Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2017 Trafik Cezaları Belli Oldu. Yeni yılda trafik cezaları artacak.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Yeni yılda trafik cezaları yüzde 3,83 artacak. En düşük ceza 75 lira ile "taşıma sınırı üstünde yolcu alan" sürücülere, en yüksek ceza 14 bin 908 lira ile "geçici tescil belgesini basmak ve araç sahibine vermek üzere yetkilendirilen gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerinden belirlenen usül ve esaslara aykırı hareket edenlere" kesilecek. Alkollü araç kullanmanın cezası 876 liraya yükselecek. Ehliyetsiz araç kullanana bin 763 lira, seyir halinde cep telefonu kullanana 95 lira para cezası verilecek.

    Trafik cezaları 2017 yılında, Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre yüzde 3,83 zamlı olacak.

    AA muhabirinin emniyet yetkililerinden edindiği bilgiye göre, 11 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği"nde Maliye Bakanlığınca yeniden yeniden değerleme oranının yüzde 3,83 olarak belirlenmesinin ardından 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren uygulanacak trafik ceza miktarları da yeniden hesaplandı.

    2017 yılında en düşük ceza, "taşıma sınırı üstünde yolcu alan" sürücülere verilen 75 lira olarak kesilecek. En yüksek ceza 14 bin 908 lira ile "geçici tescil belgesini basmak ve araç sahibine vermek üzere yetkilendirilen gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerinden belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket edenler"e uygulanacak.

    Yetkisi olmadığı halde tescil plakası basanlar 10 bin 383 lira ile cezalandırılacak.

    "Karayoluna, trafiği tehlikeye sokacak ve trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek şekilde bir şey atan, döken, bırakan, karayolunun yapısına, güvenlik tesisleri ile trafik işaretlerine zarar verenlere, bunların yerlerini değiştirenlere veya ortadan kaldıranlara" 427 lira para cezası kesilecek.

    SAHTE PLAKAYA 5 BİN 191 LİRA CEZA

    Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası olmadan karayoluna çıkaranlar 2017'de 876 lira ceza ödeyecek.

    Ruhsatsız araç kullanan ve tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takanlara 95 lira, yönetmeliğe aykırı plaka takanlara 427 lira ceza verilecek.

    Farklı okunmaya ya da okunamamaya neden olacak şekilde tescil plakasında değişiklik yapanlar 92 lira, tescilli aracı plakasız kullananlar bin 763 lira ceza ödeyecek.

    Aracına sahte plaka takan kişilere verilen 5 bin liralık para cezası, 5 bin 191 liraya yükselecek.

    Aracını tescil ettirmeden trafiğe çıkaranlar, karayolunda geçici kullanacağı aracı için geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakası almayanlar veya bunları başka araçta ve süresi bittiği halde kullananlar 206 lira para cezasına çarptırılacak.

    Kamyon, çekici ve otobüslerde takograf, taksi otomobillerinde taksimetre bulundurmayanlar ile bunları kullanmayanlara 427 lira para cezası verilecek. Bu cihazları bozuk imal edenlere, bozulmasına neden olanlara ve bozuk durumdaki cihazları araçlarında kullananlara 6 bin 660 lira para cezası uygulanacak.

    EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANAN BİN 763 LİRA CEZA ÖDEYECEK

    Araçlarının muayene süresini geçirenlere 95 lira ceza verilecek.

    2017'de muayene istasyonları işletme şartlarına uymaz ya da gerektiği şekilde araçları muayene etmezse ilkinde 6 bin 989, ikincisinde 11 bin 658 ve üçüncüsünde 23 bin 318 lira para cezası ödeyecek.

    Sürücü belgesiz araç kullanmanın cezası bin 763 lira olacak, kırmızı ışık kuralına uymayanlara 206 lira ceza kesilecek.

    Bulundurması zorunlu olduğu halde aracında emniyet kemeri bulundurmayan veya kullanmayanlar ile motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikleti kasksız ve gözlüksüz kullananlara 95'er lira ceza verilecek.

    Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısız şekilde sürene, aracından bir şey atana ya da dökene, seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını kullanana 95 lira para cezası uygulanacak.

    Trafik işaretçilerine uymayanlar 206, trafik işaret ve levhalarına uymayanlar 95 lira ile cezalandırılacak.

    Hususi otomobili 0,50, hususi olmayan otomobilleri 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanan sürücülere ilkinde 876 lira, ikincisinde bin 98 lira, üçüncüsünde ve daha fazlasında bin 763 lira para cezası uygulanacak.

    Uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullananlara 4 bin 514 lira ceza verilecek.

    Uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını veya alkolün kandaki miktarını tespit için gereken teknik cihazları kullanmayı reddeden sürücülere 2 bin 507 lira para cezası kesilecek.

    ENGELLİ YERİNE PARK EDEN 109 LİRA İLE CEZALANDIRILACAK

    Yönetmelikte belirlenen hız sınırlarını yüzde 30'dan fazla aşanlar 427 lira, radarların yerini belirleyen ve sürücüyü uyaran cihazları araçlarında kullananlara bin 763 liradan 2 bin 658 liraya kadar para cezası verilecek.

