Ayvalık Belediyesi meydana gelen motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaların kasksız motosiklete binenlerde daha çok rastlandığına dikkat çekmek, motosiklet sürücülerini kaskın önemi konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir çalışma başlattı.

Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından üzerinde Kask fotoğrafı ile Ayvalık Belediyesi ve Polis logoları bulunan “Kask’ınızı takın, yaşam çok güzel” yazılı tabelalar hazırlayarak kentteki trafik lambalarının direklerine motosiklet sürücülerini uyaran tabelalar asıldı.

“Sonucu ölüm ve ağır yaralanmalarla sonuçlanan Motosiklet kazalarında en büyük etkenin kask olmayışıdır” diyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Özellikle gençlerimiz kask olmadan motosiklet kullanıyor. Olası kazalarda en büyük zararı kafasında kaskı bulunmayan gençlerimiz görüyor. Biz de Ayvalık Belediyesi olarak motosiklet sürücü ve yolcularını kask takmaya özendirmek amacıyla ilçemizdeki trafik lambalarının bulunduğu noktaların tamamına tabelalar yaptırıp astık. Umarım bu çalışmamız faydalı olur ve motosiklet kullanıcılarımız kasklarını takmaya başlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milliyet