Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet satışları düşüşte

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
     
    Türkiye’deki motosiklet satışlarının 2016 sonunda 140 bin adetlerde oluşması öngörülüyor..Satışlar ilk 10 ayda 2015 aynı döneme oranla yüzde 14.5 geriledi.

    MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği) Başkanı Nihat Çadırcı 2016 yılının ilk on ayında trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısının TUİK verilerine göre geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,5 azalarak 126.192 âdete gerilediğini belirtti. Geçen yılın ilk on ayında 147.473 adet araç tescili yapıldığını hatırlatan Çadırcı 2016 hedefinin ortalama 140 bin adet olacağını vurguladı.

    Çadırcı şöyle devam etti;

    “ Geçtiğimiz yıl bu 165 bin adetlerdeydi. 2015 toplam pazarın cirosu yaklaşık 1.2 milyar TL olurken 2016 yılı ilk 10 ay cirosu ise yaklaşık 1.3 milyar TL olarak gerçekleşti. Motosiklet kültürünün gelişmesinde genç nüfusumuzun yoğunluğu düşünülerek gençlerimize motor sporları aktiviteleri için onlara güvenli ortam ve imkânlar tanınması motosiklet kullanımının özendirilmesine katkı sağlayacaktır. Motor sporlarının desteklenmesi bu açıdan önemlidir, pistler yapmak, yarışlar düzenlemek, eğitimler vermek bu konuya destek olacaktır.”

    ZORUNLU SİGORTALAR ZORLUYOR

    Motosiklet kullanım maliyetinin düşürülmesi gerektiğini söyleyen Çadırcı ,” Zorunlu Trafik Sigorta ücretleri çok zamlandı, uygun maliyetlere çekilmesi gerekiyor. Fiyatlar 3 500 liraya kadar çıkabiliyor. Bu konu tüm motorlu taşıtların bir sorunu olduğu söylense de asıl sorun diğer taşıt sigorta bedellerinden daha pahalı olan motosiklet sektörünün büyük bir sorunudur.

    Moted olarak Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğüne motosiklet sektörünün geleceğini çok yakından ilgilendiren bu olumsuz durumu detaylı olarak kendilerine sunduk” dedi. Trafik kurallarının iki tekerlekli araçlara avantaj sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Çadırcı karayollarındaki önceliğin motosiklet kullanımına verilmesi, bütün sürücü sınıflarının motosikleti trafikte fark edecek şekilde eğitim almasının sağlanmasının şart olduğunu belirtti. Çadırcı 2017’ beklentileri için şunları kaydetti:

    “2017 yılında uygulamaya girecek olan yeni regülasyonların getireceği fiyat artışı ve yaşadığımız coğrafyanın getirdiği bir takım negatif etkiler, döviz kurlarına bağlı yaşanacak fiyat artışlarının verdiği olumsuzluklarla beraber pazarda büyüme beklemiyoruz. Motosiklet satışlarının 2017 yılında bu seneki 140.000 adet seviyelerine bile ulaşamayacağı tahmin edilmekte.”


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Gidişat belli. Distribütörler işi sürdüremez hale gelir. Tüm distribütörlükler el değiştirir, nasıl oluyorsa hepsi damadın veya kaynın birinde toplanır. Sonra motosiklet alımına teşvik gelir. Sorunlar çözülür, milletimiz dert etmesin.
    Bay Balta, leons, *Heka ve 12 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    Bashwarp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gidişat belli. Distribütörler işi sürdüremez hale gelir. Tüm distribütörlükler el değiştirir, nasıl oluyorsa hepsi damadın veya kaynın birinde toplanır. Sonra motosiklet alımına teşvik gelir. Sorunlar çözülür, milletimiz dert etmesin.
    Beklediğim yorumu hemen görme keyfi.
    jimi_hendrix ve polemos bunu beğendiler.

  4. #4
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bu fiyatlar ne olacağını bekliyorlar ki başka
    bu zaman da kredi ile motor almayın arkadaşlar canlı paranız varsa gidip GS bile alın helal olsun derim.

