Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Plakasız Araç Kullanmanın Cezası Değişti. İşte yeni cezalar.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Gecenlerde İzmir'den Istanbul'a donerken, Yalova'ya gelince feribot tabelasini gorup yeni yapilan kopru yoluna yanlislikla girdim. Direk giselerle karsilastim ve bir u donusu yapip geldigim yola geri donup eski yoldan feribota devam ettim. Neden kopru yoluna feribot isareti koyduklarini da anlamadim. Yani feribota duz gideceginize, parali otoyoldan gitme alternatifi yapmislar sanirim, ki feribot 15-20km kadar ilerideydi sadece.

    Vergilerin nereye gittigi belli iste. Super luks kopru yapip benim 15 senedir kullandigim 25 yasindaki kulustur motorumu luks hale getirdiler demek ki.


    bektanist, Emre Fırat, Mengu16 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    trafik sigortası eşit olabilir ama sonuçta tüm rakamlar vergi dahilinde geliştiği için düşük hacim motorlardan daha az sigorta alsınlar ve devlette bunun farkında olup düşük hacim sigortalı motorlar için sigorta acetelerinden vergi kesintisi yapsın olsun bitsin.

    fakir zengin demeden aynı geçirirse devlet yanarız ve yanıyoruzda, e nerde adalet o zaman? çok olandan çok vergi alması gerek. çok para ve mal sahibi olmak beraberinde sorumluluk getirir ama ülkemizde tam tersi.
    Sigorta ve kasko, tek maddeye bakar. Risk. Motosikletin hacmi, fiyati hep ikincil faktorler. Soyle dusunur sigorta sirketi: "Bu surucunun cikaracagi olayda tum maddi sorumluluk bende. Oyleyse bu demografide insanlar bana ortalama ne kadara patlar?" Evet 1200GS cok daha pahali ve hizli. Ama belki daha dikkatli kullaniyor o insanlar? Kaza riski daha az belki.

    Amerikada da bu boyle. Genc birinin alacagi 600cc motosiklete 6 aylik $600 trafik sigortasi istiyorlar. Ben 300km hizina cikabilen 1300cc motora senede $75 veriyorum. Zamaninda ben de 6 ayda $600 sigorta verdim. Çok gençken de yoktu motosikletim.

    Ben bunda yanlis bir sey goremiyorum.

    Peki devlet gençlere yardım etmeli mi bu konuda? Kesinlikle hayır. Devlet, gençlerin trafik sigortasını sübvanse edeceğine adamakıllı eğitim verilmeli ilk önce.
    Shamy bunu beğendi.

  3. #83
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Lafı gelmişken, OHAL ne zaman bitecek? Darbecilerle etkin mücadele için Kanun Hükmünde Kararnameler çıkarılması gerekiyorken KHK ile çıkan kanuna bakın, plakanın takılıp takılmaması meselesi.

    Not: Yeni düzenlemeyi destekliyorum, o ayrı mesele.

  4. #84
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Olanlardan sonra OHAL ancak lafta biter.

  5. #85
    waffenSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KTM duke 390
    bu devirde en ıyı yontem ruhsatsız plakasız ve dolayısı ıle vergısız ve sigortasız ( kazıksız ) motosıklete bınmek.. çak uzerıne bı app plaka polıs dur çekerse bas geç..
    malum bu zamanda vergını odemez kayıp kaçak göçek işler yaparsan iyi vatandaş sayılırsın..

  6. #86
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    iyi güzel de, yoldan geçen bi motorcuyu tutup, arkasından geçen 10 motorluyu saldıktan sonra bi anlamı yok bütün bunların.
    Jemand ve rca bunu beğendiler.

  7. #87
    Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi güzel de, yoldan geçen bi motorcuyu tutup, arkasından geçen 10 motorluyu saldıktan sonra bi anlamı yok bütün bunların.
    hay ağzın bal yesin, ben hep o arkadan geçen 10 motorludanım bu arada.

  8. #88
    keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Daha öncede yazdım ama, denetim olmadıktan sonra plakasız da gezerim sigortasız da ehliyetsiz de sürerim ruhsatsız da. Polisin tek yapması gereken kontrol etmek onlar bunu yapmıyorsa boşuna "bö ülkönön könönlörö vör" demenin bi manası yok. Kanun işlediği zaman kanundur..
    ¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!

  9. #89
    rca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    600RR '13 Repsol
    Uygulama yerinde ama ülke şartlarıyla bağdaşmıyor malesef. Kimse keyfinden kapatmıyor bence plakasını, yaşadığım şehirde(İstanbul) trafik sorunu var ve motosikletin avantajı kullanılmaya kalkıldığında EDS öpüyor, kurallar 200 kiloluk motora 3 tonluk arabayla aynı muameleyi yapıyorsa kriminal olmaya gerek kalmıyor plaka kapatmak için. Sonuçta insanlar ya işlerine vaktinde gidebilecekler ya da işsiz kalacaklar, arabayla işe gideceğim diye evden sabah 5 de çıkan insanlar var. Durum böyle olunca plaka açık her gün yenecek EDS cezalarına da (yoğun trafikte emniyet şeridinde ilerlemek, boş yolda hız sınırı aşmak gibi kabahatleri kastediyorum, tutup da kırmızıda geçen apaçiye empati yapmam) maaş yetmeyeceğine göre insanlar katlanır plakalık vs. çözümlere başvuruyorlar. Sonuç olarak da iş yine polis memurlarının vicdanına kalıyor, iş saati trafiğinde "vay sen emniyet şeridine girdin" diye ceza yiyen bir tane motorcu görmedim ben, en fazla ehliyet ruhsat kontrolü yapıp gönderiyorlar.

