Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Aniden dönüş yapan otomobile 3 motor birden çarptı (video)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    arkadaşlar buranın kalitesi iyice düştü. direk küfür yaz oh ne ala. tanımadığınız bir kadına niye küfür edersiniz anlamam. ayrıca burada forum yöneticileri artık tatile gitmiş herhalde. adamlar ana avrat küfrediyor ve bunlar yayınlanıyor.
    küfreden arkadaşlar önce motor kullanmayı öğrensinler. adam beyaz araca çarpıyor. yeterli takip mesafesindeki ilk motorun motorun rahat durması gerek. ikinci üçüncü motor ilk motordan daha acemiler olay artık ani hareketten önünde gördüğün harekete dönmüş sen hala gelip araca çarpıp düşüyorsan suç sende. ani frenleme kaçış hareketi çalışmaları gerek. peki bu araç değile yolun kenarında olan çoçuk yola aniden atlasaydı ne yapacaktınız kesin çoçuğu ezmiştiniz. burda lüks beyaz araç takip mesafesini korumadığı için önündeki araç durunca direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı şeride azcık geçiş yapıyor. şeridin yarısından fazlası boş. kaçılabilir orada güvenli durulabilir. ama araca kitlenip gidilip çarpılmaz. ayrıca bu küfreden arkadaşların çoğunun takip mesafesinin ne olduğunu bile bilmediklerini farzediyorum. aynı durma kendileri de düşebilirler.
    ikinci üç motor yolda iseniz ip düzeninde gitmeyin derler üstadlar. bakınız grup sürüş kuralları ilgili forum sayfaları.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    topcu197877 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2012
    Motosikleti
    ARORA 100 kartal
    ilk önce İngiltere zannettim güney afrikaymış.adamlar sol şeritten gidiyor. hatalı sağlama yapıyorlar
    Aslında lüks araç tamponu çizdirmeyim diye kırmış direksiyonu ama kaportayı buruşturdu. Allahtan motorcular çok süratli değildi.

  3. #23
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Motorlar da hatalı. Kavşağa yaklaşırken hız azaltmıyorlar ve konvoy halinde solluyorlar. Diğer araçlar gibi yollarında gitseler kaza olmayacak.

  4. #24

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    Uşak
    Motosikleti
    HArley Davidson Softail Heritage Deluxe
    Otomobil kulancısı kesin bayandır Şöförler genelde kavşak ve dönüşlerde, Motosikletlileri gördükleri halde göz göre göre dönüş yapıyorlar.Bunu böyle yapmalarının iki sebebi vardır. 1- Şöförler şunu kavrayamıyorlar; Uzak mesafeden gelen bir motosikleti, otomobil şöförleri Motosikletin hızlı gelebileceğini anlayamıyorlar. Gerek Motosikletin boyutları ile hız oranını kestiremiyorlar. Bu nedenle rahat rahat kavşaklarda dönüşlerini yapı veriyoırlar.Saate 120 Km hızla giden bir araç saniyede 33 metre yol alır.Bu basit mantığı anlayamıyorlar.Ee Motosikletin boyutlarıda araba gibi de olmadığına göre otomobil sürücüleri bunu fark edemiyorlar.2- Maalesef çoğu otomobil kullanıcıları araçlarının güvenliğine çok fazla güvenip motorcuları iplemiyorlar. "Motosiklet bana çarparsa bile bana bir şey olmaz " mantığı hakim. Bu da işin Pişikolocik yanı. Şöförler Rehabilite edilmesi gerekiyor.

  5. #25
    erols - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Truimph Tiger 800 2014
    Arkadaşlar Olan olmuş kazayı seyreden memleketim insanları gibi şöyleydi böyleydi demek yerine bundan çıkarılması gereken dersi konuşalım.Değerlendirmem şöyle
    1. İnsan tehdit altında en büyük tehdide odaklanır. Savunma Mekanizmamız.
    2. Motorcu bu yönünü eğitmelidir. Tehdide değil kaçışa bakmayı öğrenmelidir.
    3. Nasıl Pratik yaparak? Neyin Pratiğini yaparak?
    4. Bu olay için konuşursak; ani kontra kaçış manevrası çalışmış bunu uzuvlarına nakış etmiş bir motorcu kendini kurtarabilirdi.
    5. Takip mesafesi iyi olan 2. motor duruyor ama 3. motor duramıyor arkadan giriyor. Demek ki fermuar düzeninde sıkıntı var fermuar düzeni olsalar ve yine ani kontra pratikleri olsa yine kurtarabilirlerdi.
    Elbette hiçbir şeyin bir garantisi yok ama böyle anlara hazır olmak için çalışmak elimizde.
    Sağlıcakla kalın kazasız belasız!!

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------

    AYRICA

    drsteel arkadaşımıza da katılıyorum. Öyle küfürler salvolar nedir böyle köy kahvesinde bile adap olur kendimize gelelim lütfen. Araç sahibine de okadar yüklenmeyin onun kide savunma mekanizması oda önünde kine çarpmamak için kaçırmaya çalışıyor kendini panikle sağa şerit değiştiriyor. Öncede hatta arabaya vuruyor. Yani olay motorcuyu görmeme durumu da değil. MOTORCU HAZIR OLACAK HAZIR. ÇOCUĞA, KÖPEĞE, ARACA, YOLDA Kİ ÇUKURA HAZIR O---LAAAA-CAKKK!!!
    Sokollu bunu beğendi.

  6. #26
    Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2014
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Çeken arkadaşının ayağını ezmemek için önü kitliyor duygulandım

  7. #27
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Arkadaşlar, bilmem farkında mısınız ama videoya tıkladığınız anda bir kaza videosu izleyeceğinizi biliyorsunuz ve sonrasında sürüş tekniği ve yol okuma hakkında eleştirilerde bulunuyorsunuz. Tabi ki , ders çıkarmamız gereken şeyler var ama videoyu izlerken gösterdiğiniz dikkati , motosikletiniz üzerindeki tüm sürüş anında gösterebiliyor musunuz, bunu düşünmek gerek bence. Öyleyse şahane Çünkü kaç kez kendimi bu yönde eğitmeme rağmen, kaçış alanına bakma konusunda başarısızım, şeritime giren taksinin plakasına, viraj içine atılmış pet şişesine, gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kilitlenip kalıyorum.
    HCMT07 bunu beğendi.

  8. #28

    Üyelik
    24 Nisan 2009
    Motorcuların önünden giden araca çarpıyor ilk olarak. Başka bir sıkıntı var gibi geldi. Göz göre göre çıkıp vurmuş çünkü.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------

    Konunun motosikletle ilgisi yok. İlk önce mootorcuların önünde giden araca çarpıyor. Tekrar izleyin.

  9. #29
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Yazık adam kaç kişinin kaç motorun altında kaldı.

  10. #30

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    neresi lüx


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler