Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Intercity İstanbul Park'tan Açıklama: Pist Ücretsiz!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Motosiklet yarışcıları ve Türkiye Motosiklet Federasyonu arasındaki tartışmalara Intercity İstanbul Park'da bir açıklama yaparak dahil oldu.

    Intercity İstanbul Park tarafından yapılan açıklama

    Son zamanlarda sosyal medyadan takip ettiğimiz Intercity İstanbul Park’ın motosiklet yarışlarına ücreti sebebiyle kapalı olması konusu ve akabinde TMF tarafından yapılan açıklamalar tamamen gerçeğe aykırıdır.

    Tesisimiz, TMF’nin iddia ettiği gibi oto pazarı olarak kullanılmamaktadır. Tesisimizin sadece yaklaşık %2’lik bir kısmında Türkiye’nin en büyük ve modern oto pazarı kurulmuştur. Intercity İstanbul Park’ta; birçok ulusal ve uluslararası motor sporları organizasyonları, sporcu yetiştireceğimiz yeni projeler, otomobil ve motosiklet sürücülerin güvenli bir şekilde sürüş yapabilecekleri pist günleri etkinlikleri de halen faaliyet göstermektedir.

    Biz, tesisimiz Intercity İstanbul Park’ın Türkiye Motosiklet Şampiyonası 2016 sezonu için ücretsiz olarak kullandırılması hususunu ilgili kişiler ile yapılan görüşmelerde belirtmiştik. Buna rağmen TMF yönetimi son birkaç haftadır gerçeklerden uzak, sorumsuz açıklamalar yapmakta ve bizi karalamaya çalışmaktadır. Yapılan bu gerçeğe aykırı beyanlar ile mevcut TMF yönetiminin motosiklet sporunun gelişmesi yönünde bir engel olduğu görüşümüz pekişmiştir.

    Bu vesile ile tüm kamuoyunun huzurunda tekraren bildirir ve teyit ederiz ki, birlikte çalışma imkânımız bulunmayan mevcut TMF başkanı ve yönetimi değiştiğinde Türkiye Motosiklet Şampiyonası 2016 sezonu yarışları, kira bedeli alınmaksızın ücretsiz olarak Intercity İstanbul Park pistinde gerçekleştirilecektir.

    Kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız.

    Intercity İstanbul Park


    Daha önce Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafında yapılan açıklamayı aşağıda okuyabilirsiniz.

    İSTANBUL PARK YARIŞ PİSTİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

    Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak, kurulduğumuz 2003 yılından bu yana, sporumuzun gelişimi, ülke geneline yayılması, sporcu sayımızın artması, milletimizi Dünya ve Avrupa pist ve parkurlarında temsil edecek sporcular yetiştirme hedefinde büyük bir gayretle çalışmaktayız.

    Bu çabalar doğrultusunda İstanbul Park Yarış Pisti'nin motosiklet branşına da uygun bir hale getirilmesini sağlamakla başladığımız çalışmalarımız, bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu pistte 3 yıl üstüste MOTO GP ORGANİZASYONU düzenleme başarısıyla sürmüştür...

    Dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ve İstanbul Ticaret Odası'nın himayesinde Türk sporuna kazandırılan bu tesis, birçok sportif faaliyete kucak açmış, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun da pist yarışları branşına yıllarca ev sahipliği yapmıştır.

    2011 yılına gelindiğinde, Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı ile yoğun temaslarımız neticesinde pistin Motosiklet ve Otomobil Sporları Federasyonu’na son derece cüz'i (bugünkü kira bedelinin yaklaşık onda biri oranında) bir ücret mukabilinde Türk sporunun ihyası adına 2027 yılına kadar tahsisi konusunda anlaşmaya varılmış ve her iki kurumun ortaklaşa hazırladığı sözleşme metni imzaya hazır hale getirilip, Gençlik ve Spor Bakanlığı makamına sunulmuştur.