  10. #90

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    ha "otobana arabayla aynı parayı ödemek istemiyorum" gibi fikirlere katılıyorum ama bunun protestosunu böyle yapmak doğru değil.
    Boğaz köprüsü ve otoyollar motosiklete %50 indirimli, hem köprü hem de otoyol kullanarak işe geldiğim ve hgs kullandığım için biliyorum. Çook eskiden ben de köprü parasının otomobillerle aynı olmasını protesto edip zaman zaman olmadık yolları denemiştim ama motosiklete ara verip, araba ile trafikte 7 sene bekleye bekleye şimdi motosikletimde en azından bu tip plaka hgs bilmem ne gibi şeyleri nizami yapmaya çalışıyorum, çünkü otomobile göre hele hele istanbul'da büyük kolaylık sağlıyor, bu kolaylığı 3 - 5 lira ya da plaka kapatma gibi yasadışı bi nedenden kaybetmek işime gelmez. Haa cezalar yüksektir ya da uygulamalar yetersizdir bunu tartışalım ama kuralsızlığın tartışmasına girmek zaten yasayı nasıl çiğnerim'i tartışmak demek esasen.

    Bu arada şahsi düşüncem, motosiklet (hatta bence otomobile bile) köprü ve otoyollar tamamen ücretsiz olmalı, ama böyle bir şeyin en azından bu sistemde olma ihtimali olmadığı gerçeğini de görüp, gereksiz yollarla anarşizmin doruğuna çıkmak da bi yerden sonra patlayabilir. Yoksa bu paraları vermeye, bu saçma sapan sigorta, bilmem ne ücretlerine sonuna kadar karşıyım, ama bu yasaları çiğneyerek çözülebilecek bir konu değil. Mevcut iktidarı sevip sevmeme konusu da değil şahsi görüşüm.

  11. #91
    Ulaş Öztaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    devletin azalan kasasına yeni musluklar açmaktan başka bir şeye yarayacağına inanmıyorum
    Ne suç azalır, ne hırsızlık, kaç tane araba/motosiklet hırısızı çevirmede yakalanmış :D
    Motosikletlere plakasızlıktan, arabalara app den ceza miktarını arttırıp eskisinden daha fazla gelir elde edeeckler. aradaki fark kısa günün karı tabi yerseN :D

  12. #92
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı IRau adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz enayi gibi plakalı gezip köprü otoyol parası verirken sen kaçıyodun

    şimdi sen düşün çok yerinde olmuş
    Lafı ağzımdan aldın Adamsı
    IRau bunu beğendi.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

  13. #93
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Plakasız araç yasa dışıdır ....Tem hariç

  14. #94

    Üyelik
    13 Kasım 2016
    Şehir
    Hatay
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Yeni alınmış araçlarda plaka takılması için fatura tarihinden itibaren bir hafta süre verilmeli. Bir haftayı geçtiği halde plaka takılmaz ise ilk seferinde para cezası uygulanlamalı. Her seferinde uygulanan ceza plaka takılmadığı sürece üç defa arttırılmalı. Sonuncuda para cezası uygulanırken plaka takılıncaya kadar araç trafikten men edilmeli. Üç defa plakasız yakalnıp daha sonra plaka taktırdıktan sonra yine plakasız yakalanan araç olduğunda sürücüye para cezası kesilerek araca devlet tarafından el koyulmalıdır.

    Başkasına ait plaka ile araç kullanana hem para cezası hem de hapis cezası uygulanmalı. Eğer suça karışmış ise ceza daha da yüksek olmalı. Bu şekilde olursa başka birine ait araçla araç kullanmasının önüne geçilmiş olur. Trafik cezası ve illegal kullanımlar engellenmiş olur. Yine kademeli olarak üç defa ceza arttırılrak uygulanmalı ve sonuncuda o kişinin aracına devlet el koymalı ve geri iade etmemeli.

    Sahte plaka ile araç kullanmada yüksek para cezaları uygulanmalı ve üç defa arttırılarak sonuncuda hapis cezası uygulanmalı.

    Burda tek dikkat edilecek husus eğer bir başkasına ait araç çalınarak bu tarz eylemler oluşmuş ise cezalar sürücüye yanıtsılmalıdır. Araca el koyma durumuna gelince aracın sahibi başkası olduğu için motorun rayiç bedeli üzerindne sürücüye ceza uygulanmalı.

  15. #95
    fedos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    plakasız binmek de ne demek ?

  16. #96
    hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar RS 200
    Bana aynı polis birer hafta aralıklarla üç ceza yazıyor bu cezada 6 ay sonra geliyorsa burada bi b..kluk var. Ceza neden verilir? Suçun tekrarlanmasını önlemek için. Ben daha cezayı ödemeden iki ceza daha yızıyorsa kusura bakmasın bundan sonra yazamaz. Durdursun ne yazıyorsa yazsın. Bu arkadan ceza yazma işine son verilmeli artık.


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)