Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

47 ehliyetsiz motosiklet kullandı. Cezaya kızıp 75 yaşında ehliyet aldı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Bursa’nın İnegöl ilçesinde karıştığı kazanın ardından ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan verilen para cezasına sinirlenen 75’lik dede hemen kursa yazılarak ehliyet aldı.

    İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği’nin uygulaması sırasında ehliyet ve ruhsat sorulan sürücü, ekiplere gerekli evrakları verdi. Ehliyetine bakıldığında yeni alındığı tespit edilen 75 yaşındaki Orhan Özçiftçi’nin yaşı emniyet ekiplerini şaşırttı.

    “İLK KEZ CEZA ALDIM”
    A2 ehliyetini kısa bir süre önce aldığını aktaran motosiklet sürücüsü Orhan Özçiftçi, “3 ay önce İnegöl şehir merkezinde bir kazaya karıştım. Kaza sonucunda bana sürücü belgesiz olduğum için emniyet ekiplerince cezai işlem uygulandı” dedi.

    Sürücü belgesiz motosiklet kullanması nedeniyle kendisine gelen bin 400 liralık cezayı görünce sinirlendiğini aktaran Özçiftçi, “Bu cezaya kızarak, sürücü kursuna yazıldım. Üç ay içerisinde sürücü kursu sınavlarına girdim. Başarı ile sınavları tamamladım. Birkaç gün önce de ehliyetime kavuştum” diye konuştu.

    47 YILDAN BU YANA MOTOSİKLET KULLANIYORUM

    1968 yılından bu yana motosiklet kullandığını söyleyen Özçiftçi, “Yaz dönemlerinde havaların ısınmasıyla birlikte, motosikletle farklı şehirlere seyahat ederim. Uzun yıllardan bu yana motosikletle seyahat ediyorum. Motosiklet tutkunuyum. 3 ay önce geçirdiğim kaza sonucunda, aldığım para cezasına kızıp ehliyetimi aldım. Artık çok rahatım. Sanırım bu yaşta ehliyet alan İnegöl’de tek kişiyim. Bana yetkililer öyle söyledi” şeklinde konuştu.

    Yaşlı motosiklet sürücüsü genç sürücüleri de uyardı. Trafik kurallarına kesinlikle uyulmasını isteyen Özçiftçi, “Trafiğe çıkan motosiklet sürücüleri, öncelikle kendi güvenliklerini alsınlar. Kask takmadan yola çıkmasınlar. Ben hayatımda asla hız yapmadım. Hız yapmasınlar. Özellikle gençlere söylüyorum, hız yapmayın” ifadelerini kullandı.

    75 yaşındaki Orhan Özçiftçi’nin, İnegöl’de 75 yaşında ehliyet sahibi olan tek kişi unvanını taşıdığı bildirildi.

    Kaynak: TGRT Haber
    zizulander bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    zizulander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2013
    Şehir
    Giresun Şebinkarahisar
    Motosikleti
    Şu aralar mecburen otomobil
    Adamdaki şansa bak.
    Ben 1km (yazıyla bir) yola çıktım polis yazdı cezayı.
    Üstelik tanıdık polis idi.
    Adam 47 yıl kullanıyor kimse "-gardaş sen n'apıyon?" demiyor.

    Onun dışında dayımın sosyal mesajı da güzelmiş: "-Trafik kurallarına kesinlikle uyulmasını isteyen Özçiftçi, “Trafiğe çıkan motosiklet sürücüleri, öncelikle kendi güvenliklerini alsınlar. Kask takmadan yola çıkmasınlar. Ben hayatımda asla hız yapmadım. Hız yapmasınlar. Özellikle gençlere söylüyorum, hız yapmayın” ifadelerini kullandı."
    TEMBEL bunu beğendi.
    Motosiklet üstünde itlik yapmak çok zevklidir, fakat bu itliğin bütün motosiklet camiasına zarar vereceğini aklınızın köşesinde tutun.

  3. #3

    Üyelik
    24 Mart 2014
    Şehir
    Bursa İnegöl
    Motosikleti
    mondial 100 sfc snappy x
    Böyle şeyler İnegöl'de oluyor her 5 kişiden 4 dünde ehliyet yok :D ben dahil hadi görüşürüz.
    TEMBEL bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    02 Ağustos 2010
    dedeye kulak vermek lazım,hız yapmayın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)