  5. #5

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Düşecek tabi ne olacak
    Biz motosikleti satın alacağız, bedelini ödeyeceğiz, plakasını ruhsatını ödeyeceğiz, trafik sigortasını yaptıracağız, zincirini kilidini alacağız, ondan sonra vatandaşımızın! birisi, biz gece uyurken gelecek, elindeki inşaat demir makasıyla kilidi kesecek, nasıl olsa cezası yok, çaldığım her motor artık benimdir diyecek, ve misler gibi gidecek yatağına uyuyacak, biz de sabah olunca aracımızın çalındığını görünce kahrolacağız.
    Adam bir daha motor falan alır mı? Almaz. Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak iyidir der ve "para kalsın cebimde, motora falan gerek yok" deyip, hayatına devam eder
    Fatih öztürk, trapmania, ufukt ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6

    Üyelik
    13 Eylül 2016

  7. #7

    Üyelik
    28 Ekim 2012
    Şehir
    EsEs
    Motosikleti
    Hornet 650
    Evet beyler, moted başkanı tüm sorunun mtv den kaynaklandığı belirtmiş. Şimdi dağılabilirsiniz.

  8. #8
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı qıp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 tane bile debriyajlı motor yok.
    MrMud bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  9. #9

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    trafik sigortası varmı, nekadar?

  10. #10

    Üyelik
    30 Nisan 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    SYM Joymax 250i, Bajaj Pulsal 150NS
    Motosiklette en büyük pay gördüğüm kadarıyla orta direkte.
    Benzin arttı, dolar arttı, sigorta arttı, arttı oğlu arttı yani...

  11. #11

    Üyelik
    18 Ekim 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Regal Raptor 150
    Bunda en büyük etken hayat standartı çıkmazı, motor fiyatları geldiğ ülkede hep aynı veya çok çok az bir zam olabiliyor, burada motorların Türkiyedeki satış fiyatlarının yüksek olması, bundada ÖTV+KDV nin çok büyük rolü var, mesela motosikleti Lüks görmeyip ekmek veya etde olduğu gibi (ana gıda maddeleri için uygulanan % 1 veya 8gibi KDV olsa birde ÖTV denen vergide çok cüzi bir miktar olsa Doların aşırı yükselmesi en azından kendiliğinden dengelenmiş olur, motosikletin bir ulaşım aracı olduğunu gerek çevreyi, gerek trafiği ve gerekse benzin tasarrufu sağladığını bizim angut Hükümet yetkililerine izah edebilecek ve sesimizi duyarabilecek bir platform oluşturup (MOTED)derneği öncülüğünde kendimizi belli edebilirsek belki satışlar artar vede motor fiyatları stabil kalabilir ancak şimdilik bu düşünce bir utopya olarak kalacak gibi görünüyor.

  12. #12
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Yaktım sigaramı, yüzümde ufak bi gülümseme ile shake that *ss to me dinliyorum.
    leons bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    olsun duble yollarımız var; köprülerimiz var, deniz altı tüneli var... gerçi o tünele motorları almıyorlar ama olsun var genede..
    ha bu arada şu an 3 yıl önce aldığım paraya çalışıyorum ama, hamdolsun ekonomimiz çok iyi... anladınız siz onu...
    espresso bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    05 Ağustos 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Dominar 400 - V15
    Kısaca kendimden örnek vereyim; Orta gelirli bir vatandaşım ve elimde 16 liraya yakın motosiklet ve ekipmanım var. Bu sene 25 lira gibi bir bütçeyle yeni motor almayı düşünüyordum fakat şuanki fiyatlarda hiçbir motoru gözüme kestiremiyorum.

    Çalıştığım işyerinde benden motor görüp hevelenen insanlara maliyet araştırması yaptığımızda da ehliyet + motosiklet + sigorta + ekipman diyince en az 6-7 lira maliyet çıkıyor ve yeni heveslenip o zevki tadacak birinin buna verecek parası yok.

    Adam motor kullanmayı nasıl öğreneceğim diyor? Ehliyet kursları öğretmiyor. Ehliyetten kalırsa extra maliyet.
    Motoru aldık sigortası ne olacak diyoruz? En az 1000 lira bir ücret çıkıyor. Adam arabasını 500 liraya yaptırmış o fiyata sigorta yaptırmam diyor.
    Ekipman gerekli sana sen motordan daha önemlisin diyorum. 600 liraya düşük bütçeli kullanışlı bir set diziliyor. Ona OK çok şükür
    E ne motor alıcaz ? 4 liralık motor alsak ne olucağı belli değil. Japon almaya kalksak fiyatlar uçmuş çinli almaya kalksak içimize sinmiyor. Adam haklı olarak yeni motora başladım sıfır olsun diyor.