    Türk sporunun tüm branşlarına büyük hizmeti olan ve özelde motor sporlarına özel bir ilgisi bulunan İstanbul Ticaret Odası Sayın Başkanı ve yönetiminin desteği ile yürütülen bu çalışma ne yazık ki dönemin, spora hizmetten çok, kişisel egosunu tatmin ve kibirli benliğinin okşanmasını temin ile meşgul olan yetkilisi tarafından tamamen kişisel sebeplerle iptal edilmiştir.

    Böylece spora verdiği zarar kısa süre sonra anlaşılıp, görevine son verilen yetkilinin bu tavrı sonucunda İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı doğal olarak bir ihale ile İstanbul Park Yarış Pisti'ni bugünkü kiracı şirkete vermiştir.

    Bu kiracı şirket, başta bizleri sevindiren bir heyecanla, halen Sayın Cumhurbaşkanımızın özel ilgi ve tensipleriyle yarışan sporcumuz Kenan Sofuoğlu'nun da mücadele ettiği Dünya Superbike (World SBK) organizasyonunu İstanbul'da en az 3 yıl boyunca gerçekleştirmek üzere anlaşma yapmıştır. Sonrasında gerçekleştirilen organizasyonda federasyonumuz tüm teknik ve idari hizmet desteğini bu iş için vermiş ve Türk sporunun yüzünü ağartmıştır.

    Ancak pistin işletmecisi şirketin federasyonumuzdan parasal destek talebi olunca, konu bağlı bulunduğumuz Gençlik ve Spor Bakanlığı makamına iletilmiş, gelen olumsuz cevap ve harcama izninin verilmemesi üzerine de desteğimiz teknik, idari, yönetim ve personel tahsisi şeklinde gerçekleştirilmiştir.

    Bu noktada gerçeği bilmesine rağmen, beklentileri karşılanmayan işletmeci şirket yetkilileri, bu durumu "TMF, Kenan Sofuoğlu'nun yarışını istemiyor" gibi komik bir propaganda ile spor kamuoyuna sunmaya çalışmış ve organizasyonun kalan 2 yıllık kısmını ticari kaygılarla iptal etmiştir. Öte yandan da fahiş fiyatla federasyonumuza kiraladığı tesiste, zaten bu fiyatlandırma ile yapmamız mümkün olmayan motosiklet yarışlarına artık izin vermeyeceğini ilan etmiştir.

    Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak, bütçemizi tüm spor branşlarımız için adalet ve titizlikle kullanmakta olduğumuz bütün kulüp, sporcu ve camiamızca bilinmektedir. Türkiye Motosiklet Federasyonu, yarışlar için sporcularından lisans, vize, sigorta, katılım ücreti dahil hiçbir ücret tahsil etmemektedir. Sınırlı bir bütçe ve tescilli kulüpleri maharetiyle tüm yarış ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirme gayretinde olan federasyonumuzun, İstanbul'da olmasına rağmen dünyanın en pahalı pisti olan bir tesiste yarış düzenlemesi bugünkü şartlarla zaten mümkün görülmemektedir. Kaldı ki bu tesiste yapılacak tek bir yarış organizasyonunun maliyeti, tüm sezon boyunca yaptığımız pist yarışlarının maliyetine eşit miktardadır.

    Ancak her türlü olumlu, iyi niyetli çalışma ve gelişmeye açık olan yönetimimiz, bu tesiste organizasyon yapma noktasında her zaman olduğu gibi imkan aramaya ve çalışmaya devam edecektir. Zira her ne kadar şuan açık oto pazarı olarak kullanılsa da bu tesis, temelde İstanbul Ticaret Odası ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, yani kamunun malıdır.

    Hiçbir kişi ve kurumla şahsi problemi olmayan TMF yönetiminin kapıları bu tesiste yarış yapmak isteyen kulüp, sponsor firma veya organizatörlere her zaman açıktır ve bunun için TMF başka federasyonların aksine hiçbir ücret talep etmemektedir.

    Hali hazırda Türk sporunun dünya ile rekabeti hedefinde, inançla, gayretle ve samimiyetle çalışan ve bağlı bulunduğumuz makam olan Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'nden aldığımız destek ve onayla faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz federasyonumuz, ülkemize Dünya ve Avrupa'da parmak ısırtan sporcular yetiştirmeye devam edecektir.