    Dönüş kurallarına uymayan sürücülere 95 lira, yasak alanda sollama yapanlara 206, önündeki aracı yeterli takip mesafesinde izlemeyen sürülere 95 lira ceza kesilecek.

    Kavşaklara geldiğinde yavaşlamayanlar ve kavşak geçiş önceliği kuralına uymayanlar, otobüs, tramvay ve taksi duraklarında bekleyenler ve yasak alana park edenler 95 lira para cezası ödemek zorunda kalacak.

    Engelli park yerlerine aracını park edenlere 109 lira ceza uygulanacak. Gerekli makamdan izin almadan yarış ve koşu düzenleyen kişilere 427 lira para cezası uygulanacak.

    Kesilen para cezasını 15 gün içerisinde ödeyen kişilere yüzde 25 indirim yapılacak.

    Kaynak: Milliyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    alah razı olsun asgari ücrete zam yapmaya gerek yok zaten

  3. #3

    Üyelik
    16 Ağustos 2014
    1 ay önce zam'mın kralı geldi zaten. 1 yıldır uyarı dahi almadığım , otomobilimdeki mühürsüz app plakam sebebiyle evden çıktıktan 30-40 sn sonraki çevirmede uyarı vermeksizin 412 TL cezayı kitlediler. Sonra Bir telefonla mühürlü App yaptırdım onu taktım. 1 sene önce mühürlü app plaka pek yoktu mecbur herkes mühürsüz alıyordu. Sonra mühürlüsünü çıkarttılar bir telefonla mühürlü app plaka sahibi olabiliyorsunuz. Adamlar ceza kesmek için app plaka satıcılarına el atmıyorlar
    Aracı aldığımda verdikleri plakayı adam gibi basmış olsalardı hiç app işine girişmezdim. Savaştan çıkmış gibi plaka verdikleri için çarem yoktu ...

  4. #4
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    İnşallah daha da artar, ve yine inşallah ''adaletli'' bir şekilde uygulanır.

  5. #5
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Bizdeki trafik cezalarını hem rakam hem de gelir seviyesi açısından dünya ile bir karşılaştırmak lazım.
    Bana sanki aşırı yüksek gibi geliyor.
    Bir işe yaradığı da yok.
    Trafik aynı tas aynı hamam.

    Ceza ile terbiye edilmeye çalışılıyor Türk halkı ama bir sonuç vermediği ortada.
    Bizi yönetenler ne zaman uyanacak doğrusu merak ediyorum.
    Sepetçioğlu bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  6. #6
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Aracını (dikkat edin) kapalı AVM otopark engelli yerine park eden arkadaşıma ceza geldi, iyi olmuş sana dedim. Sonra dedi ki; olm bizim sağlam Engin var ya, yeğeninin özürlü arabası ile geziyor, hem indirimli araba almış hemde oraya koyuyor?.. Vallaha dedim tamam, konuşmuyorum sizle.... Memleket ne biçim oldu be. Hayırlısı.....

  7. #7

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Böylesine çekirdek-gazoz parası cezalarla trafiğimizin düzene girmesi sağlanamaz, motorcular olarak bizim ölmemiz engellenemez. Trafikte aktif olarak bir ölüme sebep vermeyen plaka basmak, tescil ettirmemek gibi cezalar tamam 2-3 bin TL olsun. Ama kavşakta geçiş önceliğine uymama, kask takmama veya hatalı park 95 lira. O ne be. Zaten tahsil edilemediği için %25 indirimle 75 lira oluyor. Bunu veremeyecek adam yok. 75 lira ceza mı olur? Cezalar az diye sevinmeyin arkadaşlar. Psikopatlara yarar bu durum. Seni veya beni öldürmeye azmeden adam, bu cezalara güler bile. İhlallere devam.

  8. #8
    BAIIHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2008
    Şehir
    İst
    Motosikleti
    CB1000R
    alkollü kullandığı araçla çiçekçi, polis ezen itin, torbacı bmwsinden inip adam döven haysiyetsiz it sürüsünün, motora çarpıp kaçan taksiciye dokunacak birşey göremedik.

    tüm karakterini, haysiyetini satsa kırmızı ışıkta geçemeyeceklerin halkın ırzına geçtiği yer neticede.
    major24 ve leons bunu beğendiler.

  9. #9
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizdeki trafik cezalarını hem rakam hem de gelir seviyesi açısından dünya ile bir karşılaştırmak lazım.
    Bana sanki aşırı yüksek gibi geliyor.
    Bir işe yaradığı da yok.
    Trafik aynı tas aynı hamam.

    Ceza ile terbiye edilmeye çalışılıyor Türk halkı ama bir sonuç vermediği ortada.
    Bizi yönetenler ne zaman uyanacak doğrusu merak ediyorum.
    Evet ceza ile eğitim konusunda söylediğinizde çok haklısınız
    Ceza bireye yeni bir davranış öğretmez sadece bu davranışı yapmasını bastırır. Yapılması gereken insanları bilinçlendirmek ve eğitmek.
    Burada ceza sadece bir gelir kapısı olarak kullanılıyor, bölünmüş yolda 50kmh hız sınırı mı olur şehrin her yerinde radar kuruluyor.
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)