, eyı geceyımde kurallar degerlı mı canımdan? Ortaserıtte 30'un ustune cıkma dıyor. Ulan cıkmayım cıkmayımda, mezhebı genıs bırıde degılım, arkamdan gelen anama avradıma sovecek. Araba surmeyı de bılıyorum, sırf verdıgım para havada kalmasın dıye ıtlıgıne gıdıp hem vakıtlerını hem yakıtlarını alıyorum. Kutu kadar (4m) clıoya 6 metrelık park yerı acmıs, vay efendım dur dıyor, gaza dokunma dıyor, su hızada dur dıreksıyonu kır dıyor. Burnunu toplamadan tek hamlede gırıyorum ben bızım sedan aracla oraya. En son cıldırdım yeter dedım araba surmeyı bılmıyo degılız, trafıkte gelırken ne sen boyle kullandın ne denetleyecek kurul boyle kullanıyor. Insanı bıldıgınden sasırtıyorlar. Sonra vay efendım kanun boyleymıs, boyle yapmak zorundaymısım, normalde zaten surus boyle degılmıs, ımkansızmıs yumusadıkca yumusadı sustu.

    Demem o kı once gercekcı olsunlar, kanunu nızamı ona gore yapsınlar. Trafık adabıymıs, saygıymıs ben ınanmıyorum. Sen butun yatırımı ıstanbula yap, heryerı bınayla doldur, yetmez gıbı gocmen al, ınsanlar akın etsın, trafık senın yuzunden sıssın, sen bana gel adap ogret. Koca bı has... ulan ordan derler adama. Yol yapıyor, kopru yapıyor, tunel yapıyor, kıme yapıyor? Nıye rahatlamıyor trafık? Sen hazır yerlesımın oldugu yolları genıslette, sonra rant bolgesı yaptıgın yerlerın yollarını yaparsın. Uc serıtlı yola ıkı yerden baglantı verıyorsun, yan yol acıyorsun serıt sayısını dusuruyorsun, 30 dakıkalık yolu 6 saatte gıdıyoruz sonra trafık adabı egıtımı verecez. Ver ver, oyle boyle sovmeyecemde suan ADABIMDAN yazmıyorum. Bugun starcıty'nın ordakı kopruyu 45 dakıkada gectım. Hadı bana adap dersı ver? Yukardan ıkı, starcıty'nın yanından bır, cevre yolundan 1 toplam 4 yerden baglantı var o kopruye. Hadı orda benı sakınlestır?

    Yaptı desınler dıye yapmaktan ote bır sey degıl. Desteklemıyorum. Insanlar kendı kendıne cıldırmıyor. Ben trafıge degıl, yolu yapana sovuyorum. Ikı serıtlı yola dort yerden baglantı verırsen trafık sıser. Bunun trafık adabıyla degıl orayı o sekılde duzenleyen herıfın MALLIGIYLA alakalı.

  8. #28

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Alıntı huduni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yoksa Audi, VW, BMW SUV sürücüleri zaten ceza ne olursa olsun ödeyip geçmek onlara koymayacaktır. Ama ceza puanı uygulaması da yanına eklenirse o zaman biraz çekinirler. Kanunlar beşerler içindir, insanların kanuna ihtiyacı yoktur, insanlar zaten kanun ve kural olmadan da diğer kişileri incitmekten çekinir...
    Yok hocam kim ne kadar zengin olursa olsun 2-3 bin lira ceza kestin mi ona da zor gelir. Ne kadar trailyoner olsa da bi kırmızıda geçmek için her ihlalde 2.000-2,500 lira kimse vermek istemez. Yani o da kurala uyar. Eğitim ise boş palavra. Saygı duyun, yapmayın, düzeni bozmayın v.s. Geçeceksin o işleri.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)