Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kaskı kırılmasa şimdi hayattaydı. Motordan önce kask takın kampanyası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Geçen yıl tatilde gittiği Kaş’ta ATV kazasına kurban giden 21 yaşındaki İngiliz Amarna Carthy’nin ailesi, ‘Güvenli Kask’ kampanyası başlattı. Habertürk’e konuşan anne Baumber: “Başındaki kask kırılmamış olsaydı kızımın hayatı kurtulabilirdi.

    Mayıs ayında Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne tatile gelen 21 yaşındaki İngiliz Amarna Carthy, 3 yaş büyük teyzesiyle ATV adı verilen 4 tekerlekli arazi aracı kiralayarak gezintiye çıktı. Antalya Kaş’a giden gençler, Ova Mahallesi’nde kullandıkları ATV’yle yol kenarındaki su kanalına düştü. Amarna Carthy, kask takmasına rağmen başından aldığı ağır yaralar sonucu hayatını kaybederken, aracı kullanan teyzesi yaralandı. Kaza, İngiliz basınında da tartışmalara neden oldu.

    ‘KASK YETERSİZDİ’

    İngiliz basınına göre, Carthy ve teyzesinin bindiği ATV 2 kamyonun arkasında 40 kilometre hızla ilerliyordu. Ancak arkalarındaki ‘aceleci’ şoföre yol vermek için sağa çekmek istediler ve bu sırada kaza yaşandı. Nottingham Mahkemesi’nin yaptığı resmi soruşturma sonucuna göre, kullanılan kask yetersiz bir koruma sağlıyordu. Daha sonra Carthy Ailesi harekete geçerek change.org sitesinde bir kampanya başlattı. Türkiye’deki kurumlara çağrıda bulunan aile, daha güvenli bir kask kullanımını kanun haline getirilmesi için kampanyaya destek istedi.

    ‘STANDARDI YOK’

    Daha önce de Fethiye’de 6 ay kadar düğün organizatörü olarak çalıştığı öğrenilen genç kadının annesi Tashaka Baumber, bu konuda farkındalık yaratmak için kampanya düzenlediklerini belirtti. Habertürk’e konuşan Baumber, Türkiye’ye birçok kez tatile geldiklerini kaydetti ve şunları söyledi: “Türkiye’de hayatında hiç araç kullanmamış bir kişiye ATV kiralayabiliyorlar. Yolda ne uyarıcı işaret ne levha vardı. Kazada kızım ve kardeşimin başında korumalıklar vardı. Ancak o kaskların hiçbir standardı yokmuş. Türkiye’de bu tür koruyucu başlıklara standart getirilmesi lazım. O kask kırılmamış olsaydı kızımın hayatı kurtulabilirdi. Türkiye’deki kanunlara göre motor kullanıyorsanız sadece kask takmanız gerekiyor. Bu çok sembolik. Bazı insanlar gördüm, kaskı elinde taşıyor...” Baumber, kampanya için 3 bin imza topladıklarını, 100 bin imza hedeflediklerini kaydetti.

    "MOTORDAN ÖNCE KASK ALIN"

    Avrupa Motosiklet Kulübü Derneği Başkanı ve milli sporcu Şakir Şenkalaycı, kaskın önemine dikkat çekti. “Kask güvenlik için değil polis çevirmesin diye takılıyor” diyen Şenkalaycı, şöyle devam etti: “Motosiklette en önemli şey kask. En iyi markaların, test edilmiş ürünlerin alınması gerekiyor. Sektörde 100 liraya da 3 bin liraya da kask var. Motosiklet kullananların maalesef yüzde 80’i uyduruk kask kullanıyor. Türkiye’de kask, koruyuculuğundan ziyade polis çevirmesin diye takılıyor. Hatta kaskları bağlamadıkları için kazalarda kafasından fırlayıp gidiyor. Bu bilinçsizlik yüzünden insanlar hayatını kaybediyor. Fiber alaşımlı ucuz kasklar kazalarda karpuz gibi dağılır. Karbon alışımlı kaliteli kasklar ise balyozla vurulsa kırılmaz. Motosiklet almadan önce kask alınmalı. Korumalı vücut elbisesi, korumalı boyunluk, eldiven, dirseklik eksik olduğu zaman sadece kask da işe yaramayabilir.”

    Kaynak: Habertürk







    mehmetenis bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    23 Ağustos 2009
    Şehir
    düzce
    Motosikleti
    2002 Aprilia Atlantic 500
    Yazık olmuş.Bizim için normal bir kaza ve ölüm ama ingilizlerin bunu anlaması tabiiki zor

  3. #3
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Schumacher'de kaskın kralı vardı da ne oldu, kayak yaparken kask bile korumadı. Darbe kaskın öyle bir yerine gelir ki kaskın yapacağı da bir şey kalmaz. Olay kasktan çok, annesinin diğer dediklerinde. Önüne gelene ATV kiralanmasında, yolda işaret levhalarının olmamasında vs.
    Yalnız kadıncağız 100bin imza toplamış, bir şey olacağını sanıyor. 30 küsür milyonun azınlık ya da yok sayıldığı bir ülke burası
    4till4 bunu beğendi.

  4. #4
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Yetersizmiş..
    Kafasındaki zaten kask değil ki..
    Romedon bunu beğendi.

  5. #5
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Allah rahmet eylesin, hayatını kaybeden genc arkadaş için üzüldüm. Ben 4 yıl Londra fınans sektorunde calıştm,avrupalı kullanıcılar çoğu zaman daha bilinçlidir. Kiralamayı yapan müsterilerin eksik güvenlik önlemlerini görüp kiralama yapmamasını beklerdim. Kiralayan şirket hepten hatalı. Kask diye uyduruk bir şey vermiş,onun dışında hiçbir koruma malzemesi yok,uyduruk bile olsa. Turkıyede insan hayatını hiçe sayan bi işletme daha. Kullanıcılar lütfen bu gibi durumlarda sorgulasınlar talep etsınler eger gereklı onlemler ve ekıpman yoksa sırketten hızmet almasınlar ve gereklı yerlere sıkayet etsınler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)