    Saygılarımızla...

    Türkiye Motosiklet Federasyonmu
    SizofrenMacaPapazi ve ilkadam bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Eski_kasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-03 660 / tvs apache 150
    Ve Pıçaklar çekilir

  3. #3
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    bir daha o pisti size (intercity ) geriden verirler kiraya ,çok başarılı bir işletmeci isen f 1 i getir türkiye ye derler adama
    SizofrenMacaPapazi bunu beğendi.
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

  4. #4

    Üyelik
    27 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800 XCX
    TMF yönetiminin acilen değişmesi lazım. Bu nasıl bir rezilliktir ya?

    Alıntı biyeybaraküs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir daha o pisti size (intercity ) geriden verirler kiraya
    Öyle bir verirlerki anlamazsın ne oluyor Gel gelelim bir daha Vural Ak zaten kiralamaz. Adam devlet malını yaşatmak lazım diyerek kendi pistini yapabilecek paraya gidip 12 seneliğine(yanılıyor olabilirim) kiralıyor. Daha kendi yarışçılarımız bile yarışamıyor TMF yüzünden. 3 Ayda bir Mercedes event'leri oluyor. Bir yandan Porsche eğitimleri vs. Ancak bunların hiçbiri yapılan masrafları kurtarmıyor.

    Özet olarak Vural Ak, para derdinde olmadığı için pisti yaşatmak adına kiraladı. Emin olun öyle iki yarıştan kira parası peşine düşücek biri olsaydı başka alanlara yönelir AVM yapar, inşaat sektörüne girer veya en basitinden kendi pistini açardı.
    Shrieker ve motorcu adam bunu beğendiler.

  5. #5
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    http://www.gazetevatan.com/istanbul-...492315-gundem/ hedef 2023 işadamı olacak parayı düşünmeyecek
    SizofrenMacaPapazi bunu beğendi.
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

  6. #6
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    scooterla çıkıp dönebilirmiyiz yani
    SizofrenMacaPapazi bunu beğendi.
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

  7. #7
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul cennet
    Motosikleti
    2teker
    Siyaseti karıştırma olmasa spor daha iyi olur

  8. #8
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    hayırlı olsun.
    haftasonu gazlamak isteyen vatandaşlara da indirim yapsalar tadından yenmez

  9. #9
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Biz, tesisimiz Intercity İstanbul Park’ın Türkiye Motosiklet Şampiyonası 2016 sezonu için ücretsiz olarak kullandırılması hususunu ilgili kişiler ile yapılan görüşmelerde belirtmiştik
    Pist "gelin bedavaya yarışın" demiş, federasyon hala başka hesaplar peşinde. Salak salak konuşunca da adamlar haklı olarak "sen git kralın gelsin" demişler.
    pspfreak ve motorcu adam bunu beğendiler.

  10. #10
    motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2012
    Şehir
    istanbul dudullu
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Umarim su TMF de temizlige gidilirde bizde artik istanbul parkta biraz yaris izleriz.
    Shrieker bunu beğendi.

  11. #11
    keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Vural Ak bence sonuna kadar haklı ama bu başımızdaki kekolar bir yolunu bulup onuda devre dışı bırakırlar.
    pspfreak, Shrieker ve SizofrenMacaPapazi bunu beğendiler.

  12. #12

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Kiracı sahibi F1 istanbulparkı kiraladığından beri F1 bu ülkede her nedense yok. Ancak kazayla bi ortamda sorulursa o zaman da getirmek için topu devlete atıyor. Dükkanı ev sahibinden kiraladın daha ne istiyorsun diye soran da yok. TV lerde motor sporu basın mensupları veryansın ediyor. Bizi F1 den kasıtlı uzak tutulduğumuzu düşünüyoruz diyorlar. Kiracının para derdi yok muş o zaman sorarlar niçin oto pazarına çevirdin. Sadece kendi markası olsun derdi görülüyor.
    Sanırım bu gidişle yeni kiracı gelene kadar F1 bu ülkede olmayacak amaç da bu gibi görünüyor.
    F1 olsa idi sizce son zamanlar da türkiye yi dünyada bu şekilde kötü aksettirebilirlermiydi...

