Tüvtürk'ün Türkiye genelinde 15 ilde başlattığı yeni uygulamayla köy ve belde merkezlerini ziyaret eden Gezici Traktör Muayene İstasyonları, artık motosiklet muayenesi de yapmaya başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre ülkemizde en az muayeneye gelen araç cinsi olan motosikletler için TÜVTÜRK, muayene hizmetine erişimi kolaylaştıran uygulamalarına devam ediyor.

İstanbul, İzmir, Antalya ve Fethiye'de motosikletlere özel muayene istasyonlarının ardından, motosiklet sahipleri için büyük bir kolaylık daha devreye alındı.

Türkiye genelinde, Hatay, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Tekirdağ, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin ve Muğla'da köy ve belde merkezlerini ziyaret eden Gezici Traktör Muayene İstasyonları, artık motosikletler için de muayene hizmeti vermeye başladı.

Motosiklet sahiplerinden gelen öneriler dikkate alındı

Araç kullanıcılarının yorum ve önerilerini büyük bir dikkatle takip ettiklerini belirten TÜVTÜRK Yetkilileri, kendilerine gelen şikayet ve önerilerde, sabit istasyonlarının şehir merkezlerine olan mesafesi nedeniyle, motosiklet sahiplerinin zaman zaman sabit istasyonlara erişmekte sorun yaşadıklarını belirttiğini söyledi. Motosiklet sahiplerinin önerilerini hayata geçirdiklerini ifade eden TÜVTÜRK Yetkilileri, kapsamlı bir çalışma sonucunda traktörler için özel olarak tasarlanan Gezici Traktör Muayene İstasyonları'nın motosiklet muayenesi yapmaya uygun hale getirildiğini belirtti.

TÜVTÜRK, bu yeni uygulama ile ülke genelinde muayenesiz motosiklet oranını kayda değer oranda azaltarak, trafik güvenliğine büyük katkı sağlamayı hedefliyor.

Gecikme indiriminden yararlanmak için son gün 30 Haziran

Motosiklet sahipleri, Gezici Traktör ve Muayene İstasyonları'ndan hizmet almak için www.tuvturk.com.tr web sitesinden, 0 850 222 88 88 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilecek.

Gezici Muayene ve Gezici Traktör Muayene İstasyon Programı

TÜVTÜRK Yetkilileri 2014 yılında getirilen yeni düzenleme ile artık muayenesi olmayan araçların 2. El satışının yapılamayacağını ve muayenesini geciktiren araç sahipleri için getirilen gecikme cezası indirim fırsatından yararlanmak için son günün de 30 Haziran olduğunu vurguladı.

Kaynak: Tuvturk