TMF'den yapılan açıklamada, 2015 yılı yarış takviminde pist, süpermoto, motokros, enduro, drag ve sujeti branşlarında toplam 48 yarışın bulunduğu bildirildi.

TMF'de yeni yıl takvimi, 7-8 Mart tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde yapılacak Türkiye Motokros Şampiyonası'yla başlayacak ve 28-29 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek Süper Enduro Şampiyonası'yla sona erecek.

2015 yılında Türkiye, uluslararası şampiyonalara da evsahipliği yapacak. Henüz düzenleneceği kent belirlenmeyen Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası'nın 3. ayak yarışı 25-26 Nisan, Doğu Avrupa Ekstrem Enduro Şampiyonası ise 1-2 Ağustos tarihinde yapılacak. Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası 16-17 Mayıs tarihinde Kastamonu'da, farklı illerde etapları düzenlenen Transanatolia 22-29 Ağustos'ta, Sea to Sky da 2-4 Ekim'de Antalya Kemer'de gerçekleştirilecek.

Bu sezon Süper Enduro ve ATV yarışları da Türkiye Şampiyonası adı altında düzenlenecek. Motosiklet sporunun yaygınlaşıp, gelişmesi için geçtiğimiz senelerde olduğu gibi sporculardan 2015 yılı için de lisans ücretleri alınmayacak.

[IMG][/IMG]

Kaynak : Habertürk