  13. #13

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Eğer 200 € ise bunuda 20 dakikada bitiyor ise. Hesap aşağıdaki gibi olur yanılmıyor isem.

    200€ x 3 =600 Tl

    600TL / 20 dak = 30 TL dakikası 30 tl

    30 / 60 = 0,5 saniyesi yarım lira .

    Motorcu Dostu bir Pist hiç kazanç yok gözüküyor...

  14. #14
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    "20 dakikalık sürüş seansı intercitypark.com üzerinden 250 TL olarak satılmaktadır. Kapı satışları, yer uygunluğu varsa mümkün olmaktadır ve ücreti 20 dakika için 350 TL dir. 2015 sezonu için dileyen sürücüler farklı tarihlerdeki pist günlerimize şimdiden diledikleri seans adedinde satın alma yapabileceklerdir. Ayrıca internet alımlarınızda 5 seans ve üzeri alımlarda %10 indirim hakkı kazanıyor olacaksınız."

    http://intercitypark.com/

  15. #15
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    2014 de fiyat almıştım.

    300euro + KDV, kapıda ödeme 3 X 25dak.

    250euro + KDV, online ödemede 3 x 25dak.

    Nakit ödemede %10 indirim.

    2016'yı düşünmek bile istemiyorum!!!

  16. #16

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Bu fiyatlarla Dalgamı geçiyorlar alay mı ediyorlar anlamadım...Küfür ediyorlar sanki.
    Motorcu benzin parası bulamıyor, Bunlar dakikasına 5 altı litre yakıt parası istiyorlar.
    Sonuç o zaman benzin ucuz...
    Pistinizde sizin olsun araba koleksiyonu yapın şimdilik, elbet kiracılığınız bir gün bitecektir umarım Hayırlı bir işletmeci gelir...

  17. #17

    Üyelik
    17 Mayıs 2014
    Şehir
    İzmir
    Tmf nin gülü realsee2015 hoşgeldin foruma.
    adonis84, pspfreak, motorcu adam ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  18. #18
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Makam şöförünü milletvekili seçtirirsen , hayvanat bahçesi müdürünü tübitak'a müdür atarsan , motosikletle alakasız adamı motosiklet fedarasyonuna başkan yaparsan bunlar olur.
    pspfreak, zenon, motorcu adam ve 8 diğerleri bunu beğendiler..

  19. #19
    TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul / Kartal
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    İşin icinde Hükümet ve özel şirketler var , siz hala beleş şeylerden bahsediorsunuz ? Dönen rantlardan , kimlerin cebine paralar girdiğinden bahsetmeme bile gerek yok. Bu işler öyle gelsinler bi iki tur atsınlar demekle olmuyor, TMF sapına kadar haklı. İntercity burayı aldığı gün hepimiz biliyordukki artık gelen gideni aratacaktı. Adam daha aldığı gün fantazilerinden bahsetti, gazetelerde boy boy yazıları çıktı. Satılmadık bi kıçımızdaki donumuz kaldı. Gelsin beleşe yarışsınlarmış Şu sıralar ikinci el oto pazari durumları yaşanıyor orda , pistin pistliğimi kaldıki.. Yükün başını tutan çuvalla götürüyor. Umudunuzu kesin pistten. İllede bi iki tur atcam icimde kalmasin diorsanız özel pist günleri düzenleniyor, tabi bi çin malı motor parasına. Hayırlı işler.

  20. #20

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Falcon musun ne karın ağrısının beni iyi dinle!

    Ben kimsenin adamı olmadım! Eğer analizimi çürütecek sözün var ise din lim! yok ise beni itham etme! Lafımı kimseden esirgemem senden de esirgemem!
    Seneler dir bu forumu takip ederim ama paylaşım yapacak bir gereklilik veya organizasyon olmadığı için üye olmaya gerek duymamıştım o kadar!


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)