    Anlayacağınız 4 ucu boklu yıldız anahtar...

    Trafik ve araçların saygısızlığını hiç hesaba katmıyorum.

  15. #15

    Üyelik
    18 Temmuz 2014
    Motosikleti aldık fakat acenteden çıkartamıyorum. Zaten kışın süremem kalsın orada. Nisan gibi gider alırız. Hayırlısı bakalım belki sigortalarda o zamana kadar insafa gelir fiyatı düşer.

  16. #16
    leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2011
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Motosiklet satışları düşmüş bunlar ciddi mi acaba, ya da yeni mi farkettiler

    A.. kanun çıkardılar satış yapan firmalar bir önceki seneyle aynı fiyata satamazlar diye, zamanında 2600 tlye sıfır aldığım mh 125 şimdi 4000 tl sıfırı kim alır o zaman zaten gariban kısım biniyor motora, birde üstüne ötv,sigorta,yıllık vergi,ruhsat parası alıyorsun oluyor 5000 tl o adam zaten aylık kazancı 1400 tl asgari ücret o kadarda yokda düz hesap yapalım. Sen vergileri fazlasıyla cebe indireceksin diye firmalara yasa getir sonra satışlar düştü diye sitem et. Ne güzel iş valla durum değişik yani

    Zengin kısım zaten gidiyor araba alıyor zaten bu ülke motor sürmek için riskli direk kaçıyor 4 tekere. Artık ucuz motor kalmadı hurda scooterlere adamlar 1000 tl para istiyor onu alıp başa bela etmekte ayrı sıkıntı.

  17. #17
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    dolar euro at gibi koştururken, bayiler de daha çok nasıl (kar) koyabiliriz derdindeyken daha çok düşer satışlar...

  18. #18
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Satılık versys ;P

  19. #19
    Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2011
    Motosikleti
    Yamaha R25
    2014'te 40 lira ödediğim trafik sigortası 2015'te 116 lira 2016 da 334 lira oldu. Bakalım 2017 de kaç lira olacak, 2 adet motosikletim var üzülerek birisini emekli etmek zorunda kalıcam.

  20. #20
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    Yaşım 21 şu zamana kadar sadece kendi çabalarımla 3 tane hurda belgeli 3 tane plakalı motor aldım

    Çalıştım didindim aldım kendi çabalarımla şuan düşünüyorum bu tutkum için bu yaşımda çalışmaya başlasaydım gerçekten şuan motor olarak en fazla çin malı bir motora binebilirdim hedeflerinizi bekletmeyin devlet sizi vergileriyle tutkunuzdan soğutuyorsa ki beni soğutuyor ödemeyin

    Dev şirketler vergilerden kaçmak için avukat ve muhasebecilere boşuna para yedirmiyor
    Esnafı taksicisi fiş fatura kesmiyor

    Bi ben salağım zaten bi yandan okuyup bi yandan da çalışıp motor alıcam diye yırtınıyorum

    Alıp 1000 lira trafik sigortası
    5.20 ye benzin ve trafik cezaları
    Abartılmış bakım masrafları ile uraşıyorum
    Şahsen bıktım

    1 yılda 10 bin km yapsan 100km de 4 litre yaktığını varsayalım benzin 5 lira diyelim
    2000 tl yakıt
    1000 tl trafik sigortası
    3 bakıma girdin 750 tl
    Motor fiyatı 10000tl diyelim
    Ekipmanlara 2000 TL

    Lastik düşme kalkma parası eklenmemiş olarak 15750 masraf

    Bu masrafların rahatlıkla %50si vergi peki bu verdiğim vergiler sayesinde arkama yaslanıp ne mükemmel bi ülkede yaşıyoruz be deme lüksüne sahibim

    En güzeli alıcaksın bi hurda belgeli motor elin alet tutucak her türlü bakımını vs yapıp mis gibi geziceksin çevirmemi var dur öncesinde polise ver anahtarı hadi iyi günler de çek git yoksa başa çıkamazsınız bu işlerle
    fatih.met bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)