Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kırmızı ışık ihlali ve hız limitlerini aşanların ehliyeti iptal edilecek

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
     
    İçişleri Bakanlığı 'Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidecek. 1 Ocak 2015'te başlanması planlanan aday sürücülük uygulamasında, adayların üç kez kırmızı ışık ihlali yapması ve hız limitlerini üç kez ihlal etmesi durumunda ehliyeti iptal edilecek.

    İçişleri Bakanlığı ''Karayolları Trafik Yönetmeliği''nde önemli değişiklikler yapacak bir tasarı üzerinde çalışmalarını yürütüyor.

    Çalışmaları son aşamaya gelen yönetmelik tasarısına yıllardır uygulamaya konması beklenen ‘aday (stajyer) sürücülük’ ile ilgili düzenlemeler yer alıyor.

    Önümüzdeki günlerde Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen düzenleme ile aday sürücülük uygulaması 1 Ocak 2015’ten itibaren başlayacak.

    2 YIL ADAY SÜRÜCÜLÜK GELİYOR

    Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilk defa sürücü belgesi alanlar belgenin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecek.

    Düzenlemede önemli bir ayrıntı da yer alacak. Aday sürücülük uygulaması hem yeni ehliyet alanlara hem de çeşitli nedenlerle (alkollü araç kullanma, 100 ceza puanını aşmak, sürücü olmayı engelleyecek ölçüde sağlık şartlarının değişmesi ve sürücü belgesi almaya engel teşkil eden türden mahkumiyet alınması, 1 yıl içinde hız sınırı yüzde 30'dan fazla 5 defa aşıldığında) sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar da artık aday sürücü olacak.

    Aday sürücülükte, Alkollü araç kullanımı, emniyet kemeri takmamak, yayaya yol vermemek gibi çeşitli davranışlardan dolayı ceza yazılacak.

    75 CEZA PUANINI DOLDURANIN EHLİYETİ GERİ ALINACAK

    Aday sürücülük süresi içerisinde (2 yıl) üç kez kırmızı ışık ihlali, alkollü olarak araç kullanılması nedeniyle sürücü belgesinin geçici olarak geri alınması, hız limitlerinin üç kez ihlal edilmesi, sağa ve sola dönüşlerde, yaya ve okul geçitlerinde ve kurallara uygun olarak karşıya geçen yayalara yol verilmemesi nedeniyle üç kez trafik cezası alınması, emniyet kemeri takmama nedeniyle üç kez trafik cezası alınması, 75 ceza puanının doldurulması, araç cinsine bakılmaksızın 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullanıldığının tespit edilmesi durumlarında sürücü belgesi trafik görevlilerince iptal edilecek.

    Belgesi iptal edilen aday sürücüler tekrar sürücü belgesi almak zorunda kalacak. Bu kişilerin sürücü kurslarına devam etmeleri ve yapılan sınavlarda başarılı olarak yeniden motorlu taşıt sürücüsü sertifikası almaları gerekecek. Ayrıca ehliyeti iptal edilen ve yeniden sürücü belgesi almak zorunda olan kişilerin sürücü kurslarında eğitime başlayabilmeleri için, psiko-teknik ve psikiyatri uzmanı raporu almaları zorunlu hale getirilecek.

    STAJYER SÜRÜCÜLÜK BİRÇOK AB ÜLKESİNDE UYGULANIYOR

    Sistem Almanya, Fransa, İtalya ve Danimarka gibi birçok Avrupa Birliği (AB) ülkesinde uygulanıyor. AB ülkelerinde stajyer sürücülerin uymaları gereken katı kurallar bulunuyor.

    İki yıl boyunca 5 kez kırmızı ışıkta geçen, 5 kez hız limitini aşan, alkol ve uyuşturucu aldığı halde araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü ve yaralamalı kazalara karışan, 100 ceza puanını dolduran stajyer sürücülerin belgeleri geri alınarak iptal ediliyor.

    Bu kişilerin stajyerlik belgesini alabilmesi için yeniden sürücü kurslarında eğitim görmeleri gerekiyor. Eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar yapılan sınavları tekrar başarılı olmalı. Ayrıca, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı tarafından muayene edilerek rapor almaları da isteniyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2012
    Şehir
    Tekirdağ Çerkezköy Kapaklı
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    Ne güzel bi haber bu :D ( Sadece başlığı okudum ) Peki nasıl uygulayacaklar ? her ışığa bir kameramı koyulacak.

  3. #3
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    piyasada bir sür çalıntı motor var polis kırmızı ışık ve radarla uğraşıyor yorumunu ilk yazan ben olayım
    Gundogdu, aloavera ve acayüp bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mr 250 destro
    sadece guluyorum dıyıcek laf bulamıyorum artık ıyıce cıvıgını cıkardılar dertlerı ne acaba ınsanları toplu tasıma araclarınamı yoneltmek

  5. #5
    SCelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Kırmızı ışıkta durmayıp son anda gaza basanlara fitil oluyorum. Keşke sağlıklı bir şekilde uygulanabilse

  6. #6
    C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Kırmızı Işıkta Geçenler Özellikle Motorcular Ağır Cezalara Çarptırılmalı 1.5 Aydır Motosiklet Sürüyorum 3 - 5 İstisna Hariç Ben Işıklarda Dururken Hiç Bir Motorcu Durmuyor

  7. #7
    RebelYell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2014
    10 yıldır stajer ehliyet uygulaması gelecek... Ben gerçekliğine inanmıyorum. 2 Yıl önce "stajer ehliyeti gelecek yeni kanunla hemen alın ehliyetinizi" diyip aldırdılar ehliyetleri. Buda bir para tuzağı her sene kandırıyorlar ehliyet alsınlar diye. 2 yıl önce aldım ehliyeti hala gelmedi stajer uygulaması nerde??

  8. #8
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Bu melekete getirdiklerini uygulayabildilerde bunlar eksik kaldı.
    Getiremez , uygulayamayacaklarını biliyorlar. Getirmeyecekler.
    SAdece böyle geyiği yapılıcak uzunca bir süre belkide . ( umarım yanılırım)
    15 yıldır AB uyum yasaları ile kandırıldık , hala adamlara medeniyet manasında bir arpa boyu yaklaşamadık.
    Daha cahil , daha bencil , daha kuralsızız.
    En ufak gelişmemiş yok.
    Binalar gelişti , yollar gelişti , teknoloji gelişti , insan ve insanlık olarak olanca hızımızla geriliyoruz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)